Star Wars: Leszámolás a csempészek holdján (képregény)

Szerző: Jason Aaron

Ár: 4.590 Ft 3.672 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
140
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
Szállítás:
május 19 - 25.

Luke többet szeretne megtudni a Jedikről, ezért elindul, hogy felkeresse a coruscanti Jedi Templomot, ám elrabolják a fénykardját, és hamarosan egy börtönben találja magát. Ezalatt Han és Leia nem várt ellenféllel kerülnek szembe: miközben a birodalmiak üldözik őket, Han múltjából felbukkan egy nő, aki személyes okokból bosszút forral ellene. Hannak pedig rövidesen újra a szabadságáért kell küzdenie. Csubakka eközben elszántan keresi Luke-ot, ám egyre fogy az idő: Luke egy kegyetlen bűnöző markába került, és ha a barátai nem mentik meg, akkor be kell lépnie a Halál Arénájába...

A kötet mindezeken felül tartalmaz egy különálló részt, amelyben bepillantást nyerünk Obi-van Kenobi tatuini életébe.

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL új Star Wars sorozatának 7-12. számát foglalja magában, Stuart Immonen és Simone Bianchi rajzaival és Jason Aaron szövegével.

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Gyarmati Zoltán
Kovács Máté
Debreceni László
Havasi István
Star Wars : Leszámolás a csempészek holdján
A 7. szám egy Obi-van történet a Sötét Időkből, a 8-12. szám pedig az öt részes Leszámolás a csempészek holdján történet. Obi-van története érdekes volt, de a Kenobi regényhez képest kevés. Persze, ha a többit is elolvassa az ember, akkor lehet csak igazán összehasonlítani. Mindkét történetben közös vonás, hogy Kenobi megpróbál egyszerű remeteként élni, de ez nagyon nehéz. Luke-nál már itt megmutatkozik, hogy Jedinek született. A rajzokkal nem voltam teljesen kibékülve, de láttam rosszabbat is.
A Leszámolás a csempészek holdján ott folytatja, ahol a Skywalker lesújt abbahagyta.

[spoiler]

Han, Leia és Sana a birodalmiak elől menekülnek. Ez a szál egy kicsit kezdett unalmas lenni, ami levont egy kicsit az összképből. Luke a Nar Shaddára látogat, hogy fuvart szerezzen a Coruscant-ra, a Jedi Templomba. Természetesen ez nem jön össze, helyette a Jedi relikviákat gyűjtő hutt, Grakkus, fogságába kerül. A Jedi ereklyék, holokronok miatt ezek a részek a kedvenceim. Először történik utalás a Százéves Sötétségre és a Sithek megszületésére, melyet a Legendák vonalról vettek át. Konkrét kronológia még nincs a Százéves Sötétséghez, de a kánon vonalon is valamikor a Yavin előtti 6000-es években volt. Remélem ez lesz az a korszak, amibe hamarosan elmennek az írók. Jó lenne valami nagy szabású hosszú sorozat, amely kifejti a Jedik hitszakadását. A Luke-ot oktató Kreel őrmester figurája felkeltette az érdeklődésem. Későbbi történetekben még fel fog bukkanni. Nar Shadda nagyon hangulatos, hasonlít Coruscant-ra. Grakkus termében több tárgy és hajó is a Klónháború és az előzmény-trilógia világát idézi. Érdekes, hogy a galaxis népei nem felejtették el Yodát, hisz az egyik néző megemlíti az arénában, mert azt remélte, ő lesz az utolsó Jedi, aki megküzd a szörnnyel. A végkifejlet nagyon akció dús és fordulatos lett. Fura volt Hanék kezében fénykardokat látni.

[/spoiler]

Még jobb lett, mint a Skywalker lesújt. A magyar kiadás magas minőségét külön ki kell emelni. Jó érzés volt ezeket a szép, fényezett oldalakat lapozgatni, az ember így sokáig elmerül a rajzokban. Ötös.
2017-08-02 14:24:34
Polák Ákos
P.A.Video Studio
Luke le akarja küzdeni bizonytalanságát, többet akar tudni a Jedikről, ezért a Coruscanti Jedi Templomba igyekszik, amihez kitérőt tesz a Nar Shaddaán, ahol a csempésztársadalom söpredéke kimutatja a foga fehérjét.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/cr0AA0zDi6Y
2017-06-16 19:55:30
Mochnács Mihály
Köhler Zoltán
Jászkai Péter

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban