% Star Wars: A Jedik örököse

Szerző:

Ár: 3.600 Ft 2.880 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
300
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
január 30 - február 5.

  A Halálcsillag elpusztítása nem csupán egy csapásra hőssé, de a Felkelők Szövetségének nagyra értékelt ügynökévé is tette Luke Skywalkert. S bár egyelőre még nem ismeri ki magát az Erő útjain, azt senki sem tagadhatja, hogy páratlan pilóta. Ennél jobb ajánlólevél pedig nem is kell ahhoz, hogy a Szövetség vezérkara egy különösen veszedelmes küldetést bízzon rá...

  A titkos feladat, hogy egy briliáns kódfejtőt mentsen ki a Birodalom karmai közül gyorsaságot, ügyességet, és mindenekfölött elszántságot igényel. Luke és R2-D2 ez alkalommal kénytelenek hátrahagyni X-szárnyújukat, s egy tehetséges és gazdag fiatal nő, Nakari Kelen segítségével készülnek fel a küldetésre.

  Útjuk során kémekkel, testőrökkel, a Birodalmi Flottával, kegyetlen fejvadászokkal és félelmetes, agyevő parazitákkal gyűlik meg a bajuk, s olyan veszedelmekkel kell szembenézniük, amik még az ifjú jedi lovag képességeit is próbára teszik.

Luke-nak minden eddiginél nagyobb szüksége lenne Obi-Wan Kenobi bölcsességére és útmutatására, de ezúttal csak saját magára, a barátaira, és az Erőre támaszkodhat... 

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Kovács Máté
Demeterné Dózsa Viktória
Zsivola Péter
Havasi István
Kevin Hearne: A Jedik örököse
Kevin Hearne regénye a IV. és V. rész eseményei között játszódik, nem sokkal a yavini csata után. A könyv még a régi rendszerhez íródott és ha az eredeti tervek szerint 2014 tavaszán jelent volna meg, akkor a Legendák kategóriába kerül és a Tolvajbecsület lett volna kánon. Hearne teljes egészében Luke-ot helyezi a középpontba, E/1 személyben. Nagyon érdekes volt ez a megközelítés, nem sok SW regény van, ami az E/1-es elbeszélő módot alkalmazza (lásd: Én, a Jedi). Eleinte úgy gondoltam, hogy nem lesz túl érdekes, hiszen Luke már számtalan regényben szerepelt, szerencsére tévedtem. Elejétől végéig nagyon élveztem a történetet. Sodró lendületű, érdekes személyiségeket és nézőpontot felvonultató regényről van szó. Luke még csak most indul el a Jedivé válás útján. Nehezen tudja használni az Erőt, de útitársai jó hatással vannak rá ez ügyben. Nakari pozitív gondolatokat ébreszt benne. A givin kriptográfus, Drusil pedig minden racionalizmusa ellenére ráérez arra, hogyan kéne Luke-nak az Erőt használni. Luke és Nakari kapcsolata volt számomra a legérdekesebb. Az első szerelem kialakulása rendkívül érdekes érzés. Drusilt is sikerült megkedvelnem, rideg professzionalizmusa ellenére neki is vannak érzelmei, mindenáron újra a családjával akar lenni. Helyszíneket tekintve nagyon sok érdekes helyen jártunk. Rodia, Pasher, Fex, Denon, Kupoh, Omereth. Volt dzsungel, kies sivatag, városbolygó, vízi világ, A Fex-en történtek eléggé Alien érzést kelthetnek az olvasóban. A sztori elég akció dús és pergős. Az elején még több kisebb küldetés vezet el a nagy feladathoz. A végén lévő váratlan fordulat megdöbbentő. A Tolvajbecsülethez képest sokkal jobbnak éreztem, még a Pengeélent is sikerült lepipálni. Bekerült a kedvenceim közé, ötös.

2016-08-02 19:25:35
Venczler Miklós
P.A.Video Studio
A Pengeélen és a Tolvajbecsület mellett ez a regény lett volna az eredetileg három részesre tervezett Empire and Rebellion sorozat harmadik kötete, melyben Luke bizonytalan az Erővel és a nőkkel kapcsolatban.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/nnbUG-vVblQ
2016-07-22 19:57:03
Táblás Győző
Miszray Péter
Bakos János
Tenyér Gábor
Köhler Zoltán
Hajós József
Jordán Gyula
Szarka Imre
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Alex Djuric
A Jedik örököse egy nagyon jó történeten alapszik, érdekes karakterek szerepelnek benne, a helyszínek és fajok ötletesek.
Viszont az író nem tudja fenntartani hosszútávon az izgalmat, a történet nagyon tördelt, nincsenek leíró részek a bolygókról, amit én hiányoltam. De a karakterekkel nagyon jól bánik, megszeretteti őket, és ha a teljes történetszálat összefüggően nem is, de a különálló jeleneteket nagyon hangulatossá, kalandossá varázsolja.
A fentiek alapján nem lesz a kedvenc Star Wars könyvem, de nem is lesznek negatív emlékeim róla. Kevin Hearne-nek talán a társírás jobban beválna. Viszont egy jó történet volt, kedves karakterekkel, valamint az E/1-es elbeszélői stílusban is pozitívan csalódtam.
Ajánlom annak, aki szeretne többet megtudni a 4 és 5 közötti időszakról, valamint Luke nem Jedik általi képzéséről!
4/5 :)
2020-06-26 10:52:03
Sheev Palpatine
Vass Zsolt
Hortobágyi Krisztián
Maszek Mátyás
Jászkai Péter
Kocsis Ferenc
Kellemesen megírt történet, amit Luke mesél el. Van benne humor, romantika, akció és meglepetés, ugyanakkor számos hibát is elkövetett a szerző, amik nem feltűnőek, de azért észrevehetőek. A leginkább azt furcsáltam, hogy Luke, aki ekkoriban kb. 21 éves lehetett, milyen félénk, gátlásos és tapasztalatlan a nőkkel szemben. Pedig ekkorra már túl volt néhány kapcsolati próbálkozáson a korábbi történetek (képregények) szerint. És azt is különösnek találtam, hogy Kenobi szelleme miért nem próbált meg vele kapcsolatba lépni ebben az időben? Illetve, a Halálcsillag megsemmisítése óta eltelt időben nem gyakorolta a fénykard használatát a felkelők katonai gyakorlóterein, kiképzőtelepein, ahol nyilván megfordult, mikor belépett a hadseregbe? És egyetlen olyan felkelő fegyverszakértő vagy technikus sem akadt, aki segített volna neki a fénykardját megismerni, szétszedni, karbantartani? Mindettől függetlenül a jobban sikerült történetek közé tartozik ez a mű, szóval érdemes elolvasni.
2016-03-19 13:02:04
Pokorny Krisztián
Elolvasható, a vége felé egész jó is lesz. A könyv első fele szerintem nagyon bugyutára sikerült, tele hülyeségekkel, esélytelen véletlenekkel, érdektelen kitérőkkel. Az első személyű elbeszélés sem igazán jött be (bár ez lehet szubjektív). Maga Luke szerintem nem volt rossz, mert tényleg kicsit ilyen volt, csak szerintem a IV-ben inkább forrófejű volt mint nyámnyila, amilyen itt sok esetben. Szerencsére a könyv második felében a történet is összeszedi magát, a karakterek is összerázódnak valamelyest. Maga az erővel kapcsolatos részek nem rosszak, csak kevés.
Spoiler!!! Az könyv első harmadában elő kerül egy fénykard, viszont ennek később semmi jelentősége nem lesz, így ez is egy fölösleges kitérő volt, egy amúgy sem éppen vaskos történetben. Spoiler!!!
Masszívan közepes történet, a Kánon leggyengébb kötete eddig szvsz, plusz a borító is elég ergya lett.
2018-02-01 17:10:15
Vesszős István
Komár Adrián
Nekem nem tetszett. Túl egyszerű volt a történet. Mintha ifjúsági regényt olvastam volna.
2016-05-19 16:39:29
Gina
A többi történethez képest nagyon gyengének találtam. A cselekmény egy szálon fut, semmi csavar nem volt a történetben. Luke karaktere túl gyengére és sok esetben idétlenre sikerült. A cím alapján azt hittem többet megtudunk az erő használatáról, de a tésztadarabka emelgetésén kívül, komolyabb próbálkozásra nem került sor. Az író mintha nem lenne eléggé jártas a Star Wars és különösen a jedik
világában.
2016-05-03 15:46:51
Varga Kristóf
...ja és voltak részek, amikor szinte minden 2. oldalon arról volt szó, hogy esznek, isznak, főznek... Luke miként bontja ki a szószos konzervet. Komolyan... nem ezt akarjuk olvasni.
2016-09-20 10:38:49
Varga Kristóf
Sokszor az volt az érzésem a könyv olvasása során, hogy egyes jelenetek/helyzetek nagyon "esetlenek". Luke ábrázolása is elment a szerencsétlen kis béna srác irányába, aki alig tud kinyögni egy értelmes mondatot. Volt egy ilyen oldala is Luke-nak, de úgy érzem, hogy ebben a könyvben nagyon eltolódott a karaktere ebbe az irányba. Sokszor egy nyámnyila, bénázgató figura lett, aki elpirul (vagy 10x) érzelmi reakciókban, mint valami tini, aki azt sem tudja mit csináljon, ha a másik valamiféle érzelmi reakciót mutat felé. Stílustalannak és érdektelennek tartottam pl. azt a részt, amikor leírják, hogy Luke miként próbálta meg a ruháján lévő kávéfoltot az ajtófélfa mögé rejteni egy nő szeme elől... stb.

Luke, miután egy nő vállba vágta: "aztán hirtelen minden átmenet nélkül akkorát húzott a vállamba, hogy azt hittem, leszakad a karom"

Szóval ezen részek után néhol azt éreztem, hogy hát nem egy kifinomult íróval van dolgom, hanem egy lelkesebb amatőrrel. Nem mondom, hogy az, csak egyes részek arra mutattak.

2016-09-20 08:49:19

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban