# Csernobil - Ötrészes minisorozat (DVD)

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2019
Kiadó:
Pro Video Film
Rendező:
Craig Mazin
Képarány:
2.00:1 (16:9)
Játékidő:
309 perc
Szállítás:
bizonytalan

A Csernobil az HBO ötrészes minisorozataként a történelem legsúlyosabb, emberi vétség által okozott katasztrófájának nagyhatású, kendőzetlen történetét meséli el. 1986-ban a Szovjetunióban található Csernobili Atomerőművet nagy erejű robbanás rázta meg, amely nem csupán Belorussziát, Oroszországot és Ukrajnát borította be radioaktív anyaggal, de még Skandináviába és a Nyugat-Európába is jutott belőle. Az éjszaka történő detonáció pillanatától kezdve az azt követő napok, hetek és hónapok súlyos emberáldozataival járó káoszát bemutatva a Csernobil magával ragadó emberi történeteket vázol fel a bátorságról és az áldozathozatalról, melyeket átjár az a sokkoló felismerés, hogy mindeközben a kormány nem csupán bűnbakokat keres, de még a katasztrófa súlyosságát is el akarja bagatellizálni. A többszörös Emmy-díjas minisorozatban olyan színészek tűnnek fel, mint Jared Harris, Stellan Skarsgard és Emiliy Watson. 

Extrák: 

  • A kulisszák mögé kalauzoló kisfilm: Johan Renck rendező arról beszél, hogy valósította meg ezt a nagyszabású minisorozatot.
  • Ismerje meg a kulcsszereplőket: Jared Harris, Stellan Skarsgard és Emily Watson az általuk eljátszott karakterekről beszélgetnek.
  • Mit jelent Csernobil? A szereplők és az alkotók, köztük Craig Mazin író/executive producer a valódi csernobili katasztrófáról beszélnek.
  • A sorsdöntő pillanat – A tárgyalás: ebben a rövid kisfilmben a sorozat központi jelenetét veszik nagyító alá.
  • A forgatókönyvtől a képernyőig: Johan Renck bemutatja a Csernobil egyik legmegrázóbb jelenetének forgatását.

Tizennyolc éven aluliaknak nem ajánlott!

 

A sorozat további részei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
0/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás