Star Wars: Tarkin

Szerző:

Ár: 3.600 Ft 1.800 Ft
Megtakarítás: 50 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
300
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
június 1 - 7.

„A hatalomról sokat tudok mesélni. Az ember megragadja pillanatot, és lesújt.”

Wilhuff Tarkin nagymoff

 

  Egy köztiszteletben álló család sarja. Elkötelezett katona és nagyra becsült törvényalkotó. A Köztársaság lojális katonája és a Jedik megbízható szövetségese. De ez már a múlt. A Köztársaság bukása után Wilhuff Tarkin gyorsan halad felfelé a ranglétrán, és semmitől sem riad vissza, hogy érvényre juttassa az akaratát, és hozzájáruljon a Birodalom teljes kiépítéséhez.

  Inkább az erőtől való félelemre, semmint az erőre alapozva kormányozzon – tanácsolja a császárnak. Tarkin felügyeli a Birodalom páratlan pusztító erejű fegyverének építését. Biztos abban, hogy miután a Halálcsillag elkészül, a segítségével rövid idő alatt eltünteti a még létező szeparatistákat – vagy úgy, hogy megfélemlíti, vagy úgy, hogy megsemmisíti őket.

  Ám addig folyamatosan fennáll a lázadás veszélye. A Birodalomnak gyors és kegyetlen választ kell adnia a felkelő csoportok egyre gyakoribb támadásaira. Az uralkodó a legelszántabb híveit veti be a szabadságharcosok felszámolására: Darth Vadert, a félelmetes végrehajtót, valamint Tarkint, aki taktikai érzékével, ravaszságával és hidegvérű hatékonyságával képes arra, hogy kikövezze az utat a császári teljhatalomhoz… és az utolsó szálig kiirtsa a Birodalom ellenségeit.

 

 

A szerző további termékei:

James Luceno
Star Wars: A megtévesztés leple
Ár: 1.800 Ft
James Luceno
Star Wars: A gonosz útvesztője
Ár: 1.900 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Lénárt Attila
Kovács Máté
Pokorny Krisztián
Zseniális könyv, mely bemutatja Tarkin személyét. Rengeteg visszaemlékezéssel dolgozik a regény, viszont ezek túlnyomórészt nem csupán érdekesek Tarkint illetően, de más fontosabb személyeket is picit megismerhetünk általa. Érdekes továbbá az is, hogy terjedelmében igen aprócska könyv, viszont tartalomban igen masszív. Ez mondhatni kötelező, a SW könyveken belül.
2018-02-01 09:18:25
Sári Aliz Imola
Hát, hogy is kezdjem…. Ő Tarkin…. :)
Végtelenül ravasz, megfontolt, vakmerő és rendkívül jó taktikus, no meg eszes.
Tetszett, hogy a könyv nem a teljes életútját mutatta be, hanem egy fejezetet az életéből, hiszen, így talán még jobban képet kaphatunk Wilhuff Tarkin személyiségéről, és külön örülök annak, hogy a múltját (vagyis a gyermekkorának egy fontos részét) beleszőtte a történetbe az író. Ugyanis minden múltbéli események, cselekedetek kihatnak a jelenre… Nem volt ez másként Tarkinnál sem. Mivel gyerekkorában megtanulta a vadászat mibenlétét, felnőttként jól, és sikeresen alkalmazta ezt a fajta tudást az ellenségeinél is.
Összességébe véve a könyvben nem csalódtam, jól ábrázolja Tarkint, aki nemhiába kapott ekkora hatalmat.
2017-11-22 18:02:05
Vass Zsolt
Kuczik Marcell
Először egy marha unalmas felvezetéssel indul, (spoiler) Tarkin fél óráig gondolkodik, hogy centiről-centire hogyan nézzen ki a birodalmi szabványos egyenruha, de még a támadás sem volt túl érdekfeszítő. (/spoiler)
Viszont amint ennek vége, a könyv bekebelez. Tarkin gyerekkorától a pillanatnyi hatalmához eljutó útját megismerhetjük. Aki egy kicsit is át tudja érezni a Birodalom eszméit, és nem az Ultimate Gonoszt látja a Birodalomban, annak a könyv lebilincselő lesz.
2016-12-19 22:44:20
Györfi Zoltán
Zsivola Péter
Venczler Miklós
Táblás Győző
Havasi István
James Luceno: Tarkin
A regény angolul 2014-ben jelent meg. Annak idején James már a Darth Plaguies után elkezdett a történeten dolgozni. Aztán ez a sztori a vízválasztó Legendák Új kánon döntés után is megjelenhetett. James eredetileg Vadernek és az Uralkodónak nagyobb szerepet adott volna, de a Történet Csoport kérése miatt Tarkint emelete ki inkább. Azt hiszem a szerző nem túlzott, mikor a régi sztorikból való átemelésekről beszélt. Gyakorlatilag szinte vödörrel öntötte át a régi művekben szereplő történeti elemeket. Ahhoz képest, hogy a címszereplő Tarkin elég sok dolog átkerült a Darth Plagueis-ből és a korábbi sztorikból, sok minden változatlanul. Érdekesség, hogy ez az első regény, ahol Palpatine keresztneve leírásra kerül.
A sztori kb 5 évvel játszódik A Sithek bosszúja eseményei után. A Birodalom hatalma még mindig nem teljes, a Külső Gyűrűben a szeparatsiták maradványai még mindig tevékenykednek. Különféle pacifikációs hadjáratok folynak galaxis szerte. Tarkin éppen a Halálcsillagot kiszolgáló Sentinel bázist felügyeli, amikor támadás éri a létesítményt. A nyomok hamarosan egy lázadó csoporthoz vezetnek. A császár Tarkint és Vadert bízza meg a szálak kibogozásával. A Sötét Nagyúr idegenkedik az együttműködéstől, ez egy kikacsintás A Klónok Háborúja animációs sorozatra. Tarkin jellemébe nagyon jó bepillantást kapunk. Az ő szemszögéből nem is olyan rossz, amit csinál. A visszaemlékezések elviszik az olvasót a hanyatló Köztársaság idejébe is, ahol Wilhuff családi háttere, származása, neveltetése részletes feltérképezésre kerül. A történet igazándiból a Carrion Spike ellopása után indul be. Jamesnek sikerült egy nagyon jó, csavaros történetet összehoznia, amiben igyekszik összekötni a háttérben meghúzódó eseményeket, a régi és az új rendszer történeti elemeit. Apró negatívum, hogy Teller csapatának tagjaival kevesebbet foglalkozik, illetve egy kicsit lehetett volna hosszabb is a könyv, bár ez utóbbiban nem ő volt a hibás, hiszen szorították a határidők. Sikerült az asztalra letenni egy újabb nagyszerű SW történetet. A Darth Plagueis-hez nem ér fel, de a szerző korábbi regényeihez hasonlóan ez is bekerült a kedvenceim közé. Ötös.
[spoiler] A könyv rövidsége ellenére sok kedvenc jelenetem volt. Érdekes volt olvasni a Jedi Templom alatt húzódó Sith szentélyről. A Vaderrel és az Uralkodóval foglalkozó részek rövidek voltak, de nagyon jók. Sidious célja a halhatatlanság és az, hogy az Erővel mindent és mindenkit irányítson egy idő után. Tarkin első találkozása Palpatine-nal – valahogy egyértelmű volt, hogy Plagueis unszolására kereste fel Palpatine Tarkint. A lázadók itt még a szeparatisták csatahajóit és harci droidjait használják. A csatajelenetek rövidek, de ütősek. A Tarkin és Dooku közötti részek…[/spoiler]
2016-07-16 12:40:59
Miszray Péter
Hortobágyi Krisztián
Török Viktor
Nagyon jó könyv, egy szuszra olvastam el :-)
2016-05-30 18:07:07
Bakos János
Beidek Tibor
Dömötör Norbert
Tenyér Gábor
Maszek Mátyás
Jordán Gyula
Szarka Imre
Kocsis Ferenc
Jól megírt könyv, a vége felé egész izgalmas lett, bár nem voltam vele teljesen elégedett. Például kicsit furcsáltam, hogy Tarkint már a Klón háború után nemsokkal kinevezték moffnak, aztán nagymoffnak és nem arról szól a történet, ahogy fokozatosan kapaszkodik felfelé a ranglétrán és csak a Halálcsillag elkészülte előtt éri el a csúcsot. Ugyanez érvényes a többi emlegetett nagykutyára (Tagge, Motti) is. Az életrajzi elemek elszórt bemutatásából pedig erősen hiányoltam Tarkin civil kapcsolatait. Egyetlen helyen említi csupán a szerző, hogy voltak szeretői. És kész, azon kívül semmi. Emiatt nagyon hiányoltam a könyvből leírásokat Tarkin barátnőiről. Volt felesége? Gyerekei? Érdekből házasodott? Volt testvére? Voltak barátai? Mármint olyanok, akik nem érdekszövetségesek. Ezek szerepeltetésével árnyalni lehetett volna a személyiségét.
Ami nagyon tetszett a könyvben, az Sidious titkos terveinek emlegetése. Itt végre kiderült, mi a végső célja a Sithnek. Ugyanakkor feltűnt nekem, mennyire ostobán gondolkodik a fickó. Noha éles szemével látja, hogy a birodalma még rosszabb, romlottabb, korruptabb és életképtelenebb, mint amilyen a Köztársaság volt, mégsem vonja le ebből a nyilvánvaló következtetéseket. Azt, hogy rossz irányba halad a nagy terv és ennek bukás lesz a vége. Ahogy a könyv végén a triumvirátus egyik tagja sem vonja le a nyilvánvaló következtetést: ha a birodalom a brutális, kegyetlen fellépésével maga ellen hangolja a saját embereit, belülről fog szétrohadni. A korlátlan erőszak és elnyomás ugyanis nem megoldás. Ilyen okos, ravasz, felkészült hatalom mániás fickók és nem veszik észre a nyilvánvaló stratégiai hibáikat? Vagy Luceno arra próbál rávilágítani ezzel, hogy igen, pont ez a baj az egésszel, ezért elkerülhetetlen a birodalom bukása?
2016-03-22 17:53:00
Hajós József
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Molnár Katalin
P.A.Video Studio
Tarin kormányzónak és Darth Vadernek együtt kell működnie, miközben a partvishajú bázisát megtámadók után nyomoznak. A kormányzó múltjáról szóló részek nagyon tetszettek.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/h_aw8_Q-7yg
2016-03-11 19:57:04
Sheev Palpatine
Red Widow
Molnár Attila
Köhler Zoltán
Pekárik Dávid
A lázadókat nem mutatta be eléggé ahhoz, hogy érdekeljenek. Tarkin "harcos" múltja nekem kicsit erőltetett..
2016-10-21 20:12:20
Jászkai Péter
Jászkai Péter
Alex Djuric
Ez egy remek könyv volt. Nagyon tetszett, hogy sok a visszaemlékezés. Ahhoz képest, hogy egy rövidecske könyv, nagyon sok mindent elmond. Nincsenek túlhúzva a leírások, csak a fontosat kapjuk, de ez nem vesz el a minőségéből, sőt még jobban Tarkin személyére tudunk fókuszálni, mivel ő is egy olyan személy volt, aki nem törődött a mellékes dolgokkal. Másik párhuzam a könyv leírásmódja és Tarkin karaktere között az volt, hogy a könyvnek szürke a hangulata, nincsenek benne színes elemek (nyilván ha valami élénkzöld, az élénk, de maga a hangulata szürke), ami nagyon jól hatott, mivel a Birodalom és Tarkin is ilyen.
Összességében egy remek könyv volt, nagyon információdús, tele fordulatokkal és több találó, új karakterrel. Ajánlom annak, aki szeretne egy kicsit vontatottabb, elgondolkodtatóbb könyvet olvasni, és annak, akit érdekel Tarkin személye.
5/5 :)
2020-05-13 22:24:54
Szebeni Gergely
Kubik Diána nem igaz. Jelenhetnek és jelennek is meg a mai napig nem kánon/legenda regények többek között itt a szukitsnál is. Nem hozott ilyen tiltást a Disney és szó sem volt róla.
2018-07-27 18:00:15
Kubik Diána
2016 elejétől csak kánon regényeket engedélyez a Disney.
2016-02-25 09:35:33
Borza Dániel
Ez kánon
2016-01-16 13:31:48
Bognár Balázs
En ugy tudom, hogy Legend mar nem jelenik meg. De lehet rosszul...
2016-01-13 15:22:28
Bodó Tibor
Hoppá, ez most Legend vagy Kánon?
2016-01-13 10:18:24

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban