% Star Wars: Az ébredő Erő (puhafedeles)

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
300
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 20 - 26.

A könyvben 8 oldalas színes melléklet található fotókkal a film legjobb jeleneteiből!


A Csillagok háborúja közel negyven évvel ezelőtt robbant be a mozikba, és rövid időn belül meghatározó kulturális jelenséggé vált az egész világon. A Star Wars első hat részén generációk nőttek fel és százmilliók váltak a filmek rajongóivá. 2015. végén, több, mint egy évtizednyi szünet után Az ébredő Erővel folytatódott a sorozat, megpróbálva rabul ejteni a régi és az új rajongókat egyaránt. Most végre kezünkbe vehetjük a hetedik epizódot regény formájában is, hála Alan Dean Fosternek, a sci-fi nagymesterének.

A történet visszarepít minket Leia hercegnő, Han Solo, Csubakka, C-3PO, R2-D2 és Luke Skywalker világába, közben pedig bevezet egy sor új, érdekes szereplőt. Lehet, hogy Darth Vader és a császár meghalt, de a béke még törékeny, és a Sithek gonoszságát nem könnyű eltörölni. Térjünk vissza abba a messzi-messzi galaxisba, és lássuk, mi történik, amikor az Erő ébredni kezd...

Az ébredő erő regényváltozatában a filmből kimaradt extra jelenetek mellett sok plusz információt és részletes leírásokat találunk, ennek köszönhetően teljesebb képet kapunk a film eseményeiről és bepillantást nyerünk olyan részletekbe is, melyek a filmből nem derültek ki.

 

A szerző további termékei:

Alan Dean Foster
Star Wars: Az ébredő Erő (keménytáblás)
Ár: 3.992 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Kovács Máté
Csillik Andrea
Beidek Tibor
Domján Tamás
Bakos János
Kovács Balázs
Pápai Balázs
Oláh Gergely
Jó könyv, több esemény megérthető belőle ami esetleg a film alapján nem volt azonnal egyértelmű.
2016-04-15 16:37:01
Sheev Palpatine
Gyuris Péter
1-2 kánonbeli könyvet már olvasva, azokban csalódva és azokat némileg pénzlehúzásnak tartva nem sok jót reméltem ettől a könyvtől. Abban bíztam, hátha részletesebb leírást találok a filmben látottakról, esetleg olyan körülményekről olvashatok, amelyek megmagyaráznak pár dolgot, vagy újabb kérdéseket adva megmozgatják a fantáziámat.

Végül ezen utóbbiakat nem éltem meg a könyvet végigolvasva. 1-2 kisebb rész volt igaz a filmhez képest pluszként leírva, de ennyi és nem több.

Nehéz egy könyvnek megközelíteni a látványos elemek élményeit, amiket egy filmben láthat az ember, de azért többre számítottam a csaták leírásában, vagy a "nagy" történések érzelmi megközelítésétől. A filmben nagyon szépen bemutatják a legvége történését, abban a pillanatban teljesen megfagytam és azóta lázban égve várom, vajon mi fog történni, miért volt olyan, amilyen (nem spoilerkedek, de akik látták a filmet, olvasták a könyvet tudják mire gondolok). Meg még hozhatnék fel történéseket, pillanatokat, amelyeket a könyv írója letud néha egy-egy oldalnyi résszel... semmi megborzongató, elgondolkodtató...stb. felvezetéssel, lebegtetéssel vagy mittoménmivel, amit lehetne erre mondani. Simán csak a történés és ennyi. Szerintem ez nagy bűn: szárazzá, "simává" teszi a könyvet számomra.

Mindezek ellenére olvasmányos, tök jól lefut a fejemben a film újra a könyvet olvasva, de ... ennyi. Inkább megnézem a filmet újra, minthogy könyvben újra elolvassam. Szemben a Timothy Zahn és más írók műveivel, amiket örömmel olvasok újra.

Nem tudom miért adok rá 4 csillagot, ez a könyv gondolom a filmből, az alapján íródott, semmi extra nincs benne, sőt, ahogy írtam, filmben jobb, élvezhetőbb!
2017-08-06 16:14:59
Garami András
Garami András
Köhler Zoltán
Zsivola Péter
Jászkai Péter
Venczler Miklós
Táblás Győző
Miszray Péter
Csábi Szilveszter
A könyv szinte egy az egyben a film másolata azzal a kivétellel, hogy a karaktereknek nm jön ki az egyénisége, a párbeszédek sokkal gyengébbek és kicsit összecsapottnak érzem, noha mint mondtam a filmhez teljesen hű. Ritka kivételek egyike, ahol azt mondom, hogy a film fényévekkel volt jobb , mint a könyv. Ennél sokkal jobb SW regények is vannak a kínálatban.
2016-06-01 07:35:36
Körmendi Csaba
Hát, bevallom többet vártam.Igaz hogy leír néhány olyan jelenetet ami a filmből kimaradt, teszem hozzá azokból sem sok derül ki mert mintha nem lennének befejezve a cselekmények.Valahogy nincsenek a karakterek elmélyítve.Kicsit olyan filmkönyv érzése van az embernek.Olvasod,de érzed közben hogy nem kaptad meg a hiányzó részleteket az írótól.Sajnos azoknál a leírásoknál ahol valamilyen összecsapás zajlott,ez különösen szembetűnő volt.Főleg azok után hogy előtte elolvastam néhány igen jól sikerült regényt a kánonból(is).Nem bántam meg hogy elolvastam,de picit többet vártam.Újraolvasás nem lesz.
Amíg kijön egy új kánon regény addig megint nekiugrok a Darth Bane Szentháromságnak.
2016-05-05 18:16:10
Körmendi Csaba
Hát, bevallom többet vártam.Igaz hogy leír néhány olyan jelenetet ami a filmből kimaradt, teszem hozzá azokból sem sok derül ki mert mintha nem lennének befejezve a cselekmények.Valahogy nincsenek a karakterek elmélyítve.Kicsit olyan filmkönyv érzése van az embernek.Olvasod,de érzed közben hogy nem kaptad meg a hiányzó részleteket az írótól.Sajnos azoknál a leírásoknál ahol valamilyen összecsapás zajlott,ez különösen szembetűnő volt.Főleg azok után hogy előtte elolvastam néhány igen jól sikerült regényt a kánonból(is).Nem bántam meg hogy elolvastam,de picit többet vártam.Újraolvasás nem lesz.
Amíg kijön egy új kánon regény addig megint nekiugrok a Darth Bane Szentháromságnak.
2016-05-05 18:12:58
Szikszó László
Ferenc hozzászólásával teljesen egyetértek. Ez az író írta meg anno az Új remény könyvváltozatát is, de az sokkal jobb volt. Itt alig-alig mert (lehetett) kilépni a filmkockák leírásából. Hiába tetszett a film a regényváltozat csak arra jó, hogy ott legyen ez is a polcomon. Elolvastam, pipa.. de nem hiszem hogy valaha újra előveszem a portörlésen kívül (ellentétben sok másik SW regénnyel).
2016-05-04 13:06:34
Kocsis Ferenc
Mivel ezt a történetet nem a szerző találta ki, csak odaadták neki a kész film forgatókönyvet azzal, hogy írjon belőle gyorsan egy regényt, láthatóan meg volt kötve a keze. Ezért nagyon érezhető a szövegen az összecsapottság, a kényszeredettség és az átgondolatlanság. Az, hogy nem örömmel, lelkesedéssel és saját kútfőből táplálkozva készült, hanem muszályból, a beígért sok pénzért. Vagyis Foster nem vette magának a fáradtságot, hogy érdemben hozzátegyen a történethez különféle szükséges, érdekes információkat, kiegészítve velük a film eseményeit és elmagyarázva a fontos háttér tudnivalókat, amiket jogosan elvárnánk egy jó könyvtől. Kénytelen volt túlságosan is ragaszkodni a forgatókönyvhöz, nem akarva többet, mást nyújtani annál. Így az eredmény egy meglehetősen gyenge ponyvaregény lett, ami csak arra jó, hogy csalódást keltsen az olvasóban a szűkszavúan és igénytelenül megírt csatajelenetekkel és elképesztő logikai hibákkal. Igazán kár, hogy a Disney cég csak ennyire volt képes: alkalmatlan emberekre bízták a fontos munkát. Egy kis igyekezettel és hozzáértéssel sokkal jobb könyvet lehetett volna írni ebből a történetből, lehetőleg olyat, ami feledteti az olvasókkal a film rengeteg hibáját és gyengeségét.
2016-04-20 18:26:50
Tóth Imre
Én a "rengeteg részlet és apróság"-gal nem értek egyet, mert ugye ezt a film alapján írta meg, és ebből fakadóan nincs benne sok apróság, amitől érdekes lehetne. Valóban van néhány részlet, de semmi újat nem nyújt a könyv pontosan a már leírtak miatt.
Ami viszont nagyon bosszantó és idegesítő, az a fordítás. Ezek ketten hihetetlen módon lesz...ják a magyar nyelvet. Nyelvtani hibáktól hemzseg a könyv, és fel nem foghatom, hogy miért engedték így kiadni.
Alan Dean Foster már letett pár dolgot az asztalra, arról nem tehet, hogy ilyen könyvet kértek tőle. Ha rajta múlt volna, akkor mélyebben is beleássa magát a történetbe, ebben biztos vagyok, de ez a fordítói munka hazavágja az egészet.
2016-05-30 14:19:31
Kovács Balázs
Akinek nem jött be a film annak kár próbálkoznia a könyvel az sem fog neki tetszeni. De ellenkező esetben ajánlom bátran mert rengeteg olyan részlet és apróság van benne ami a filmből kimaradt.
2016-04-27 09:39:51

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban