Thomas, a gőzmozdony

Ismerkedj meg te is a hasznos, ám olykor pimasz Thomas, a gőzmozdony kalandjaival, és válogass kedvedre gyermekednek a kategóriánkban összegyűjtött kiadványokból! Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a sorozatról.

1 - 3 / 3 termék

Leírás

Thomas, a gőzmozdony


Thomas, a gőzmozdony


A Thomas, a gőzmozdony-mese legtöbbünknek elsősorban az ezzel megegyező címen vetített mesesorozatból lehet ismerős. Nagy népszerűsége ellenére meglepően kevesen tudják az eredettörténetét. A kis gőzössel először a vonatok történetét bemutató The Railway Series (A vasúti sorozat) című  kötetben találkozhattak az olvasók. A kis beszélő mozdonyokat Wilbert Awdry álmodta meg, eredetileg saját gyermekének.ésőbb azokat ki is adtak.k, Nem meglepő, hogy a mesekönyv nagy sikereket ért el az ifjú vasútrajongók körében, így Wilbert folytatta Thomas kalandjainak bemutatását további kötetekben is. Visszavonulását követően Wilbert fia, Christopher Awdry vette át a stafétát az immár világszerte közkedvelt Thomas, a gőzmozdony-franchiseban, így évtizedek óta az ő munkájaként elevenednek meg Thomas, a gőzmozdony kalandjai.

Thomas az elképzelt, Anglia és a Men-sziget között fekvő Sodor-szigeten él, és az ott működő North Western Railway, azaz Észak-Nyugati Vasúttársaság szolgálatában áll a barátaival együtt. A társaság egy fővonalat működtet Barrow-In-Furness és Tidmouth között. Ezen kívül pedig több mellékvonal is a társasághoz tartozik. Közülük kiemelten fontos a Ffarquhar szárnyvonal, ahol Thomas, a gőzmozdony dolgozik, valamint a Brendam szárnyvonal. A mesekönyvekben és az animációs rajzfilmsorozatban Thomasnak és barátainak az ezeken a vonalakon végzett munkák közben adódó kalandjaival ismerkedhetünk meg.


Thomas, a gőzmozdony-könyvek


A Wilbert Awdry tollából származó Thomas, a gőzmozdony-mesék eredetileg egy könyv nyomán indultak világhódító útjukra. Az első kötet 1945-ben jelent meg, amelyet számos további munka követett.  Ezekből átfogóan megismerhetjük a sodor-szigeti vonatok kalandjait és azt, milyen munkát is végeznek pontosan, miképp osztják fel maguk között a feladatokat. A Thomas, a gőzmozdony-könyvek már lassan nyolcvan éve a fiús mesekönyvek egyik legnépszerűbb darabjai, de a lányok közül is sokan rajonganak a bájos mozdonyokért.

Érdekesség, hogy a Thomas, a gőzmozdony-könyvek lapjain olvasható világ nem teljesen egyezik meg a mese népszerűségén jelentőset növelő animációs sorozatéval.  Thomas, a gőzmozdony szereplők részben eltérőek a rajzfilmekben látottakkal. mesekönyvek világa sokkal kidolgozottabb, részletgazdagabb, mind a helyszíneket, mind a karaktereket figyelembe véve, így olyan mozdonyokkal is találkozhatunk bennük, akik a képernyőn nem jelennek meg.


Thomas, a gőzmozdony színezők, foglalkoztatók


A Thomas, a gőzmozdony-könyvek világszerte hatalmas népszerűségnek örvendenek. A franchise az évek során kreatív foglalkoztatók hatalmas választékával bővült, így a gyermekek többféle formában is megismerhetik a vidám mozdonyok kalandjait. . A kategóriában Thomas, a gőzmozdony színező, matricás könyv, Thomas, a gőzmozdony kifestő, valamint számos egyéb fejlesztő várja a lelkes alkotókat. E kötetek elsődleges célja, hogy fejlesszék a gyermekek finommotoros képességeit és kézügyességét, illetve gazdagítsák a  fantáziájukat Thomas, a gőzmozdony különleges világa képes lekötni a legtöbb gyermek figyelmét. Kínálatunkban  foglalkoztatók, színezők és más kreatív fejlesztő füzetek széles választéka található meg, melyek egytől egyig kiváló választást jelentenek  az óvodáskorú gyermekeknek némi kikapcsolódáshoz.


Thomas, a gőzmozdony szereplők


A Thomas, a gőzmozdony szereplők igen sokfélék lehetnek. Találhatunk a mesében gőzmozdonyokat, belsőégésű motorral szerelt dízelmozdonyokat, elektromos mozdonyokat, keskeny nyomtávú vasutakat, hegyi mozdonyokat. Ezenfelül önálló Thomas, a gőzmozdony karakterek a vagonok is, ahogy megjelennek a mesében emberek is, köztük utasok, vagy a vasutat működtető személyzet. A Thomas, a gőzmozdony karakterek csaknem felsorolhatatlanok, hiszen rengetegen vannak, ráadásul ahogy említettük is, a könyvekben jóval több szereplő van annál, mint amennyivel rajzfilmsorozatban találkozhatunk. Mégis érdemes közülük néhánnyal megismerkedni, kezdve a főhössel, a kis kék gőzössel. 


Thomas


Thomas a mese címadója és egyben főszereplője. A kis kék színű gőzös különlegessége, hogy ő az utolsó LBR&SCR E2 típusú gőzmozdony. Thomas az Észak-Nyugati vasúton dolgozik, azon belül is egy mellékútvonal a fő közlekedési területe, nevezetesen a  Ffarquhar szárnyvonal. Közvetlen munkatársai Annie és Clarabel, akik személyszállító vagonok, ugyanakkor Thomas időnként részt vesz egyéb munkákban is, például besegít a tehervontatók feladataiba vagy a postavagonok vontatásába. Thomas kezdetben kissé pimasz volt, ám hamar megtanulta, hogy meg kell becsülnie a többi vonat által végzett munkát.


Dízel 10


Dízel 10 a Thomas, a gőzmozdony legijesztőbb, leggonoszabb mozdonya. Ahogy a neve is mutatja, ő már nem is egy gőzmozdony, hanem egy dízelüzemű jármű. Gonoszsága pedig a kis gőzösök iránti ellenszenvéből fakad. Folyamatosan azon igyekszik, hogy eltegye őket lábalól. Vissza-visszatérő szereplője a mesének, viszont a kaland nem az ő ármánykodásából fakad.


Percy


Percy Thomas, a gőzmozdony legjobb barátja. A legtöbb vonat szereti Percy-t, viszont olykor kissé szemtelenül viselkedik. A kis zöld gőzös általában a postavagonok szállításával van megbízva.


Duck


Duck egy ugyancsak zöld gőzös, azonban ő tehervagon lévén, Thomas-éktól eltérő területeken dolgozik, jellemzően az Arlesburgh szárnyvonalon vontatja rakományát.


Dízel


Dízel Sodor-sziget első belsőégésű motorral szerelt mozdonya volt. issé nehezen illeszkedett be a gőzmozdonyok közé, mert lenézte a gőzösöket. Kezdetben hangoztatta is, hogy le fogják cserélni őket a dízelmozdonyokra, amely sok vonatból ellenszenvet váltott ki. Duckkal sem jött ki, akinek segítenie kellett volna a beilleszkedését.


Nia


Nia, a narancs színű lány gőzös az afrikai Kenyából, származik. Miután bekerült a Gőzcsapatba, nagyon hamar összebarátkozott Thomas-szal.  Elkísérte őt avilágkörüli útjára is. Nia szorgos és jó munkaerő, ezért jutalmul kedvenc feladatával, az állatok szállításával szokták megbízni.


Kövér Ellenőr


A Thomas, a gőzmozdony egyik ember figurája Kövér Ellenőr, eredeti nevén Sir Topham Hatt, de mindenki csak a gúnynevén hívja. Alapvetően az ő feladata Sodor sziget vasútjainak ellenőrzése. E munkáját eleinte igen szigorúan látta el, később azonban megenyhült a vonatokkal szemben.


James


James egy piros színű gőzmozdony, jellemzően részt vesz teher- és személyszállításban is, főként a fővonalon dolgozik. Piros színét egy baleset utáni felújításból szerezte, amelyre végül rendkívül büszke lett. Emiatt gyakran hiún, kérkedően viselkedik a mesében, viszont a feladatát szorgalmasan hajtja végre.


Toby


Toby egy kedves, barátságos és igen öreg szereplője a mesének. Egy gőzvillamos, aki eredendően Henriettával látott el személyszállító feladatokat. Mikor Thomas, a gőzmozdony egy kőfejtőben dolgozott, Toby-t már visszavonultatták a szárnyvonalának lezárása miatt. Viszont, mivel erre a munkára nem volt alkalmas Thomas hiányzó biztonsági alkatrészek miatt, Toby-t küldték a kőfejtőhöz, így ezt követően újra munkába állt.


Legjobb mesekönyvek kicsiknek


A legjobb mesekönyvek sajátossága, hogy egyszerre kötik le a kisgyermekek figyelmét és mozgatják meg a fantáziájukat. A Thomas, a gőzmozdony mindezekre képes, amelyet jól bizonyít, hogy 1945 óta generációk egész sora nőtt fel rajta. A mesekönyvekkel így kialakított szoros és személyes kapcsolatnak köszönhetően a gyerekek szívesen veszik kézbe a különböző fejlesztő-foglalkoztató kiadványokat is, így esetünkben például a korábban már említett Thomas, a gőzmozdony színező és matricás könyvek egész sorát.

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Thomas, a gőzmozdony

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Thomas, a gőzmozdony

Szűrés - Thomas, a gőzmozdony