Crescence - Széchenyi menyasszonya

Crescence - Széchenyi menyasszonya
Eredeti ár:3.499 FtAktuális ár:3.149 Ft
Crescence - Széchenyi menyasszonya
Szerző: Bakóczy Sára
Kiadó:
Oldalszám:
307 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9789634266204
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. április 2 - 5.
VIP pont:
105 pont

Mindazok számára, akik nem egy történelmi korszak elmélyült kutatói, az adott időszak kiemelkedő alakjai gyakran csak a tankönyvekből, tetteik jelentőségén keresztül megismert, nem teljesen emberi léptékű személyiségek. Így van ez Széchenyi István, a "legnagyobb magyar" esetében is: a Magyar Tudományos Akadémia megalapítója, a Lánchíd megálmodója, a magyar nemzettudat megújítója többségünknek egy emberfeletti történelmi alak.

Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy legnagyobb nemzeti hőseink is csak emberek voltak a maguk gyarlóságaival, vágyaival, botlásaival és hétköznapi életével. Bakóczy Sára legújabb regénye Seilern-Aspang Crescence grófnő életének egy meghatározó szakaszán keresztül mutatja be második férjének, Széchenyi Istvánnak az emberi, esendő oldalát is.

A szerző remek ízléssel és arányérzékkel, kiterjedt kutatások alapján mutatja be a XIX. század első évtizedeinek bécsi, pozsonyi és pest-budai életét a császári udvartól kezdve a magyar vármegyei nemesség kúriáiig. Főszereplői, Crescence és Széchenyi István hús-vér alakokként, szenvedélyeikkel és szenvedéseikkel kerülnek ábrázolásra.

Utoljára megnézett termékek

Crescence - Széchenyi menyasszonya
Rendelhető
3.499 Ft3.149 Ft