Star Wars: Republic Commando: Tűzharc

Szerző:

Ár: 4.250 Ft 2.975 Ft
Megtakarítás: 30 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
348
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
ISBN:
9789634972822
Szállítás:
december 11 - 17.

A Klónháború egyre hevesebben tombol. A Köztársaság győzelme most az elit osztagokon múlik, amelyek a legnehezebb küldetéseket kapják – kőkemény katonákon, akik oda mennek, ahová nem mehet senki más, és megteszik azt, amire nem képes senki más…

Az Omega-osztag feladata egy víruskutató-laboratórium megsemmisítése egy, a szeparatisták által ellenőrzött bolygón. A négy klónkommandósnak az ellenség közvetlen közelében kell tevékenykednie. A létszámukat és a fegyverzetüket tekintve jelentős hátrányban vannak, mélyen az ellenséges vonalak mögött, ahol nem számíthatnak támogatásra. És megbízható társakra sem számíthatnak, csakis idegenekre. A helyzet tovább romlik, amikor Darman, az osztag robbantási szakértője a leszállás alatt elszakad a társaitól. Noha összetalálkozik egy Jedi padavannal, nem sokáig tartja szerencsésnek magát, mert kiderül, hogy a fiatal lány teljesen tapasztalatlan.
A klónkommandósokra és a Jedire hosszú, veszedelmes utazás vár, ellenséges területen, amelyen hemzsegnek a szeparatista fegyveresek és a gyanakvó helyi lakosok. Egyetlen elhibázott lépés egyenlő a lebukással… és a halállal. Ez egy gyakorlatilag öngyilkos küldetés mindenki számára – leszámítva a köztársasági kommandósokat.

 

Karen Traviss Republic Commando regényeiben a Klónok Háborúja véráztatta csatamezőire kalauzolja el az olvasókat és megmutatja milyen életet élnek a Köztársaság elit klónkatonái.

 

 

Star Wars: Tűzharc - olvasói vélemény:


 


 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Weiser András
Kijelentem: A Republic Commando a valaha volt legjobb könyvsorozat! Nem csak Star Wars kategóriában. A történet négy Geonózisi csatát túlélt klón kommandósról szól, akiket elküldenek a Quillurára, hogy megállítsanak egy Szeparatista tudóst, aki egy klónokra specializálódott vírust akar előállítani. A történetről nem nagyon beszélnék és a könyvben sem azon van a hangsúly. Hanem a karaktereken. Az Omega osztag tagjai mind külön egyéniségek.: Niner a csapat vezetője, minden helyzetben nyugodt tud maradni. Fi hatalmas arc! Nagyon jó beszólásai vannak. Atin egy számítógépzseni és technikus. Nekem bejön a karaktere. Darman az osztag robbantási szakértője. Valamint ottvan még Etain Tur-Mukan Jedi padawan, akinek az lenne a dolga, hogy vezesse a csapatot, de inkább a csapat vezeti őt. Kimondottan tetszett ez, hogy Etain meglepődött a klónok láttán és ez igencsak logikus, viszont ilyet máshol nem nagyon láttunk. Kal Skirata az Omega osztag kiképzőőrmestere. A könyvet nem most olvastam, tehát már nem egészen emlékszem Skirata szerepére a regényben, de (szerintem) ő a valaha létezett legjobb könyvszereplő! A legjobb! Imádom, ahogy törődik a klónokkal, akiket a fiainak tekint. Ahogyan mandalórikat nevel belőlük, egyszerűen zseniális karakter. És a további részekben csak jobb lesz. Ezen a részen érződik, hogy csak egy bevezető kötet, mert a későbbiek sokkal összetettebbek voltak. Star Wars rajongóknak kötelező darab, de mindenki másnak is nagyon ajánlom!
2021-10-03 20:53:32
Marton Eszter
Rengeteg könyvet olvastam már, de ez messze az egyik legjobb sorozat kezdete mindegyik karakter nagyon jó benne nekem különösen tetszett az Darman fejlődése és az, hogy egyre közelebb kerül Etain-hoz azt viszont tényleg sajnáltam, hogy nincsen több része ennek a sorozatnak.
2021-06-16 01:00:24
Cserta Norbert
Nagy Réka
Második SW regény, amit olvastam, az első szintén az írónőtől, az Életre-halálra volt. Mit ne mondjak, az is nagyon tetszett, de ez egyszerűen fergeteges volt! Iszonyat jól kibontotta a karaktereket, személyiséget adott a klónoktól elkezdve a Jediken át, de még az egyszerű falusi embernek is! A történetszál izgalmas volt, bár néhol az elején, kissé nyögvenyelősen haladt a sztori, de nem tudom hibának felróni! Az érzelmi tölteteket úgy adagolta (nem sajnálta) az írónő, mint Darman az energiacsikokat az ajtófélfákba. Ugyebár B, mint bőven. A legvégén pedig olyan hirtelen csap le az érzelmi vihar az olvasóra, hogy köpni-nyelni nem tud, majdnemhogy el kezd könnyezni! Remek alkotás, fergeteges! Nagy kedvenc lett! Kezdem is a második kötetet!
2021-01-13 02:57:13
György Richárd
Még épphogy csak belekezdtem, de már most nagyon tetszik!!
2019-01-18 21:56:28
Fekete László
Ferenczi Gyula
Kálmán Eszter
Kicsit fáztam ettől a könyvtől, mivel egy ízig-vérig kommandós történet, én meg mégiscsak lány vagyok…De jelenthetem, nagyon kellemesen csalódtam! Miután az elején belerázódtam a ki-kicsodába (itt ugyanis nagy merészen, csak ismeretlen szereplők vannak), magával ragadott az izgalmas cselekmény. A kicsit nyüzüge, kicsit nyafis Jedi padavan és gyermek korú, ám a lánnyal ellentétben felkészült kommandós első bevetése mindkettejüknek szolgál meglepetésekkel és tanulságokkal. Etain hihetetlen fejlődésen megy keresztül a harctéren, Darman, Fi és a többiek pedig brilliroznak. A végére kialakul az a kötelék köztük, amit a Jedik szigorúan tiltanak (?), ám a bajtársak közt természetes, és a harctéren életet menthet.

Ismét feltűnt az irónő hallatlan felkészültsége a témában. Lefogadom, hogy némely párbeszédet egy az egyben emelt át az életből…Persze itt a srácok kicsit emberfelettibbek az átlagnál, kevésbé sérülnek, és sokkal sikeresebbek, de ez csak megemeli a történetet. Egyszerre lesz felemelő és lelkesítő.

Most már kiváncsian várom a folytatásokat – és már a srácok sem lesznek ismeretlenek. :)
2016-11-16 13:14:00
Papp Richárd
Táblás Győző
Miszray Péter
Sándor Miklós
Tenyér Gábor
Vasas Péter
Pelikán Zsákos József
Szilvási györgy
Károly György
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Orcsik Károly
Domján Tamás
Cselcsókás Béla
Semmis zsigmond
Domszky Tamás
Sóskúti Kiss Tamás
Kőhalmi Péter
Márton Mikle
Köhler Zoltán
Horváth Ádám
Kőhalmi Péter
Tóth Csaba
Balogh Imre
Jó könyv. Pár dolgot furcsának találtam benne, viszont teljesen logikusak és szeretném hangsúlyozni, hogy a furcsát nem negatív értelemben mondom. Érdekes volt látni, hogy a Jedik még nem szokták meg a klónokat. A játék elég pörgős tempót diktált, így többszöri végigjátszás után szokatlan volt, hogy a könyv kicsit lassabb, de ez egyáltalán nem rontotta az élvezetet. Eddig a Delta osztagot ismertem jobban, de az Omega osztagot is hamar megkedveltem. Nagyon tetszett Jinart, Ghez Hokan és Etain Tur-Mukan karaktere is, izgultam, hogy a gurlanin túlélje. Szívesen megnéztem volna egy kommandós vs. mandalori párharcot, de úgy gondolom, e nélkül is jó lett a befejezés. Különösen jól esett, ahogy Etain kiállt a klónokért a végén. Az idézetek a fejezetek elején, a taktikák és a katonai szakszavak is nagyon tetszettek. Már alig várom, hogy elkezdjem a Coruscant-ot.
2014-07-17 18:50:21
Keresztély Bálint
Warag Ferenc
Minden RC könyv nagyon király!
2014-05-10 16:55:56
Gyalult Péter
Csipak Péter
Gerillaharc, beszivárgás + kaland+ érzelem+ dráma. Nincs túlírva, nincs túlbonyolítva. Hozza a kommandós sztorik feelingjét.
2014-05-10 13:23:46
Salgó László
Isó Attila
Öböl Mihály
Nekem is bejött.
2014-04-17 16:17:37
Bakacsi Sándor
Minden megvan benne, ami egy jó regényhez kell.
2014-04-17 16:12:05
Nagy Máté
Bene Gábor
Bunda Marci
Koma Judit
Nagyon tetszett, nemcsak ez, de a Coruscant és a Színvallás is. Nagyon várom a folytatást.
2014-02-18 14:13:34
Újvári Máté
Hoffmann Géza
Cséfalvay Tibor
Papp Sándor
Hicinger János
Cserhegyi Zsolt
Attila
Skandar
Tetszett, várom a folytatást.
2013-09-04 10:03:42
Reményi József
Jaskó Gábor
Tetszett, attól eltekintve, hogy szerintem van benne két helyen hiba.
A 12. fejezet elején Darman-t írnak mikor szerintem Niner-t kellene.
"Darman eltakarta a fejét a karjával"
"Darman kióvakodott a fák közül"

illetve a 20. fejezet elején meg pont fordítva Niner helyett Darman kellene:
"Niner megállt, és körülnézett"

De, ha így jó akkor érdekes mert mindkét esetben messze vannak egymástól.
2013-08-26 23:55:14
Cseman Tamás
Majoros Csilla
Eredetiben már megvolt. Olyan jó, hogy szinte bűn öt csillagnál kevesebbet adni rá.
2013-08-23 16:26:06
Nemes Ernő
Az egész CW ERA-ból ez a legjobb sorozat. Még 4 éve olvastam őket, azóta minden évben előveszem és újra olvasom. A klónok elviszik a hátukon az egész sztorit.
2013-08-22 15:13:58
Draskóczy István
Karen Traviss LEGJOBB sorozata, még a GoW-t is alázza. Szerintem mindenki imádni fogja, aki úgy egyébként szereti a Csillagok Háborúját. Karen a lehető legjobban lefesti a háború poklát.
2013-08-22 15:01:03
az ithori Biph
Az egyik legjobb, amit olvastam. Intő példája annak, hogy egy sztori működhet Lukék nélkül is.
2013-08-14 16:38:46
Hortobágyi Krisztián
Kelemen Richárd
Nagyon tetszett, ez volt eddig a legjobb SW könyv amit olvastam, már alig várom a második részt! Köszönjük Szukits!!!!!!!
2013-08-11 16:02:07
Goller Dániel
Hicinger János
Hihetetlenül jó sorozat. 5 éve olvastam, milyen rég volt már...
2013-08-09 11:47:44
Super Zsolt
Kiss Szabolcs
Kovács János
várom a folytatását mert ez nagyon tetszett
2013-07-29 10:03:31
P.A.Video Studio
Fantasztikus. Nagyon tetszett.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/5XprUGqOdNg
2013-07-20 18:28:11
Kathi Szabolcs
Nagy Máté
Én is elolvastam. SPOILER veszély!
Először is, látszik, hogy ez az egész könyv egy "nyitókönyv". Traviss több hangsúlyt fektetett a bemutatásokra, leírásokra, jellemekre. Ezzel semmi baj nincs, szerintem tökéletesen összehozta. A kütyük és fegyverzet leírása is plusz pont, és az akciókból sem volt hiány. Ellentétben az előző hozzászólóval, szerintem semmi baj nem volt a hosszúságukkal, hisz pörögtek az események.
A sztori tényleg nem valami csavaros, "ássunk alagutat a föld alá" típusú bejutás, de jó lett. Mondjuk a végén, Hokan halála szerintem nagyon bugyuta lett. Niner nyüszítéssel vonzotta magához a mandalorit?? És pont akkor ért oda Darman és Etain?? Csak kapkodtam a fejem :D Meg pont megvárta őket a transzport... Mindegy. Ezeket leszámítva zseniális volt, egy nagyszerű kép a kommandósok életéről.
Jöhet a folytatás :D
5/5
2013-07-18 19:49:27
Harkai Hunor
Wáo! Ez is megjelent? Emlékszem még az Episode III. bemutató környékén vettem angolul. Fantasztikus, főleg a sok gagyi TNJO könyv után megváltás volt valami értelmeset is olvasni. A Star Wars A-Team-je. Azóta megvettem a folytatásokat is. A minőség garantált, ha Karen Traviss-t olvasol.
2013-07-18 18:45:11
Havasi István
Remek könyv. Minden várakozásomat felülmúlta. Amerikában is a legjobb SW könyvek közé sorolják. A regényben megfelelő arányban oszlanak meg a csata jelenetek és a karakterekkel foglalkozó részek. Traviss nagy hangsúlyt fektetett a szereplők kidolgozására, jól kidolgozta az akció jeleneteket, de nem vitte őket túlzásba. Az osztag tagjait nagyon hamar meg lehet kedvelni, mindegyikük külön egyéniség. Etain és Jinart nagyon szintúgy. Ghez Hokan pedig nagyszerű gonosz. E mellett nem egyszer érdekes gondolatokat villant fel a háború keményebb oldalával kapcsolatban. Az eredmény pedig: minden idők egyik legjobb klónháborús regénye, amit A gonosz útvesztőjével lehet egy lapon emlegetni.
2013-07-17 16:32:06
Wojtilla György
zilllosarkany
Jó kis regény, várom a folytatást.
2013-07-13 17:56:15
Péter
Eleinte nagyon nem örültem, hogy ez lesz a következő könyv ami megjelenik. De most, hogy elolvastam, bevallom az egyik leghangulatosabb star wars könyv amit valaha olvastam. Már nagyon várom a folytatását!
2013-07-12 19:19:22
Jordán Gyula
Az összes EU művet olvastam már, de ez különösen kiemelkedő lett. Ajánlom mindenkinek.
2013-07-08 13:20:12
Nagy Jenő
Huh! Ez a legjobb SW sorozat az összes közül!! Mindet olvastam angolul, imádom őket!!!
2013-07-03 14:14:23
Debreceni László
Szalai Viktor
Nagy Szabolcs
Tetszett a könyv, bár az elején nagyon nehezen vettem rá magam, kétszeri nekifutásra sikerült csak kiolvasni. Lehet a fordítás végett, de néha furcsa volt nekem a könyv nyelvezete, egyes helyeken túl sok volt a technoblabla, míg más helyeken banális dramaturgiai megoldásokat választott az írónő. Mindezek ellenére elkezdem a Coruscantot :)
2014-04-03 10:36:16
Zsupos Tamás
szeman miklos
Ebben az évben ez volt a leggyengéb Star Wars regény.
2013-08-20 16:00:14
Márton Mikle
Egész jó volt! Volt benne harc, meg rendesen belement a szereplők érzelem világába.
Negatívnak azt mondanám, hogy nem volt minden karakter külsőleg jellemezve és néhol kicsit tök egyszerűnek éreztem a történetet.
2013-08-20 11:56:12
Nagy Mátyás
Szerintem nem kell lejárató hadjáratot indítania klasszikus hősök ellen.
Miért lenne "B" kategóriás? Szerintem pont elhatárolódott attól, ami a Star Warst jellemzi - mese. Azonban, ez végre nem próbál meg szépíteni, valósághű és a háború sötétebb oldalát mutatja meg.
Szerintem nagyon jó lett, habár nem a legjobb. Néhol kifejezetten untatott.
2013-08-14 19:49:44
Hajós József
Az előttem lévők már jól kivesézték,csak ugyanazokat tudnám leírni. A következő rész már biztosan ötös lesz. :-)
2013-08-07 22:41:15
Kocsis Ferenc
Egy jelentéktelen bolygó jelentéktelen falusi környezetébe ledobott kicsiny klón kommandós osztag bevetésével indul a sorozat. Alaposan kidolgozott, szépen megírt munka, viszont legalább kétszer olyan hosszú, mint amennyinek lennie kellene a történethez mérten. Egyértelműen túl van írva és bonyolítva, ami sokat ront a mű élvezetén. Csak fanatikus klón katona rajongóknak ajánlom.
2014-05-06 17:55:28
Havasi Máté
Elég szélsőséges vélemények röpködnek itt. De azt hiszem, joggal. Bizonyos téren erős regény (katonai vonal, technika, stb.), de látható, hogy Traviss későbbre tartalékolt egyes dolgokat. A mellékszereplőket sajnos alig ismerjük meg, és valahogy az egész nálam nem ült.

Bővebben itt:
http://monty.blog.hu/2013/08/15/konyv_star_wars_republic_commando_tuzharc
2013-08-21 21:03:29
Jászkai Péter
Umbráth László
Sziasztok! Elolvastam.
SPOILER!!!!
Volt pár dolog amitől olyan kezdetleges könyvvé tette az egészet számomra, pl a karakterek nem voltak leírva, h ki hogyan néz ki! PL Zey mester vagy Jusik sokáig nem is tudtam h hogyan képzeljem el Huratit! Ráadásul olyan neveket sikerült kiválasztani egyes karakterekhez, amiket a lando calrissian trilógia óta nem olvastam ( nem fülbemászóak)
A történet egyszerű volt, nem volt benne váratlan fordulat - lemegyünk megszerezzük Uthan doktornőt, szarrá bombázzuk a bázist közbe kinyírunk minden szepit és elrepülünk!
Nem értettem, Etain karakterét sem.
Olvastuk egy előző regényvben Esterházi jedi padawanról, h milyen kemény trükközések és szorgalom árán lehet valaki padawan és nem földműves jedi. Nos akkor itt Etainből hogy nem lett mezőgazdaságis mikor még az erőt sem tudja használni, pláne nem a fényszabját??? Jinartnak nagyobb hasznát vették! Meg ez a sok érzelem, egy jedinek nem lehetnek!
Mi lett a sorsa a végén Lik Ankkittal, a neimoidi kormányzóval? felrobbant a villában? vagy bujdosik most is?
Ami még megszólásra méltó az a harc jelenet! Olyan hamar vége lett minden harcnak, szinte el sem kezdődött! Ghez Hokan vadászat közben lefejeződött? Nem volt részletes!
Ennek ellenére olvasható volt, kivéve amikor Darmant Ninerrel keverte vagy az író vagy a fordító :P
Várom a többi részt!! 5/3
2013-07-18 12:15:39
Gyigor György
"B" kategóriás.
2013-08-14 16:15:08
Hijarna
Kétszer futottam neki eddig, és még mindig csak a 10. oldalon tartok... valahogy nem kapott el az SW-hév (A CW sorozatot imádtam), de bizom benne, hogy ez hamarosan megváltozik. :) A másik két nagy csalódás a Hűség és az Én, a Jedi eddig, előtte soha nem fordult elő, hogy SW könyvet félbehagyjak, vagy elmenjen a kedvem tőle.
2013-10-29 11:39:01
Nagy Mátyás
Ez esetben bűnt követtem el, és szállíttathatom a dutyiba a következő részt ;)
2013-08-26 12:58:26
Nagy Mátyás
http://mediumblogja.blogspot.hu/2013/08/kulonkiadas-star-wars-tuzharc.html

Itt egy bővebb vélemény.
2013-08-14 20:26:05
Nagy Mátyás
ha jól tudom 2013-ban már csak RepCom jön!
2013-07-30 15:42:44
Nagy Máté
Aki esetleg kíváncsi a "folytatásra", az Omega Squad - Targets című novellára, az itt elolvashatja magyarul: http://jedirend.com/wp-content/uploads/2013/02/Omega-squad-Targets.pdf
2013-07-18 19:54:31
Odrobina Róbert
Nagyon jó könyv én már elolvastam! Remélem Eitan és az Omega osztag még sok küldetésen együtt lessz.
2013-07-10 15:14:33
Umbráth László
Ebben a könyvben a Geonosisi csata ugyanaz mint a Klónok támadásában a végén?
2013-07-08 20:17:39
Umbráth László
Eddig elég lassan indul be a történet,de remélem jó lesz :)
2013-07-08 20:16:35
Havasi István
+ az Imperial Commando 501'st. Amerikában ezt a kötetet számítják 5. kötetnek.
2013-07-04 09:19:55
Nagy Máté
A Republic Commando négy részes (Hard Contact, Triple Zero, True Colors, Order 66).
2013-07-04 08:49:31
Szabó Zsolt Krisztián
Mennyi részes a sorozat?
2013-07-04 08:44:06
Szabó Zsolt Krisztián
Már csak 1 nap!!! :)
2013-07-02 07:41:55
Mester Hunor
Mármint pont a tucat katonákról szól, nem a milliósokról :P
2013-06-11 11:27:25
Péter
Akkor már csak azért is érdemes lesz elolvasnod, mert ez a könyv pont nem a tucat katonákról szól. :)
2013-06-01 12:04:14
Bíró János
Soha nem értettem hogy egy kamu-háború tucatkatonáinak története miért lehet érdekes... de ennyi pénzért elolvasom hátha ráérzek az ízére :)
2013-05-30 12:59:59
Péter
A "jó öreg" klón kifejezés nem igazán találó, a legtöbb kb 10-12 éves. :)
2013-05-08 19:46:15
Bernáth János
Végre! A jó öreg klónoké a rivalda fény! Már nagyon várom!!! 1000 köszönet Szukits!!!!
2013-05-08 17:15:03
Bödör Benjamin
Először el sem akartam hinni, hogy végre kiadják :) Nagyon köszönjük Szukits!!
2013-05-04 18:49:39
Fazekas Gábor
Nagyon örülök annak, hogy ezt a sorozatot is kiadják idehaza. Régóta vártam már.
És az meg még csak ráadás, hogy féláron. :)
Köszönjük Szukits!
2013-05-01 19:09:36
Arányi Balázs
Ismét csak egy várós könyvsorozat (bár legjobban a 66-os parancs része. :) )

A könyv adatlapja: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.330

Kibeszélő fórumtémája: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?564
2013-04-30 10:14:28
P.A.Video Studio
JAVÍTVA! Válasz: Umbráth László

Karen Miller: A klónok háborúja - Külső űr és Sean Stewart: Yoda - Sötét találkozó című könyvek közé. Az előbbi a yavini csata előtt 22, míg az utóbbi a yavini csata ELŐTT 19.5 évvel játszódik.
2013-04-29 21:23:12
P.A.Video Studio
Válasz: Umbráth László

Karen Miller: A klónok háborúja - Külső űr és Sean Stewart: Yoda - Sötét találkozó című könyvek közé. Az előbbi a yavini csata előtt 22, míg az utóbbi a yavini csata után 19.5 évvel játszódik.
2013-04-29 21:21:55
Nagy Mátyás
Ja hogy magyarul? :D
Sötét találkozás és Gonosz útvesztője tán? Nem sok TCW regény jött magyarul, tehát nagyon nehéz belőni.
2013-04-29 21:03:41
Nagy Mátyás
Miért kérded? Nem tudod megnézni?
A Boba Fett: Hunted és a Republic Commando: Targets közé. Mindez 22 BBY-ben játszódnak.
2013-04-29 21:02:43
Umbráth László
Ez a könyv melyik magyarul megjelent két star wars könyv közé sorolható be?
2013-04-29 19:28:04
Fuchs László
Hurrá végre !!! Grat Szukits !!!!
2013-04-29 18:25:24
Tutor Norbert
Köszönjük a nagy kedvezményt! Régóta vártuk ezt a kötetet :)
2013-04-29 18:21:00
zilllosarkany
Az év egyik legjobban várt könyve. Méghozzá féláron! A kiadó kezd minket elkényeztetni :D Bár meg tudnám szokni :)
2013-04-29 17:53:20

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban