Alien: Árnyékhajsza

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2014
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
360
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
bizonytalan

Könyvünk az első regény, mely elindítja a vadonatúj Alien sorozatot. Az új trilógia a 20th Century Fox irányítása alatt készült, s a filmsorozat kánonjába tartozik.

Az Alien: Árnyékhajsza a két kultikussá vált film, A nyolcadik utas: a halál és A bolygó neve: halál közti eseményeket mutatja be Ellen Ripley főszereplésével. A regényt a műfajban nem ismeretlen és több díjat is (British Fantasy Awards, Bram Stoker Award, International Horror Guild and World Fantasy Awards) nyert Tim Lebbon írta.

Ellen Ripley, a Nostromo legénységének egyetlen életben maradt tagja az űrben sodródik…

Egy peremvidéki bányabolygón, ahol a Weyland-Yutani társaság számára folyik az értékes érc kitermelése, a munkások rémülten próbálnak feljutni a bolygókörüli pályán keringő űrhajójukra, amit azonban nem sikerül elérniük. A hajón tartózkodók döbbenten látják a leszállóegységek kamerája által közvetített képet, amin pókszerű lények tapadnak a munkások arcára.

Ripley mentőkapszulája automatikusan bedokkol a bolygó irányába süllyedő hajóra. Amint magához tér a mélyálomból, a Nostromo katasztrófájának túlélője két ténnyel szembesül: harminchét évig sodródott az űrben, és a mentőhajó komputerrendszerében jelen van az a mesterséges intelligencia, amely korábban az Ash nevű androidot irányította.

Mielőtt a süllyedő hajó belépne a légkörbe, Ripley és társai kénytelenek látogatást tenni a bolygón, le kell menniük a bányába, ahol választ kapnak arra, hogyan érkeztek erre a helyre a rovarszerű lények. Ripley tisztában van vele, hogy nem sok esélyük van a túlélésre, azt azonban nem is sejti, hogy ha sikerül visszajutniuk a hajóra, ott egy sokkal intelligensebb ellenség vár rájuk.

Egy ellenség, amely nem foglalkozik mással, csak hogy végrehajtsa gazdái, a Weyland-Yutani által belé programozott feladatokat…

 

 

A szerző további termékei:

Tim Lebbon
Star Wars: Távoli csillagok
Ár: 3.040 Ft
2. Tim Lebbon
Harag háborúja: Alien - Invázió
Ár: 2.880 Ft
1. Tim Lebbon
Harag háborúja: Predator - Rajtaütés
Ár: 2.880 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Bencsik Tünde
Nekem nagyon tetszett! Csak ajánlani tudom!
2021-11-13 20:01:30
Somogyi Richard
Én nem fogom részletesen kielemezni a regényt, pozitívumokat, hibákat keresve benne, mindössze azt veszem figyelembe, milyen érzéseket keltett bennem olvasás közben. Az összegzés: Nagyon jó! Részemről simán befér ez eredeti trilógia darabjai közé, annak ellenére, hogy (többek szerint) nem sok újdonságot vonultat fel. Ez eleve nehéz feladat lenne, mivel időrendben az eredeti sorozat egyes részei közé esik, tehát, az író keze sok mindenben meg van kötve. Nekem nagy élményt nyújtott az olvasása, konkrétan délelőtt 10 és és este 19 óra között végeztem is vele.
2020-10-03 10:02:49
Kovács Zoltán
Hozza az első, 1979es film hangulatát.
Én most futok neki másodjára a könyvnek, nagyon jó kis Sci-fi-Horror regény. A karakterek egytől egyig nagyszerűek, de közülük is kiemelkedik Ripley, Ash és Hooper.
Aki teheti szerezze be, pláne, hogy utolsó darabos jelenleg!
2019-10-28 18:35:20
Czombos Dávid
Németh Dániel
Molnár Attila
Első önálló ALIEN könyvem,nagyon meg vagyok elégedve vele.
Megvásárolom a trilógia többi kötetét is. Ahogy nézem,ezek inkább kiegészítései lehetnek a filmes történeteknek,nem pedig egymásra épülő folytatások. Öt csillag az ÁRNYÉKHAJSZA.
2016-10-08 14:03:03
Pelikán Zsákos József
Szilvási györgy
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Szittyás István
Nagy Jenő
Horváth Norbert
Sok Alien könyvet olvastam már, de ez az első ami leginkább magával ragadott! Aki Alien rajongó annak mindenképp ajánlom!
2015-05-16 11:28:17
Havasi István
Tim Lebbon: Árnyékhajsza
Nagy érdeklődéssel kezdtem el olvasni a könyvet. Kíváncsi voltam, hogy Lebbon mit tud kihozni a kissé irreálisnak tűnő szituációból. Jobban megoldotta, mint azt gondoltam volna. A könyv eleje egy kicsit lassan indul be, de aztán fokozatosan begyorsul, a cselekmény egyre izgalmasabbá válik. A Marion legénysége elég hamar megtizedelődik, így a könyv nagy részében már kevesebb szereplőre kell koncentrálnia az olvasónak. Ripley karaktere éppolyan, mint a filmekben. A többiek közül Hoop szemszögéből ismerhetjük meg jobban a dolgokat. A leírások fantasztikusak és nagyon elevenek. Hamar bele lehet feledkezni a regénybe.

[spoiler] Ash monológjai is nagyon tetszettek. Fejlődik, tanulékony, de érződik belőle a rideg kegyetlenség és érzéketlenség is. A legélvezetesebb részek főleg a bányában történetek voltak. Jó volt újra látni a titokzatos űrutazókat. Mind az idegen hajón, mind a körülötte lévő település maradványainál játszódó jelentetek hihetetlenül jók voltak. A környezet atmoszférája, a rejtélyesség, az idegenek eredetére vonatkozó találgatások rendkívül tetszettek. A másik dolog, ami kifejezetten megragadatott, az Ripley lelkiismeret furdalása volt. [/spoiler]

Természetesen a könyv vége a második film miatt egy kicsit kiszámítható, de ennek ellenére nagyon élvezetes és drámai lett. Egy nagyszerű olvasmány élményt nyújtott. Várom a folytatást.
2015-04-08 14:12:23
Ócsai Attila
Végh György
Végig lekötött, belekezdtem és nem bírtam letenni. Végig azon filóztam, hogy fogják megoldani, vagy mi lesz a magyarázat arra, hogy Ripley a film második részében ebből semmire sem emlékszik, de ötletesen megoldották. A karakterek is jók voltak, mindegyikben tetszett valami :)
2014-12-03 19:04:14
Körmendi Attila
Nagyon jó könyv igazán tetszett!
2014-11-24 21:02:18
Kocsis Ferenc
A szerző jól használja a horrorisztikus hatást keltő leírásokat és feszültségfokozó, olvasórémisztő ötleteket. Bár az egész könyv csupa ismert elemből épül fel, így semmi újat nem tud adni az olvasónak. A komolyabb hibák szerintem a történetben a következők:
1. Túl kicsi a bányász kolónia létszáma. Ennyi ember nem elég egy bánya működtetéséhez (bányászok, kiszolgálószemélyzet). És a nagy távolság miatt célszerűbb lenne bányászcsaládokat telepíteni a bolygón.
2. Semmi értelme egy űrhajónak várnia a bányászokra a bolygó körül. A hajó odaszállítja a bányászokat, kirakja őket, majd elmegy. Aztán pár év múlva visszatér az ellátmánnyal, váltás személyzettel és elviszi a kitermelt, dúsított ércet vagy félkész termékeket. Így jobban ki van használva a szállítókapacitása.
3. Hooper hülyeséget csinált a végén azzal, hogy nekivágott egy kompban a csillagközi űrnek. Több értelme lett volna magas orbitális vagy stacionárius pályára állni és vészjeleket sugározva megvárni a mentőcsapatot. Ha a Marion nem ér vissza a Földre és nem jelentkezik, előbb-utóbb küldenek a bolygóhoz egy mentőcsapatot, megnézni, mi van a bányászokkal. És akkor kihalásszák a palit. Míg a mélyűrben sosem találnak rá.
2015-11-12 14:07:13
Jászkai Péter
Vesszős István
Havasi Máté
Sajnos csak Ripley miatt érdemes elolvasni... Az alaptörténet, a szituációk már mind lerágott csont.

Bővebben:
http://monty.blog.hu/2014/12/04/konyv_alien_arnyekhajsza
2015-03-27 09:42:10
Harangi Ferenc
Én Havasi Mátéval értek egyet! Bár én nem értem egyáltalán miért volt szükség erre az epizódra? Semmi újat nem ad!
2019-02-19 23:06:08
O. Gábor
Tisztelt kiadó,

Most OLvasom a regényt, a könyv remek és lebilincselő.
Nem csalódtam a kiadóban, jó választás volt lefordíttatni és persze megjelentettni.
Várom a további Lebbon műveket is bizalommal,

Köszönettel,
Gábor
2015-02-15 14:21:42
Zsivkovics Zoltán
Tisztelt kiadó,
Még olvasom a regényt, remek könyv. Van-e már valami látható tervük a trilógia következő köteteinek magyar megjelenésére?
2014-11-06 20:29:56
Balogh Imre
Már alig várom! Kíváncsi leszek az új trilógiára. Remélem írnak majd új Predator és AvP regényeket is.
2014-08-11 21:08:24

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban