Geronimo Stilton

A Geronimo Stilton-könyvek örök klasszikusok a gyermekirodalom világában. Válogass sokszínű kínálatunkban és szerezd be kedvenceidet! Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a sorozatról.

1 - 8 / 8 termék

Leírás

Geronimo Stilton könyvek

Ki a Geronimo Stilton írója?

A Geronimo Stilton-könyvorozat Elisabetta Dami gyermekköteteinek gyűjteménye, mely a címadó szereplő, Geronimo Stilton egérújságíró kalandjait követi nyomon. Érdekesség, hogy a borítókon valójában nem is Elisabetta neve szerepel, hanem Geronimoé, emiatt gondolja a legtöbb gyermekolvasó azt, hogy Geronimo maga meséli el a történeteit. Bár Elisabetta 6-12 éves gyerekeknek szánta a mesekönyveket, az idősebb olvasók körében is közkedvelt.

Mikor jelent meg az első Geronimo Stilton-könyv?

Az első Geronimo Stilton-könyv 2000-ben jelent meg Olaszországban, az Edizioni Piemme nevű kiadó gondozásában. Magyarországon nem sokkal később az Alexandra Kiadó jóvoltából indultak útnak a kötetek. Kétségtelen, hogy Elisabetta életműve az egész világon ismert. A Geronimo Stilton-könyvek a kezdetektől fogva rabul ejtették az ifjúsági olvasók szívét és mindmáig töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy világszerte több mint 150 millió példány keltek el belőlük. A gyermekkönyv saga leginkább annak köszönheti a sikerét, hogy változatos kalandokkal teli történetekkel szórakoztatja a fiatalokat, illetve rendkívül szerethető karaktereket vonultat fel, akikkel könnyű azonosulni. A kaland, a rejtély, a család és a barátság egyvelegét öleli fel, és sokszor értékes mondanivalókat ad át a legkisebbeknek is. Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Elisabetta Dami kötetei örök klasszikusok a gyermek- és ifjúsági irodalomban, amelyekhez mindig jó visszatérni, ha emlékezetes olvasmánnyal szeretnénk meglepni a gyermekeinket. 2009-ben még egy Geronimo Stilton-mesesorozat is elindult a gyermekkönyvek nyomán, mely három évadot élt meg hetvennyolc epizóddal.

Hány Geronimo Stilton-könyv van?

A Geronimo Stilton-könyvsorozat 81 részes. Elisabetta Dami eredeti művein kívül vannak kiegészítő és spin-off kiadványok is, köztük a Tea Stilton kalandjait bemutató 35 részes sorozat, és a 15 részes Geronimo Stilton: Cavemice Series, aminek fő helyszíne egy barlang. Az állatos mesekönyvek rajongói biztosan nem fognak hiányt szenvedni olvasnivalóból, hiszen van miből válogatni.

Geronimo Stilton-könyvek: mit érdemes tudni róluk?

Elisabetta Dami mindössze tizenhárom éves volt, amikor elkezdte megtenni első lépéseit az írói karrierútja felé. Édesapja saját könyvkiadót vezetett, így már egészen fiatal korában belecsöppent a könyvek világába. Még tinédzser volt, amikor megálmodta híres karakterét, Geronimo Stiltont, aki azóta is a világ egyik legnépszerűbb gyermekkönyv szereplője.

A Geronimo Stilton-sorozat kiadványai számos nyelven és formában érhetők el világszerte. Az eredeti művek mellett különleges kiadásokat, újrabeszéléseket és spin-off sorozatokat is találunk. Íme néhány példa a Geronimo Stiltonhoz kapcsolódó kötetekre:

  • Tea Stilton-könyvek: ebben a sorozatban Geronimo nővére, Tea Stilton kalandjait követhetjük nyomon, aki rejtélyes ügyek nyomába ered, hogy fényt derítsen az igazságra. Természetesen barátai ezúttal sem hagyják őt cserben, így rajta kívül más ismert karakterekkel is találkozhatunk a mesében.
  • Geronimo Stilton Graphic Novels: Ez a Geronimo Stilton-képregénysorozat az eredeti Geronimo Stilton-könyvek képregényes adaptációja, amely kifejezetten ideális az egészen kiskorú olvasóknak, illetve azoknak, akik szeretik a gazdagon illusztrált történeteket.
  • Geronimo Stilton Cavemice: Ez a sorozat a történelem előtti időkben játszódik, és Geronimo és barátai kalandjait követi nyomon. Hőseink ezúttal egy sötét barlangban próbálnak megoldani izgalmas feladványokat.
  • Geronimo Stilton: A Fantázia Birodalma: A híres-neves egérújságíró ezúttal a fantázia birodalmába repíti el az ifjúsági könyvek rajongóit, ahol sárkányokkal és más mitikus lényekkel találkozhatnak a kalandjai során.

Kik a Geronimo Stilton-könyvek szereplői?

A Geronimo Stilton-könyvsorozat számos visszatérő szereplőt tartalmaz:

  • Geronimo Stilton: A sorozat címszereplője és főszereplője, aki újságíróként tevékenykedik és különféle kalandokba keveredik.
  • Tea Stilton: Geronimo nővére és a Tea Stilton spin-off sorozat főszereplője. Tehetséges riporter és vad kalandor, aki mindig készen áll egy nagy dobásra.
  • Trap Stilton: Geronimo unokatestvére és legjobb barátja, aki tréfáiról és kalandszeretetéről ismert. Benjamin Stilton: Geronimo unokaöccse és Tea kilencéves gyermeke (a rajzfilmsorozatban 12 esztendős). Intelligens és kíváncsi kisegér, aki támogatja Geronimót a kalandjaiban.
  • Petunia Pretty Paws: Geronimo szerelme, a csinos, divatos szőke hajú fiatal egérlány, aki éles eszéről és függetlenségéről ismert.

Miért érdemes elolvasni a Geronimo Stilton-könyveket?

Számos oka van annak, hogy miért érdemes elolvasni a Geronimo-könyveket. Amellett, hogy jótékony hatást gyakorolnak a gyerekek szellemi fejlődésére, hozzájárulnak a mentális egészségükhöz is azáltal, hogy kikapcsolódást jelentenek a feladatokkal teli hétköznapjaik során. A teljesség igénye nélkül íme néhány szempont, ami a Geronimo Stilton-könyvek olvasása mellett szól.

  • Nevelési értékük van: A Geronimo Stilton-könyvek tények és információk értékes lelőhelyei. Általuk a gyermekek történelmi, tudományos és kulturális ismeretekkel egyaránt gazdagodhatnak. Valójában kevés olyan klasszikus gyermekkönyv van, ami amellett, hogy ennyire szerethető, még játékosan is segíti a fiatalokat az új tudás megszerzésében. Az biztos, hogy az ilyen olvasmányok a legjobb könyvek kicsiknek. 
  • Olvasásösztönzőek: Elisabetta Dami humoros, könnyed és lebilincselő stílusa elkápráztatja az olvasókat. Az a tény, hogy a történetek ennyire szórakoztatóak már önmagában népszerűsíti az olvasást és motiválja a gyermeket további kötetek elfogyasztására. A színes illusztrációk miatt az egészen kicsi gyermekek figyelmét is le tudják kötni a kiadványok, így a Stilton-könyvek a korai gyermekkori nevelés eszközei lehetnek. A szülőknek érdemes vigyázni, mert ha a gyermekük belekóstol a Geronimo-könyvek világába, valószínűleg a sorozat összes kötetét el kívánja majd olvasni.
  • A nyelvi fejlesztés eszközei: A Geronimo Stilton-könyvek fejlesztik a gyerekeket olvasási és nyelvi készségeit, és a szókincsüket is játékosan gazdagítják.
  • Értékeket közvetítenek: A történetekben gyakran szerepelnek olyan értékek, mint a barátság, a csapatmunka és a problémamegoldás. A gyerekek értékes életleckéket kapnak, amelyek növelhetik az érzelmi intelligenciájukat és empátiájukat. Geronimo Stilton, barátai és családtagjai mindig segítenek, hogy a gyerekek megértsék a morális tanulságokat és ezáltal ügyesebben kezeljenek bizonyos élethelyzeteket.
  • Kalandosak: A Geronimo Stilton-könyvek olvasása közben a gyermekek garantáltan nem fognak unatkozni, mivel alapvető tulajdonságuk, hogy a szereplők rejtélyes ügyek nyomába erednek. Sokszor különféle korszakban kalandozhatnak, megismerve a történelem izgalmas időszakait.

Válogass a Geronimo Stilton-könyvek sokszínű választékában oldalunkon, és szerezd be gyermekeid kedvenc történeteit a legjobb áron!

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Geronimo Stilton

1.Geronimo Stilton, a riporter 8.: Hipnózis
Rendelhető
Teljes ár:1.790 FtFizetendő ár:1.611 Ft
2.Geronimo Stilton, a riporter 9. - A patkányharcos álarca
Rendelhető
Teljes ár:1.790 FtFizetendő ár:1.611 Ft

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Geronimo Stilton

1.Geronimo Stilton - A riporter 5.: Barry, a Bajusz
Rendelhető
Teljes ár:1.790 FtFizetendő ár:1.611 Ft
2.Geronimo Stilton - A riporter 4.: A névtelen múmia rejtélye (képregény)
Rendelhető
Teljes ár:1.490 FtFizetendő ár:1.341 Ft
3.Geronimo Stilton - A riporter 2.: Ez az ÉN szenzációm! (képregény)
Rendelhető
Teljes ár:1.490 FtFizetendő ár:1.341 Ft
4.Geronimo Stilton - A riporter 3.: Színjáték az egész (képregény)
Rendelhető
Teljes ár:1.490 FtFizetendő ár:1.341 Ft
5.Geronimo Stilton - A riporter 7.: Kaland Kínában
Rendelhető
Teljes ár:1.790 FtFizetendő ár:1.611 Ft

Szűrés - Geronimo Stilton