Harag háborúja: Predator - Rajtaütés

Szerző:

Ár: 3.600 Ft 2.880 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
400
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
december 12 - 18.

Ragadozók hajói törnek be az emberlakta űrbe, a Weyland-Yutani Társaság pedig azonnal reagál a minden eddiginél nagyobb méretű fenyegetésre.

Ezzel kezdetét veszi a Harag Háborúja.

A Yautják véres rajtaütései nem maradhatnak – és nem is maradnak – megtorlatlanul, bár az ár, amit az emberiségnek ezért fizetnie kell, egyre magasabb.
Johnny Mains hadnagy és tengerészgyalogos alakulata, az Űrfecskék a harcok sűrűjében találják magukat. Nem is sejtik, hogy egy olyan ellenséggel kell szembenézniük, amihez foghatóval legrémesebb álmaikban sem találkoztak eddig...

Ez a regény egy epikus trilógia első része, mely az Alien: Invázió című kötettel folytatódik, s az Alien vs. Predator: Armageddonban zárul le.

Az univerzum ezek után már soha többé nem lesz ugyanaz...

 

A szerző további termékei:

1. Tim Lebbon
Alien: Árnyékhajsza
Tim Lebbon
Star Wars: Távoli csillagok
Ár: 3.040 Ft
2. Tim Lebbon
Harag háborúja: Alien - Invázió
Ár: 2.880 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Nagy Attila
Havasi István
Tim Lebbon: Predator: Rajtaütés
Tim Lebbon legújabb regénye gyakorlatilag akár Alien vs Predator logóval is megjelenhetett volna, hisz a yautják mellett a xenomorfok is szerepelnek a történetben. Az epikus Harag Háborúja trilógia első részében a szerző hatalmasra tette a lécet. Gyakorlatilag a könyv végére egyértelműen éreztem: a Rajtaütés már most köröket ver az összes eddig általam olvasott Alien és Predator regényre, sőt nálam az összes eddigi filmet is kiütötte a nyeregből. Ahogy az Aliens, vagy a Prometheus is szintet ugrott a korábbiakhoz képest abban a tekintetben, hogy jelentősen újat, vagy mást mutatott meg az univerzumból, úgy ez a trilógia is ugyanerre vállalkozik, méghozzá teljes sikerrel. Soha nem éreztem még ekkora izgalmat egyik korábbi Alien és Predator történet során sem. A vége pedig kiált a folytatásért. Olyan jó, hogy úgy érzem még az új Alien és Predator filmek se fognak e mellett labdába rúgni.

[spoiler] A történet elején egy kis kronológiai baki található, amit Tim maga is elismert, ugyanis az első fejezetnek nem 2351-ben kéne játszódnia, hanem valamikor 2498 után. Liliya az android megszerzi azokat a kutatási anyagokat, melyeken a Wayland-Yutani dolgozott és az LV-178-ról szereztek. Ezzel van kapcsolódási pont A Bánat Tengere című regényhez. Liliya az Alapítók nevű titkos csoportnak dolgozik, melyet száműztek a Földről. Az Alapítók rábukkannak azoknak az idegeneknek a nyomára, akik korábban kísérleteztek a xenomorfokkal. Ezek azok a kutyafejű, sok végtaggal rendelkező idegenek, akik az LV-178-on hoztak létre egy várost. Az Alapítóknak sikerül a xenomorfokat irányításuk alá vonni és fegyverként használni. Támadást akarnak intézni az emberiség ellen, de először a yautjákat veszik célba. A ragadozók az Emberi Szféra területére menekülnek, ahol összetűzésbe kerülnek az emberekkel. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy invázió, de Isa Palant-nek sikerül rájönnie, hogy mi állhat a háttérben, végül fegyverszüneti üzenetet küldenek a yautják felé, akik végül találkoznak az emberekkel és létrejön az első szövetség a két faj között. Liliya eközben megszökik és úgy dönt, hogy az emberek oldalára áll. Liliya esetében figyelhető meg a legnagyobb változás és az ő szemszögéből ismerjük meg az Alapítókat, akik a Haraggá váltak. Johnny Mains és tengerészgyalogosai képezik a történet másik nagyon fontos részét, akik az UMF-12-es yautja űrállomáson hadakoznak mindkét idegen fajjal. Hamarosan ők is rájönnek, hogy mi állhat a háttérben. Mains-ék vonala inkább az akciót képviseli, ezek a jelenetek nagyon jól kidolgozottak és élvezetesek. A ragadozók is nagy szerephez jutnak: Hashori, Kalakta, Shamana és Wobani is emlékezetesek voltak. Piros pont az utalásért a Predator 2-re. [/spoiler]

Összegezve: minden idők eddigi legjobb Alien-Predator regénye. Ötös.
2017-01-14 18:14:15
Sz Balázs
Nagyon tetszett mind a két könyv. Lehet tudni, hogy a 3. rész mikor jelenik meg nálunk?
2016-12-31 12:08:27
Dr. Gyurgyik Pál
Nagyon jó ez a könyv és a folytatása is, várom a harmadik részt.
2016-09-22 21:09:24
Botos Imre
Jászkai Péter
Botos Imre
Remek könyv, de az elején akad egy hiba, mégpedig a prológus időpontjánál. Nem lehet 2351, mert ez az Alien 4 előtt játszódik (a film 2381-ben játszódik). Ez azért hiba, mert a könyv prológusában utalnak az Alien: A Bánat Tengere cselekményére, ami a film után játszódik (a könyv 2497-be repít minket).

Itt egy interjú a szerzővel, aki beismeri a tévedését: http://www.avpgalaxy.net/website/interviews/tim-lebbon-interview-predator-incursion/
2016-08-28 00:31:19

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban