Star Wars: Utóhatás

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 1.995 Ft
Megtakarítás: 50 %
Megjelenés:
2015
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
400
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
május 31 - június 6.

A Császár halott, a második Halálcsillag elpusztult és a Birodalom romokban hever. Azonban a Felkelők Szövetségének – amit most már Új Köztársaságnak neveznek – még nem sikerült teljesen felmorzsolnia a hadurak frakcióira szakadt Birodalmat.

A Peremvidék egyik eldugott zugában, az Akiva bolygó fölött csillagrombolók gyülekeznek. A közelgő veszélyről csak Wedge Antilles kapitány szerez tudomást, ő azonban fogságba esik.
Norra Wexley, az egykori felkelő pilóta az egyetlen, akihez elér segélykérő üzenete. Azt azonban ő sem tudja, hogy milyen közel van az ellenség, és mekkora veszedelem fenyegeti őt és bajtársait. Mert a Birodalom leghatalmasabb, életben maradt hadura elérkezettnek látja az időt, hogy visszaszerezze mindazt, ami jog szerint őt illeti, és egy új háború lépéseit megtárgyalni érkezik az Akivára.
Csakhogy a birodalmiak nem számolnak Norrával, és új szövetségeseivel – technikai zseni fiával, egy zabrak fejvadásszal, és egy meghasonlott birodalmi renegáttal –, akik elszánták magukat, hogy megtesznek bármit, hogy egyszer s mindenkorra véget vessenek a Birodalom rémuralmának...

A regény olyan kulcsinformációkat tartalmaz, melyek felvezetőként szolgálnak a hamarosan mozikba kerülő új Star Wars filmhez, Az ébredő Erőhöz.

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Domján Dániel
Lénárt Attila
Sheev Palpatine
Kovács Máté
Vass Zsolt
Pokorny Krisztián
Sokakkal ellentétben nekem tetszett a könyv. Jól átgondolt, semmi extra de élvezetes történet, viszont a szereplők nekem nagyon szimpatikusak voltak. Ideális kezdete egy trilógiának, nem markol sokat, hanem leteszi az alapokat, de azt kiválóan.
2018-02-01 00:35:55
Moór Dávid
A Jedi visszatér már már infantilisen euforikus befejezése nem jelentette a háború végét. Hiszen a galaxis nagy, és a birodalom megmaradt és elkötelezett hadurai nem adják meg magukat, rengeteg világ van, ahol még a birodalom tartja vasmarkában a civileket. Az Új Köztársaság nem tud egyszerre ott lenni mindenhol és folytatni a harcot. Ezt a happy endet felülíró (De valjuk be, logikusabb) fordulatot ábrázolja lenyűgözően Chuck Wending regénye.

Nincs jedi-rinya, nincs pátosz és eposzi momentumok, hangulatában talán a Zsivány Egyes c. filmet kapjuk meg jóval több fordulattal és történetszállal fűszerezve. Vérbeli Star Wars hangulat, amire a folytatás csak rátesz egy lapáttal.

A közjátékokért az írónak, a szuper fordításért a fordítóknak, az igényes és gyönyörűen kivitelezett megjelenésért pedig a Szukits kiadónak jár egy-egy hatalmas pacsi :-)
2017-01-16 17:43:11
P.A.Video Studio
A történetben sok szereplőt ismerünk meg – akiknek a bemutatása kicsit elhúzódik és nem is olyan részletes –, valamint A Jedi visszatér utáni állapotokat. Az Operátor titkos ügynök a Delta Forrásra emlékeztetett.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/1lLNtlQwC9E
2016-09-09 20:00:11
Varga Kristóf
Sólyom Ferenc
A történet maga nem volt rossz. Pozitívan csalódtam. A fő történet mellet belevisz olyan melléktörténetekbe amiknek köze nincs az aktuális könyvhöz viszont érdekes információkat tudhatunk meg belőle.
2016-08-20 22:54:40
Táblás Győző
Domján Tamás
Miszray Péter
Tenyér Gábor
Jordán Gyula
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Szilvási györgy
Bakos János
Károly György
Gregus Mazari
Lénárt Attila
Szetyák Béla
Köhler Zoltán
Havasi István
Chuck Wendig: Utóhatás
Chuck Wendig regényét Amerikában elég sok negatív kritika érte, épp ezért féltem tőle, hogy egy rossz regény. Nos, mindig, minden nézőpont kérdése, nekem mindenesetre tetszett. A cím nagyon jól tükrözi a regény témáját. Az író az endori csata utóhatásainak eseményeit meséli el. Egyrészt a fő cselekmény az Akiva bolygón játszódik. Rae Sloane admirális több birodalmi vezetőt, tanácsadót és pénzügyi szakértőt hív a planétára egy csúcstalálkozóra, mely eldöntheti a Birodalom sorsát. Wedge Antilles tudomást szerez az Akiva körül csoportosuló erőkről. Egy üzenet elküldésén túl nem futja idejéből, mert fogságba esik. Norra Wexley, egy volt Y-szárnyú pilóta hazafelé tart, hogy fiával együtt új életet kezdjen, de elcsípi Wedge adását. Jas Emari, a zabrak fejvadásznő az Új Köztársaság megbízásából azokra a birodalmiakra vadászik, akik épp a bolygón gyülekeznek. Sinjir Rath Velus, a meghasonlott birodalmi renegát is belekeveredik az ügybe. Norra fia, Temmin egyedül próbál boldogulni. Nem igazán akarja elhagyni a bolygót. Az események során ő is jelentős szerepet játszik.
Spoiler
A cselekmény elég változatos. Temmin, Sinjir és Jas is egy Surat Nuat nevezetű bandavezér fogságába esnek, aki jelentős kapcsolatban áll a birodalmiakkal. Norra és Temmin kiszuperált harci droidja, Csont uraság a bajbajutottak segítségére sietnek. Hamarosan kiderül, hogy közös a céljuk: elkapni a birodalmi találkozó résztvevőit és kiszabadítani Wedge-et. Előbb egy nagyon hatásos jelentet rendeznek, amely feltüzeli Akiva népeit az elnyomók ellen. Norra elintézi, hogy a menekülés lehetőségei csökkenjenek. Ez majdnem az életébe kerül. A csapat a katakombákon keresztül próbál behatolni a szatrapa palotájába, mely a találkozó helyszíne. Nem számolnak Temmin árulásával. A fiú a bolygón akar maradni, ezért megpróbált kiegyezni a birodalmiakkal. Hamar rájön, hogy súlyos hibát követett el. Megpróbálja menteni a helyzetet, és a csapat segítségére siet. Közben a Köztársaság erői is értesülnek a találkozóról és lecsapnak a Birodalomra. A végső összecsapás az akivai csata. Rae végül elmenekül, több birodalmi vezető meghal, vagy fogságba esik. Hamar kiderül, hogy minden úgy történt, ahogy egy titokzatos admirális akarta, aki át akarja formálni Palpatine rendszerének maradványait. Norra és csapata újra összeáll, hogy a régi rezsim embereire vadásszon. Chuck Wendig nagyon sok szereplőt mozgat. Már az akivai események is elég sok karaktert vonultat fel. Norra és Temmin kapcsolata volt talán a legkidolgozottabb. Megtanulják szeretni és értékelni egymást. Sinjir érdekes szereplő, egy kicsit többet is lehetett volna foglalkozni vele. Jas a Shugi nevű zabrak fejvadász unokahúga. Érdekes volt, hogy mind Jas, mind Sinjir jelen voltak az Endoron. Rae már szerepelt az Új hajnal című regényben is, úgy tűnik, hogy állandó szereplője lesz az Utóhatás trilógiának is. Csont uraság egy régi B1-es roham droid módosított változata, viselkedése, programja nagyon egyedi, bekerült a kedvenc droidjaim közé. A találkozó résztvevői közül főleg Yupe Tashu volt nagyon érdekes, aki rengeteg Sith filozófiát vonultatott fel. A legérdekesebb az, hogy szerinte a Birodalom jövőjét az Ismeretlen Régiókban kell keresni, mert maga Palpatine is ott kutakodott. A regény fejezeteit többször is különféle közjátékok szakítják meg, melyek a galaxios különböző pontjain játszódnak. Taris, Coruscant, Naboo, Chandrila, Bespin, Jakku, Sevarcos. Korélia, Uyter, Naalol. Az olvasó egy idő után már nem tudja számon tartani. A közjátékok mellékesemények, az endori csata különféle utóhatásait mesélik el. A Tarison az Üresség akolitusai megvesznek egy régi Sith fénykardot, a Naalolon Mon Mothma a Köztársaság jövőben lefegyverzésének ötlete heves ellenállást vált ki Hostis Ij tanácsadóból, aki szerint ez végleges hiba lenne. E két Közjáték volt talán a legérdekesebb.
Spoiler
Összességében véve szerintem ez egy nagyon jó könyv. Pár helyen kissé idétlen a párbeszéd, de ettől függetlenül egy szórakoztató olvasmány. Négy és fél.
2016-01-06 16:34:28
Pazurik L. Ádám
Magával ragadott a könyv.
Egy Videó Véleményt is készítettem:
https://www.youtube.com/watch?v=aZWwrOjElBI
2015-12-30 08:30:29
Szittyás István
Jobb lett, mint amit vártam.
2015-12-24 14:24:18
Fabulya Hunor
Farkas Péter
Szerintem ez egy nagyon jó könyv,de nem nevezném felvezetésnek az Ébredő Erő-höz.
2015-12-17 00:02:01
Weiser András
Kicsit vonakodva kezdtem neki, mert hallottam róla jót, rosszat egyaránt, de végül elolvastam. Jobb volt, mint amire számítottam főleg a jó karakterek miatt. Nem kell tőlük Republic Commando szintű kidolgozottságot várni, de némelyikük kimondottan szimpatikus lett. Például: Sinjir, Mr. Bones és Jas Emari. Hogy őszinte legyek a főszereplő, Temmin Wexley nem nagyon fogott meg. Mint ahogyan azt már megszokhattuk ,,Az Ebredő Erő hajnala" feliratú SW könyvektől, ennek sem volt sok köze az új trilógiához, de nem bánom. Most olyat fogok mondani, amit Star Wars regényre még sose mondtam. Túl volt benne tolva az akció. Egyszerűen a folytonos harc elvette a lehetőséget a karakterektől, hogy jobban kibontakozzanak és egy idő után már komolyan unalmas lett hogy minden 100. oldalon eltörik valaki orrát és minden 50.-en fegyvert fognak valakire. Persze lehet hogy ez csak az én hülyeségem. Összeségében akit érdekel az Endor utáni időszak, annak ajánlom.
2021-10-03 20:34:43
Alex Djuric
A történet nagyon jó volt, a negatív kritikák ellenére nekem tetszett. Nem zavart, hogy nincs túl sok kapcsolat a 7. résszel, mivel még van másik 2 része a trilógiának. A közjátékok érdekesek voltak, de sokszor megzavarták a történet folyását, lassította, ezért 4/5 (de majd megszokom :))
Összességében ez egy kalandos könyv, de fő helyszínek szempontjából ne várjunk tőle sokat (gyakorlatilag egy bolygón vagyunk végig, de amennyire sok időt töltünk ott, annyira jól le van írva). A karakterek érdekesek, a köztük levő interakciók szórakoztatóak. Mindenkinek ajánlom, aki szeretné kitölteni a 6 és 7 közti űr egy részét. Nem fog mindent megmagyarázni, de nagyon jó alapokat tesz le.
2020-04-21 21:00:16
Kiss László
Gyuris Péter
Félve kezdtem neki, izgatottan fejeztem be, vajon ki ő és mi lesz tovább kérdéssel.

Tűrhető könyv, bár sok új karakterrel, viszont minimális "régi" karakter szerepeltetésével. A jók megint jók mindenben, igazi túlélők, csapatként már az elejétől fogva együttműködnek, megbocsátóak...stb., a birodalmiak bénák továbbra is. Leszámítva Rae admirálist és egy másik illetőt. Mostanában elég sokat olvasok utána a háttérinfóknak és látom, hogy a Birodalom bukását eleve elrendeltetett módon akarják bemutatni a sok "antidemokratikus" és egyéb személyes hülyeségek miatt, de mégis van ellentmondás az egészben, amit nem tudok megfogalmazni, logikátlan dolgok, események egymásutániságát látom. Elfogadom, hogy a Halálcsillagon és a rákövetkező hetekben a birodalmi vezetőség nagyobbrésze odaveszett valami módon, de, hogy rögtön eltűnt az összes tapasztalt, jól kiképzett birodalmi katona és mindenhol csak az újoncok vagy az öregek...még a dezertálások tükrében sem tudom elfogadni ezt.

Másokhoz hasonlóan én is olvasnék már birodalmi sikerekről, kíváncsi vagyok, mi van azokon a világokon, amelyek a Birodalomhoz hűek. Darth Bane trilógia után főleg olvasnék már ilyen könyvet (és persze nem csak Thrawn történetéről, mert biztos vannak más tehetségek is a "rosszak" oldalán).
2019-01-19 13:33:54
Dömötör Norbert
Szarka Imre
Szabó Árpád
Csák Marcell
Kicsit vontatottan megy előre a story. De nem rossz.
2016-01-26 14:39:39
Molnár György
Dojcsák Gergő
Dojcsák Gergő
Kocsis Ferenc
Ez egy nagyon jó könyv, még úgy is, hogy a szerzője két hibát vétett. Az egyik, hogy telerakta közjátékokkal, amik fölöslegesek és csak széttördelik a történetet, elvonva az olvasó figyelmét az akciódús lényegről. A kevesebb mondanivaló ezúttal több lett volna. A másik, hogy az írónak láthatóan fogalma sincs a birodalom méreteiről. A birodalmi flotta fénykorában kb. 25 ezer csillagrombolóból állt (és sok százezer kisebb hadihajóból). Ebből a regény időpontjára nyilván elvesztett vagy 5-6 ezret a lázadókkal vívott csatákban, de még mindig rengeteg maradt belőlük, hogy oltalmazza a birodalomhoz hű sok százezer világot. Ebből következően stratégiai szempontból jelentéktelen az Akivánál összegyűlt három csillagromboló, ahogyan politikai szempontból is jelentéktelenek a tárgyalásra összegyűlő hatalmasságok. A szerző ezeket úgy próbálja beállítani, mintha jelentősek lettek volna a történelem és a háború szempontjából, pedig a háttérkörnyezet méreteihez képest mindez csak porszem a nagy gépezetben.
Hátrányára válik ennek a háborús akciódrámának, hogy az összes pozitív főszereplő túlélte az összecsapást, mint a mesében, ahol csak a rosszak vesznek oda. Sokat javított volna az összképen, ha a csapat nagy része elhullik menet közben. És az sem ártott volna, ha a végén felelősségre vonják a kölyköt az árulása miatt, elvégre az ellenség kezére játszotta őket. Mindezen hibák ellenére mégis élvezhető a könyv és ha sikerül Wendignek összekapnia magát, még akár jó író is válhat belőle idővel.
2016-01-21 20:51:01
Hortobágyi Krisztián
Jászkai Péter
Reményi József
Tóth István
Komár Adrián
Nem rossz könyv, csak túl lassan halad előre a történet.
2015-12-29 07:27:44
Kirsch Ákos
Jó könyv volt. Kicsit tartottam tőle, mivel a külföldi kritikák többsége és az olvasók vélemény eléggé negatív volt, de pozitívan csalódtam:) Nekem nagyon is tetszett, főleg a közjátékok, amikből kicsit megismerhettük a Jedi visszatér utáni világot, ahogy a Birodalom hatalma megrendült a Galaxisban. Star Wars rajongóknak én csak ajánlani tudom. Mozgalmas és könnyed olvasmány volt. Várom a folytatást.
2015-12-23 18:52:34
Maszek Mátyás
Egész jó.
2015-12-17 16:45:27
Sorsolós Ádám
Reményi József
Zsivola Péter
Koronczi Zsolt
Nagy reményekkel vettem kezembe a könyvet, főleg mert reméltem, hogy talán kitölti az ürt ami a 6-7 rész között van. A történet jól indul, tetszik, hogy sok benne a közjáték, hogy a galaxisbam ki, miként éli meg a Birodalom bukását. Tetszettek a karakterek, bár Temmin néha Ezrát juttatta eszembe az animációs sorozatból. A droid jó pofa. Ami nekem negatívum, hogy a cselekmény java részt egy bolygón játszódik, a vége nagyon elnyújtott, a különleges alakulatnak kevés szerep jutott amit én még olvastam volna. A huszárvágás szerű végkifejlett kicsit gyengére sikerült, és a magyarázata is túl egyszerű. Itt úgy éreztem, hogy hűlyének néznek, pedig az olvasó nem hülye, és semmi sem történik véletlenül. Viszont ami a kulcsinformációkat illeti, az égegyadta világon semmit sem tudtam meg, hacsak azt nem, hogy a Jakku egy halott világ, amit láttam is a vásznon.
Összességében nem rossz, könnyen olvasható, DE Timothy Zahn Trawn trilógiájának sajna a közelébe sem ér. Ezér kap 3 csillagot.
2016-08-19 08:34:30
Oláh Gergely
Oláh Gergely
Oláh Gergely
Parcsetich Ernő
Szerintem ez egy kissé gyengére sikeredett. A filmhez, mint előzmény nem igazán kapcsolódik, és semmi olyan" kulcsinformációkat nem tartalmaz", mint ahogy azt írták róla, lévén a film és a könyv között, jó pár év távolság van. Sok, helyenként kissé zagyva közjátékkal, és kissé vontatott történettel tudnám röviden leírni a könyvet. Nem rossz könyv, de a jó az nagyon nem ilyen.
2016-01-13 23:05:09
Parcsetich Ernő
Szerintem ez egy kissé gyengére sikeredett. A filmhez, mint előzmény nem igazán kapcsolódik, és semmi olyan" kulcsinformációkat nem tartalmaz", mint ahogy azt írták róla, lévén a film és a könyv között, jó pár év távolság van. Sok, helyenként kissé zagyva közjátékkal, és kissé vontatott történettel tudnám röviden leírni a könyvet. Nem rossz könyv, de a jó az nagyon nem ilyen.
2016-01-13 23:04:52
Vesszős István
Pohl József
Szerintem nem volt olyan jó a többi SW könyvhöz képest. Nekem hiányzott belőle a csata leírás és az erőhöz való kapcsolódás. *SPOILER* És a birodalmiak pont olyan szerencsétlenek voltak, mint a 7. részben.
Csak annak ajánlom, akinek ez az első Star Wars élményeinek egyike, és/vagy könnyű lenyűgözni.
2016-01-11 20:45:39
Kubik Diána
3/5
Nekem eléggé vontatott, a közjátékok nagy része öncélú és még rádob egy lapáttal az amúgy is tördezett sztorira. Sajnos beváltotta a legrosszabb rémálmaim (pont úgy, mint a VII. rész), beindult a tömegtermelés, ami már most a minőség rovására ment. Továbbá semmi köze az Ébredő Erőhöz.
2016-01-04 09:56:33
Gyigor György
Unalmas,'B' kategória.
2015-12-29 20:36:52
Szilágyi Zsolt
Ez a könyv semmilyen "kulcsinformációkat" nem tartalmaz az Ébredő erőhöz - ez önmagában akkora hazugság, csalás, hogy leginkább a Fogyasztóvédelemnek kellene jelenteni, ugyanis valószínűleg sokan mások is rajtam kívül emiatt vették meg a könyvet. Ez kérem szépen erkölcstelen megtévesztés, csalás, hazug reklám.
Amúgy egy “B” kategóriás könyv (vagy inkább “C”), a külföldi kritikák alapján az eredeti könyv is csapnivaló - a fordító már nem tudott csodát tenni vele - igazi büntetés a könyvrajongóknak.
Az Utóhatást együtt vettem meg a két új Warcraft könyvvel, ami éppen az ellentéte ennek: a bevezető könyv remek kiegészítője a film-könyvnek és mindkettő remek leírásokat, dialógusokat tartalmaz, ami nagyon jól “átélhetővé” teszi a könyvek történeteit - ez az ami tökéletesen hiányzott az Utóhatás-ból.
2016-08-22 15:13:42
Halek Attila
Ilyen sok szereplős könyvnél azért jó lett volna egy karakterfelsorolás.
2016-02-02 00:02:21

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban