Szent Johanna gimi

Ha szereted az ifjúsági regényeket, akkor A Szent Johanna gimi-könyvek Leiner Laura tollából mindenképpen neked ajánlott olvasmányok! Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a sorozatról.

1 - 9 / 9 termék

Leírás

Szent Johanna gimi-könyvek

Szent Johanna gimi-könyvek

A Szent Johanna gimi-könyvek országszerte hatalmas sikernek örvendenek nemcsak az ifjúsági olvasók, de a felnőttek körében is. A sorozat számtalan alkalommal elnyerte a legjobb könyvek tiniknek címet, és több alkalommal is a könyves toplisták első helyén szerepelt. A Szent Johanna gimihez hasonló könyvek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak mindazoknak, akik szeretik a szórakoztató történeteket, és egy fantasztikus osztályközösség részévé szeretnének válni.

Kinek a nevéhez köthető A Szent Johanna gimi?

A Szent Johanna gimi-könyvek szerzője Leiner Laura, aki a kortárs magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja, és hírnevét éppen ennek a könyvsorozatnak köszönheti.Az írónő 1985-ben született Budapesten. Első regényét 18 éves korában adta ki, Remek! címmel. Leiner Laura a Szent Johanna gimi-könyvsorozat megjelenése óta számos más sorozatot és önálló kötetet publikált, melyekkel sorra nyeri el az Aranykönyv-díjat.A Leiner Laura-könyvek közé sorolható még a Bexi-sorozat, az Iskolák Országos Versenyének hat kötete és olyan önálló regények is, mint az Akkor szakítsunk, Bábel és a Mindig karácsony címűek. Legújabb művét 2023-ra ígérte, de erről még szinte semmilyen információ nincs.

Mikor jelent meg az első Szent Johanna gimi-könyv?

A Szent Johanna gimi-könyvek első kötete A Szent Johanna gimi – Kezdet címet viselő regény 2010-ben debütált a könyvesboltok polcain, és azonnal siker lett. A sorozathoz tartozó művek rövid időn belül érkeztek egymás után, összesen négy év kellett ahhoz, hogy teljessé váljon a könyvsorozat.

Miről szól A Szent Johanna gimi?

A Szent Johanna gimi-könyvek a címben is említett Szent Johanna gimiben, pontosabban a Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnáziumban játszódnak, és a szerző a középiskolás évek viszontagságait mutatja be a főszereplő, Reni és az osztályának mindennapjain keresztül. A kötetek különlegessége, hogy napló formájában íródtak, így Reni szemszögéből láthatjuk az eseményeket. Az évek során sok cselszövés, probléma és kudarc szegélyezi a fiatalok útját, és átélik az első szerelem és szívfájdalom élményét is. Ezek nemcsak könyvek kamaszoknak, de számos felnőttnek is kiváló olvasmányt jelenthetnek, akik szívesen nosztalgiáznak a gimnáziumi évekről és a felnőtté válás időszakáról.

Kik A Szent Johanna gimi-szereplők?

A Szent Johanna gimi-könyvek számos karaktert vonultatnak fel. A főszereplő Rentai Renátán kívül, akinek a naplóját olvasva élhetjük át a kalandokat, megismerkedünk még a  Szent Johanna gimi többi szereplőjével is, elsősorban Reni osztálytársaival, de számos tanár, ismerős és családtag is felbukkan a lapokon.Reni a tipikus kétbalkezes fiatalok közé tartozik, akik ugyan kitűnő iskolai eredménnyel bírnak, de az élet számos más területén hiányosságokkal küzdenek. Főszereplőnket mintegy kiegészíti a legjobb barátnője, Virág, aki a tanulmányaival kínlódik, ugyanakkor otthonosan mozog kortársak világában, így a kínos helyzetekben gyakran kisegíti Renit. Az iskola legmenőbb diákjának számító Antai-Kelemen Ádám, vagyis a mindenki által csak Corteznek hívott fiú, nemcsak diákok seregét veszi le a lábáról, de Reni fejét is elcsavarja rögtön az első pillanatban.

Az osztály többi részét is szívükbe zárják az olvasók, miután jobban megismerik őket, így Ricsi, Dave, Andris, Robi, Zsolti, Kinga, Gábor és Zsák is megkapja a jól megérdemelt figyelmet a történet alakulása folyamán. A későbbi kötetekben Neményit felváltja Macu, de a Reni életét követő bonyodalmak tovább folytatódnak, ahogy egyre haladunk a gimnáziumi évek vége felé.

A regények nemcsak fiatal szereplőket sorakoztatnak fel, a felnőttek közül kiemelt szerep jut Reni vasszigorú, de olykor bohókás szüleinek, akik különféle nevelési tanácsadó könyvekből próbálnak megoldást találni a kamaszkor problémáira; valamint az iskola rémének, Máday igazgatóhelyettesnek és Renivel folyton ellenséges rajztanárnak, Vladárnak is.

Hány részes A Szent Johanna gimi-könyvsorozat?

A Szent Johanna gimi-könyvek összesen nyolc részből állnak, de az utolsót két kötetben adták ki, így kilenc regény csücsülhet összesen a könyvmolyok polcain. A fő sorozat 2010 és 2013 között jelent meg, de azóta több kiegészítő alkotás is érkezett hozzá. Először a sorozat befejezése után megjelent A Szent Johanna gimi – Kalauz, majd 2020-ban a kiadás tizedik évfordulójára A Szent Johanna gimi – Kalauz 2.0 címet viselő mű is napvilágot látott.Az először a Ciceró Könyvstúdió gondozásában megjelent regények, majd később Leiner Laura saját kiadója, az L&L által kiadott kötetek eltérő borítóval rendelkeznek.

A Szent Johanna gimi-könyvek sorrendben

A Szent Johanna gimi-könyvek sorrendje a kiegészítő kötetekkel együtt a következő:

  • A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet
  • A Szent Johanna gimi 2. – Együtt
  • A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
  • A Szent Johanna gimi 4. – Barátok
  • A Szent Johanna gimi 5. – Remény
  • A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
  • A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
  • A Szent Johanna gimi 8/1. – Örökké
  • A Szent Johanna gimi 8/2 – Örökké
  • A Szent Johanna gimi – Kalauz
  • A Szent Johanna gimi – Kalauz 2.0

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Szent Johanna gimi

1.A Szent Johanna gimi 1.: Kezdet
Rendelhető
4.599 Ft4.139 Ft
2.A Szent Johanna gimi 4.: Barátok
Rendelhető
4.599 Ft4.139 Ft
3.A Szent Johanna gimi 2.: Együtt
Rendelhető
4.599 Ft4.139 Ft
4.A Szent Johanna gimi 5.: Remény
Rendelhető
4.599 Ft4.139 Ft
5.A Szent Johanna gimi 8. I-II.: Örökké
Rendelhető
6.499 Ft5.849 Ft

Szűrés - Szent Johanna gimi