Star Wars: Alphabet osztag

Szerző:

Ár: 3.890 Ft 3.112 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2019
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
442
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
ISBN:
9789634975458
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 20 - 26.

A császár halott. A Halálcsillag megsemmisült. A Birodalom flottája vereséget szenvedett és szétszóródott a galaxisban. Yrica Quell egykoron a Birodalom hadiflottájában szolgált, de a háború végén sok katonához hasonlóan dezertált. A Birodalom bukását követően nem találja helyét a galaxisban, mígnem a sors lehetőséget kínál a számára, hogy vezekelhessen régi bűneiért. Caern Adan, a felkelők egyik hírszerzőtisztje ajánlatot tesz neki: állítson fel és vezessen egy különleges vadászosztagot, amelynek feladata egy volt birodalmi pilótákból álló elit alakulat, a Shadow Wing felkutatása és megsemmisítése.

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

Alexander Freed
Star Wars: Battlefront - Alkony század
Ár: 3.192 Ft
Alexander Freed
Star Wars: Zsivány Egyes (keménytáblás)
Ár: 3.992 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Vass Zsolt
Ádám
Nagyon kellemes csalódásban részesültem köszönhetően ennek a könyvnek. Egy szimpla squadronos sztorira számítottam néhány elcsépelt "pilótás" poénnal de azt kell, hogy mondjam messze túlszárnyalta az elképzelésemet.
Az űrbeli csatajelenetek kiválóan meg lettek írva érthető, követhető mégis kreatív módon.
A karakterek illetve az osztag összehozatala igazán jól fel lett építve, mindegyik pilóta szemszögébe betekintést nyerhetünk ami még jobban megismerteti velünk a karaktereket, azonosulni tudunk velük, amely hozzájárul ahhoz, hogy végig izguljuk velük az eseményeket.
Mindenképpen folytatásért kiált, alig várom a 2. illetve 3. részét. Ha azok is képesek lesznek hozni az Alphabet Osztag színvonalát, akkor egy nagyon értékes trilógiával fog bővülni a star wars univerzum.
2020-09-06 20:06:04
Domján Dániel
Vass Zsolt
Alex Djuric
Amikor először megláttam, meglepődtem, milyen hosszú - egy 526 oldalas regényről van itt szó. De nem volt baj. Sőt, a nagy terjedelem miatt jól megismerhettük a karaktereket, ami nekem külön tetszett. Rég nem olvastam egy ennyire jó könyvet. Volt benne izgalom, viccesség, eredeti, ötletes karakterek, és egy jól megalkotott történet.
A könyv szinte végig letehetetlen volt, főleg a vége. Az akciós jelenetek jól le vannak írva, nincs elnagyolva. Nagyon érdekes volt a hangulat, ugyanis a könyv nagy része az üres űrben játszódik, illetve nem nagyon kalandozunk népes bolygókra. Emiatt volt egy nyomasztó beütése az elején, de ez csak még jobban emelt a karakterek iránti érzelmeken, valamint nagyon jól be volt mutatva az osztagok egymásra utaltsága.
Összességében ajánlom annak, aki szereti pár karakteres történeteket, ahol nagy hangsúly van a köztük levő konfrontációkon és cselekvéseken. Egy remek könyv volt, várom már a folytatását. :) 5/5
2020-05-24 22:49:33
Köhler Zoltán
A tavalyi év talán legnagyobb pozitív meglepetése. Ha a többi része is ilyen - de reméljük még ettől is jobb - lesz, akkor megvan a Disney éra X-szárnyúak jellegű sorozata.
2020-01-19 14:00:52
Kovács Máté
Kovács Balázs
Ruzsonyi Balázs
Mindent összevetve nekem tetszett a könyv, viszont nem mondanám tökéletesnek. A történet közepe szerintem picit unalmas, illetve annak ellenére, hogy nagy hangsúly van a karaktereken, nem ismerjük meg őket teljes mértékig a könyv végére sem (feltételezem a további 2 részre is hagy tartalékot az író). Az utolsó fejezetek fordulatai tetszettek, nem szóltak túl nagyot, de de semmiképp sem voltak rosszak.
Ami kifejezetten tetszett, hogy milyen jól átadja az űrhajók irányítását és tulajdonságait a könyv. Aki játszott Star Wars: Squadrons játékkal, számtalan pontos példát találhat erre.
Ellentétben, az nem tetszett, hogy a könyv sokszor hivatkozik egy vitatott eseményre a SW kánonból, de nem ad túl sok további magyarázatot hozzá. Reméltem, ez jobban ki lesz bontva, de sajnos ugyanazok a kérdések nyitva maradtak mint a könyv előtt.
2021-02-07 12:25:56
Jászkai Péter
Gyigor György
Sági Kornél
Alphabet osztag
Röviden és tömören: egyszer olvasós történet.
Bővebben: A koncepció nem lenne rossz egy vegyes vadászosztag történetének leírásával de sajna a mind a történetben mint az elbeszélésben vannak bőven hibák, amelyek ennek minduntalan gátat szabnak.
Negatívumok:
Az író ránézésre nem igazán van tisztában a Csillagok háborúja világának (és úgy általában a sci-fi világ) technikai hátterével és ez számos helyen kiütközik a könyv során.
Néhány példa:
- Aknazárak alkalmazása a világűrben, mint háromdimenziós térben, nem túl hatékony, mert vagy megkerülhető, vagy töménytelen mennyiség kellene az aknákból ami szintén nem túl kifizetődő.
- Egy Nebulon-B fregatt, amely részben vadászgépek elleni harcra van tervezve, miért menekül egy nálánál sokkal gyengébb kísérő hordozó (Quasar Fire oszály) elől ahelyett, hogy lesöpörné a színről?
- Az űrcsatákban a vadászgépek komoly sérüléseket szenvednek el de ez valahogy nem annyira hat rájuk a könyvben, holott a vadászgépek eléggé törékeny szerkezetek emiatt is tudnak jól manőverezni.
A karakterek sokszínűsége még jó is lenne de a leírásuk borzasztóan sekélyes, a könyv elején az olvasó nem is tudja ki fia borjának kéne éppen a helyébe képzelnie magát. Azért mert az író elejti egy faj nevét az még kevés, hiszen kevesen vannak akik tisztában vannak az SW világának összes fajával. Egy könyv olvasásánál nem túl jó amikor az olvasó két oldalanként a wookieepedia-t böngészgeti, hogy az imént említett karakter az vajon, hogy is néz ki. Egy pár soros leírás elfért volna a karakterekről egy több mint 500 oldalas kötetben.
A karakterek cselekedeteinek mozgatórugói sincsenek túl jól megírva, a háttér-történetek gyengék és nem igazán illenek a karakterekhez, teljesen logikátlan döntéseket hoznak a főszereplők és rengeteg a nyavalygás amit nem is igazán tud megindokolni a történet.
A női főszereplő jó ötlet lenne (bár mostanában ez azért nem ritka) de a történetben egy percig sem érezni, hogy valójában ő nő lenne, a gondolataiban és a cselekményeiben ez nem ütközik ki, akár férfi de még egy droid is lehetne akár.
A történet cselekménye elég rögös, időnként teljesen felesleges mellékszálakkal, nem lezárt és nyitva hagyott kérdésekkel. Ráadásul a leírás stílusa miatt sem egy könnyen olvasható a könyv, figyelni kell minden egyes mondatra, nem tudja beleélni magát az ember és csak sodortatni magát a cselekménnyel.
Mind a Birodalom mind az Új Köztársaság ábrázolása problémás, mindkét oldalon csak a sötét oldal van illusztrálva, ami rányomja a hangulatot a könyv egészére.
Pozitívum:
Túl sok nincs, a női főszereplő (ha jól meg lenne írva), valamint néhány kisebb cselekményszál. A karakterek közül talán a Rebels-ből ismert egyik szereplő aki jól meg lett írva de az önmagában nem menti meg a művet.
Nem kerülhető el az összehasonlítás a korábbi "X-szárnyúak" regényekkel és itt igaz a mondás: "régen minden jobb volt". Mind a Zsivány mind a Lidérc osztag történetei sokkal jobbak voltak. A karakterek, a történetek, az űrcsaták leírása mind jobban illeszkedett az SW világába, sokkal jobban illusztrálta a Birodalom maradványai és az Új Köztársaság közti harcot.
2020-10-23 16:34:04

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban