Vaják: A végzet kardja

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2012
Kiadó:
PlayOn
Oldalszám:
312
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
125 x 200 mm
Szállítás:
bizonytalan

A Sapkowski által teremtett világ sok szempontból "közép-kelet-európai". Jó értelemben. Közelebb áll a magyar gondolkodáshoz, mint sok epikus fantasy mû, amelyet mostanában olvashattunk. A hõsök megsebzõdnek, véreznek, nem csodálat, hanem gyûlölet, de legjobb esetben is irigység veszi körül õket. A falubeliek nem barokkos körmondatokban beszélnek. A könyvben megjelenõ misztikus lények a szláv meséken és mitológián alapulnak, ezért a hangulatuk más, mint az angolszász könyvekben megszokott. Ugyanakkor viszont van egy etikai és morális kódex, amelyhez Sapkowski világának pozitív szereplõi tartják magukat. Ezért együtt érzünk velük, bele tudjuk képzelni magunkat a helyzetükbe. A könyvben Geralt sokszor áll olyan választás elõtt, ahol nincs jó megoldás. Ez a világ nem fehér és fekete, nem lehet egyértelmûen szétválasztani a rosszat a jótól, a szörnyet az embertõl, stb.

Sapkowski hõse nem a fantasykre oly jellemzõ Conan-féle tesztoszterontól csöpögõ agresszív macsó figura. Harcos és mágus, ki a fantáziavilág erkölcsi és természeti egyensúlya felett õrködik. Az ismerõs, de mégis kifordított történetekben strigákkal küzd, átkokat tör meg, vagy konfliktusokat próbál elsimítani - megfelelõ fizetség ellenében.
Andrzej Sapkowski "A végzet kardjá"-ban újabb történeteket mesél el a fõhõs, Ríviai Geralt életébõl. A novelláskötet eredeti nyelven ugyan "Az utolsó kívánság" elõtt jelent meg, ugyanakkor a benne foglalt történetek a magyarul elsõként megjelent könyv eseményei után játszódnak. A 6 novella nem csak folytatja Geralt életének történéseit, hanem felvezeti, megalapozza a harmadik, már teljes regényt a "Tündevér"-t, aminek megjelenése 2012 végén várható.

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

sheev palpatine
Nyeste Imre
Gál László
Nagy Máté
Várhegyi istván
Továbbra is kiváló, talán még jobb is mint az első kötet.
Örülök, hogy a kezembe akadtak, végre nem a hagyományos "megy a hős barbár/varázsló/lovag, és annyi a világnak".
A családom furcsán nézett rám, amint olvasás közben állandóan röhögtem. Már elnézést a kifejezésért.
2013-07-20 14:48:53
Havasi István
Nagyrészt remek írások vannak a könyvben.
A lehetőségek határa. Kalandos izgalmas, és meglepő is 5/5
Jégszilánk. Ez elég unalmas lett. Volt benne pár szép, érzelmes rész, de inkább csalódást keltő. 5/3
Az örök tűz. Mulatságos kis történet volt. Nagyon szórakoztató. 5/5
Némi áldozat. Határozottan remek történet, tele érzelmekkel és belső vívódással 5/5
A végzet kardja. Jól megmutatja milyen kapzsi és mohó is az emberek népe, mennyire visszaszorították a többi fajt. Izgalmas és drámai is. 5/5
Több annál. Talán ez lett a legjobb a kötetből. Geralt karakterének talán ez adott legtöbb mélységet. 5/5
2013-05-01 12:28:32
L.CS.
Ez a könyv tovább viszi a novellák történetét de a végén már érezhető, hogy ebből bizony regény lesz. Geralt személyiségét szerintem ez a könyv határozza meg legjobban.Az első novellás történetek jobban tetszettek viszont ez a rész alapozta meg a Sagát.
2019-05-05 12:50:51
Nagy Attila
Baráth Richárd
Jordán Gyula

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Szent Márton Gyermekmentő szolgálat

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban