Star Wars: Utóhatás - Adósság

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 1.995 Ft
Megtakarítás: 50 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
448
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
június 1 - 7.

Az Utóhatás trilógia 2. része

A Császár halott. A birodalmi erők egyik csatát a másik után vesztik el, s az Új Köztársaság felemelkedésével egyre többen érezik úgy, hogy a remény visszaköltözött a galaxisba. Han Solo számára pedig ez azt jelenti, hogy végre elérkezett az ideje, hogy törlessze régi adósságát, és segítsen Csubakkának felszabadítani a vukik szülővilágát, a Kashyyykot.

Eközben Norra Wexley és társai a galaxis egyik végétől a másikig hajszolják Rae Sloane admirálist és a megmaradt birodalmi vezérkart. Annak ellenére, hogy egyre több birodalmit sikerül kézre keríteniük, Sloane mindig kicsúszik a kezük közül, s Norra már attól tart, hogy az admirálisnak sikerül valamiféle megoldást találni, hogy megóvja a Birodalmat a teljes széthullástól.

Az admirális utáni vadászatnak akkor szakad vége, mikor maga Leia Organa hercegnő kéri föl Norrát és társait egy kényes feladat elvégzésére. Ugyanis a Kashyyyk felszabadítására tett kísérlet Hant, Csubakkát, és egy csapat csempészt is életveszélybe sodort. A vuki fogságba esett, Han pedig eltűnt.

Norra és csapata azonnal a Millennium Falcon felkutatására indul, s igyekeznek minden eshetőségre felkészülni. Arra azonban, ami ezen az úton vár rájuk, senki és semmi nem készítheti fel őket…

Az Utóhatás trilógia befejező része 2017. első felében várható, nem sokkal az amerikai megjelenés után.

 

A szerző további termékei:

 
Chuck Wendig
Star Wars: Utóhatás
Ár: 1.995 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Domján Dániel
Alex Djuric
Az Adósság egy remek folytatása az Utóhatásnak. Szimplán egy ilyen történetet kellett kapnunk. Már sokkal több helyszínt látunk, a cselekmény mozgalmasabb, és szereplőink többször is együtt vannak az eredeti trilógia némelyik hősével (Wedge természetesen most is jól adja magát) :)
Azoknak ajánlom, akik olvasták az első részt, azoknak is, akik nem annyira szerették azt, mert az Utóhatás: Adósság egy profibban kidolgozott, változatosabb történetet ad, nem beszélve a teljesen váratlan fináléról. A szereplők is érthetőek, mindenkinek egyértelmű a motivációja.
Remek olvasmány volt. 5/5 :)
2020-04-21 21:06:52
Lénárt Attila
Sheev Palpatine
Kovács Máté
Vass Zsolt
Pokorny Krisztián
Továbbra is élvezetes a történet, most már nem csupán egy bolygóra koncentrál, hanem ténylegesen az új köztársaság és a birodalom ellenállására. A csapat még mindig szimpatikus, fontosabb karakterek behozatala is jól sikerült szerintem, nem voltak karakteridegenek.
2018-02-01 09:22:53
P.A.Video Studio
Jobban tetszett, mint az előző kötet, mivel tudtam izgulni a szereplőkért, izgalmasabb, kalandosabb. Gallius Rax nagyszerű főgonosz, van benne potenciál, a Sloane-nal való ellentét ábrázolása szintén pompás. A Norra vezette kompánia meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint korábban.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/9ZNuJA-Q53o
2017-01-20 20:00:34
Bakos János
Körmendi Csaba
Hortobágyi Krisztián
Köhler Zoltán
Kirsch Ákos
Mit is mondhatnék erről a könyvről? A Star Wars új kánonjának talán egyik legfontosabb regénye lett. A rengeteg új információ, magyarázata a galaxis politikai helyzetének, a pörgős cselekmény és egy meglepő lezárás mind hozzá járul, hogy a könyv letehetetlen olvasmány legyen. Azok a Star Wars rajongók, akik eddig még nem olvasták el azoknak azt javaslom, hogy sürgősen szerezzék meg, mivel rendkívül jól sikerült regény lett, ráadásul visszaidézi a Timothy Zahn időket, mikor még az ő könyvei reprezentálták a Jedi visszatér utáni időket.
Nagyszerű időtöltés volt ez a könyv, alig bírtam letenni. A végéről pedig csak annyit mondok, hogy Jakku bolygója SOKKAL fontosabb, mint először hitte volna bárki is.

Izgatottan várom az Utóhatás-trilógia harmadik fejezetét. :)
2016-11-23 11:50:21
Kiss László
Reményi József
Havasi István
Chuck Wendig: Utóhatás: Adósság
A könyv elolvasása során vegyes érzéseim voltak. Csak a második felében, illetve a vége felé éreztem azt, hogy ez mégis csak egy jó könyv lesz. Wendig párbeszédei valahogy most idegesítőbbek voltak számomra, mint az első kötetben. A cselekmény nagyrészt az előző részben megismert karakterek körül bonyolódik. Norra és csapata továbbra is birodalmi tisztekre vadászik, aztán az igazságszolgáltatás elé citálják őket. A csapatban nő a feszültség, a veszekedések elég gyakoriak. A birodalmi szálban Rae Sloane és titokzatos főnöke: Gallius Rax admirális kerül középpontba. Rax állandóan arról papol, hogy egy más Birodalmat akar létrehozni, tettei mégis Darth Sidious módszereire emlékeztetnek. Egyébként észrevehető a kronológiai baki, mert a 30 évvel a könyv előtt játszódó prológusban és epilógusban már van Birodalom, csillagromboló és Palpatine császár. Valószínűleg inkább 20 évvel játszódhatnak korábban azok a jelenetek. A regény első fele több helyen unalmas és lapos. A második fele viszont rendesen egyenlít. Wendig rendesebben kifejti a szálakat, többet látunk a formálódó Új Köztársaságból, a széthulló Birodalomból. Jók voltak az utalások a Leia hercegnő, a Megtört Birodalom, a Marvel Star Wars ongoing sorozatára, valamint A Klónok Háborúja sorozatra és egy-két egyéb műre.
[spoiler] Norra és Temmin élete megváltozik, mikor előkerül Brentin, Norra férje Asmead Zárkájából. A Chandrillán lezajlott váratlan fordulat nagyon ütős lett. Jó volt behozni ezeket a chipeket, melyek erősen emlékeztetnek a klónok chipjeire. Jas és Jom kapcsolata még nem forrott ki, ezek a jelenetek valahogy érdeklenek lettek. Sinjir csak teszi a dolgát, ami érdekes, hogy a birodalmi vallatótiszt szerepéből nem igazán tud kizökkenni. Csont uraság továbbra is haláli. Kedvenc részeim közé tartoznak a Kashyyykon történtek: Ashmead Zárkája és bolygó felszabadítása. Han, Leia, Csubi végre nagyobb szerepet kaptak. Luke-ot hiányolom. (Remélem vele is foglalkoznak majd előbb-utóbb.) A Leia-Mon Mothma ellentét érdekes pont volt, mely előrevetíti a Vérvonal című regényben történteket. Rae Sloane hite Rax-ban a könyv végére megrendül. Szövetsége Brentinnel érdekes lehetőségeket vetít előre. A legérdekesebb mégis a Jakku és Darth Sidious ásatásai, melyek Az ébredő Erőhöz, valamint a VIII. részhez is kapcsolódási pont lehet. Talán ez volt az a rész, aminél azt mondtam: nagyon várom a folytatást. [/spoiler]
Jó volt, de nem a legjobb. Az első fele nagyon lehúzza. Szerencsére a második fele már nagyon erős, e miatt négyes.
2017-01-22 18:51:30
Cseke József
Tőke Gábor
Sokkal jobb lett a második kötet, mint az első. Ezt legalább jobb volt olvasni, és voltak olyan részek, ami olvastatja magát, de koránt sem tudott annyira lekötni, mint bármelyik másik Star Wars könyv. Gallius Rax jól eltalált karakter, valamint jó volt olvasni megint Han Soloról, és Chewbaccáról, de néhol Solo párbeszédeit eltúlzottnak (erőltetettnek) éreztem a filmbeli karakteréhez képest. A vége felé (spoiler), mikor kb. 4 ember átveszi egy birodalmi csillagromboló felett az irányítást, és még el is vezeti azt, mintha egy egyszerű X-szárnyú lenne, jót röhögtem... Végre kevésbé éreztem izzadságszagúnak, unalmasnak, és kiszámíthatónak az akciójeleneteket a regényben, majd ezzel a húzással lenullázta magát megint az egész. Továbbra sem tudja visszaadni a Zsivány Egyes hangulatát, ahol igen is mind a két oldalon haltak meg kulcsszereplők. Talán pont ez miatt nem tudok azonosulni még mindig a karakterekkel, mert előre tudom, hogy ők a jó fiúk, akik mindent túlélnek, és mindenki eszén túljárnak, a másik fél pedig a rosszfiúkból álló szerencsétlen alakulat, akiket bárhol, bármikor, bármilyen formában hülyére szivatnak...
2018-02-25 16:49:02
Vesszős István
Kocsis Ferenc
Ennek a regénynek a fogalmazása több helyen összecsapott, szinte már felületesnek mondható. Sok benne a szóismétlés, a leírások nem igazán gördülékenyek és sokszor átgondolatlanok, valószerűtlenek. Jó példa erre a 47. oldalon lévő szöveg: "...amik mentén szétdarabolták az egész világegyetemet." Helyesen: galaxist! Később még több helyen szerepel tévesen a galaxis szó helyett a világegyetem, eléggé érthetetlen módon.
A regény hibái közé tartozik, hogy túl sok benne a szereplők közti értelmetlen és kicsinyes civakodás és veszekedés, valamint túl sok a filozofálgatás és bölcselkedés, miközben az akciók vagy rosszul vannak kitalálva és bemutatva vagy egyszerűen átugorja őket a szerző, mint lényegteleneket. Ezzel gyakorlatilag agyonvágja az egészet és csak őszinte csalódást és hiányérzetet hagy az olvasóban.
További fontos hiba (amit kissé nevetségesnek éreztem), hogy ebben a könyvben mindenki az adósságát próbálja nagy elszántan törleszteni, mintegy megfelelve a mű alcímének. A valóságban inkább csak a hitelezők akarják behajtani a kintlévőségeiket az előlük menekülő adósokon. Így végül a szerző lesz az, akivel kapcsolatban az olvasó úgy érezheti, hogy adós maradt neki egy jó Star Wars regénnyel. Nekem már az első rész sem tetszett, ez a második viszont határozottan rosszabb lett annál.
2016-12-28 15:18:26
Kálmán Eszter
Jaskó Gábor
T. Kiadó!

Sajnos nem vagyok kibékülve egy szóval a könyvben. Ez pedig a rekkent szó. Interneten kellett rákeresnem mit is jelent ez a szó. Csak példaként:
"A járművet egy masszív gravitációs mező fenekére rekkentették el,..."
Én elhiszem, hogy használni kell a régi népies szavakat, de nem egy sci-fi-ben.
Gábor
2016-12-13 06:40:20
Varga Zoltán
megdöbbenve olvastam az első Star Wars regényt,amiben homoszexuálisok szerepeltek...már ebbe a képzeletbeli világba is bele kellett szőni a buzikat? ezt miért?
2016-12-11 10:58:37
Szukits Kiadó
Kedves Olvasók!

A Legendák sorozat folytatására vonatkozó ajánlatunk továbbra is a Disney asztalán van. Sajnos eddig nem tudták kideríteni, hogy melyek azok a címek, amikre még lehet szerződni és melyek azok, amelyek jogaival már nem rendelkeznek. Erre várunk már hónapok óta. Számtalan levelet írtunk már nekik ezzel kapcsolatban.
Többek közt a Medstar és a Coruscant Nights sorozat is szerepel az ajánlatunkban. Egyelőre új sorozatokat ill. önálló regényeket szeretnénk kiadni. Ha lesz rá lehetőség, akkor a későbbiekben (talán 2-3 év múlva) vágunk bele a félbehagyott sorozatok folytatásába.
2016-11-12 12:53:31
Szilágyi Zsolt
Koronczi Zsolt számára:

A Trawn-trilógia sohasem volt hivatalos folytatása A Jedi visszatérnek.
2016-10-29 16:47:24
Tóth Balázs
Tisztelt Kiadó!

Igazán nem akarom a Legendákért nyavalygók táborát gyarapítani, magam részéről az új kánon könyveit (kis túlzással), illetve az eltörölt EU-t is nagyon szeretem.
Lentebb olvastam, hogy folynak a tárgyalások további Legendák könyvek magyar kiadásáról. Arról lehet esetleg valamit tudni, hogy mely címeket jelenti?
Véleményem szerint a Michael Reaves által írt regények a klónok háborújás Medstar I és II, valamint az ezekhez, illetve a Vadászó árnyékhoz is kapcsolódó Coruscant Nights-sorozat 4 része kifejezetten jó választás lenne, annál is inkább, mert az új kánon történeti vonalába nagyjából bele is illenek. Van esély ezen kiadványok magyar megjelenésére?

Előre is köszönöm!
2016-10-17 10:58:47
C'baoth
Tisztelt Kiadó!

Nekem is kérdésem lenne az olyan befejezetlen sorozatokkal mint pl a jedi növendék,hogy azokat újra nyomott formában,vagy folytatólagosan terjesztve bármi esély van rá?

Köszönöm
2016-09-25 18:00:22
Bödör Benjamin
Köszönjük a tájékoztatást és a kiadó fáradozását, hogy az olvasók kedvére tegyenek.

Nem mondom, hogy nem az igaziak az új könyvek, de sokkal szívesebben lapoznám a legendák könyveit. Még úgy is, hogy csak 14 éve ismerem csak az univerzumot.
2016-08-31 00:47:06
Marosvölgyi György
Köszönjük, Szukits!
2016-08-26 10:55:12
FrNo
Nagyon szépen köszönjük a tájékoztatást.
2016-08-24 17:44:27
Szukits Kiadó
Kedves Olvasók!
A Kiadó mindent elkövet, hogy további Legendák regények is megjelenhessenek. Úgy tűnik, hogy erre jelen pillanatban van is esély. Már jó ideje folynak ez ügyben az egyeztetések a Disney-vel. Sajnos a szerződéskötési procedura nagyon lassú és még mindig várjuk a Lucasfilm visszajelzését azzal kapcsolatban, hogy mely Legendák címek megjelenését engedélyezik. Reményeink szerint jövőre már újraindulhat a Legendák sorozat hazai kiadása. Egy nagyon kicsi esély arra is van, hogy már esetleg idén is.
2016-08-24 10:14:55
Havasi Máté
Kedves Kiadó!
Bár vásárolom továbbra is az új kánont, én is kérdezném, a Legendák kiadására van-e még lehetőség. Illetve, hogy ezt a tempót nem lehetne-e picit csökkenteni. Én ugyan megengedhetem magamnak, de elolvasni egyelőre én sem tudom mindet.

Személyes véleményem, hogy a Disney-féle kánon megelégszik mindenféle középszerű történettel, amit az SW-logo alatt úgyis megvesznek... Talán a Sith nagyurak az egyetlen igazi kivétel, de nem estem hanyatt tőlük, igaz, még nem tudtam mindet elolvasni (de folyamatban van).
2016-08-24 08:32:21
Kapocsi Dániel
@ Koronczi Zsolt

Minden tisztelettel, de azért azt ne felejtsük el, hogy a "Legends" könyvek esetében sem beszélhetünk mindig a Thrawn-trilógia minőségbeli szintjéről. (Még Zahn-tól sem) Azért tartoznak ide olyan történetek, mint az Alkonybolygó, Jedik gyerekei, Sötétkard, Kristálycsillag, Hűség, Válaszutak vagy akár a Junior sorozat (amit igazából az angolul érkező Wild Space sorozattal lehet majd összehasonlítani) vagy akár a borzalmas Erőpróba.
A Legenda könyveknek is idő kellett, mire komolyabb történetek születhettek meg. Az új kánon ezzel szemben viszonylag rendben van. Bármelyik könyv jobb, mint amiket említettem az előbb. Idővel bízom benne, hogy újra jönnek regények a filmek előtti időkből, mert korábban is azok voltak a legjobb könyvek. (ToR regények, Bane-trilógia, Plagueis, Kóbor lovag)

Idő kell nekik, míg mernek megint nagyokat álmodni, ez hosszú évek alatt egyszer már sikerült, bízom benne, hogy az új kánonban is sikerül majd újrázni.
2016-08-24 08:03:58
Koronczi Zsolt
T. Kiadó!

A kánon könyvekkel semmi bajom, és bár elolvastam az utóhatást, nem hagyott mély nyomot. Bár remélem kijön belöle valami jó is.
Viszont írtak több kötetet is, ami itthon még nem.jelent meg, és valószínű, nagyobb lenne az érdeklődès, mint a felvezető a kövezkező filmhez típusú könyvek. Főleg, mert a hivatalos folytatás (Trawn trilógia) nyomába sem érnek ezek a történetek.
Továbbra is hű olvasójuk leszek, de van néhány be nem fejezett trilógia, amiket újra ki lehetne adni. Údv. K. Zs.
2016-08-23 22:29:43
Haller Balázs
T. Kiadó !

Csak ismételni tudom az elöttem megszólalót. 25 éve olvasok Star Wars-t. A Disney kánon totálisan érdektelen számomra - nem tudok kitörölni a fejemből 25 év SW történelmet. Ha a továbbiakban csak kánon regények jelennek meg tőlem se fognak egy forintot se látni :((((
Egyáltalán van esély további legenda regények magyar megjelenésére ?
2016-08-23 18:41:54
razs
Tisztelt Kiadó!

Azt szeretném kérni, hogy a szándék és az ezzel kapcsolatos jelzés az Önök részéről továbbra is legyen meg az amerikai forgalmazó felé, hogy legendák regények is megjelenhessenek.
Engem az új kánon kötetek továbbra sem érdekelnek, így a jelenlegi ütemezés mellett én egy forint bevételt sem jelentek sem Önöknek, sem a forgalmazónak (kivétel a 4 "kézikönyv").
Szerintem az előző 4-6 hónap SW üresjáratában 2-3 legendák könyv simán beleférhetett volna a nélkül, hogy az a kánon könyvek rovására ment volna. Ez Önök és a forgalmazó számára bevételt, számomra pedig szórakozást biztosított volna.
Én kb. egy fél éve teljesen értetlenül állok ez előtt a döntés előtt és csalódott vagyok, hogy a saját rajongóinkat ilyen szinten nem veszik figyelembe. Pláne úgy, hogy ez számukra is anyagi haszonnal járna.
2016-08-23 17:29:14

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban