Hunyadi: A Hajnalcsillag fénye

Hunyadi: A Hajnalcsillag fénye
Eredeti ár:2.999 FtAktuális ár:2.699 Ft
Előjegyezhető termékek ára beszerzéstől függően változhat!
Hunyadi: A Hajnalcsillag fénye
Szerző: Bán Mór
A sorozat 1. része
Kiadó:
Oldalszám:
384 oldal
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
165 x 236 mm
Megjelenés éve:
2015
Szállítás:
Bizonytalan
VIP pont:
90 pont

Bán Mór nem kisebb célt tűzött ki maga elé nagyszabású történelmi regénysorozatával, mint hogy színes, mozgalmas tablóba foglalja a Hunyadiak dicsőségben és tragédiákban egyaránt bővelkedő korszakát. Az utolsó keresztes hadjárat véres bukásának idején került a világtörténelem színpadára a Hunyadi család. A havasalföldi kun kenézek leszármazottai vérrokonuk, Vlad fejedelem rettenetes bosszúja elől menekülnek Erdélybe, ahol Zsigmond magyar király szolgálatába álltak. A valós történelmi tényeken alapuló, kalandos sorozat első kötete hamisítatlan történelmi olvasmány: romantikus, végig feszültséggel teli. Igazi nagyregény, amilyet a magyar történelem ezen alig ismert korszakáról talán még soha nem olvashattunk.

Bán Mór nagyívű történelmi regényciklusának első kötete a magyar történelem talán legdicsőbb, s mégis legellentmondásosabb kor­szakának egyik kulcsfigurája, Hunyadi János élettörténetét dolgozza fel havasalföldi születésű édesapja gyermekkorától az ifjú Hunyadi házasságkötéséig.
A kiterjedt történelmi kutatómunkán alapuló sorozat feleleveníti Hunyadi János életének és a Magyar Királyság XV. századi történelmének sorsfordító pillanatait, egybeszőve az ismert tényeket a néphagyomány elemeivel és az írói képzelettel.
Bán Mór eleven és hiteles képet fest a Zsigmond korabeli Magyarországról. Alakjai nem a történelemkönyvekből előhúzott, idealizált hősök, hanem hús-vér emberek, akik elvitathatatlan erényeik mellett néha a legszörnyűbb bűnök elkövetésétől sem riadtak vissza.
A szerző egyedi hangvételű ciklusa egyszerre kíván tisztelegni a magyar történelmiregény-írás múltja előtt, megőrizve-megújítani annak hagyományát.

Mások ezeket vették a termékkel együtt

Hunyadi: A Csillagösvény hídja
Rendelhető
4.499 Ft4.049 Ft
Hunyadi: A Hadak Villáma
Rendelhető
2.999 Ft2.699 Ft
Hunyadi - A szűz kardja
Rendelhető
2.999 Ft2.699 Ft

Utoljára megnézett termékek

Hunyadi: A Hajnalcsillag fénye
Előjegyezhető
2.999 Ft2.699 Ft