Star Wars: Katalizátor - egy Zsivány Egyes regény

Szerző:

Ár: 3.800 Ft 3.040 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
340
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
február 29 - március 6.

James Luceno regénye a legújabb Star Wars film: a Zsivány Egyes előzménye.


A háború szaggatta galaxisban a köztársaságiak és a szeparatisták egyaránt félelmetes, új technológiák kifejlesztésén dolgoznak. Orson Krennic azt a feladatot kapja, hogy hozzon létre egy szuperfegyvert, még mielőtt az ellenség teszi meg ugyanezt. És ehhez régi barátja, Galen Erso, a zseniális tudós lehet a kulcs...

Galen szakterülete az energia fókuszálása, és az eredményeivel nem csupán Krennic figyelmét hívja fel magára, hanem az ellenségét is, így a galaktikus konfliktus egyik döntő fontosságú alakjává válik. Miután Krennic kiszabadítja az Erso családot a szeparatista emberrablók fogságából, a tudós Krennic adósa lesz. Krennic ekkor rendkívüli ajánlatot tesz neki: folytathatja a kutatásait úgy, hogy minden létező támogatást és forrást megkap a munkájához.

Galen és felesége, Lyra hisznek abban, hogy az eredményeiket jó célra fogják felhasználni, azonban Krennicnek más tervei vannak. A tudós segítségével végre valósággá válhat régi álma: a Halálcsillag...

A kutatónak és feleségének fel kell fejtenie Krennic megtévesztésből és csalásból szőtt hálóját ahhoz, hogy életben maradhasson és megmentse a galaxist...

 

A szerző további termékei:

James Luceno
Star Wars: Darth Plagueis
James Luceno
Star Wars: A megtévesztés leple
Ár: 1.800 Ft
James Luceno
Star Wars: Tarkin
Ár: 2.880 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Lénárt Attila
Sheev Palpatine
Kovács Máté
Pokorny Krisztián
Bevallom, nem vártam sokat ettől a regénytől, lévén egy előzmény előzménye, azt hittem, hogy egy sebtében összedobott valami lesz a filmhez, de rettentő nagyon csalódtam. A könyv szinte tekinthető a Tarkin könyv első részének is valamilyen szinten. Megismerjük a film főbb karaktereinek szinte teljes előéletét, de szerencsére sok mindent megtudunk a halálcsillag építéséről is. Aki szerette a filmet, vagy a Tarkin könyvet, annak ez kötelező, sok fontos információ megtudható belőle.
2018-02-21 11:27:36
Reményi József
Nagy Jenő
Nagy Szabolcs
Havasi István
James Luceno: Katalizátor
James megint megcsinálta, egy újabb remek könyvet tett le az asztalra. A Katalizátor a szerző 10. Star Wars regénye. A történet a Zsivány Egyes előzménye. A gonosz útvesztőjéhez hasonlóan itt is remekül összeköti a szálakat a filmmel, a Darth Plagueis-hez hasonlóan hosszabb időt ölel fel, igaz nem olyan sokat, mint a legendás Sith Nagyúrról szóló regény. A történet elején már dúl a Klónháború és elmegyünk egészen a Sötét Idők első két évéig. Kevesebb szereplőre fókuszál, mint vártam, de így legalább volt idő mindenkire.

[spoiler]

A Vallton dolgozó Galen és Lyra Ersot váratlanul éri a bolygón zajló puccs. Az új hatalom a szeparatistákkal szimpatizál, ezért fogságba ejti Erso-ékat. Galen kutatásai úttörőnek számítanak a kyberkristályokkal kapcsolatos energia felhasználás terén. A kristályok energiája lesz az, mely révén a Halálcsillag szuperlézere olyan hatalmas pusztító energiára képes. A kötet másik érdekessége a Halálcsillag klónháborús múltjának feltérképezése, mely sok rejtélyről lerántja a leplet. Ráadásul az űrállomás történetének ezen periódusával még nem igazán foglalkoztak – a Halálcsillag című regényben sem. Poggle bevonása a történetbe nagyon tetszett, végre megmutatták mi történt vele A Sith-ek bosszúja előtt. James megint csak nagyszerűen összeköti A Klónok Háborúja animációs sorozatot és A Sith-ek bosszúját. A fegyverkezési verseny ötlete kitűnő. Krennic ezzel kapcsolatos fejtegetései érdekesek, főleg úgy, hogy mi már sejtjük, hogy Sidious és Tyrannus hogyan manipulálhatják a dolgokat a háttérben.
A regény már azért is egyedülálló, mert ez az első regény, mely szinte teljes mértékben tudósokra koncentrál. Galen Erso csak jobbá akarj tenni a galaxist az új típusú energiafelhasználásával, milliárdokon akar ezzel segíteni. Lyra teljes mértékben támogatja, szereti jó szándékú férjét, hisz az Erőben és a Jedikben. Ő az első, aki felveti, hogy talán a Jedik nem véletlenül tartották távol az embereket a kyberkristályoktól. Orson miután kiszabadítja Galenéket a Valltról, ahol Jyn is megszületett, megpróbálja bevonni Galent a kutatásba. Nehéz a dolga, mert a tudós nem hajlandó katonai projektben részt venni. Orson Krennic hamar bebizonyítja az olvasóknak, hogy a manipuláció mestere, éppúgy, mint a Sith-ek. A regény itt kezd el egyre szövevényesebbé válni, figyelni kell a részletekre, melyek révén eljutunk addig, hogy Galen az Égi Energiának dolgozva elkezdi a szuperlézer megalkotását anélkül, hogy tudná mit is alkot. A háború folyamán és az utána következő években Galenben fokozatosan kialakul az érzés, hogy amit tesz az jó, csak a végén támad fel benne a gyanú. Has Obitt, a csempész több ponton kapcsolódik az Erso család életéhez. Az egyik legjobb szál a regényben: Krennic és Tarkin kölcsönösen manipulálják a csempészt és így eljutunk a végén Erso-ék szökéséhez. Saw Gerrerát is sikerült bevonni a történetbe, bár nem volt nagyobb szerepe, ami nem is baj.

[/spoiler]

Nagyon megkedveltem a történet során Galen és Lyra Ersot, valamint Has Obitt-ot. Krennic mesteri manipulációit is élvezetes volt olvasni. Luceno egy újabb, nagyszerű, fordulatokban és machinációkban gazdag regényt alkotott. Nem érte el a Darth Plagueis szintjét, de így is bekerült a kedvencek közé. Ötös.
2017-04-27 15:42:51
Balázs Nagy
Polák Ákos
Hortobágyi Krisztián
P.A.Video Studio
A regény középpontjában Galen Erso áll, akinek a tudása és kyberkristályokhoz köthető kutatása elengedhetetlen a Halálcsillag pusztító erejének megteremtéséhez. A könyv hiánypótló alkotás, rengeteg érdekes ismeretet szerzünk az olvasása során.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/ZbWsJBoE648
2017-02-24 21:53:09
Bakos János
Osztrogonácz Miklós
Eszméletlen jó regény. És akkor finoman fogalmaztam. A Plagueishez nem ér fel, viszont a Tarkint szépen "kijavította".
Luceno azt írja az elején: "köszönöm, hogy felvettek a fedélzetre". (Vicc) Én azt mondom, hogy a fedélzetnek kéne megköszönnie, hogy egy ilyen kvalitású írót tudnak a társaságukban. Csillagos ötös!
2017-02-16 07:54:43
Köhler Zoltán
Dojcsák Gergő
Kocsis Ferenc
Ennek a regénynek fölöttébb rejtélyes a címe, mivel nem derül ki belőle, mi vagy ki lehet a katalizátor, ami-aki jelenléte szükséges a Halálcsillag fejlesztési projektjéhez. De én speciel Galen Ersóra tippelek, aki nélkül megakad a szuperfegyver építése.
Összességében egy jól összerakott történetről van szó, amiben betekintést nyerhetünk nem csak a Jedik által használt kyber (régebbi nevükön: kaiburr) kristályok tulajdonságaiba és történetébe, de a fiatal birodalom első bűneibe is; mint az erőszakos deportálások, független civilizációk lerohanása és elpusztítása, ökológiai környezetrombolás, rabszolga munkások alkalmazása, sorozatos törvényszegések, belső hatalmi harcok és gátlástalan törtetés a totális hatalom megszilárdítása érdekében.
Luceno a Halálcsillag tervezésének és építésének leírása kapcsán elkövetett egy nem feltűnő, mégis alapvető hibát: azt állítja, hogy már javában zajlik az állomás építése, mikor még senkinek fogalma sincs arról, miféle szuperfegyvert fognak beleépíteni a bolygóromboláshoz, aminek még az elmélete sincs kész, nemhogy a tervei. És semmit sem tudni a képességeiről, működéséről, rombolóerejéről, méretéről, bármilyéről. Mérnöki szempontból ez kész röhej. Teljességgel abszurd és komolytalan hozzáállás a feladathoz.
Van továbbá néhány apróbb hiba a könyvben:
1. A korábbi regényekben szinte mindenhol Jedi Rend van írva. Ebben a könyvben: Jedi-rend.
2. A 8. fejezet elején (101. oldal) az áll, hogy vörös köpenyes császári őrök. Csakhogy ez a fejezet a Klón háború idején játszódik, amikor még köztársaság van, azaz nincs császár, a köztársasági őrök pedig kék egyenruhát viselnek.
3. A regény utolsó mondatának végén az áll, hogy "szürke hipertérbe." Nos, ez butaság. A hipertér világoskék színű.
2017-04-24 14:09:03
Vesszős István
Jászkai Péter
Kirsch Ákos
Na, ezzel is végeztem. Mit is mondjak róla? James Luceno az egyik legjobb Star Wars író, és ezt itt is bizonyítja. Ez a könyv ügyesen összeköti az Előzmény trilógia és a Zsivány egyes közötti időszakot, ügyelve a legapróbb részletekre is. Alaposan megismerjük az Erso családot, akik a Birodalom – főleg Orson Krennic – ármánykodásába keverednek. Látjuk, ahogy a Birodalom világokat kebelez be és tesz tönkre, miközben készül a Halálcsillag.
Rendkívül érdekes regény, de van vele egy komoly problémám: leszámítva az utolsó pár fejezetet, egyszerűen nincs benne izgalom. Néha leül a történet, és vánszorog (legalábbis én így éreztem egyszer-kétszer). Viszont ennek ellenére színvonalas történet, mindenképpen megéri elolvasni.
2017-03-12 12:23:44
Vass Zsolt
Tóth András
Beleolvasás nem lesz ?
2017-02-07 15:29:34

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Sithek és gonosztevők akció

Horror akció

Képregény, figura akár féláron

Star Wars Legendák

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban