Star Wars: Vader lezuhan (képregény)

Szerző: Jason Aaron, Kieron Gillen

Ár: 4.590 Ft 2.295 Ft
Megtakarítás: 50 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
144
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
Szállítás:
június 1 - 7.

Darth Vader magányosan hajtja végre titkos küldetését, amikor váratlanul szemtől-szemben találja magát egy lázadó flottával, és az összecsapás során lezuhan egy közeli bolygón. Sikerül a felkelőknek kihasználniuk a lehetőséget, hogy megszabaduljanak az egyik legnagyobb ellenségüktől – vagy megtapasztalják a sötét oldal pusztító hatalmát? A Sith nagyúr lezuhant ugyan, de még nem győzték le. A korábbi részek összes szereplője felbukkan újra: Luke, Vader, Leia, Aphra, Han, C-3PO, Artu, Triplazéró és BT-1. És két vuki vív egymással hajmeresztő párviadalt: Csubakka és Black Krrsantan! ROOOARRGH AR RUU!

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL új Star Wars sorozatának 13-14. számát valamint a Darth Vader sorozat 13-15. számát foglalja magában, A Vader Down című különszámmal együtt. A kötetben található történeteket Jason Aaron és Kieron Gillen írta, és Mike Deodato valamint Salvador Larroca rajzolta.

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Gyarmati Zoltán
Gyarmati Zoltán
Kovács Máté
Red Widow
Polák Ákos
Havasi István
Star Wars: Vader lezuhan
A Star Wars és az első Darth Vader képregény sorozatok összekötője. Jason Aaron és Kieron Gillen összefogtak egy nagyszerű, közös történet erejéig. A sztori végig feszes, izgalmas és akció dús. A rajzoknál felváltva élvezhetjük Salvador Larroca és Mike Deodato munkáit. Nekem inkább Larroca stílusa jobban bejön, de Deodato művei is nagyon jók. A sztori egy kissé a Sith Nagyurakra emlékeztet. Vader-re vadásznak a lázadók. Az egész hátterében Vader egyik ellensége áll. Újabb adalékokat kapunk a Jedik egyik Templomáról. Az előzmény- és a klasszikus trilógiát is igyekeznek jobban összekötni. Hősein érdekes módon reagálnak az eseményekre.

[spoiler] Vader a Vrogas Vas-on belefut a lázadók egy jelentős egységébe. Luke haragtól fűtve nekimegy a Sötét Nagyúr vadászgépének, így mindketten lezuhannak a bolygóra. Az űrcsata nagyon látványos és szépen megrajzolt. Érezhető Vader fölénye a pilótákkal szemben. Aphra nagyon megijed, és félve Vader bosszújától a főnöke segítségére siet. Megpróbálja kompenzálni a hibáját azzal, hogy Skywalker nyomába ered. Luke, Han, Csubi, Artu összecsap Aphrával, Triplazéróval, BT-vel és Fekete Krrsantan-nal. Han újra tanúbizonyságát adja annak, hogy megváltozott, ismét Luke megmentésére siet. Leiát ezzel ellentétben elvakítja a vak bosszúvágy. A hercegnő úgy véli, hogy Vader megölése mindennél fontosabb. Később rádöbben hibájára és a végén már saját magát is feláldozná, hogy helyrehozza a dolgokat. Csubi és Krrsantan összecsapása nagyon látványos. Örültem, hogy Luke-os is lehetett akcióban látni. A sztori legjobb részei mégis Vader-hez köthetők. Amikor a vrogas vas-i templom romja között bolyong és Qui-gon, valamint Obi-van hangját hallja valahogy libabőrös lettem. Azon az oldalon többször is elidőztem. Vader és Karbin összecsapása rendkívül epikus, a filmek, valamint több könyv és képregény legjobb párbajaihoz méltó. A végkifejlet pedig előkészíti a talajt a Star Wars és a Darth Vader következő köteteihez. [/spoiler]

Élvezetes és hangulatos történet. Mindkét sorozat olvasóinak erősen ajánlott, ha meg akarják érteni a Lázadó börtön és A shu-toruni háború eseményeit. Nálam bekerült a kedvenceim közé. Ötös.
2017-10-26 16:38:31
Köhler Zoltán
P.A.Video Studio
Az ongoing sorozatok közül a Star Wars és a Darth Vader történései ebben a kötetben érnek össze. Vader a Vrogas Vasra indul, hogy végre kezelésbe vegye Luke-ot, akivel az orbitális pályán frontálisan ütközik, melynek következtében mindketten a bolygóra zuhannak. A kiadás és a rajzolás fergetegesen igényes.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/Ga2Ar8NUkTE
2017-09-08 19:56:55
Lőrik László
Mochnács Mihály, kb ugyan ezt akartam írni! :D
Angolul szinte az összes SW képregényt elolvastam. Ez az egyik legjobb rész mikor a 2. történet összeér.
Remélem a többi rövidebb (5 számos) köteteket is kiadják: Han Solo, Leia, Csubi, CPO3, Lendo Kanan...stb :) ^^
2017-06-13 22:16:31
Mochnács Mihály
Angolul már elolvastam, én imádtam ahogy a Star Wars és a Darth Vader képregénysorozatok ebben a kötetben "találkoznak". Már alig várom, hogy magyarul is olvashassam és a gyűjteményem között tudhassam ezt a darabot is!
2017-06-13 14:45:31
Jászkai Péter
Erdős József
A SW 3. kötet akkor a 13-as résztől folytatódik majd vagy a 15-östől? A DV 3. kötet a 13-astól vagy a 16-ostól? Vagyis ezt mindenféleképpen meg kell venni a 3. kötetekkel együtt? Elég fura hogy egyben van a 2 sorozat, bár én mindkettőt gyűjtöm.
2017-06-14 11:23:51
Erdős József
A SW 3. kötet akkor a 13-as résztől folytatódik majd vagy a 15-östől? A DV 3. kötet a 13-astól vagy a 16-ostól? Vagyis ezt mindenféleképpen meg kell venni a 3. kötetekkel együtt? Elég fura hogy egyben van a 2 sorozat, bár én mindkettőt gyűjtöm.
2017-06-14 10:29:47

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban