Predator: Élet és halál (képregény)

Szerző: Dan Abnett, Brian Albert Thies

Ár: 3.990 Ft 2.993 Ft
Megtakarítás: 25 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
96
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
január 27 - február 2.

Gyarmati tengerészgyalogosok egy csapata érkezik LV-797-es jelű Tartarus bolygóra. Feladatuk, hogy kivizsgálják az egyik rivális cég által, a Weyland-Yutani felségterületén végzett törvénytelen kutatásokat. De, amit találnak, az nem egyéb, mint egy ismeretlen eredetű, lópatkó alakú űrhajó birtoklásáért vívott csata reményvesztett túlélői...A Weyland-Yutani utasítása egyértelmű: a katonák bármi áron foglalják el az idegen űrhajót, ám az egység parancsnokának is eltökélt szándéka, hogy megóvja emberei életét. A parancsnoknak azonban hamarosan rá kell jönnie: egyik terv sem tartható, ha közben földönkívüli Vadászok indítják meg pusztító támadásukat...

Ez a képregény-gyűjtemény a DARK HORSE Life and Death c. sorozatának 1-4. számát tartalmazza, Brian Albert Thies rajzaival és a díjnyertes Dan Abnett szövegével. A fordítást Szántai Zsolt készítette.

 

A sorozat további részei:

 

A szerzők további termékei:

Dan Abnett
Rácsatlakozva
Ár: 2.880 Ft
Dan Abnett
Rácsatlakozva (Antikvár)
Dan Abnett
Triumff
Ár: 2.880 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Havasi István
Élet és Halál 1. kötet Predator
Az Élet és halál sorozatot már teljes egészében egy szerző jegyzi, méghozzá nem más, mint Dan Abnett, aki hazánkban is népszerűséget szerzett magának Warhammer 40.000 és egyéb regényeivel. A történet olvasása közben a Gaunt Szellemei sorozat jutott eszembe, a hangulatvilág nagyon ismerős. Azt egyelőre nem tudom megjósolni, hogy ez a történet hogyan fog kapcsolódni a Tűz és kőhöz, mivel itt egy teljesen új helyszínnel és szereplőkkel állunk szemben. A gyarmati tengerészgyalogosok a Wayland-Yutani megbízásából az LV-797 jelzésű bolygóra tartanak, vagyis a Tartarusra. Elméletileg csak illegális, a Wayland-Yutani érdekeivel ütköző bányászatot, felderítést kéne megakadályozniuk, de a planétán valami egészen másba botlanak.
[spoiler] A szereplőket jobban tudtam követni, mint a Vasakarat című képregényben, az első számban egész jól bemutatják hőseinket. Mihelyst a Tartarusra érnek, feltűnnek a Ragadozók is, akik szokásukhoz híven először csak megfigyelik az embereket, majd támadásba lendülnek. Paget kapitány, remek hősnő, kiváló vezér, aggódik a harcosaiért, mindent megtesz, hogy a lehető legtöbben élve kerüljenek ki ebből a helyzetből. Mivel a szívén viseli az emberei sorsát, ezért állandóan összetűzésbe kerül a cég képviselőjével, Lorimerrel. Lorimer azonnal elfoglaltatná a patkó alakú űrhajót, amint tudomást szerez a létezéséről. Ez viszont nehéz, mivel a ragadozók nagyon nem akarják, hogy az emberek feljussanak a tervezők hajójára. Paget-ék viszont semmit sem tudnak sem a ragadozókról sem a tervezőkről. A bolygóra korábban érkező illegális felderítők Melville, Humble és Laurence Goode aktívan kiveszik a részüket a segítség nyújtásból. Az ő csapatukat is erősen megtizedelték a ragadozók, Goode-ot különsen megviselte. Paget jobb keze Roth vezeti azt a csapatot, mely elfoglalja és beindítja a tervezők hajóját. Singer volt még nagyon érdekes, ő valami tudományos tiszt lehet. Goode egyik kijelentése azt sejteti, hogy ő egy szintetikus lehet, de ez nem esett le teljesen nekem. Más helyen nem találtam erre utalást, úgyhogy ezzel kapcsolatban nem vagyok biztos. A vége egy függő befejezés, melyben Roth-ék elindítják az idegen hajót a legközelebbi állomás felé. Viszont az egyik tervező felébred mély álmából. [/spoiler]
Abnett a szokásához híven egy akció dús és izgalmas sztorit tett le az asztalra. Kitűnően ábrázolja a nagyvállalatok piszkos hozzáállását az emberi élettel kapcsolatban. Még több kérdés megválaszolatlan, de jó felvezetést kapott a történet. Brian Albert Thies rajzai egy kissé elnagyoltak lettek, de azért jók. Remélem, a folytatás is jó lesz. Ötös.
2019-01-23 20:12:23
N. Patrik

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban