% Howard Phillips Lovecraft legjobb művei

Szerző:

Ár: 2.990 Ft 2.093 Ft
Megtakarítás: 30 %
Megjelenés:
2019
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
484
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
július 25 - 31.

Legtöbbünkben talán nem is tudatosul a tény, hogy H. P. Lovecraft képzeletének rémisztő szüleményei a mai napig velünk élnek, és mintegy köztünk járnak, körbevesznek minket. A Cthulhu-mítosz messzi csillagokból ideszármazott fajaira és „más isteneire” a földi civilizációt fenyegető idegen lényekben ismerhetünk rá, míg Arkham a filmeknek és képregényeknek köszönhetően mostanra a degeneráltság és a téboly jelképe lett. Hosszasan sorolhatnánk még a hasonló hatásokat.

A jelen gyűjtemény az ősforrásokat mutatja be, és ugyan minden válogatás elkerülhetetlenül szubjektív valamennyire, a kötetbe beválasztott rövidebb-hosszabb elbeszélések egytől egyig a rajongók által legkedveltebb, a kritikusok elemzéseiben legnagyobbra tartott művek közül kerültek ki, és együttesen vitathatatlanul a lovecrafti életmű esszenciáját képviselik.


A könyv az alábbi írásokat tartalmazza:

1. Cthulhu hívása (The Call of Cthulhu) - Kornya Zsolt fordítása 2. Árnyék Innsmouth fölött (The Shadow Over Innsmouth) - Kornya Zsolt fordítása 3. Árnyék az időn túlról (The Shadow Out of Time) - Bihari György fordítása 4. Az őrület hegyei (At the Mountains of Madness) - Sóvágó Katalin fordítása 5. Eryx falai között (In the Walls of Eryx) - Gálvölgyi Judit fordítása 6. Szín az űrből (The Colour Out of Space) - Galamb Zoltán átdolgozott fordítása 7. Rémület Dunwichban (The Dunwich Horror) - Galamb Zoltán átdolgozott fordítása 8. A kívülálló (The Outsider) - Bihari György fordítása 9. Patkányok a falban (The Rats in the House) - Galamb Zoltán fordítása 10. Erich Zann muzsikája (The Music of Erich Zann) - Galamb Zoltán fordítása 11. A kép a házban (The Picture In the House) - Kornya Zsolt fordítása 12. Randolph Carter vallomása (The Statement of Randolph Carter) - Kornya Zsolt fordítása

 

A sorozat további részei:

1. Howard Phillips Lovecraft
Howard Phillips Lovecraft összes művei 1.
Ár: 3.493 Ft
2. Howard Phillips Lovecraft
Howard Phillips Lovecraft összes művei 2.
Ár: 3.493 Ft
3. Howard Phillips Lovecraft
Howard Phillips Lovecraft összes művei 3.
Ár: 3.493 Ft
 

A szerző további termékei:

4. Howard Phillips Lovecraft
Howard Phillips Lovecraft legjobb művei (Antikvár)
1. Howard Phillips Lovecraft
Howard Phillips Lovecraft összes művei 1. (Antikvár)
2. Howard Phillips Lovecraft
Howard Phillips Lovecraft összes művei 2. (Antikvár)
3. Howard Phillips Lovecraft
Howard Phillips Lovecraft összes művei 3. (Antikvár)
Ár: 1.350 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Turbók László
Lajos László
Fantasztikus könyv, ennyire eddig nem sok olvasmányomtól akadtam ki pozitív értelemben :D Remek a hangulat, a leírások hátborzongatóan sokkolóak helyenként... Azt hiszem beruházok hamarosan a Lovecraft összesre :)
2012-06-29 11:21:55
Marton Balázs

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.


Ingyenes kiszállítás 10.000 Ft felett

Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban