Star Wars: Sötét tanítvány

Szerző:

Ár: 3.900 Ft 3.120 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
400
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 22 - 28.

  A Köztársaság és a szeparatisták közt dúló háború lassan darabokra szaggatja a galaxist. Dooku gróf, az árulóvá lett Jedi mester egyre brutálisabb taktikákhoz folyamodik, ezért hiába a Jedi lovagok elszántsága, a konfliktus egyre több áldozatot követel. Amikor Dooku utasítására a szeparatisták megsemmisítenek egy menekülteket szállító flottát, a Jedi Tanács úgy dönt, elérkezett az idő, hogy leszámoljanak a gróffal.

  Dooku azonban halálos ellenfél még a legtapasztaltabb fejvadász számára is, ezért a Tanács kétségbeesett lépésre szánja el magát: Quinlan Vos Jedi mestert és a hírhedt Sith bérgyilkost, Asajj Ventresst bízzák meg a feladattal, hogy elpusztítsák a grófot. Noha a Jedik nem bíznak Dooku egykori taníványában, Ventress gyűlölete olyan erős korábbi mestere iránt, hogy még legősibb ellenségeivel is készségesen szövetkezik, hogy végezhessen vele.

   Kezdetben úgy tűnik, hogy ők a legalkalmasabbak erre az akcióra, ám kettejük ellentmondásos kapcsolata hamarosan veszélybe sodorja az egész küldetés sikerét...

 

A szerző további termékei:

2. Christie Golden
Warcraft: A kezdetek
Ár: 2.952 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Kiss Márton
Polcz Máté
Jelenleg a kedvenc Star wars könyvem. Van olyan jó, mint amilyen lett volna The Clone Wars arc-ként.
Minden Klónok Háborúja rajongónak kötelező!
2021-01-07 12:21:38
Fuchs László
Lipták Attila
Üdv galaxislakók!
Nagyon tetszett a könyv, a szereplők,- a történet magával ragadó, nehezen engedett el miután belekezdtem, és én is nehezen engedtem el a regényt miután elolvastam. Az írónő alaposan megtorpedózza az olvasó lelki és érezelemvilágát, hogy olyan hatást érjen el amiből nincs menekvés, a regény elolvasása után is teljesen a hatása alatt vagyok még most is! Elgondolkodtató, sokkoló, szerintem az olvasó kicsit saját magát is megismeri a történet végére és saját érzelmeivel is szembe kell néznie! Ha felnézek a csillagokra éjjelente, akkor egy darabig biztosan ez a könyv (na és a főszereplők) fog az eszembe jutni :) Csillagos Ötös!
2020-01-12 22:32:54
Békési Martin
Fantasztikus könyv! Ha belekezd az ember egyszerűen nem tudja letenni. 1 nap sem kellett és kiolvastam. A történet, a karakterek (főleg Ventress), a fordulatok, egyszerűen szuper minden. És az utolsó része a könyvnek, hát padlóra tett rendesen. Aki elolvassa ezt a könyvet az biztos, hogy máskép fog tekinteni ezután, az egyik főszereplőre biztosan... Kötelező darab minden SW rajongónak...meg merem kockáztatni, hogy az SW könyvek közül a top3 ban biztosan benne van, részemről eddig ez a best SW könyv!
2019-11-30 16:33:39
Kovács Máté
Csentei Krisztián
Bierbauer Csaba
Egyetértek az előttem szólókkal, bár az elírások, pontatlanságok kicsit zavaróak voltak. Például: A 72. oldalon Savage Opress egy s-sel, a 225. oldalon Wullf Yularen egy l-lel. A 306. oldalon: „Skywalker és Anakin a Vigilance hídján állt.” Hogy mi? Sumdin a 140. oldalon még a gossam fajba tartozik, a 158.-on pedig már sauriai. Ezektől eltekintve jó könyv, ajánlani tudom.
2018-03-10 14:46:24
Pokorny Krisztián
A legjobbak közt a helye. Örülök, hogy ebből az el nem készült történetből egy ilyen remek regény jött létre. Jó, hogy szerepet kaptak az ismertebb karakterek is, de persze Kenobi vitte a prímet a mellékszereplők közül. De a könyv legnagyobb erőssége egyértelműen Ventress. Az út, amit végigjár, nem hogy jól megírt, de gyönyörű lezárást is kap. Ez a könyv a Kánon könyvek közt minimum top3.
2018-02-07 13:51:39
Vass Zsolt
Polák Ákos
Kuczik Marcell
Egyik legjobb SW könyv amit olvastam. Az utolsó oldalakat vizsga előtt olvastam, és azért buktam meg, mert képtelen voltam letenni, ahelyett, hogy tanultam volna. Megérte!
2016-12-19 22:28:57
Kálmán Eszter
Sajna Quinlan Vos nem nagyon szerettette meg magát velem. Attraktív jedi mester, de olyan mint Anakin, vagy még olyanabb, mert nem is igyekszik, hogy megmaradjon az Erő világos oldalán. Egy idő után nem is tudtam követni, most éppen hova áll át, kivel van?!
Nemcsak megszegi az összes Jedi törvényt, de lemészárolja a legjobb barátját is… És végül a feladatát se végzi el. Ráadásul az utóéletét elolvasva se lett szimpibb. Önző. Tökéletes példa a „hogyan ne legyünk jedik” -re.

Megint Kenobi az, aki példát mutathat a maga megbocsátó, szelíd, mégis kérlelhetetlen módján. És ő az, aki szintén érez fájdalmat, félelmet, szomorúságot, aggódik a barátja miatt, de soha, soha nem inog meg! Őt is megkörnyékezi Dooku, őneki is meghalt a mestere a szeme láttára, érték veszteségek, később feláldozza az életét is – mégse az az első reakciója, hogy „huppsza-zsuppsza ugorjunk át kicsinyég a setétes oldalra” (Jar Jar Binks-szel szólva). Még a Jedi Tanácsot is kiosztja a végén, mikor rájön, hogy nem jártak helyes úton. Azt hiszem, mindenkinek kell egy Kenobi, hogy világitson neki a sötétben, mikor minden fény kialudt már… És legalább ő meg Anakin hoztak vidám perceket a történetbe. Nagy arcok! :)

Ventress akkor már sokkal hihetőbb karakter itt, sokkal hitelesebb a folyamat (az animácios sorozatot is alapul véve), hogy az eltaszított Sith-növendékből dühös bosszúálló, majd megtört fejvadász, majd sodrodó ember, végül a saját kétségbeesett szerelme által megváltott lélek lesz…az utolsó jelenete az Erővel nagyon felemelő.

Mindenkinek ajánlom e könyvet, aki jobban meg akarja ismerni, ill.a helyére tenni a képregények és a sorozat karaktereit: Asajj Ventresst és Quinlan Vost.
2016-11-08 02:58:15
Németh Péter
Nyilván ezt a végletességet nem sokan fogjátok osztani, de ez a legjobb star wars könyv amit valaha olvastam, pedig sorakozik egynéhány a polcomon.
2016-09-22 21:02:06
Kovács Noémi Anna
Havasi István
Christie Golden: Sötét tanítvány

Christie Golden tollából már számtalan Warcraft, Starcraft, Star Trek regény szaladt ki. A Sötét tanítvány már a negyedik Star Wars regénye, mely A Klónok Háborúja: Hagyaték keretében jelent meg 2015-ben. A regény 8 olyan epizódot tartalmaz, mely az említett animációs sorozat hetedik és nyolcadik évadában kapott volna helyet. Christie Golden neve nem ismeretlen azok körében sem, akik a SW történeteket figyelemmel követik. Az ő nevéhez fűződik a 9 kötetes Fate of the Jedi sorozat 2. ; 5. ; és 8. kötetei: Omen, Allies, Ascension. Annak idején Christie-t kérték fel arra, hogy írjon egy trilógiát, mely a Fate of the Jedi után játszódott volna és Jaina Solo Fel-t állította volna középpontba, de ez végül nem valósult meg az újraindítás miatt.
Mivel a Sötét tanítvány nyolc epizódot dolgoz fel, ezért az események sora nagyon pergős. A történetben a Jedik megelégelik a szeparatisták által elkövetett borzalmakat és ezért úgy döntenek, hogy megöletik Dooku-t. Rá akarják venni Asajj Ventress-t, hogy segítsen nekik. A küldetéssel Quinlan Vos-t bízzák meg. A történetben elsősorban Ventress és Vos állnak a középpontba. Ventress múltja nagyrészt megegyezik a régi verzióval, ugyebár a sorozat a dathomiri szálat tette hozzá. Vos esetében egy kicsit más a helyzet. A Köztársaság képregényekben egy sötétebb, komorabb alakot láttunk, míg itt egy kedélyesebb, viccesebb figura, eleinte csak a különleges pszichometriai képesség volt a közös a két Vos-ban. A történet során Quinlan végül szintén egy ahhoz hasonló sötét és komor utat jár be, mint annak idején a képregényekben. Sokan mondják, hogy a sorozat tönkretette Vos karakterét és, hogy a Köztársaság képregényei mennyivel jobbak voltak, mint a rajzfilm epizódjai. Nálam mind a képregény, mint a rajzfilm sorozat epizódjai a legtöbb esetben bejöttek és sok történet a kedvenceim között van. A Sötét tanítvány Vos-a szintén elnyerte a tetszésemet. Quinlan eleinte nehezen kerül közelebb Ventress-hez, de végül sikerül elnyernie a bizalmát. Vos elindul a sötét oldal ösvényein és az élete örökre megváltozik. A történet során számtalan helyszínre ellátogathatunk (Mustafar, Pantoria, Coruscant, Dathomir, Raxus, Serenno, Christophsis) és számtalan esemény szemtanúi lehetünk. Nem kevés utalás van az animációs sorozat epizódjaira, de ennek ellenére így is érthetőek az események, Golden nagyszerűen összefoglalja őket. Elég sok csata és fénykardpárbaj található a történetben, amelyek még könnyebbé teszik az olvasást. Asajj és Quinlan viszonya érdekesen és összetetten alakul. Mindkét szereplő az érzelmek széles skáláját tapasztalhatja meg a történet során. Kapcsolatuk és cselekedeteik nagyon emlékezetes szereplőkké teszik őket. Mindketten óriási változáson mennek keresztül. A történetben mások is szerepet kapnak, de ők szigorúan mellékszereplők: Anakin, Obi-van, Dooku, Yoda, Mace, Boba Fett és csapata, Padmé, Grievosus.
A regény inkább a történet második felében indul be inkább. A vége pedig kifejezetten meghökkentő és rávilágít arra, hogy a Jedi Rend mennyire letért már az ösvényről. Asajj Ventress ajándéka pedig felejthetetlen. Örülök, hogy a történet regényben jelent meg. Christie Golden nagy hangsúlyt feketetett a szereplők, az érzelmek és a változások ábrázolására, olvasmányos stílusa lehengerlő. Egyetértek azokkal az olvasókkal, akik szerint az egyik legkiemelkedőbb SW regényt hozta össze. Bekerült a kedvenceim közé. Ötös.
2016-09-03 13:44:43
Zsivola Péter
P.A.Video Studio
Egy romantikus dráma, melyben Quinlan Vos Asajj Ventress segítségével próbálja meggyilkolni Dooku grófot, de a nő nem tudhatja meg, hogy a Jedik érdekét szolgálja. A könyv a The Clone Wars animációs sorozat el nem készült 8 részes történetszála, melyben a jellemfejlődés számomra lenyűgöző volt.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/9DMi46fNKfY
2016-08-26 19:55:48
Venczler Miklós
Táblás Győző
Miszray Péter
Körmendi Csaba
Remek könyv.Akik látták a CW sorozatot és esetleg megkedvelték a főszereplő karaktereket,vigyázzanak mert lehet hogy a lelkükbe fog tiporni ez a regény.
2016-06-20 18:14:05
Osztrogonácz Miklós
Nagyon eltalált könyv. Kötelező darab azoknak, akik szerették a Clone Wars sorozatot, de azt gondolom azok is élvezni fogják, akik nem ismerik. Claudia Grey és Christie Golden ékes példa arra, hogy nők is képesek remek regényekkel színesíteni a SW univerzumot.
2016-06-07 08:39:37
Péter
Az utóbbi évek egyik legjobb Star Wars könyve! De összességében is top 5-ös.
Egy hónapig kerülgettem, nem érdekelt a történet, de mikor belekezdtem, nem bírtam letenni.

Összetett, nem sablonos, jól megírt történet! Csak ajánlani tudom. Mostanában nem sok könyv van amit újra akarok olvasni, de ez olyan.
2016-05-29 17:02:37
Köhler Zoltán
Tóth Balázs
Bakos János
Kocsis Ferenc
Csakis a legnagyobb elismeréssel tudok nyilatkozni erről a könyvről, ami egyértelműen ott van az általam eddig olvasott legjobb SW regények között. Ahhoz képest, hogy a szerzője egy nő és ez az első műve az SWU-ban, igazán lenyűgözőt és maradandót alkotott A Klónok háborúja animációs sorozat el nem készült epizódjainak forgatókönyvéből. Asajj Ventress és Quinlan Vos kapcsolata az a profi húzás a sztori kitalálóitól, ami már nagyon hiányzott az SWU-ból. Hozzá kell tennem: a korábban készült képregényekben egész más története van Vosnak, aki színleg átáll Dookuhoz, hogy a bizalmába férkőzzön és kémkedjen utána, illetve megpróbálja azonosítani Sidioust. A könyvben lényegében ezt az ötletet keverték újra, zseniális fordulatokkal színesítve a drámát. Aki szerette nézni a TCW-t, az hálás lesz ezért a könyvért, ami sajátos lezárását adja Ventress ellentmondásos karrierjének, igazi, felnőtteknek szánt színvonalon megírva. Rajongóknak kötelező darab, ne hagyjátok ki!
2016-04-28 11:17:59
Hortobágyi Krisztián
Tenyér Gábor
Maszek Mátyás
Jordán Gyula
Vasas Péter
Nagy Jenő
Jászkai Péter
Sheev Palpatine
Vesszős István
Ilku Péter
Totális csalódás és azon kevés könyv egyike, melyet félbehagytam és a sarokba dobtam a szánalmas történet miatt.
Quinlan Vos-t, az egyik legjobb Republic karaktert sikerült totálisan kiherélni, ráadásul egy nyálas, mázas CW mesécske miatt. Ráadásul pont Ventress-el, akinek az alap történetét igencsak igyekszik a Disney elferdíteni, átalakítani. Hányinger hozzáállás.

Úgy látom, hogy Star Wars témában a mennyiség elég erősen kezd a minőség rovására menni. Egy komplett univerzumot igyekeznek újramagyarázni és szerintem nem a legmegfelelőbb irányba....
2016-12-05 10:22:40
dr. Kenéz András
Még egyszer kénytelen vagyok hozzászólni. ...
Nem rossz könyv, de azoknak akik olvasták a Republic képregényeket (angolul, vagy a halozsak.hu jóvoltából lefordítva)csalódás lesz. Sajnos teljesen eltér az ismert történettől. Nem érti az ember, hogy a Clone rajzfilmsorozatban miért kellett mindent elferdíteni és eltévelyedni a már kitalált történettől.(Sorozatban Obi Wan is egy nagy balféknek van beállítva)
Na persze az új Disney VII epizód az igazi "félrelépés" de ott már más a tulajdonos...
De a CW rajzfilmnél még Lucas bácsi volt! Szóval ott még követni kellett volna a kitalált fonalat...
2016-06-29 11:24:45
dr. Kenéz András
Még jó hogy beleolvastam a történetbe, azt gondoltam a gagyi 7 rész "sötét tanítványáról" van szó.... az hidegen hagyott volna. Vos karakterét a képregényekből is nagyon kedveltem. (Vos Omnibusomat sajnos ellopták, amikor feltörték az autómat, na nem azért, de az is ment a laptoptáskával együtt)
2016-05-19 08:41:17

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban