Star Wars: Áramlatok

Szerző:

Ár: 3.500 Ft 2.800 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
324
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
december 7 - 13.

A Polgárháború vége felé Jaden Korr Jedi Lovag, két roncsvadász segítségével útnak indul egy erőteljes látomás hatására. Egy ötezer éves Sith csatahajót találnak, amely valahogy a múltból került át a jelenbe. A hajó fegyverei már elavultak, de a rakománya egy különleges ásvány, ami szinte legyőzhetetlenné teszi a sötét oldal használóit. A hajóban Sith csapatokra és egy magányos Jedire akadnak, aki elszánta magát, hogy elpusztítja a Sitheket. Azonban Jaden számára ennél jóval több forog kockán: látomása egy szinte elháríthatatlan veszély forrásához vezeti, ami a Jedi Rend végét jelentheti...

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Fekete Patrik
Polák Ákos
Zsikla Dávid
Zsivola Péter
Venczler Miklós
Táblás Győző
Miszray Péter
Tenyér Gábor
Szarka Imre
Vasas Péter
Pelikán Zsákos József
Szilvási györgy
Károly György
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Orcsik Károly
Cselcsókás Béla
Semmis zsigmond
Zsigás Félix
Kőhalmi Péter
Salgó László
Angolul csak ezután olvastam a LotF-t és mindent értettem belőle. Kemp tud írni.
2015-06-10 16:48:11
Hajós József
Jordán Gyula
Kiválóan megírt regényről van szó, egy bajom volt csak vele: nem tudtam letenni. A sztorihoz nem kell tudni mi történt korábban. Az alapötlet fantasztikus és jól ki van aknázva. A mese és a kaland kiváló ötvözete. Az elmúlt években vagy ötször is elolvastam az eredeti kiadást.
2015-05-08 11:35:56
Sóskúti Kiss Tamás
Briliáns és letehetetlen.
2015-05-04 17:38:12
Márton Mikle
Köhler Zoltán
Újabb nagyszerű könyv Kemp-től. Az Árulás után magasak voltak az elvárásaim, de az író ismét bebizonyította, hogy kiválóan érti a szakmát.

Nagyon izgalmas a történet és jók a szereplők is. Az akciók leírása szintén kiváló és van belőle bőven.
Ami viszont igazán meglepett, hogy meglehetősen "kemény" a regény. Az akciók véresek és durvák, de ezeken kívül van nem egy olyan jelenet, ami egy horrorban is megállná a helyét. A történet végén Jaden szála tiszta para, elképesztően jól kapta el az író az oda illő hangulatot.
Külön érdem, hogy ezek a durva jelenetek egyáltalán nem öncélúak, tökéletesen illenek ehhez a komor történethez.

Mindent összevetve ez egy remek regény lett. Izgalmas, érdekes és a sötét hangulat még rátesz erre.
Ötös.
2014-06-29 17:33:48
Zsupos Tamás
Hortobágyi Krisztián
Havasi István
A könyv egy szokatlan helyzetet hoz össze: az ősi múlt találkozik a jövővel. Ehhez hasonló helyzet talán csak a 12 részes Vektor című képregényben fordult elő, bár ott nem volt időutazás olyan formában, mint itt a regényben. Kemp két Erevis Cale trilógia után úgy döntött SW-t ír. Az Áramlatok volt az első regénye. Egy kevésbé használt Expanded Universe karaktert tett meg főszereplőnek: Jaden Korrt. Jadennel azok találkozhattak, akik annak idején játszottak a Jedi Knight: Jedi Academy videojátékkal. Ezen kívül a Jedi még a Legacy of the Force 7. kötetében (Fury) akciózott valamennyit. Kemp szokásához híven kevés szereplőt mozgat, gyorsan pergeti a cselekményt és drámai szituációkat ábrázol. A leírásokban nagyon jeleskedik.

Spoiler
A történet alapvetően nem tűnik túl nagy dolognak, mégis üt. Yavin előtt 5000-ből egy Sith csatahajó kerül a jövőbe, Yavin után 41 környékére. Saes, a Sith-nagyúr tipikus gonosz karakter, de cselekedeteivel jelentős változásokat idéz elő volt mesterében, Relinben. Relin eleinte tipikus Jedi-mesternek tűnik, később jelentős átalakuláson megy keresztül. Jaden vívódik múltbeli döntései miatt, látszik, hogy kiábrándult a Jedi-Rendből. Khedryn és Marr, a két roncsvadász életére is komoly hatást gyakorolnak az események. Khedryn esetében látványosabb a változás, bár számomra Marr szimpatikusabb volt. Történtek utalások volt a Jedi Históriák képregényekre, a Lost Tribe of the Sith-re, a Thrawn-trilógiára, a Kirajzásra , a Túlélők keresésére. Jaden emlékei a Centerpoint állomásról a Fury című kötetből valók. Ennek ellenére nyugodtan lehet önállóan is olvasni, az utalások a legtöbbször rövidek, a történet nélkülük is érthető.

Az Áramlatok egy nagyon kellemes olvasmány, bővelkedik az akciójelenetekben, szimpatikus, szerethető karakterekben, nagyszerű leírásokban. Paul S. Kemp megírta a kedvenc Endor utáni történetemet. Ötös.
2014-06-22 13:49:55
P.A.Video Studio
Nem bírtam letenni, izgalmas, feszült, és hátborzongató is, jó történettel, többször olvasható.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/xsAcsWk4_70
2014-06-20 19:16:03
Keresztély Bálint
Reményi József
Warag Ferenc
Gyalult Péter
Nekem bejött.
2014-05-10 13:44:37
Nagy Jenő
Lett olyan jó, mint a Deceived. A Post RotJ EU egyik übersirály könyve.
2014-05-10 13:19:32
Mester Hunor
Na ez az! Jöhet!

Remélem egyszer a Lost Tribe is ki lesz adva nálunk, mert ez a könyv remekül felvezeti azt a történetszálat is.
2014-03-26 22:47:46
Ládi Imre
Körmendi Attila
Jászkai Péter
Havasi Máté
Nem egy rossz darab. A Jedi Academyből ismerős Jaden Korr az egyik főszereplő és picit rendhagyó az egész sztori. A folytatása a Riptide c. regény lesz.

Annyiban egyetértek Pató Balázzsal, hogy a Legacy nélkül tényleg picit lóg a levegőben, mivel Korr csalódottsága a második galaktikus polgárháborúból ered... Na, talán egyszer.
2014-03-26 22:01:13
Csurka Tamás
Csurka Tamás
Kocsis Ferenc
Bár jól megírt történetről van szó, mégis több bajom volt vele olvasás közben. Az egyik, hogy nem tudtam hová kapcsolni a sztorit a különféle utalások ellenére sem. Mivel erről a korszakról (a yavini csata után 41,5 évvel) és a közvetlenül ezt megelőző évek eseményeiről eddig nem jelentek meg magyarul regények. A másik, hogy nincsenek benne nők. Csak hímnemű szereplői vannak, ami elég egyoldalúvá teszi a regényt. A harmadik, hogy a szerző egy nagyszerű ötletet talált ki a múltból előkerülő Sith csatahajóval, majd primitív és fantáziátlan módon gyorsan kivégezte a történetet. Ahelyett, hogy rendesen kibontva az ötletben rejlő különféle lehetőségeket, írt volna belőle egy izgalmas trilógiát, egy rész alatt végzett ezzel a szállal, hogy utána (a folytatásban) a másik szállal folytassa. A másik szál a klónozott Jedi-Sith harcosokkal szintén megért volna egy külön trilógiát, de a két szálat így összemosni, gyakorlatilag értelmetlenül elég rossz megoldás volt. Így összességében csalódott vagyok a regény miatt, amiből sokkal többet és valami jobbat is ki lehetett volna hozni, de a szerző igazi dilettáns módjára elrontotta az egészet. Hogy egy érthető hasonlattal éljek: Kemp csak annyira érzi a Star Wars Univerzumot, amennyire a lábas a benne fővő étel ízét. És ez nagyon meglátszik az írásán.
A könyvben elkövetett logikai hibák közül említésre méltó az 54. oldal, ahol azt állítja a Jedi, hogy az erő segítségével megnöveli a sebességét száz méter/másodpercre. Na most ez átszámolva 360 kilométer/óra, ami igen tiszteletreméltó tempó lenne, ha fizikailag lehetséges volna, mivel lazán lehagyná a Forma-1-es versenyautókat és még egy harci helikopternek is erőlködnie kéne, hogy utolérje a fickót. Sokkal reálisabb lett volna azt írni, hogy tíz méter/másodperc, ami az olimpikon rövidtávfutók átlagos sebessége és nem vált ki berzenkedést az értelmesebb olvasóból.
2015-03-07 15:10:04
Csipak Péter
Szerintem meg nem lett jó. Valahogy töltelékkönyv volt az egész.
2014-05-10 13:28:22
Gyigor György
"B" kategóriás.
2014-07-22 18:29:49
Umbráth László
Góman Tamás Zsolt: timelineban a Magyarországon megjelent star wars könyvek közül ő a legutolsó. Az ostrom alatt és a majd megjelenő hullámtörés közé tedd!
2014-07-03 18:51:31
Góman Tamás Zsolt
Érdeklődnék, hogy a timeline-on hova illeszkedik be a könyv?
előre is köszi :-)
2014-06-30 17:04:53
Umbráth László
Elolvasva!

Tényleg remek regény volt! A szereplők isteniek a harcok fantasztikusak, csak egy gondom volt:
Volt egy érdekes időutazós történet és volt egy elhagyatott horrorisztikus klónozó üzem történet, de a két történetnek semmi köze nem volt egymáshoz! Egyik szál sem változtatta meg a másikét. Olyan mintha két külön regényt olvastam volna. Annyi volt a közös, hogy Relin találkozott a Jadenékkel és Marr felvitte őt a Harbringerre.
Kell karaktere meg felesleges volt számomra, erőérzékeny anzati aki mesteri kém , erős, láthatatlan, halhatatlan és ahhoz képest elég gagyin hal meg. A története meg találkozik a sithekkel követi jadenéket keresi a kinyilatkoztatást de mire megtalálja vége is van.
Ettől a két dologtól függetlenül, remek olvasmány és várom a reptideot!
Ötös
2014-06-30 13:21:04
Umbráth László
Elolvasva!

Tényleg remek regény volt! A szereplők isteniek a harcok fantasztikusak, csak egy gondom volt:
Volt egy érdekes időutazós történet és volt egy elhagyatott horrorisztikus klónozó üzem történet, de a két történetnek semmi köze nem volt egymáshoz! Egyik szál sem változtatta meg a másikét. Olyan mintha két külön regényt olvastam volna. Annyi volt a közös, hogy Relin találkozott a Jadenékkel és Marr felvitte őt a Harbringerre.
Kell karaktere meg felesleges volt számomra, erőérzékeny anzati aki mesteri kém , erős, láthatatlan, halhatatlan és ahhoz képest elég gagyin hal meg. A története meg találkozik a sithekkel követi jadenéket keresi a kinyilatkoztatást de mire megtalálja vége is van.
Ettől a két dologtól függetlenül, remek olvasmány és várom a reptideot!
Ötös
2014-06-30 13:12:27
Kiss Norbert
Heey, valaki írjon már valamit a borítóról is! Olyan hiányérzet alakult ki bennem.
2014-05-10 13:54:25
Umbráth László
Egyet értek az előző írásokkal, remélem jövőre terveznek egy kis legényt vagy njot vagy fate of the jedit.
2014-03-26 23:56:47
Körmendi Attila
Ez nagyon jónak ígérkezik alig várom hogy elolvassam a könyvet :)
2014-03-26 21:57:07
tresset
Itt nem fognak válaszolni, a Facebook-on kérdezd meg.
2014-03-26 20:05:29
Pató Balázs
Azt elmagyarázná a kedves kiadó, miért pont ez a következő új kötet a sorozatban? Ugyanis a Legacy era kellős közepéből való, ahonnan még egy könyv sem jelent meg magyarul, mint ahogy az időrendben előtte lévő NJO korszak sok-sok művéből sem!? Így nem nagyon van hova tenni, csak lóg a semmiben..
2014-03-26 19:34:43
Fuchs László
Nem győzöm dicsérni és magasztalni a kiadót fantasztikus,hogy ennyi Star Wars könyv kerül elénk köszönöm nektek,hogy időt és nem kevés fáradtságot fektettek bele abba,hogy mi ilyen jól szórakozzunk remélem még nagyon sokáig lehetek a rendelőtök !!!
2014-03-26 16:26:42
Nagy Szabolcs
Már alig várom, hogy kézbe vehessem :) Great job Szukits!
2014-03-26 13:26:48

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban