Az auschwitzi könyvtáros

Az auschwitzi könyvtáros
Eredeti ár:4.499 FtAktuális ár:4.049 Ft
Előjegyezhető termékek ára beszerzéstől függően változhat!
Az auschwitzi könyvtáros
Szerző: Antonio Iturbe
Kiadó:
Oldalszám:
480 oldal
Kötés:
Ragasztott kartonált
Megjelenés éve:
2020
Szállítás:
Bizonytalan
VIP pont:
135 pont

Dita 14 éves, amikor a prágai Terezín gettóból családjával együtt Auschwitzba hurcolják. Amikor a gyerekbarakk zsidó parancsnoka, Fredy Hirsch megkérdezi, vállalná-e az őrök háta mögött becsempészett nyolc könyv őrzését, a lány igent mond. Így lesz Dita a világ legkisebb könyvtárának könyvtárosa Auschwitzban.

A könyvek azonban veszélyes holmik. És sehol máshol nem annyira veszélyesek, mint Auschwitzban, és azon belül is éppen a 31. számú barakkban, a gyerekbarakkban, ahol a legkisebb szabályszegésért is kivégzés járhat...

A Dita Kraus, egykori auschwitzi fogoly valós történetén alapuló Az auschwitzi könyvtáros hihetetlen és feledhetetlen regény egy fiatal lányról, aki nap mint nap az életét kockáztatja azért, hogy az embertelen mészárlás kellős közepén, az auschwitzi "családi tábor" gyerekbarakkjában megőrizze rabtársai számára egy jobb világ reményét.

Az emberi történelem talán legsötétebb napjaiban, Auschwitz poklában született történet messzire világítva hirdeti a reményt és a bátorságot. Az auschwitzi könyvtáros a fiatalabb olvasók számára is átélhetővé teszi a koncentrációs táborok rettenetét és az irodalom legyűrhetetlen erejét.

Mások ezeket vették a termékkel együtt

A gyermekblokk
Rendelhető
4.490 Ft4.041 Ft
A lány, aki megszökött Auschwitzból
Előjegyezhető
4.999 Ft4.499 Ft
A lelkem Auschwitzban maradt
Rendelhető
4.999 Ft4.499 Ft
Az auschwitzi karnagy
Rendelhető
4.490 Ft4.041 Ft

Utoljára megnézett termékek

Az auschwitzi könyvtáros
Előjegyezhető
4.499 Ft4.049 Ft