Hazatérés: Hős

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.392 Ft
Megtakarítás: 15 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Delta Vision
Oldalszám:
552
Kötés:
Puhafedeles
Szállítás:
április 26 - május 2.

Hazaút

 

„Békéhez” hasonlatos állapot alakult ki Mélysötétben. A démonok visszavonultak, a nagyasszonyanyák pedig Drizzt Do’Urden sorsáról vitatkoznak. Be kell látniuk, hogy hitehagyott drowk jöhetnek-mehetnek, a Pókok Városa azonban örökre fenn marad, nekik folytatni kell a küzdelmet.

Drizzt szabadon hazatérhet a felszínre, de időközben megváltozott. 

A csillagokat nézem, melyek évtizedeken keresztül leragyogtak rám, de most idegennek tűnnek. Mert félek, hogy mindez hazugság. Ezért minden győzelem keserédes. Az igazság, melybe kapaszkodtam, kicsúszik erőtlen markomból. 

Számos élet idő előtt véget ér, mások tovább folytatódnak.

A barbár és a félszerzet felkerekedik, hogy új életre leljen. A drow ősmágus és az ember varázslónő csatlakozik a törpe királyhoz, a hazavezető utolsó úton.

A magányos drow számára egyetlen végső küldetés maradt: a béke, a család, az otthon keresése – a jövő keresése. 

A Hős ott folytatódik, ahol a Maestro véget ért.
Az epikus történet méltó lezárása. 

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Havasi István
R. A. Salvatore: Hős
Nem is tudom, hogy kezdjem. Olyan érzéseket váltott ki belőlem, melyeket régen tapasztaltam. Fura érzés volt elkezdeni. Egyik kedvenc fantasy sorozatom utolsó kötete. Drizzt legendája már 2004 óta meghatározta az életemet. Tudtam, hogy egyszer véget kell érnie, de ahogy folyamatosan bővült a sorozat és Salvatore írta és írta az újabb köteteket nehezen lehetett elhinni, hogy vége lesz. Most ez is megtörtént. Nincs tovább. A vég pedig olyan lett, amelyre nehezen találok szavakat. Az utolsó oldalaknál a könnyem is kicsordult a meghatottságtól és a boldogságtól. A vége gyönyörű lett. Fantasztikus. Hihetetlen. Zseniális. Szinte tündérmesébe illő. Soha nem volt még dolgom olyan történettel, melynek vége ennyire elnyerte volna a tetszésemet. A LEGJOBB BEFEJEZÉS. A cselekmény szövése több ponton meglepetéseket okozott. A befejezés tökéletes lett. És az addig tartó út csavarosabb, sem mint gondoltam volna. Sikerült egy olyan váratlan fordulatot is beleszőni, mely csak megemelte a katarzis érzését. Nem tudok eléggé hálás lenni R. A. Salvatorének, amiért megírta ezt a végkifejletet és azért is, mert hosszú éveken át boldogságot és örömet adott nekem ezekkel a regényekkel. A szeretet, barátság, becsület, hűség és a család eszméi nagyon áthatják műveit. A pozitív eszmék iránti ragaszkodás az, ami a legjobban tetszett mindig is ezekben a kötetekben. Nagyon remélem, hogy további munkái is megjelennek magyarul, mert a szerző munkássága azon indokok között van egy bizonyos listámon, melyek még életben tartanak ebben a csúf valós világban.

[spoiler]

Drizzt előző kötetekben végrehajtott teljesítményét nehéz lenne megfejelni. A Demogorgon elleni csata pedig már földöntúli teljesítmény volt. Úgy gondoltam, hogy legközelebb már magával Lolth-tal néz szembe. Ezt mindig is szerettem volna látni, már a kezdetek óta. És most megtörtént ez is, mégpedig úgy ahogy egyáltalán nem számítottam volna rá. De nézzük még az addig tartó utat. Drizzt-et az abyssi kór sújtja. elméjét őrület mérgezi. Azt hiszi minden az egész életében csak egy nagy átverés része. A legnagyobb küzdelmet ezúttal spirituális síkon vívja a lelke démonaival, mely kétellyel, félelemmel és gonoszsággal próbálja megrontani és elpusztítani őt. A küzdelem során eljut a Sárga Rózsa Rend kolostorába, ahol Kane, a virágok mestere és Afafrenfere próbál utat mutatni neki. Barátai is kulcsszerepet játszanak gyógyulásában, többek között Artemis Entreti is. Váratlan segítséget kap Yvonnel-től, akit lenyűgözött a kósza függetlensége és eszméinek őszintesége. A gyógyulást viszont magának is köszönheti, hisz megtanulta, hogyan lehet eljutni a tökéletes lelki béke állapotába. Cattie-brie, Gromph és a varázslók sikerrel járnak, felépül a Misztika Vendégtornya. Wulfgar és Regis eljutnak Donollához, de hamarosan útra kell kelniük Damarába, hogy megmentsék Concettina királynét, akit Yarin király terrorizál. A sötélelfek itt lépnek színre. A Hunzrin-ház már az előző kötetben arra készült, hogy drágakövekbe zárt démonokkal árasszák el a felszínt. Malcanthet, a szukkubuszok királynője kerül Damarába, aki megszállja Concettina testét. Wulfgar, Regis e miatt nagy bajba kerülnek. Színre lép Iván és Pikel is, akik tevékenyen kiveszik a részüket a cselekményből. Malcanthet nagyon kemény ellenfél, hisz nem közönséges démon, hanem az abyssi hatalmasságok egyike. A meggyógyított Drizzt és Artemis Entreri épp időben érkeznek, hogy felvegyék a harcot Malcanthet ellen. Yvonnel átállása jó húzás volt, és megfelelő időben történt, mivel e nélkül nehezen lehetett volna elűzni a legfőbb szukkubuszt. És ezután még maga Lolth is belép a történetbe. Drizzt szembeszáll Lolth-tal, de nem úgy, ahogy sokan számítanának rá. A párbajuk inkább a lélekben, az elmében és a szív területén zajlik. Drizzt végleg megtagadja azt a gonoszságot, amit a Pókkirálynő képvisel. Lolth végül belátja, bármit tesz, a hős kószát nem tudja megtörni, ezért inkább elengedi őket. Ez így volt tökéletes. Ez a rész lett a kedvencem. Az egész sorozat csúcspontja.
A végén mindenki eljut a boldogság és a földöntúli béke állapotába. Regis elveszi Donollát, Artemis Entreri teljesen megváltozik és igazi hős lesz, e mellett megtalálja a boldogságot Dahlia mellett. Bruenor már korábban révbe ért, Gauntlgym királyaként ő is megtalálta a maga királynéit. Wulfgar megmarad azon a kalandozó úton, melyet új életében választott. Jarlaxle jobb hellyé teszi Luskant, Gromph, Effron, Kimmuriel, Averlye űrnő és a Harpellék újra fontos mágikus központtá teszik a tornyot. Drizzt és Cattie-brie boldogsága pedig majd születendő gyermekükkel lesz teljes. Illetve ott van még a visszatért Zaknafein is, mely az utolsó lapok legváratlanabb csattanója volt. Oly sok küzdelem után megérdemelték hőseink a boldogságot és a békét. Ez a tökéletes búcsú Drizzt legendájától és az Elfeledett Birodalmaktól.

[/spoiler]

Imádom ezt a sorozatot és mindig jó szívvel gondolok majd az utolsó könyvre. Legjobb olvasmány élményeim között a helye. Csillagos ötös.
2017-08-16 13:22:33