# Trónok harca: Varjak lakomája

Szerző:

Ár: 4.999 Ft 4.249 Ft
Megtakarítás: 15 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Alexandra
Oldalszám:
896
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
110 x 180 mm
Szállítás:
június 26 - július 2.

A Trónok harcában megjelenő, az ősi királyságot szétszakító kegyetlen erők, a Királyok csatájának kísértetei, vademberei, boszorkányai, a Kardok viharának a másvilágról előretörõ inváziója után a ciklus negyedik kötetében újabb fordulatokkal bõvül George R. R. Martin sokszereplős, tabudöntögető regényfolyama.

Az ősi Westeros földjén lassan véget ér a hosszú, véres háború, a nyugalom azonban csak látszólagos - a koncért mások is vetélkednek. A Vas-szigetek harcias népe a Hét Királyság zöld földjeire vágyik, miközben a kikötőkben egyre több tengerész regél a Sárkánykirálynőről és három sárkányáról...

Martin a fantasy mestere. Kimeríthetetlen fantáziával megírt históriái középkori mintákból merítenek ihletet, és a láthatóság határát súroló plasztikussággal jelenítik meg fiktív világukat. A sodró, szofisztikált történetvezetés, az árnyalt karakterábrázolás és a szexualitásnak a fantasy műfajában szokatlanul nyílt kezelése is fontos szerepet játszik abban, hogy Martin sikert sikerre halmozó újítóként vonulhat be műfaj történetébe.
A tűz és jég dala az elmúlt évtized egyik legjelentősebb fantasysorozata, minden kötete letehetetlen olvasmány.

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Balázs Bence
Sheev Palpatine
Kesztler Józsefné
Nagy Péter
Ennek a kötetnek két nagy hibája van.
1.) bevallottan nem kerek (a Sárkányok Táncával poárhuzamosan fut), ráadásul George Martin trollkodik is kicsit a végén
2.) a Kardok vihara után jött ki, ahol rengeteg, méltán szeretett/gyűlölt szereplő történetszála lett elvágva, az újak beindításához pedig idő kell.
Arya szála itt kicsit ellaposodik, helyette azonban a Lannister ikrek nagyszerűen megírt történetei kárpótolnak.
Nekem itt mutatkozott meg igazán az író zsenije; ott valami tényleg nagyon el van találva, ha egy nyomorék, esküszegő, vérfertőző gyilkos sorsáért is képes vagyok izgulni.
2015-11-24 09:48:39
Jászkai Péter
Szőke Róbert
Káplár Norbert
Szabó Tamás
A többi részhez képest ebben kevés az izgalom és a történet is eléggé vontatott remélem az 5.rész ennél azért jobb lesz.
Ennek ellenére azért még mindig magával ragadó Westeros világ.:D
2013-01-31 13:41:02
Nagy Máté
Esetlegesen SPOILER veszély!
Elmarad az első három könyv színvonalától, messze. Az első 500 oldal érdektelen, a sztori csak vánszorog, de persze akadtak ott is kiemelkedő mozzanatok, pl. Arys Vasszív halála, vagy a Suttogónál történtek, de kb. ennyi.
Aztán a könyv utolsó 300 oldala valamennyire beleerősít, ott már jobban érezni, hogy a történet elindult valamerre.
Alapjában véve semmi baj nem lett volna azzal, hogy a történet szereplőinek felét teszi csak bele a műbe Martin, és a többi csak a másik kötetben, de ennél azért jóval többet kihozhatott volna belőle szerintem, volt benne potenciál, nézve, hogy a Kardok Vihara milyen reménytelen helyzetben ért véget. Többre számítottam.
Elfogulva sem mondanék jobbat. Élvezhető volt, valamennyire, főleg az utolsó párszáz oldal, de ez nem elég az előző könyvekhez képest.
5/3
2012-08-17 11:12:26
Havasi István

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban