To Live Is To Die - Cliff Burton élete, halála és a Metallica hőskora

To Live Is To Die - Cliff Burton élete, halála és a Metallica hőskora
Akció végéig hátralévő idő:
-
Eredeti ár:4.495 FtAktuális ár:3.596 Ft
To Live Is To Die - Cliff Burton élete, halála és a Metallica hőskora
Szerző: Joel Mciver
Oldalszám:
268 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9789632786315
Megjelenés éve:
2020
Szállítás:
2024. április 3 - 6.
VIP pont:
120 pont

"Pont akkor olvastam ennek a könyvnek a legelső kiadását, amikor 2008-2009-ben a Metallicával turnéztunk, és azt kell mondjam, ha még nem volt szerencséd hozzá, ne hagyd ki, mert az egyik legjobb életrajzi kötet, amit valaha láttam." Robb Flynn, Machine Head

A Metallica mai formájában tökéletes, érett zenészek társasága, de ez nem volt mindig így. Ők is garázsbandaként kezdték, hogy lépésről lépésre jussanak egyre magasabbra, zenei fejlődésük motorja pedig az a Cliff Burton volt, aki kivételes basszusgitárosi és dalszerzői tehetségével húzta a csapatot feljebb és feljebb, a Kill 'Em All albumtól a Ride The Lightningon át a zenekar csúcsteljesítményéig, a Master Of Puppetsig.

Cliff élete káprázatosan termékeny és tragikusan rövid volt, mindössze 24 évesen hunyt el, amikor a zenekar turnébusza felborult egy svéd hegyi úton. Halála után a Metallica világsztár lett, de saját bevallásuk szerint soha többé nem éltek meg annyira kreatív időszakot, mint karrierjük első négy évében.

Cliff Burton kultusza évről évre nő, és számtalan (nem csak metálos) basszusgitáros hajt fejet munkássága előtt. Életrajzi könyve is sok százezer példányban kelt el, magyarul - a legutóbbi, javított és bővített kiadás alapján - most jelenik meg először.

Mások ezeket vették a termékkel együtt

Utoljára megnézett termékek