% Star Wars: Tolvajbecsület

Szerző:

Ár: 3.600 Ft 2.340 Ft
Megtakarítás: 35 %
Megjelenés:
2015
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
324
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
október 26 - november 1.

Ha egy lázadó kémet kell kivonni a Birodalom szívéből, akkor Han Solo a legalkalmasabb a feladatra. Annak, aki be tudott törni egy birodalmi börtönbe és segített megsemmisíteni a Halálcsillagot, egy ilyen megbízatás nem jelenthet gondot.

Ám Han hiába találja meg az ügynököt, Scarlet Hark az ellenséges vonalak mögött akar maradni. Egy kalóz olyan lopott titkokat árul, amelyekért a Birodalom egész világokat pusztítana el, köztük azt a bolygót is, amelyen Leia a lázadók szimpatizánsaival tárgyal. Scarlet meg akarja találni a tolvajt, hogy megszerezze tőle a zsákmányt, és Hannak nem marad más választása, minthogy a kémnővel tart.

A zsúfolt városi utcáktól kezdve, a veszélyes őserdőn keresztül a csapdákkal teli idegen templomig Han, Leia, Csubakka és merész új társuk számtalan összecsapásba keveredik, miközben megbízhatatlan szövetségesek segítségével próbálják távol tartani a Birodalmat egy titokzatos, ősrégi eszköztől, amely mindent eldönthet. Ám a hősök még Luke Skywalker és egy X-szárnyú kötelék támogatása mellett is reménytelenül magukra maradnak a végső csatában. A tét nem kisebb, mint az a hatalom, amely örökre megszabadíthatja a galaxist a zsarnokságtól, vagy megszilárdíthatja a császár sötét uralmát.

 

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

pataki László
Vass Zsolt
Zsikla Dávid
Zsivola Péter
Varga Kristóf
Domján Tamás
Jordán Gyula
Szarka Imre
Vasas Péter
Szilvási györgy
Bakos János
Károly György
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Domján Tamás
Cselcsókás Béla
Zsigás Félix
Kőhalmi Péter
Minden hibája ellenére, nekem nagyon tetszett.
2015-09-01 08:54:58
Köhler Zoltán
Garami András
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Szalai Viktor
Orcsik Károly
Jászkai Péter
Semmis zsigmond
Orliczki Mihály
Hortobágyi Krisztián
Havasi István
James S. A. Corey: Tolvajbecsület
A Corey álnév alatt publikáló írópáros Daniel Abraham-et és Ty Franck-et takarja. Annak idején ez lett volna az Empire and Rebellion sorozat második könyve. A regény ennek ellenére teljesen olvasható önállóan is. A könyv eseményei kb. 1 évvel játszódnak a IV. rész eseményei után, tehát kb. 1 évvel vagyunk A Pengeélen előtt. Az eseményeket teljes egészében Han szemszögéből ismerjük meg. A csempész és vuki társa azt a feladatot kapják, hogy hozzák ki a Magban tevékenykedő Scarlet Hark ügynököt. A Cioran egy tipikus Mag bolygó, tele birodalmi erőkkel, szigorral és vasfegyelemmel. Scarlet ragaszkodik hozzá, hogy befejezze a munkáját. Be kell hatolniuk egy épületbe és meg kell szerezniük egy létfontosságú információt. Essio Galassian, a Császár térképésze egy nagyon fontos dologra bukkant, mely kiteljesítheti Sidious hatalmát a Galaxis felett. Han és Scralet hamarosan megtudják, hogy Hunter Maas, az adatokat ellopó tolvaj hamarosan áruba bocsátja az információt. Hamarosan megkezdődik a versenyfutás az idővel, mindenki magának akarja az ősi k’kybak faj hagyatékát. A történet során eljutunk a Cioranra, a Kiamurr-ra és a Seymarti V-re is. Elég változatos világok ezek, vannak közöttük fejlett és urbanizált, valamint elhagyatott mocsárvilág is. A történet egy kissé Indiana Jones-os érzést kelt az olvasóban. Han gondolatait alaposan megismerjük. Megtudjuk hogyan áll hozzá a Birodalomhoz, a Lázadáshoz, valamint a Köztársaság helyreállításához. Ez utóbbi többször is előkerül, Han kételkedik abban, hogy egy új Köztársaság jobb lenne, mint a jelenlegi rezsim, vagy akár a régebbi Köztársaság. Csubakka szokásához híven ismét csak hörög, morog és lő, a szerzők vele nem tudtak mit kezdeni – bár ez nem újdonság. Han és Leia csipkelődései nagyon szórakoztatóak. Baasen személyében egy elég érdekes és összetett figurát ismerhetünk meg, Han benne látja azt az embert, akivé válhatott volna, ha nem csatlakozik a Lázadókhoz. Essio Glassian a tipikus gonosz, szadista birodalmit testesíti meg. Hunter Maas narcisztikus személye tudott több érdekes pillanatot szerezni. Scarlet gondolataiból szívesebben láttam volna többet, sajnos őt nem sikerült annyira kibontani. A cselekmény elég kalandos és akció dús. Az események gyorsan pörögnek. A k’kybakok nagy hatalmú eszköze nagyon érdekes lett, de erről is szívesen olvastam volna többet. Elsősorban Han Solo és a csempészek kedvelőinek ajánlott a könyv. Én alapvetően élveztem. Jó könyv lett, de szerintem nem a legjobb. Több helyen egy kissé felületes. Négyest tudok adni rá.
2015-09-09 14:45:39
Kocsis Ferenc
Ez egy látszólag jól megírt és feltűnően szórakoztató, akciódús történet, ami egyértelműen kiemelkedik az utóbbi évek SW terméséből. Ugyanakkor a szerző írás közben megfeledkezett róla, hogy utánanézzen a vukipédián a szükséges háttér adatoknak. Például annak, hogy a Yavinnál lévő felkelő bázis elhagyása után, de még a Hoth előtt több bázisa is volt a felkelőknek (Thila, Derra IV., Boz Pity, Tierfon, New Kisge a Sulorine rendszerben, Gal Minor, Cirkarpusz, stb.), ahol rövidebb ideig meghúzták magukat, majd kénytelenek voltak odébbállni. Plusz számos olyan biztonságos világgal is rendelkeztek, ahol a csapataik állomásoztak (Isis, Apliria, Bulwark, stb.).
A főbb logikai és fordítási hibák a műben a következők: Spoilerekkel!
1. Han ingyen hajlandó elvállalni egy veszélyes fuvart Leiának? És nem kér érte pénzt, miközben úszik az adósságban? Ez ugyanaz a hiba, mint amit Zahn is elkövetett már az egyik regényében.
2. Ahhoz képest, hogy a Cioran egy erősen ellenőrzött és túlszabályozott birodalmi világ, mégis a két csempész vámellenőrzés és a hajójuk átvizsgálása nélkül leszállhatnak és elhagyhatják az űrkikötőt? Ráadásul fegyveresen? A kijáratoknál és a város utcáin nincsenek fegyver érzékelők? Motozás? Csomagellenőrzés?
3. A 84. oldalon Han megemlíti, hogy 12 parszek alatt tette meg a Kessel-futamot. Ezzel csak az a baj, hogy a futam távolsága fix, a parszek pedig távolságmérték, nem időmérték.
4. Han Solo zavarba jön attól, hogy le kell vetkőznie egy nő előtt? Ez eléggé valószínűtlen az előéletét ismerve.
5. A 113. oldalon a négy TIE vadász nem gyémántalakzatban repül, hanem rombusz alakzatban. A gyémántalakzat oktaéder formációt jelent, amihez hat gép kell.
6. A 170. oldalon Han azt állítja, hogy sosem állt be a birodalmiakhoz, ami nem igaz, hiszen a birodalmi flotta akadémián tanulta a pilóta mesterséget. Vagyis a szerző már megint nem nézett utána a főszereplő életrajzának.
7. Érdekes ötletnek tűnik az, hogy egy berendezéssel blokkoljuk a hiperűr ugrásokat, csak van vele egy komoly baj. A hatósugár problémája. Hány fénymásodpercen belül működik a hatás? Vagy hány fényórán belül? Egy naprendszer átmérője akár 10-20 fényórás is lehet. Hiperűr ugrás nélkül az űrhajók néhány nap alatt kijuthatnak belőle. A blokkoló mező viszont nem lehet túl nagy, mert ahhoz rengeteg energia kellene, ha tartósan fent akarják tartani. Ahhoz, hogy ne lehessen kjutni egy naprendszerből, a blokkoló mezőnek több fényév átmérőjűnek kell lennie. Akkorának, hogy már ne érje meg nekivágni sem az útnak kifelé. Ha viszont befelé beugorhatnak az űrhajók, akkor megállás nélkül át lehet repülni a hiperűrben egy ilyen mezőn és akkor az átmenő forgalom zavartalan marad.
8. A 262. oldalon: "A felső lövegtorony lámpájának fénye felülről világította meg az arcát, amikor Han felé fordult." Ha a szerző tisztában lenne a Falcon belső szerkezetével, tudná, hogy ez sehogyan sem lehetséges az utastérben.
9. Az X-szárnyúak támadása a felszíni birodalmi csapatok ellen teljesen ostoba és átgondolatlan. Légvédelmi ágyúkkal védett felszíni alakulatot a legjobb alacsonyan megközelíteni, a fák vagy egy domb irányából, hogy minél tovább takarásban legyenek a gépek, majd váratlanul lecsapni rájuk és első körben a légvédelmi lövegeket kell kilőni, csak utána a többi harcjárművet.
10. A 309. oldalon: "Han remélte, hogy nem sokkolt be." Helyesen: Han remélte, hogy nem kapott sokkot.
11. Ha egy bolygó méretű gépezet olyan érzékeny, hogy könnyedén, egy gombnyomással fel lehet robbantani, akkor miként maradhatott épségben évmilliókon keresztül? Hisz egyetlen meghibásodás is elpusztíthatta volna, ha nincsenek javító robotok, amik a civilizáció kihalása után is működnek és nagyon gyorsan helyrehozzák a hibákat. Márpedig ilyenek itt nem voltak. Még roncs formájában sem.
12. A regény végén a szereplők sok száz, sőt ezer métert futnak felfelé a lejtős folyosókon távozás közben, illetve több száz métert másznak fölfelé lépcsőkön, mégsem lihegnek, nem fáradnak ki, nem állnak meg út közben pihenni, ahogyan azt a regény egy korábbi fejezetében tették.
13. A csata során egyetlen X-szárnyú sem veszett oda a jelentős túlerőben lévő birodalmi flottaegységgel vívott harcban. Veszteség nélkül leszedtek egy csillagrombolót, egy rakás TIE vadászt és elintézték a felszíni csapatokat is a légvédelmi ágyúikkal együtt. Ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen még az SW Univerzumban is.
2015-08-21 22:35:22
Vesszős István
Tenyér Gábor
Reményi József
Kubik Diána
3/5

A regény nyelvezete vagy a fordítás szerintem nem a legjobb, a sztori érdekes, a karakterek viselkedése/gondolatai valahogy furcsák, nem a megszokott.
2016-02-15 10:01:55
P.A.Video Studio
Nagyon sok akciójelenetet olvashatunk. Han valahogy más, mint eddig, de néhány gondolta érdekes.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/f0se4FYDfMU
2015-09-18 19:57:35
Havasi Máté
Átgondolatlan, közhelyes, unalmas. Semmi újdonság. Scarlett Hark egy egyszerű Mara Jade-utánzat, fénykard nélkül. Csapnivaló.
2015-10-08 22:46:37
Varga Dániel
@razs: szerintem a canon-legends dilemmát annyival a legegyszerűbb megoldani, hogy kezdünk a canon-nak egy új polcot, ahova csak őket rakosgatjuk, a maguk kronológiájának megfelelően :)
2015-06-09 22:41:24
razs
@P.A.Video Studio:
Köszi, így már értem. Most már belátom, hogy eredetileg is jól fogalmaztál, talán ennél jobban nem is lehetne.
Igazából nekem is azzal volt "problémám", hogy hogyan tegyem fel a könyveket a polcra, és maradtam a kezdeti időpontnál (az Az elveszett Sith törzs és Darth Plagueis esetén is), de az Áramlatokat és az Én, a Jedi-t is ugyanoda soroltam ahová Te, csak nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni. :)

A canon / legends dolog pedig még ebbe is alaposan bele fog zavarni, ha párhuzamosan jelennek meg magyarul. Ott egyelőre nincs ötletem, hogy a jövőben hogyan pakoljam fel a polcra a könyveket. De ez legyen a legnagyobb problémám... :)

A végére lehet, hogy gonosz leszek: Értem, hogy Te rendes vagy, de szerintem a mai világban egy olyan dolgot, mint egy Google találati lista első oldalán lévő információ, egy internetes rendelő form-ot és fórumot használó embernek illene magától megtalálnia, ezért nem is értem az ilyen jellegű kérdéseket.
2015-06-09 13:56:10
P.A.Video Studio
@razs: Megelőzendő a „mikor játszódik?„ és a „melyik két könyv közé kell tenni?” kérdéseket, mert ennek hiányában valaki biztos, hogy feltenné, holott mindenki számára hozzáférhető információról van szó, csak meg kell keresni. Nagyon jó példát hoztál. Szóval, a fogalmazás szúrt szemet neked, ugyanis a könyvespolcon és a kronológiai listán való elhelyezésre értem, ezért sem a játszódik szót használom, de valószínűleg sokan így is értették mire gondolok. A kronológiai sorrend megállapításánál a kezdeti időpontot és/vagy a lényegi történést veszik alapul. (pl. az Áramlatok YE 5000-ben kezdődik, de a lényeg YU 41.5-ben történik, ezért utóbbi időponton helyezkedik el az idővonalon.) Ha két regény több évet fog át és ugyanabban az évben kezdődik mindkettő, akkor az kerül előrébb, amelyik hamarabb befejeződik (pl. mind a Jedi Akadémia-trilógia, mind az Én, a Jedi YU 11-ben játszódik, de a trilógia hamarabb befejeződik, mint az Én, a Jedi, melynek nagy része a trilógia alatt és más szemszögből nézve játszódik).
2015-06-09 10:51:51
razs
Kedves P.A.Video Studio!

Megkérdezhetem, hogy miért úgy írod oda mindig oda, hogy melyik két másik regény között helyezkedik el?

Példa:
James Luceno: Darth Plagueis 67-32 BBY játszódik
Dave Wolverton: Az ébredő erő 45 BBY játszódik

A könyvek nagy részénél ez az információ értelmezhetetlen, mivel részben párhuzamosan játszódnak egymással, és sok évet is felölelnek, így nem lehet ilyen módon sorrendezni őket. Egy logikusabb választás lenne például a kezdő időpontja alapján rendezni, én például úgy pakolom a polcomra.
Ha Te is ezt írod, akkor elnézést a szőrszálhasogatásért, akkor csak a szóhasználatba / fogalmazásba "kötöttem bele".
2015-06-09 09:04:25
P.A.Video Studio
Köszönjük!

A regény az eddig magyarul megjelent könyvek idővonalán a Válaszutak és az Erőpróba között helyezkedik el, kapcsolódik hozzá az előtte játszódó Silver and Scarlet című, rajongói fordításban olvasható novella:
http://jedirend.com/wp-content/uploads/2013/02/Ez%C3%BCst-%C3%A9s-skarl%C3%A1t.pdf

Adatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.796

Fórumtéma: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?3382
2015-06-08 16:41:14

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban