Star Wars: Utóhatás - Adósság

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
448
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
január 23 - 29.

Az Utóhatás trilógia 2. része

A Császár halott. A birodalmi erők egyik csatát a másik után vesztik el, s az Új Köztársaság felemelkedésével egyre többen érezik úgy, hogy a remény visszaköltözött a galaxisba. Han Solo számára pedig ez azt jelenti, hogy végre elérkezett az ideje, hogy törlessze régi adósságát, és segítsen Csubakkának felszabadítani a vukik szülővilágát, a Kashyyykot.

Eközben Norra Wexley és társai a galaxis egyik végétől a másikig hajszolják Rae Sloane admirálist és a megmaradt birodalmi vezérkart. Annak ellenére, hogy egyre több birodalmit sikerül kézre keríteniük, Sloane mindig kicsúszik a kezük közül, s Norra már attól tart, hogy az admirálisnak sikerül valamiféle megoldást találni, hogy megóvja a Birodalmat a teljes széthullástól.

Az admirális utáni vadászatnak akkor szakad vége, mikor maga Leia Organa hercegnő kéri föl Norrát és társait egy kényes feladat elvégzésére. Ugyanis a Kashyyyk felszabadítására tett kísérlet Hant, Csubakkát, és egy csapat csempészt is életveszélybe sodort. A vuki fogságba esett, Han pedig eltűnt.

Norra és csapata azonnal a Millennium Falcon felkutatására indul, s igyekeznek minden eshetőségre felkészülni. Arra azonban, ami ezen az úton vár rájuk, senki és semmi nem készítheti fel őket…

Az Utóhatás trilógia befejező része 2017. első felében várható, nem sokkal az amerikai megjelenés után.

 

A szerző további termékei:

Chuck Wendig
Star Wars: Utóhatás
Ár: 3.192 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Bakos János
Körmendi Csaba
Hortobágyi Krisztián
Köhler Zoltán
Kirsch Ákos
Mit is mondhatnék erről a könyvről? A Star Wars új kánonjának talán egyik legfontosabb regénye lett. A rengeteg új információ, magyarázata a galaxis politikai helyzetének, a pörgős cselekmény és egy meglepő lezárás mind hozzá járul, hogy a könyv letehetetlen olvasmány legyen. Azok a Star Wars rajongók, akik eddig még nem olvasták el azoknak azt javaslom, hogy sürgősen szerezzék meg, mivel rendkívül jól sikerült regény lett, ráadásul visszaidézi a Timothy Zahn időket, mikor még az ő könyvei reprezentálták a Jedi visszatér utáni időket.
Nagyszerű időtöltés volt ez a könyv, alig bírtam letenni. A végéről pedig csak annyit mondok, hogy Jakku bolygója SOKKAL fontosabb, mint először hitte volna bárki is.

Izgatottan várom az Utóhatás-trilógia harmadik fejezetét. :)
2016-11-23 11:50:21
Cseke József
Kocsis Ferenc
Ennek a regénynek a fogalmazása több helyen összecsapott, szinte már felületesnek mondható. Sok benne a szóismétlés, a leírások nem igazán gördülékenyek és sokszor átgondolatlanok, valószerűtlenek. Jó példa erre a 47. oldalon lévő szöveg: "...amik mentén szétdarabolták az egész világegyetemet." Helyesen: galaxist! Később még több helyen szerepel tévesen a galaxis szó helyett a világegyetem, eléggé érthetetlen módon.
A regény hibái közé tartozik, hogy túl sok benne a szereplők közti értelmetlen és kicsinyes civakodás és veszekedés, valamint túl sok a filozofálgatás és bölcselkedés, miközben az akciók vagy rosszul vannak kitalálva és bemutatva vagy egyszerűen átugorja őket a szerző, mint lényegteleneket. Ezzel gyakorlatilag agyonvágja az egészet és csak őszinte csalódást és hiányérzetet hagy az olvasóban.
További fontos hiba (amit kissé nevetségesnek éreztem), hogy ebben a könyvben mindenki az adósságát próbálja nagy elszántan törleszteni, mintegy megfelelve a mű alcímének. A valóságban inkább csak a hitelezők akarják behajtani a kintlévőségeiket az előlük menekülő adósokon. Így végül a szerző lesz az, akivel kapcsolatban az olvasó úgy érezheti, hogy adós maradt neki egy jó Star Wars regénnyel. Nekem már az első rész sem tetszett, ez a második viszont határozottan rosszabb lett annál.
2016-12-28 15:18:26
Jaskó Gábor
T. Kiadó!

Sajnos nem vagyok kibékülve egy szóval a könyvben. Ez pedig a rekkent szó. Interneten kellett rákeresnem mit is jelent ez a szó. Csak példaként:
"A járművet egy masszív gravitációs mező fenekére rekkentették el,..."
Én elhiszem, hogy használni kell a régi népies szavakat, de nem egy sci-fi-ben.
Gábor
2016-12-13 06:40:20
Varga Zoltán
megdöbbenve olvastam az első Star Wars regényt,amiben homoszexuálisok szerepeltek...már ebbe a képzeletbeli világba is bele kellett szőni a buzikat? ezt miért?
2016-12-11 10:58:37
Szukits Kiadó
Kedves Olvasók!

A Legendák sorozat folytatására vonatkozó ajánlatunk továbbra is a Disney asztalán van. Sajnos eddig nem tudták kideríteni, hogy melyek azok a címek, amikre még lehet szerződni és melyek azok, amelyek jogaival már nem rendelkeznek. Erre várunk már hónapok óta. Számtalan levelet írtunk már nekik ezzel kapcsolatban.
Többek közt a Medstar és a Coruscant Nights sorozat is szerepel az ajánlatunkban. Egyelőre új sorozatokat ill. önálló regényeket szeretnénk kiadni. Ha lesz rá lehetőség, akkor a későbbiekben (talán 2-3 év múlva) vágunk bele a félbehagyott sorozatok folytatásába.
2016-11-12 12:53:31
Szilágyi Zsolt
Koronczi Zsolt számára:

A Trawn-trilógia sohasem volt hivatalos folytatása A Jedi visszatérnek.
2016-10-29 16:47:24
Tóth Balázs
Tisztelt Kiadó!

Igazán nem akarom a Legendákért nyavalygók táborát gyarapítani, magam részéről az új kánon könyveit (kis túlzással), illetve az eltörölt EU-t is nagyon szeretem.
Lentebb olvastam, hogy folynak a tárgyalások további Legendák könyvek magyar kiadásáról. Arról lehet esetleg valamit tudni, hogy mely címeket jelenti?
Véleményem szerint a Michael Reaves által írt regények a klónok háborújás Medstar I és II, valamint az ezekhez, illetve a Vadászó árnyékhoz is kapcsolódó Coruscant Nights-sorozat 4 része kifejezetten jó választás lenne, annál is inkább, mert az új kánon történeti vonalába nagyjából bele is illenek. Van esély ezen kiadványok magyar megjelenésére?

Előre is köszönöm!
2016-10-17 10:58:47
C'baoth
Tisztelt Kiadó!

Nekem is kérdésem lenne az olyan befejezetlen sorozatokkal mint pl a jedi növendék,hogy azokat újra nyomott formában,vagy folytatólagosan terjesztve bármi esély van rá?

Köszönöm
2016-09-25 18:00:22
Bödör Benjamin
Köszönjük a tájékoztatást és a kiadó fáradozását, hogy az olvasók kedvére tegyenek.

Nem mondom, hogy nem az igaziak az új könyvek, de sokkal szívesebben lapoznám a legendák könyveit. Még úgy is, hogy csak 14 éve ismerem csak az univerzumot.
2016-08-31 00:47:06
Marosvölgyi György
Köszönjük, Szukits!
2016-08-26 10:55:12
FrNo
Nagyon szépen köszönjük a tájékoztatást.
2016-08-24 17:44:27
Szukits Kiadó
Kedves Olvasók!
A Kiadó mindent elkövet, hogy további Legendák regények is megjelenhessenek. Úgy tűnik, hogy erre jelen pillanatban van is esély. Már jó ideje folynak ez ügyben az egyeztetések a Disney-vel. Sajnos a szerződéskötési procedura nagyon lassú és még mindig várjuk a Lucasfilm visszajelzését azzal kapcsolatban, hogy mely Legendák címek megjelenését engedélyezik. Reményeink szerint jövőre már újraindulhat a Legendák sorozat hazai kiadása. Egy nagyon kicsi esély arra is van, hogy már esetleg idén is.
2016-08-24 10:14:55
Havasi Máté
Kedves Kiadó!
Bár vásárolom továbbra is az új kánont, én is kérdezném, a Legendák kiadására van-e még lehetőség. Illetve, hogy ezt a tempót nem lehetne-e picit csökkenteni. Én ugyan megengedhetem magamnak, de elolvasni egyelőre én sem tudom mindet.

Személyes véleményem, hogy a Disney-féle kánon megelégszik mindenféle középszerű történettel, amit az SW-logo alatt úgyis megvesznek... Talán a Sith nagyurak az egyetlen igazi kivétel, de nem estem hanyatt tőlük, igaz, még nem tudtam mindet elolvasni (de folyamatban van).
2016-08-24 08:32:21
Kapocsi Dániel
@ Koronczi Zsolt

Minden tisztelettel, de azért azt ne felejtsük el, hogy a "Legends" könyvek esetében sem beszélhetünk mindig a Thrawn-trilógia minőségbeli szintjéről. (Még Zahn-tól sem) Azért tartoznak ide olyan történetek, mint az Alkonybolygó, Jedik gyerekei, Sötétkard, Kristálycsillag, Hűség, Válaszutak vagy akár a Junior sorozat (amit igazából az angolul érkező Wild Space sorozattal lehet majd összehasonlítani) vagy akár a borzalmas Erőpróba.
A Legenda könyveknek is idő kellett, mire komolyabb történetek születhettek meg. Az új kánon ezzel szemben viszonylag rendben van. Bármelyik könyv jobb, mint amiket említettem az előbb. Idővel bízom benne, hogy újra jönnek regények a filmek előtti időkből, mert korábban is azok voltak a legjobb könyvek. (ToR regények, Bane-trilógia, Plagueis, Kóbor lovag)

Idő kell nekik, míg mernek megint nagyokat álmodni, ez hosszú évek alatt egyszer már sikerült, bízom benne, hogy az új kánonban is sikerül majd újrázni.
2016-08-24 08:03:58
Koronczi Zsolt
T. Kiadó!

A kánon könyvekkel semmi bajom, és bár elolvastam az utóhatást, nem hagyott mély nyomot. Bár remélem kijön belöle valami jó is.
Viszont írtak több kötetet is, ami itthon még nem.jelent meg, és valószínű, nagyobb lenne az érdeklődès, mint a felvezető a kövezkező filmhez típusú könyvek. Főleg, mert a hivatalos folytatás (Trawn trilógia) nyomába sem érnek ezek a történetek.
Továbbra is hű olvasójuk leszek, de van néhány be nem fejezett trilógia, amiket újra ki lehetne adni. Údv. K. Zs.
2016-08-23 22:29:43
Haller Balázs
T. Kiadó !

Csak ismételni tudom az elöttem megszólalót. 25 éve olvasok Star Wars-t. A Disney kánon totálisan érdektelen számomra - nem tudok kitörölni a fejemből 25 év SW történelmet. Ha a továbbiakban csak kánon regények jelennek meg tőlem se fognak egy forintot se látni :((((
Egyáltalán van esély további legenda regények magyar megjelenésére ?
2016-08-23 18:41:54
razs
Tisztelt Kiadó!

Azt szeretném kérni, hogy a szándék és az ezzel kapcsolatos jelzés az Önök részéről továbbra is legyen meg az amerikai forgalmazó felé, hogy legendák regények is megjelenhessenek.
Engem az új kánon kötetek továbbra sem érdekelnek, így a jelenlegi ütemezés mellett én egy forint bevételt sem jelentek sem Önöknek, sem a forgalmazónak (kivétel a 4 "kézikönyv").
Szerintem az előző 4-6 hónap SW üresjáratában 2-3 legendák könyv simán beleférhetett volna a nélkül, hogy az a kánon könyvek rovására ment volna. Ez Önök és a forgalmazó számára bevételt, számomra pedig szórakozást biztosított volna.
Én kb. egy fél éve teljesen értetlenül állok ez előtt a döntés előtt és csalódott vagyok, hogy a saját rajongóinkat ilyen szinten nem veszik figyelembe. Pláne úgy, hogy ez számukra is anyagi haszonnal járna.
2016-08-23 17:29:14

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban