Ifjúsági romantikus könyvek

Ha fiatal vagy és szívesen olvasol téged érintő kérdésekről és szituációkról, közben pedig a romantikát sem veted meg, akkor a romantikus könyvek tiniknek neked ajánlottak. Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a kategóriáról.

40 nyári nap
Előjegyezhető
Leiner Laura
Eredeti ár:5.499 FtOnline ár:4.949 Ft
A nappá vált lány
Rendelhető
Shelley Parker-Chan
Eredeti ár:5.480 FtOnline ár:4.932 Ft
XoXo
Rendelhető
Axie Oh
Eredeti ár:3.999 FtOnline ár:3.599 Ft
Hát ezért szakítottunk
Rendelhető
Eredeti ár:4.499 FtOnline ár:4.049 Ft
Heartless - Szívtelen
Rendelhető
Eredeti ár:4.999 FtOnline ár:4.499 Ft
Rendhagyó szabályok ingázáshoz
Rendelhető
Eredeti ár:4.490 FtOnline ár:4.041 Ft
Az a régi lány
Rendelhető
TRACEY Garvis Graves
Eredeti ár:3.699 FtOnline ár:3.329 Ft
Kikelet ház - Spring House 2.
Rendelhető
Eredeti ár:4.399 FtOnline ár:3.959 Ft
Apa lányai
Rendelhető
Danielle Steel
Eredeti ár:2.990 FtOnline ár:2.691 Ft
Viszlát, józan ész!
Rendelhető
Eredeti ár:5.399 FtOnline ár:4.859 Ft
Kisasszonyok
Rendelhető
Louisa May Alcott
A sorozat 1. része
Eredeti ár:3.690 FtOnline ár:3.137 Ft
Az utolsó egyszarvú
Rendelhető
Peter S. Beagle
Eredeti ár:3.990 FtOnline ár:3.591 Ft
Izara - Viharos lég (3.)
Rendelhető
Julia Dippel
A sorozat 3. része
Eredeti ár:4.999 FtOnline ár:4.499 Ft
Jók és Rosszak Iskolája 5. - A király esztelen
Eredeti ár:5.490 FtOnline ár:4.941 Ft
Jók és Rosszak Iskolája 4. - Az én váram
Eredeti ár:5.490 FtOnline ár:4.941 Ft
1 - 15 / 15 termék

Leírás

Ifjúsági könyvek

Az ifjúsági könyvek világa számos különböző, ám annál izgalmasabb alkategóriát foglal magába: romantikus könyvek tiniknek, fantasy, horror, sci-fi, történelmi és pszichológiai alkotások közül válogathatsz kedvedre. Kíváncsi vagy, melyek a legjobb ifjúsági könyvek lányoknak és fiúknak, melyek értékes kincsek lehetnek a könyvespolcodon? Oldalunkon sikerlistás kötetek és változatos műfajok sokszínű kínálatából lehet csemegézni, így mindenki megtalálhatja a maga számára legideálisabb olvasnivalókat.

Romantikus könyvek tiniknek

A romantikus könyvek tiniknek kategória széles választékot kínál mindazoknak, akik szeretik a romantikát, és szívesen merülnek el az érzelmek sokszor bonyolult világában. Legyen szó akár Tracey Garvis Graves Az a régi lány című regényéről, melyben az antiszociális Annika Rose történetét ismerhetjük meg, kinek kedvenc időtöltései közé tartoznak a sakkjátszmák és a könyvek varázslatos világa. Vagy éppen a drámai történésekkel átszőtt Csillagainkban a hiba John Green tollából, melynek főszereplője Hazel, aki pajzsmirigyrákban szenved, de ez sem állítja meg abban, hogy átélje a szerelem csodáját Agustus Watersszel. A filmvásznon is hódító Anna Todd Miután-sorozata betekintést enged Tessa és Hardin hullámvasútként jellemezhető párkapcsolatába. Ezek a történetek számtalan olvasó kedvencei, és rajtuk kívül is még sok más izgalmas regény vár az ifjú könyvmolyokra.

Legjobb romantikus könyvek tiniknek

A könyvek világában sokszor nehéz eligazodni, így hasznos lehet egy könyvajánló tiniknek, amely kínál némi útmutatást. Kíváncsi vagy rá, melyik kategória köteteihez nyúlnak a fiatalok a leggyakrabban? A romantikus könyvek évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, így mindenképp érdemes áttekinteni a kínálat bestsellereit. A korábban már említett művek mellett a Mindvégig, Mikki Daughtry és Rachael Lippincott drámai és érzelmes regénye határozottan a toplista elején foglal helyet. A hazai írók művei közül az Éld át a pillanatot című könyv kamaszoknak tökéletes ajándék lehet, amely varázslatos kalandra invitál a karácsonyi időszak hangulatát megidézve. Rácz-Stefán Tibor nemcsak lenyűgöző stílusával ejti rabul az olvasót, de szerethető karaktereinek sem lehet ellenállni. A másik hatalmas kedvenc a magyar ifjúsági olvasók körében a Szent Johanna Gimi-könyvsorozat, mely 9 kötetével végigvezet Reni, Cortez és az egész osztály gimnáziumi évein, közben pedig számtalan poén és kaland közepette kívánhatjuk, bárcsak mi is SzJG-s diákok lehetnénk.

Legjobb könyvek lányoknak

Az első szerelem megtapasztalásának élménye talán a leggyakoribb téma, így nem véletlen, hogy számtalan romantikus könyv tiniknek dolgozza fel ezt a témát. A szerelmes regények  mellett azonban sok, tinilányok számára íródott történet invitál izgalmas utazásokra. Lucy Maud Montgomery Anne karácsonya című munkája visszarepít minket Anne Shirley életébe, és a karácsony megejtő hangulatát hordozza rendkívül bájos történeteivel. Szintén az írónő tollából olvashatjuk Sara Stanley és barátai különleges kalandjait  a Váratlan utazás-könyvekben. A modernebb kötetek közül megemlíthető Julie Kagawa Vastündérek-sorozata, amely a tündérek varázslatos világába kalauzolja el az olvasót, felhasználva a Szenivánéji álom című klasszikusból már ismert karaktereket, így találkozhatunk a bohókás Puck és a fenséges Titania személyével is.

Legjobb könyvek fiúknak

A romantikus könyvek tiniknek talán nem számítanak a fiúk kedvencének, de számos kalandos és fantasztikus regény viszont igen. Melyek a legideálisabb ifjúsági könyvek fiúknak, amiket érdemes elolvasni? Számos lebilincselő és fordulatokkal teli történet vár a srácokra is, melyek segítségével elrepülhetnek a képzelet birodalmába, vagy éppen a valóság talaján maradva ismerkedhetnek mélyebben a lét fontos kérdéseivel.A tiniknek szóló könyvek jelentős része azonban – természetüknél fogva – a felnőtteket is megszólítják. Szülőknek például érdemes forgatniuk azokat a kötelező olvasmányokat, melyekkel a fiatalok az iskolai éveik alatt ismerkednek. Már csak azért is, hogy közösen megbeszéljék és együtt feldolgozzák azok tartalmát, ami segíthet bensőségesebbé tenni a kapcsolatukat. A tanulságos, változatos érzelmeket felsorakoztató, vagy éppen a képzelet világába bevezető, szórakoztató időtöltést jelentő történetek mind az ifjúsági, mind a felnőtt olvasók könyvespolcain megállják a helyüket. A Szent Johanna gimi, az Egy ropi naplója vagy a Harry Potter például egyaránt olyan fiatal főszereplőket állít a középpontba, akik felnőtté válásuk rögös útján számtalan kihívással néznek szembe. Felnőttként rengeteget tanulhatunk ezekből a történetekből, melyek emlékeztetnek minket arra, hogy mi is voltunk egyszer tinédzserek, akik ugyanazokkal a problémákkal néztek szembe és hasonló örömöket tapasztaltak meg, mint a regények ifjú hősei. Melyek a legjobb könyvek fiúknak? A kategória legjobbjai közé sorolhatók Rick Riordan regényei, így a Percy Jackson-könyvek, melynek első két részéből film is készült Logan Lerman, Alexandra Daddario és Brandon T. Jackson főszereplésével. A történet a görög istenek gyermekeire fókuszál, így követve nyomon Poszeidon félisten fiának, Percynek és barátainak, Annabethnek és Grovernek a kalandozásait. Az írótól magyarul megjelent a Kane krónikák, az Apollón próbái és Az Olimposz hősei-könyvsorozat.

Kötelező olvasmányok

A ifjúsági olvasók többsége ódzkodik a kötelező olvasmányoktól, pedig rengeteg izgalmas történetet ismerhetnek meg általuk, amelyek akár még abban is segítenek, hogy új szemszögből tekintsenek a világra. A kötelező olvasmányok között ritkán találunk olyat, ami kizárólag a romantika témakörét helyezi a középpontba. Sokkal inkább a gyermekkor, a kamaszkor és a felnőtté válás nagy kérdéseit boncolgató regények kerülnek előtérbe. A kötelező olvasmányok világa, akárcsak a többi ifjúsági könyvkategória, változatos, így a fantasy-tól kezdve (Harry Potter) a kalandregényeken át (Jules Verne, Charles Dickens kötetei) egészen a történelmi regényekig (Egri Csillagok) mindent megtalálunk. A híres fantasy-történetek közül kiemelkedik J. K. Rowling Harry Potter-könyvsorozata, amely ékes példa arra, hogy az elsősorban ifjúságnak szóló olvasmányok a felnőttek kedvencei is lehetnek. Napjainkban tombol a Harry Potter-kultusz, melynek legfőbb rajongói valójában nem a tinédzserek, hanem a húszas és harmincas éveikben járó felnőttek. A ma már klasszikusnak tekinthető, és néhol már kötelező olvasmányok közé sorolt Harry Potter-könyvek elrepítik az olvasót a boszorkányok és a varázslók elképesztő világába, és a felnőtté válás kérdéseit is taglalják.

A klasszikus értelemben vett kötelező olvasmányok, nemcsak fiataloknak szóló könyvek, de korunk legnagyobbra tartott alkotásai is egyben, melyekből nemzeteket és korszakok jellemzőit ismerhetjük meg. Nem kell rögtön Az aranyemberrel vagy éppen az Egri csillagokkal kezdeni, fokozatosan is megismerkedhetünk a művekkel. Kezdetnek tökéletes olvasmány lehet a Pál utcai fiúk című regény, melyben Nemecsek, Boka és a többi Pál utcai fiú, valamint Áts Feri vezetésével a Vörösingesek végsőkig menő összecsapásait élhetjük át a Grund területéért. A szórakoztató, de néhol drámai elemeket tartalmazó mű a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend könyv, film és színházi előadás formájában is.

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Ifjúsági romantikus könyvek

1.Apa lányai
Rendelhető
Eredeti ár:2.990 FtOnline ár:2.691 Ft
2.Kisasszonyok
Rendelhető
Eredeti ár:3.690 FtOnline ár:3.137 Ft
3.Az utolsó egyszarvú
Rendelhető
Eredeti ár:3.990 FtOnline ár:3.591 Ft
4.A nappá vált lány
Rendelhető
Eredeti ár:5.480 FtOnline ár:4.932 Ft
5.Hát ezért szakítottunk
Rendelhető
Eredeti ár:4.499 FtOnline ár:4.049 Ft

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Ifjúsági romantikus könyvek

1.XoXo
Rendelhető
Eredeti ár:3.999 FtOnline ár:3.599 Ft
2.Apa lányai
Rendelhető
Eredeti ár:2.990 FtOnline ár:2.691 Ft
3.Az utolsó egyszarvú
Rendelhető
Eredeti ár:3.990 FtOnline ár:3.591 Ft
4.A nappá vált lány
Rendelhető
Eredeti ár:5.480 FtOnline ár:4.932 Ft
5.40 nyári nap
Előjegyezhető
Eredeti ár:5.499 FtOnline ár:4.949 Ft

Szűrés - Ifjúsági romantikus könyvek