Avatar - Aang és Korra legendája

Az Avatar: Aang legendája-képregény megérkezett hazánkba is, és nemcsak a sorozat rajongóinak körében népszerű és kedvelt olvasmány, hanem mindazok számára is, akik szeretik a színes és kalandos történeteket egy kis misztikummal keverve. Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a sorozatról.

1 - 4 / 4 termék

Leírás

Avatar: Aang és Korra legendája

Az Avatar-képregény, pontosabban az Avatar: Aang legendája, számos család életében  jelen van. Elég a sokak által kedvelt sorozatra gondolni, máris rengeteg rajongó kapja fel a fejét világszerte, így nem véletlen, hogy film után már képregény formájában is belemerülhetünk Aang világába. A Netflix jelenleg is egy új élőszereplős Avatar: Aang legendája-sorozaton dolgozik, így bizton állítható, hogy a jövőben sem szenvedünk hiányt az ismert karakterekből.


Avatar: Aang legendája: mit érdemes tudni róla?


Az eredeti Avatar: Aang legendája egy rajzfilmsorozat a kétezres évekből. A több évadot megélt sorozatot 2005 és 2008 között adta a tv, és szinte azonnal nekiálltak egy film készítésének is, ami végül 2010-ben jelent meg a vásznon, és a várttal ellentétben nem igazán bizonyult sikeresnek. Sok rajongó panaszkodott a szereposztásra, és a laikusok is találtak bőven kivetnivalót, így egy időre jegelték a többi adaptációs tervet. Szerencsére az utóbbi években ismét felkapottá vált Aang és a többiek története, így a képregények mellett több Avatar: Aang legendája-franchise tervezet is mozgásba lendült.


Mikor jelent meg az Avatar-képregény?


Brian Konietzko és Michael Dante Dimartino első Avatar: Aang legendája képregénye, az Avatar – Aang legendája: Az ígéret 2013-ban jelent meg az Egyesült Államokban, és némi várakozás után, 2021-ben hazánkban is.


Miről szól az Avatar: Aang legendája képregény?


Az Avatar: Aang legendája – Az ígéret képregény a rajzfilmsorozat hivatalos folytatásaként jelent meg. A cselekmény pont ott kezdődik, ahol a Nickelodeon befejezte, így a háború befejezése után tűnnek fel hőseink, akik azon fáradoznak, hogy fenn tudják tartani az egyensúlyt a világban anélkül, hogy újabb harcokra kerülne sor. Sokka csodás nevet talál ki erre a feladatra, így a szereplők a Harmónia-helyreállítási Mozgalomnak fogják szentelni az idejüket. Közben Aang és Zuko barátságának is újabb próbákat kell kiállnia, és nem lesz hiány az útjukba kerülő akadályokból, melyek megnehezítik számukra béke fenntartását és a harmóniához vezető ösvény megtalálását.


Kik az Avatar: Aang legendája-képregény szereplői?


Az Avatar: Aang legendája szereplői közé visszatérnek a régről már jól ismert és imádott karakterek, de persze új arcokkal is találkozunk. Még több kalandot élhetünk át Aang, Katara és Sokka társaságában, de a rosszfiús Zuko herceg – aki immár ifjú király – szeszélyeitől sem kell búcsút mondani, mivel ő is jelentős szerepet játszik a képregényekben. Továbbá Toph, az egyik legjobb és legerősebb földidomár sztorijai is folytatódnak.


Hány Avatar: Aang legendája-képregény van?


Az Avatar – Aang legendája: Az ígéret egy köteten belül tartalmazza a teljes trilógiát, így nem kell aggódni, hogy lemaradsz valamiről. A későbbiekben a világsikertől felbuzdulva megszülettek a Korra legendája-képregények is, melyeket már Michael Dante DiMartino és Irene Koh keze nyomán láthatunk és olvashatunk. A szerzők szintén trilógia mellett döntöttek, és az óriási érdeklődést figyelembe véve Korra történetét már a tévéképernyőn is követhetjük, hiszen animációs sorozat formájában a mai napig sokat játszott program a Nickelodeon csatornán. Az Egyesült Államokban ennél jóval több kötet jelent meg, és már tervben van egy újabb könyv kiadása is, amit 2023-ra ígérnek a készítők, így megvan rá az esély, hogy a magyar olvasóknak sem kell még elköszönnie Aang, Katara és Sokka karaktereitől, na meg persze a cuki és lojális repülő bölénytől, Appától sem.


Az Avatar: Aang legendája-képregények sorrendben


Az Avatar-képregények sorrendje igazán nem okoz fejtörést, mivel ahogy korábban is említettük, egy kötetben jelent meg a trilógia összes része, így elég megvenni az Avatar – Aang legendája: Az ígéret képregényt, és máris a teljes sorozatot tartjuk a kezünkben. Az előbb említett Korra legendája-képregények sorrendje, ami szintén igen egyszerűen követhető, a következő:

  • Korra legendája: Hatalmi harc I. kötet
  • Korra legendája: Hatalmi harc II. kötet
  • Korra legendája: Hatalmi harc III. kötet


Melyik a jobb: az Avatar: Aang legendája-képregény vagy a filmsorozat?


Mindenkinek megvan a maga stílusa és preferált platformja a szórakozáshoz, de abban mind egyetérthetünk, hogy az Avatar: Aang legendája-képregény és rajzfilm formájában is elnyerte a világ szeretetét, így nem meglepő, hogy napról napra nő a rajongók száma. A képregény csodás időtöltést biztosít mindazoknak, akik szeretik kiélvezni a szemet gyönyörködtető rajzokkal körített történeteket, és kedvelik a vicces és kalandos élményeket. A filmsorozat pedig felüdülést jelent mindazoknak, akik inkább a képernyő előtt ülve töltik a szabadidejüket, és kíváncsiak arra, hogyan kezdődött az Avatar: Aang legendája-történet. Összességében viszont el kell mondani, hogy teljes értékű tapasztalatot akkor lehet szerezni, ha először megnézzük a sorozatot, és utána elolvassuk a képregényeket, hiszen az előtte-utána események megértéséhez és a karakterek jellemfejlődéséhez fontos szerepe van a háború előtti kalandoknak és később a már érettebb és tapasztaltabb karakterek életeseményeinek is.

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Avatar - Aang és Korra legendája

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Avatar - Aang és Korra legendája

Szűrés - Avatar - Aang és Korra legendája