Star Wars: Coruscanti éjszakák: Az utolsó lovag

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 2.993 Ft
Megtakarítás: 25 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
480
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
október 28 - november 3.

A 66-os parancs után Jax Pavan folytatja küzdelmét a Birodalom ellen – magányos harcosként, illetve a Coruscanton működő titkos ellenálló csapat, az Ostorcsapás értékes segítőjeként. Hamarosan belevág élete legveszélyesebb küldetésébe: elkíséri egy távoli világra az Ostorcsapás vezetőjét, akire a birodalmiak is vadásznak. Harci tapasztalatainak és a Far Ranger tűzerejének köszönhetően, bízik benne, hogy megbirkóznak mindennel, amit a Birodalom felvonultat ellenük – leszámítva egyvalamit, amitől Jax a legjobban tart. A galaxisban az a hír járja, hogy a Sith Sötét Nagyura életét vesztette egy lázadó harcossal vívott párbaj során. Ám Jax felfedezi a dermesztő igazságot, amikor megidézi az Erőt... és rátalál Darth Vader sötét, eltéveszthetetlen, gonosz jelenlétére.

És Jax tudja, hogy Vader nem fog leállni, amíg egyetlen Jedi is életben van...

 

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Sebestyén Csilla
Havasi István
Az utolsó lovag, a széria zárása volt a csúcs. Ebbe a kötetbe sikerült minden olyan dolgot bepakolni, ami nagyszerűvé tehet egy könyvet. Volt kaland, izgalom, akció, dráma, feszültség, nagyszerű és felejthetetlen karakterek, fantasztikus leírások, kiváló karakterábrázolás. I-5-öt és Jax-et mindenféleképpen ki kell emelnem. I-5 lett a Star Wars Pinokkiója, élő poénbomba. Nagyszerű ívet futott be ezekben a regényekben. Fejlődése itt éri el a tetőpontját. Jax a maga erkölcsös, moralizáló, útkereső figurájával szintén emlékezetes marad.
Az arányok nagyon jól eltaláltak. Megfelelő a dráma, az útkeresés, a lelki dolgok ábrázolása, az akció, a kaland és a feszültség aránya. Ebben a kötetben már több helyszínre is ellátogatunk, így ez lett a legváltozatosabb az összes rész közül. Váratlan fordulat itt sem marad el. A vége pedig rendkívül megható lett. Az utolsó lovag aktívan foglalkozik a szerettünk elvesztése miatt érzett fájdalommal, a veszteség érzésének feldolgozásával. Mindezt egy Jedi szemszögéből és egy különleges vallás filozófiájának bemutatásával. A téma édesanyám közelmúltban bekövetkezett halála miatt amúgy is mélyen érintett, úgyhogy itt még sokkal jobban át tudtam élni a főszereplő érzelmeit.
[spoiler]
Hőseink épp arra készülnek, hogy kivigyék Coruscantról Thi Xon Yimmont, a cereai Ostorcsapás vezért. Az utóbbi időben kezdett forróvá válni a talaj a lázadók lába alatt. Jax-ék próbálnak új központot találni. A Toprawára történt látogatásuk után Vader és az 501-esek ravasz csapdát állítanak nekik és rajtuk ütnek a Far Ranger-en. Yimmon fogságba esik, Laranth Tarak meghal, I-5 teste elpusztul. Hőseink kemény megpróbáltatások és mély megrázkódtatások után menekülnek csak meg.
Laranth halála nagyon fájdalmas és érzelem dús rész. A lány és Jax kapcsolata már kezdett elmélyülni, szinte kitalálták egymás gondolatait is. Laranth halála mélyen megrázza Jax-et. Rosszul érzi magát, mert Yimmon fogságba esett. A könyvet egész végig kíséri a gyász, amit az ifjú Jedi hordoz magában. Nehezen tudja feldolgozni a veszteséget. Felteszi magában azt a kérdést, melyet mindannyian fel szoktunk tenni ilyenkor. Mit rontott el, mit tehetett volna másképp, hogy ezt megakadályozza. Azt kívánja, bárcsak vissza tudna menni a múltba, hogy gátat vessen a tragédiának. Ezzel kapcsolatban a könyv végén lévő dathormiri szál lett a legérdekesebb. A Dathomiron Jax annak módját kutatja, hogyan tudná kinyitni Darth Ramage holokronját, hogy aztán tudását felhasználja és kimentse a fogságba esett Yimmont. Eközben eljut a Dathomiron a Csillag-templom romjaihoz, a Végtelen kapuhoz. (Az ezekkel kapcsolatos utalások azoknak lehetnek ismerősök, akik olvasták a Köztársaság képregény sorozat 23-26. számait.) Itt egy olyan élményben van része, mint amilyet a Lázadók sorozatban Ezra Bridger átél a Világok Közti Világban. Jax a Végtelen kapu segítségével látja a múltat, Laranth halálát, és a lehetőséget, melyben a lány talán túlélhette volna. Nagyon katartikus volt ez a rész. Még mielőtt Jax a Dathomir-ra eljutott volna mindent követ megmozgat, hogy kiderítse, hol lehet Yimmon. Megfordul a Toprawán, a Coruscant-on és a Mandalore-on. A hagyományos utakon nem jár sikerrel. A toprawai ellenállásban nem bízik, mivel lehetségesnek tartja, hogy köztük valaki volt az áruló. A Mandalore-on hihetetlen lépesre szánja el magát: hajlandó üzletet kötni a hírdedt Xizor herceggel, aki itt a Fekete Nap vigója. Ez a másik rész, ami nagyon feszült a történetben, hiszen Jax hajlandó Xizornak egy szívességet tenni cserébe a segítségért. Szerencsére nem lesz az egészből semmi, Xizor visszakozik. Nagyon élveztem azt a részt, amikor Jax beront a herceghez. Jax-en érződik a tehetetlenség, elzárkózik a barátaitól. A végén már a sötét oldalhoz fordulna segítségért. Felhasználná Darth Ramage időmanipuláló képességeit is. Ehelyett sikerül elsajátítania az Erő-kivetítést, (kb az, amit Luke Skywlaker is használ Az utolsó Jedikben) és ezzel sikeresen megtéveszti az inkvizítorokat és magát Vadert is a Kantaros állomáson.
A Coruscanton Tuden Sal, Pol Hauls és Sheel Mafeen a főszereplők. Tuden Sal mindenféleképpen végre akarja hajtani a Palpatine elleni merényletet. Barátja, Pol Haus ellen fordul. A végén kiderül, hogy ő volt a ludas a Jaxék elleni rajtaütésben. Azt tervezte, hogy így eltávolítja őket az útból, hogy vezérként előlépve bosszúja eszközeként használja fel az Ostorcsapást. Nem nehéz kitalálni, hogy a kísérlet elbukik, Sal pedig megkeseredetten hal meg. Pol és Sheel túlélik. A költő Sheel Mafeen nagyon szimpatikus szereplő volt.
Den és I-5 a hagyományos módszerekkel próbálnak Yimmon nyomára bukkanni. Nehéz szívvel nézik, amikor Jax már sötét módszerekhez folyamodna. Aggódnak barátjukért, de a végsőkig kitartanak mellette. I-5 itt több testben van jelen. Szerencsére sikerült a fejét az agyát megmenteni, így több droid testbe is át tud költözni. Ez rengeteg vicces pillanatot eredményez. „Nem, Duckynak nincsen zseniális agya. A zseniális agynak van Ducky-ja”. Ez a poén volt talán a legjobb kedven droidomtól. I-5 itt lesz a legemberibb. Jól rá tud világítani Jax megkérdőjelezhető tetteire. I-5-höz kötődik a könyv végén az egyik legjobb jelenet, amikor Jax Vader-rel hadakozik. Ott a droid áldozat készsége nagyon megható.
A dathomiri mellékszereplő, Magash Drashi kifejezetten szimpatikus volt. Jó lenne Jedit képezni belőle. A toprawai ellenállók közül Sacha Swiftbird és Geri voltak a kedvenceim.
A könyv végén nagyszerű összecsapásokat kapunk a kantarosi mentőakció során. Jax és barátai nem csak inkvizítorokkal, hanem Darth Vader-rel is szembekerülnek. Jax nagyszerű és látványos fénykardpárbajokat vív Probus Teslával és Vader-rel is. Kiválóan használja Erő-kivetítős képességeit. A legjobb rész, amikor I-5 akciójával kimenti Jax-et szorult helyzetéből. Akkor nagyon izgultam mind Jax-ért, mint I-5-ért. Mindketten készek voltak feláldozni magukat. Nagyon megkönnyebbültem miután kimentették Yimmont, sikeresen elmenekültek. Rég volt, amikor ennyire megkönnyebbültem egy könyv végkifejletén. Jax a végén sikeresen megbékélt önmagával és a veszteség érzése is már enyhült benne. I-5 pedig szinte majdnem emberré vált az új android szerű testében. [/spoiler]
Kiváló zárást kapott a sorozat, nagyon élveztem, egyértelműen bekerült a kedvenc olvasmány élményeim közé. Az utolsó lovag simán felveszi a versenyt a legjobb Star Wars történekkel és filmekkel, ott van a helye a legjobbak között. Kiváló.
2019-01-08 19:28:05
Köhler Zoltán
Ujvári - Gulyás Viktor
Ez most kicsit gyengébbre sikerült, mint az előző három, ezért nálam csak négy csillagos. Azokkal együtt viszont szerintem teljesen rendben van. Remélem, lesz még folytatása.
2018-11-14 09:00:41
Tóth Keve
Nem szeretem a Michael Reeves könyvekben, hogy valamelyik könyvben valakinek, akit megkedveltél, meghal. Engem Laranth halála eléggé lesujtott. Plusz eléggé összevissza van a történet, az egész szériában nem érthető. Nem ajánlom.
2020-08-16 14:55:34
Fodor Levente
Katyvasz
Próbálnak több helyről kivett dolgokból összerakni egyet. PL a köztársasági kommandóban levő mandaloriakat a Klón háborúk sorozatban levőkkel (ami egy borzalom és gyalázat volt).
A könyv felénél tartok és egy hegynyi irritáló kérdés merült fel... úgy akarják a főhőst érdekessé tenni hogy teletömik a zsebeit szinte lehetetlen dolgokkal....
2018-10-30 15:01:29
Umbráth László
Nagoyn remélem, hogy fognak még megjelenni legendák sorozatok pl x-szárnyúak, fate of the jedi stb
2019-04-05 19:07:52
Fodor Levente
Maga az ötlet hogy csipegetnek más helyekről nem rossz, úgy értettem hogy itt a kivitelezés borzalmas.
2018-10-30 15:04:00

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban