Disney Hercegnők

A Disney-hercegnők generációk óta a gyerekek kedvencei. Kínálatunkban számtalan Disney hercegnős mesekönyvet és foglalkoztatót találsz! Az oldal alján még többet megtudhatsz a Disney hercegnőkről.

1 - 14 / 14 termék

Leírás

Disney hercegnők

Hófehérke

Hófehérke az 1937-es Hófehérke és hét törpe szereplője, akit egy német mese ihletett. Ő volt a legelső a Disney hercegnők között, és mivel csupán 14 éves volt a mesében, ő a legfiatalabb is. Hófehérke a sötét hajáról és fehér bőréről híres, emellett mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy egy nagyon szerény, jóságos és kedves lány. Gonosz mostohája miatt el kell hagyni otthonát, és így talál rá a hét törpére, akik befogadják.

Hamupipőke

A következő a sorban Hamupipőke, aki az azonos című film főszereplője. A Hamupipőke című európai népmese adta a karakterhez az inspirációt, amelynek számos verziója létezik, azonban az ő megalkotásához a francia hercegnőt választották. A Disney hercegnők közül ő az első, akinek testvérei vannak (bár csak mostohák), és 19 éves. Valamint ő az első Disney hercegnő, aki királyi családba házasodik. Szőke haja és kék szeme teszi gyönyörűvé, de nem csak a külseje miatt szerethető karakter: egy bátor, merész és eszes lányról van szó. Cselédként bánnak vele, sorsa mégis jóra fordul, mert ő lesz az, akit végül a királyfi kiválaszt a leányok közül.

Csipkerózsika

Csipkerózsika az azonos című film főszereplője, amely a tipikus tündérmesék elemeit használja: egy gyönyörű hercegnő, egy alvó bűbáj és egy jóképű herceg. A hercegnő a mesében 16 éves. A Disney hercegnők közül ő szerepel a legkevesebbet a saját filmjében, és a képernyőn töltött időben többet énekel, mint beszél. Emellett ő a Walt Disney-mesék szereplői közül az, aki teljes mértékben királyi család tagja: a jelenlegi uralkodó egyetlen lánya, és egy herceghez, egy másik uralkodó legidősebb fiához megy feleségül. Haja aranyszőke, szeme lila, és gyönyörű rózsaszín ruhájáról ismert. Csipekrózsika kedves, elegáns, visszafogott és kifinomult.

Ariel

Ariel A kis hableány-filmek főszereplője, akinek karakterét Hans Christian Andersen dán tündérmeséje alapján alkották meg. Ő a Disney hercegnők közül az első, aki nem embernek született, valamint ő az első Disney hercegnő, akinek született gyermeke, mivel A kis hableány folytatásában láthatjuk lányát. Mivel apja, Triton, egy király, így Ariel is büszkélkedhet a hercegnői címmel, valamint később feleségül megy egy herceghez. Arielt mindenki a vörös hajáról és tengerkék szeméről ismeri. Emellett bátor, kíváncsi az emberek világára és igazi kalandor. Legjobb barátai Sebastian, a rák és Ficánka, a hal.

Belle

Belle az ötödik a Disney hercegnők sorában és a Szépség és a szörnyeteg című Disney-mese főszereplője. Belle az első Disney hercegnő, akinek származási országát biztosan tudjuk (Franciaország), míg a többiek lakhelyére csak apró utalásokat kapunk. A lány 17 éves és a második Disney hercegnő, aki nem nemesi családba születik. Azonban amikor hozzámegy Adam herceghez, hercegné válik belőle. Belle hosszú barna hajjal és mogyoróbarna szemekkel rendelkezik. Nagyon intelligens, hiszen rengeteget olvas, és rendkívül nyitott személyiség is. Beleszeret egy szörnyetegbe, és pont az említett nyitottság miatt nem ijed meg tőle.

Jázmin

Jázmin az Aladdin című mese főhősnője, aki Agrabah város szultánjának egyetlen leánya. Férjéül Aladdint választja, aki sokáig szegény emberként élte a mindennapjait, de bátorságával, kitartásával és odaadó szerelmével elnyeri Jázmin hercegnő szívét. A Disney hercegnők sorában ő az első, aki nem főszereplő a saját filmjében, valamint az első közel-keleti/dél-ázsiai hercegnő. Jázmint dús fekete hajjal ábrázolják, amelyet kettő kendő fog össze. Igazán független és erős személyiség.

Pocahontas

Pocahontas az említett film főszereplője, és az első a Disney hercegnők között, akit nem egy tündérmese, hanem egy valós személy inspirált. A Disney hercegnő amerikai őslakos, vagyis ő az első amerikai hercegnő, valamint ő az első, akinek két hercege is van. Pocahontas apja a törzs vezére, és bár hivatalosan nem királyi családból származik, státusza miatt hercegnőként tisztelik és hivatalosan is annak számít. Az, hogy nem egy nemesi férfihoz ment feleségül, nem változtat a státuszán. Pocahontas egy érett, bölcs, nagyon kedves és segítőkész lány.

Mulan

Mulan saját filmjének a főszereplője, és az első Disney hercegnők közül, aki egy legenda útján született meg. Jelenleg ő az egyetlen Disney hercegnő, aki hivatalosan semmilyen formában nem birtokolja a hercegnői címet. Azonban a film végén megkapja a (nem nemesi) birodalmi konzul titulust. A tábornok Li Shanggal való házassága sem ruházza fel semmilyen hercegnői címmel. Mulan és Shang az egyetlen nem királyi pár a Disney hercegnők között. Mulan bátor, független, intelligens, ámbár a filmje elején sokszor ügyetlen.

Tiana

Tiana A hercegnő és a béka főszereplője. Érdekesség, hogy ő az első afro-amerikai Disney hercegnő. Nem királyi családban született, hanem Naveen herceggel történt házassága miatt került a Disney hercegnők közé. Mivel az 1920-as évekbeli New Orleansban él, ő a Disney-könyvek legmodernebb hercegnője. Tiana intelligens, leleményes és nagyon tehetséges.

Rapunzel

Rapunzel az Aranyhaj és a nagy gubanc című film főszereplője, aminek történetét a Grimm-testvérek Rapunzel meséje ihlette. Csipkerózsikához hasonlóan aranyhaja van, királyi családba született, és elválasztották a szüleitől, hogy végül tinédzserként újra találkozhassanak. Az erős akaratú Disney hercegnők között a helye, és kedvelt fegyvere egy serpenyő. Flynn Riderhez megy feleségül, akiből így herceg válik, és apja halála esetén Aranyhajból királynő válik. Rapunzel egy nagyon energikus, okos, kedves, játékos és kalandvágyó fiatal lány.

Merida

Merida a Merida, a bátor című Disney/Pixar film hősnője, így ő az első Pixar hercegnő. Merida királyi családból származik: ő Fergus király elsőszülött gyermeke, és az első Disney hercegnő, aki teljesen eredeti, vagyis nem egy létező tündérmese vagy népmese szereplőről mintázták. Merida egy bátor, vakmerő, őszinte és makács lány, akire nem jellemző a hercegnők legtöbb sztereotípiája.

Elza, a jéghercegnő

Elza a Jégvarázs filmek egyik főszereplője. Anna hercegnő (későbbiekben királynő) nővére, aki Arendelle trónjának várományosa volt, azonban képessége miatt a híres Jégkirálynő vált belőle. Elza egy visszahúzódó karakter, aki bármit megtenne a családjáért. Varázsereje segítségével képes jeget és havat teremteni a semmiből, beceneve a jéghercegnő. Ennek ellenére valójában egy melegszívű hercegnő.

Anna hercegnő

Anna hercegnő a Jégvarázs filmek másik főszereplője Elza mellett. Nővérével ellentétben Anna excentrikus, optimista, energikus és kicsit sem elegáns. Általában hamarabb cselekszik, mintsem gondolkodik, és impulzív tud lenni, de ezek mellett ártatlan is. Minél több időt szeretne a kastély falain kívül tölteni, azután, hogy Elza veszélyes ereje miatt a kastélyba volt zárva.

Vaiana

Vaiana az azonos címet viselő film főszereplője. Vaiana egy polinéz törzsfőnök lánya, akit az Óceán választott ki, hogy megmentse szigetét a halálos sötétségtől. Merida után ő a második Disney hercegnő, akinek nincs szerelmi kapcsolata a film során. Vaiana imádja a tengert, roppantul makacs, határozott és vakmerő.

Mirabel

Mirabel az Encanto című mese főszereplője. Ő a Madrigal-család legfiatalabb tagja, és ő az egyetlen, akinek nincs semmilyen ereje, így számos nehézséggel és kihívással kell szembenéznie, hiszen sokszor kívülállónak érzi magát. Azonban amikor a varázslat kezd eltűnni, Mirabel ereje lehet a család egyetlen reménye. Annak ellenére, hogy nincs ereje, optimista személyiség, aki nagyon érzelmes és empatikus.

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Disney Hercegnők

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Disney Hercegnők

1.Játék és mese - Disney Hercegnők
Rendelhető
5.999 Ft4.799 Ft
4.Disney Hercegnők: Szép álmokat!
Előjegyezhető
4.999 Ft4.499 Ft
5.Disney Hercegnők: 5 perces mesék
Előjegyezhető
4.999 Ft4.499 Ft

Szűrés - Disney Hercegnők