Star Wars: Tarkin

Szerző:

Ár: 3.600 Ft 2.880 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
300
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
január 20 - 26.

„A hatalomról sokat tudok mesélni. Az ember megragadja pillanatot, és lesújt.”

Wilhuff Tarkin nagymoff

 

  Egy köztiszteletben álló család sarja. Elkötelezett katona és nagyra becsült törvényalkotó. A Köztársaság lojális katonája és a Jedik megbízható szövetségese. De ez már a múlt. A Köztársaság bukása után Wilhuff Tarkin gyorsan halad felfelé a ranglétrán, és semmitől sem riad vissza, hogy érvényre juttassa az akaratát, és hozzájáruljon a Birodalom teljes kiépítéséhez.

  Inkább az erőtől való félelemre, semmint az erőre alapozva kormányozzon – tanácsolja a császárnak. Tarkin felügyeli a Birodalom páratlan pusztító erejű fegyverének építését. Biztos abban, hogy miután a Halálcsillag elkészül, a segítségével rövid idő alatt eltünteti a még létező szeparatistákat – vagy úgy, hogy megfélemlíti, vagy úgy, hogy megsemmisíti őket.

  Ám addig folyamatosan fennáll a lázadás veszélye. A Birodalomnak gyors és kegyetlen választ kell adnia a felkelő csoportok egyre gyakoribb támadásaira. Az uralkodó a legelszántabb híveit veti be a szabadságharcosok felszámolására: Darth Vadert, a félelmetes végrehajtót, valamint Tarkint, aki taktikai érzékével, ravaszságával és hidegvérű hatékonyságával képes arra, hogy kikövezze az utat a császári teljhatalomhoz… és az utolsó szálig kiirtsa a Birodalom ellenségeit.

 

 

A szerző további termékei:

James Luceno
Star Wars: Darth Plagueis
Ár: 3.600 Ft
James Luceno
Star Wars: A megtévesztés leple
Ár: 2.880 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Sári Aliz Imola
Hát, hogy is kezdjem…. Ő Tarkin…. :)
Végtelenül ravasz, megfontolt, vakmerő és rendkívül jó taktikus, no meg eszes.
Tetszett, hogy a könyv nem a teljes életútját mutatta be, hanem egy fejezetet az életéből, hiszen, így talán még jobban képet kaphatunk Wilhuff Tarkin személyiségéről, és külön örülök annak, hogy a múltját (vagyis a gyermekkorának egy fontos részét) beleszőtte a történetbe az író. Ugyanis minden múltbéli események, cselekedetek kihatnak a jelenre… Nem volt ez másként Tarkinnál sem. Mivel gyerekkorában megtanulta a vadászat mibenlétét, felnőttként jól, és sikeresen alkalmazta ezt a fajta tudást az ellenségeinél is.
Összességébe véve a könyvben nem csalódtam, jól ábrázolja Tarkint, aki nemhiába kapott ekkora hatalmat.
2017-11-22 18:02:05
Vass Zsolt
Kuczik Marcell
Először egy marha unalmas felvezetéssel indul, (spoiler) Tarkin fél óráig gondolkodik, hogy centiről-centire hogyan nézzen ki a birodalmi szabványos egyenruha, de még a támadás sem volt túl érdekfeszítő. (/spoiler)
Viszont amint ennek vége, a könyv bekebelez. Tarkin gyerekkorától a pillanatnyi hatalmához eljutó útját megismerhetjük. Aki egy kicsit is át tudja érezni a Birodalom eszméit, és nem az Ultimate Gonoszt látja a Birodalomban, annak a könyv lebilincselő lesz.
2016-12-19 22:44:20
Györfi Zoltán
Zsivola Péter
Venczler Miklós
Táblás Győző
Havasi István
James Luceno: Tarkin
A regény angolul 2014-ben jelent meg. Annak idején James már a Darth Plaguies után elkezdett a történeten dolgozni. Aztán ez a sztori a vízválasztó Legendák Új kánon döntés után is megjelenhetett. James eredetileg Vadernek és az Uralkodónak nagyobb szerepet adott volna, de a Történet Csoport kérése miatt Tarkint emelete ki inkább. Azt hiszem a szerző nem túlzott, mikor a régi sztorikból való átemelésekről beszélt. Gyakorlatilag szinte vödörrel öntötte át a régi művekben szereplő történeti elemeket. Ahhoz képest, hogy a címszereplő Tarkin elég sok dolog átkerült a Darth Plagueis-ből és a korábbi sztorikból, sok minden változatlanul. Érdekesség, hogy ez az első regény, ahol Palpatine keresztneve leírásra kerül.
A sztori kb 5 évvel játszódik A Sithek bosszúja eseményei után. A Birodalom hatalma még mindig nem teljes, a Külső Gyűrűben a szeparatsiták maradványai még mindig tevékenykednek. Különféle pacifikációs hadjáratok folynak galaxis szerte. Tarkin éppen a Halálcsillagot kiszolgáló Sentinel bázist felügyeli, amikor támadás éri a létesítményt. A nyomok hamarosan egy lázadó csoporthoz vezetnek. A császár Tarkint és Vadert bízza meg a szálak kibogozásával. A Sötét Nagyúr idegenkedik az együttműködéstől, ez egy kikacsintás A Klónok Háborúja animációs sorozatra. Tarkin jellemébe nagyon jó bepillantást kapunk. Az ő szemszögéből nem is olyan rossz, amit csinál. A visszaemlékezések elviszik az olvasót a hanyatló Köztársaság idejébe is, ahol Wilhuff családi háttere, származása, neveltetése részletes feltérképezésre kerül. A történet igazándiból a Carrion Spike ellopása után indul be. Jamesnek sikerült egy nagyon jó, csavaros történetet összehoznia, amiben igyekszik összekötni a háttérben meghúzódó eseményeket, a régi és az új rendszer történeti elemeit. Apró negatívum, hogy Teller csapatának tagjaival kevesebbet foglalkozik, illetve egy kicsit lehetett volna hosszabb is a könyv, bár ez utóbbiban nem ő volt a hibás, hiszen szorították a határidők. Sikerült az asztalra letenni egy újabb nagyszerű SW történetet. A Darth Plagueis-hez nem ér fel, de a szerző korábbi regényeihez hasonlóan ez is bekerült a kedvenceim közé. Ötös.
[spoiler] A könyv rövidsége ellenére sok kedvenc jelenetem volt. Érdekes volt olvasni a Jedi Templom alatt húzódó Sith szentélyről. A Vaderrel és az Uralkodóval foglalkozó részek rövidek voltak, de nagyon jók. Sidious célja a halhatatlanság és az, hogy az Erővel mindent és mindenkit irányítson egy idő után. Tarkin első találkozása Palpatine-nal – valahogy egyértelmű volt, hogy Plagueis unszolására kereste fel Palpatine Tarkint. A lázadók itt még a szeparatisták csatahajóit és harci droidjait használják. A csatajelenetek rövidek, de ütősek. A Tarkin és Dooku közötti részek…[/spoiler]
2016-07-16 12:40:59
Miszray Péter
Hortobágyi Krisztián
Török Viktor
Nagyon jó könyv, egy szuszra olvastam el :-)
2016-05-30 18:07:07
Bakos János
Beidek Tibor
Dömötör Norbert
Tenyér Gábor
Maszek Mátyás
Jordán Gyula
Szarka Imre
Kocsis Ferenc
Jól megírt könyv, a vége felé egész izgalmas lett, bár nem voltam vele teljesen elégedett. Például kicsit furcsáltam, hogy Tarkint már a Klón háború után nemsokkal kinevezték moffnak, aztán nagymoffnak és nem arról szól a történet, ahogy fokozatosan kapaszkodik felfelé a ranglétrán és csak a Halálcsillag elkészülte előtt éri el a csúcsot. Ugyanez érvényes a többi emlegetett nagykutyára (Tagge, Motti) is. Az életrajzi elemek elszórt bemutatásából pedig erősen hiányoltam Tarkin civil kapcsolatait. Egyetlen helyen említi csupán a szerző, hogy voltak szeretői. És kész, azon kívül semmi. Emiatt nagyon hiányoltam a könyvből leírásokat Tarkin barátnőiről. Volt felesége? Gyerekei? Érdekből házasodott? Volt testvére? Voltak barátai? Mármint olyanok, akik nem érdekszövetségesek. Ezek szerepeltetésével árnyalni lehetett volna a személyiségét.
Ami nagyon tetszett a könyvben, az Sidious titkos terveinek emlegetése. Itt végre kiderült, mi a végső célja a Sithnek. Ugyanakkor feltűnt nekem, mennyire ostobán gondolkodik a fickó. Noha éles szemével látja, hogy a birodalma még rosszabb, romlottabb, korruptabb és életképtelenebb, mint amilyen a Köztársaság volt, mégsem vonja le ebből a nyilvánvaló következtetéseket. Azt, hogy rossz irányba halad a nagy terv és ennek bukás lesz a vége. Ahogy a könyv végén a triumvirátus egyik tagja sem vonja le a nyilvánvaló következtetést: ha a birodalom a brutális, kegyetlen fellépésével maga ellen hangolja a saját embereit, belülről fog szétrohadni. A korlátlan erőszak és elnyomás ugyanis nem megoldás. Ilyen okos, ravasz, felkészült hatalom mániás fickók és nem veszik észre a nyilvánvaló stratégiai hibáikat? Vagy Luceno arra próbál rávilágítani ezzel, hogy igen, pont ez a baj az egésszel, ezért elkerülhetetlen a birodalom bukása?
2016-03-22 17:53:00
Hajós József
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Molnár Katalin
P.A.Video Studio
Tarin kormányzónak és Darth Vadernek együtt kell működnie, miközben a partvishajú bázisát megtámadók után nyomoznak. A kormányzó múltjáról szóló részek nagyon tetszettek.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/h_aw8_Q-7yg
2016-03-11 19:57:04
Molnár Attila
Köhler Zoltán
Pekárik Dávid
A lázadókat nem mutatta be eléggé ahhoz, hogy érdekeljenek. Tarkin "harcos" múltja nekem kicsit erőltetett..
2016-10-21 20:12:20
Jászkai Péter
Jászkai Péter
Kubik Diána
2016 elejétől csak kánon regényeket engedélyez a Disney.
2016-02-25 09:35:33
Borza Dániel
Ez kánon
2016-01-16 13:31:48
Bognár Balázs
En ugy tudom, hogy Legend mar nem jelenik meg. De lehet rosszul...
2016-01-13 15:22:28
Bodó Tibor
Hoppá, ez most Legend vagy Kánon?
2016-01-13 10:18:24

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Könyvek 60% kedvezménnyel

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban