Star Wars: Katalizátor - egy Zsivány Egyes regény

Szerző:

Ár: 3.800 Ft 3.040 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
340
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
június 1 - 7.

James Luceno regénye a legújabb Star Wars film: a Zsivány Egyes előzménye.


A háború szaggatta galaxisban a köztársaságiak és a szeparatisták egyaránt félelmetes, új technológiák kifejlesztésén dolgoznak. Orson Krennic azt a feladatot kapja, hogy hozzon létre egy szuperfegyvert, még mielőtt az ellenség teszi meg ugyanezt. És ehhez régi barátja, Galen Erso, a zseniális tudós lehet a kulcs...

Galen szakterülete az energia fókuszálása, és az eredményeivel nem csupán Krennic figyelmét hívja fel magára, hanem az ellenségét is, így a galaktikus konfliktus egyik döntő fontosságú alakjává válik. Miután Krennic kiszabadítja az Erso családot a szeparatista emberrablók fogságából, a tudós Krennic adósa lesz. Krennic ekkor rendkívüli ajánlatot tesz neki: folytathatja a kutatásait úgy, hogy minden létező támogatást és forrást megkap a munkájához.

Galen és felesége, Lyra hisznek abban, hogy az eredményeiket jó célra fogják felhasználni, azonban Krennicnek más tervei vannak. A tudós segítségével végre valósággá válhat régi álma: a Halálcsillag...

A kutatónak és feleségének fel kell fejtenie Krennic megtévesztésből és csalásból szőtt hálóját ahhoz, hogy életben maradhasson és megmentse a galaxist...

 

A szerző további termékei:

James Luceno
Star Wars: A megtévesztés leple
Ár: 1.800 Ft
James Luceno
Star Wars: Tarkin
Ár: 1.800 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Kiss Márton
DD
Lénárt Attila
Sheev Palpatine
Kovács Máté
Pokorny Krisztián
Bevallom, nem vártam sokat ettől a regénytől, lévén egy előzmény előzménye, azt hittem, hogy egy sebtében összedobott valami lesz a filmhez, de rettentő nagyon csalódtam. A könyv szinte tekinthető a Tarkin könyv első részének is valamilyen szinten. Megismerjük a film főbb karaktereinek szinte teljes előéletét, de szerencsére sok mindent megtudunk a halálcsillag építéséről is. Aki szerette a filmet, vagy a Tarkin könyvet, annak ez kötelező, sok fontos információ megtudható belőle.
2018-02-21 11:27:36
Reményi József
Nagy Jenő
Nagy Szabolcs
Havasi István
James Luceno: Katalizátor
James megint megcsinálta, egy újabb remek könyvet tett le az asztalra. A Katalizátor a szerző 10. Star Wars regénye. A történet a Zsivány Egyes előzménye. A gonosz útvesztőjéhez hasonlóan itt is remekül összeköti a szálakat a filmmel, a Darth Plagueis-hez hasonlóan hosszabb időt ölel fel, igaz nem olyan sokat, mint a legendás Sith Nagyúrról szóló regény. A történet elején már dúl a Klónháború és elmegyünk egészen a Sötét Idők első két évéig. Kevesebb szereplőre fókuszál, mint vártam, de így legalább volt idő mindenkire.

[spoiler]

A Vallton dolgozó Galen és Lyra Ersot váratlanul éri a bolygón zajló puccs. Az új hatalom a szeparatistákkal szimpatizál, ezért fogságba ejti Erso-ékat. Galen kutatásai úttörőnek számítanak a kyberkristályokkal kapcsolatos energia felhasználás terén. A kristályok energiája lesz az, mely révén a Halálcsillag szuperlézere olyan hatalmas pusztító energiára képes. A kötet másik érdekessége a Halálcsillag klónháborús múltjának feltérképezése, mely sok rejtélyről lerántja a leplet. Ráadásul az űrállomás történetének ezen periódusával még nem igazán foglalkoztak – a Halálcsillag című regényben sem. Poggle bevonása a történetbe nagyon tetszett, végre megmutatták mi történt vele A Sith-ek bosszúja előtt. James megint csak nagyszerűen összeköti A Klónok Háborúja animációs sorozatot és A Sith-ek bosszúját. A fegyverkezési verseny ötlete kitűnő. Krennic ezzel kapcsolatos fejtegetései érdekesek, főleg úgy, hogy mi már sejtjük, hogy Sidious és Tyrannus hogyan manipulálhatják a dolgokat a háttérben.
A regény már azért is egyedülálló, mert ez az első regény, mely szinte teljes mértékben tudósokra koncentrál. Galen Erso csak jobbá akarj tenni a galaxist az új típusú energiafelhasználásával, milliárdokon akar ezzel segíteni. Lyra teljes mértékben támogatja, szereti jó szándékú férjét, hisz az Erőben és a Jedikben. Ő az első, aki felveti, hogy talán a Jedik nem véletlenül tartották távol az embereket a kyberkristályoktól. Orson miután kiszabadítja Galenéket a Valltról, ahol Jyn is megszületett, megpróbálja bevonni Galent a kutatásba. Nehéz a dolga, mert a tudós nem hajlandó katonai projektben részt venni. Orson Krennic hamar bebizonyítja az olvasóknak, hogy a manipuláció mestere, éppúgy, mint a Sith-ek. A regény itt kezd el egyre szövevényesebbé válni, figyelni kell a részletekre, melyek révén eljutunk addig, hogy Galen az Égi Energiának dolgozva elkezdi a szuperlézer megalkotását anélkül, hogy tudná mit is alkot. A háború folyamán és az utána következő években Galenben fokozatosan kialakul az érzés, hogy amit tesz az jó, csak a végén támad fel benne a gyanú. Has Obitt, a csempész több ponton kapcsolódik az Erso család életéhez. Az egyik legjobb szál a regényben: Krennic és Tarkin kölcsönösen manipulálják a csempészt és így eljutunk a végén Erso-ék szökéséhez. Saw Gerrerát is sikerült bevonni a történetbe, bár nem volt nagyobb szerepe, ami nem is baj.

[/spoiler]

Nagyon megkedveltem a történet során Galen és Lyra Ersot, valamint Has Obitt-ot. Krennic mesteri manipulációit is élvezetes volt olvasni. Luceno egy újabb, nagyszerű, fordulatokban és machinációkban gazdag regényt alkotott. Nem érte el a Darth Plagueis szintjét, de így is bekerült a kedvencek közé. Ötös.
2017-04-27 15:42:51
Balázs Nagy
Polák Ákos
Hortobágyi Krisztián
P.A.Video Studio
A regény középpontjában Galen Erso áll, akinek a tudása és kyberkristályokhoz köthető kutatása elengedhetetlen a Halálcsillag pusztító erejének megteremtéséhez. A könyv hiánypótló alkotás, rengeteg érdekes ismeretet szerzünk az olvasása során.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/ZbWsJBoE648
2017-02-24 21:53:09
Bakos János
Osztrogonácz Miklós
Eszméletlen jó regény. És akkor finoman fogalmaztam. A Plagueishez nem ér fel, viszont a Tarkint szépen "kijavította".
Luceno azt írja az elején: "köszönöm, hogy felvettek a fedélzetre". (Vicc) Én azt mondom, hogy a fedélzetnek kéne megköszönnie, hogy egy ilyen kvalitású írót tudnak a társaságukban. Csillagos ötös!
2017-02-16 07:54:43
Köhler Zoltán
Dojcsák Gergő
Kocsis Ferenc
Ennek a regénynek fölöttébb rejtélyes a címe, mivel nem derül ki belőle, mi vagy ki lehet a katalizátor, ami-aki jelenléte szükséges a Halálcsillag fejlesztési projektjéhez. De én speciel Galen Ersóra tippelek, aki nélkül megakad a szuperfegyver építése.
Összességében egy jól összerakott történetről van szó, amiben betekintést nyerhetünk nem csak a Jedik által használt kyber (régebbi nevükön: kaiburr) kristályok tulajdonságaiba és történetébe, de a fiatal birodalom első bűneibe is; mint az erőszakos deportálások, független civilizációk lerohanása és elpusztítása, ökológiai környezetrombolás, rabszolga munkások alkalmazása, sorozatos törvényszegések, belső hatalmi harcok és gátlástalan törtetés a totális hatalom megszilárdítása érdekében.
Luceno a Halálcsillag tervezésének és építésének leírása kapcsán elkövetett egy nem feltűnő, mégis alapvető hibát: azt állítja, hogy már javában zajlik az állomás építése, mikor még senkinek fogalma sincs arról, miféle szuperfegyvert fognak beleépíteni a bolygóromboláshoz, aminek még az elmélete sincs kész, nemhogy a tervei. És semmit sem tudni a képességeiről, működéséről, rombolóerejéről, méretéről, bármilyéről. Mérnöki szempontból ez kész röhej. Teljességgel abszurd és komolytalan hozzáállás a feladathoz.
Van továbbá néhány apróbb hiba a könyvben:
1. A korábbi regényekben szinte mindenhol Jedi Rend van írva. Ebben a könyvben: Jedi-rend.
2. A 8. fejezet elején (101. oldal) az áll, hogy vörös köpenyes császári őrök. Csakhogy ez a fejezet a Klón háború idején játszódik, amikor még köztársaság van, azaz nincs császár, a köztársasági őrök pedig kék egyenruhát viselnek.
3. A regény utolsó mondatának végén az áll, hogy "szürke hipertérbe." Nos, ez butaság. A hipertér világoskék színű.
2017-04-24 14:09:03
Vesszős István
Jászkai Péter
Kirsch Ákos
Na, ezzel is végeztem. Mit is mondjak róla? James Luceno az egyik legjobb Star Wars író, és ezt itt is bizonyítja. Ez a könyv ügyesen összeköti az Előzmény trilógia és a Zsivány egyes közötti időszakot, ügyelve a legapróbb részletekre is. Alaposan megismerjük az Erso családot, akik a Birodalom – főleg Orson Krennic – ármánykodásába keverednek. Látjuk, ahogy a Birodalom világokat kebelez be és tesz tönkre, miközben készül a Halálcsillag.
Rendkívül érdekes regény, de van vele egy komoly problémám: leszámítva az utolsó pár fejezetet, egyszerűen nincs benne izgalom. Néha leül a történet, és vánszorog (legalábbis én így éreztem egyszer-kétszer). Viszont ennek ellenére színvonalas történet, mindenképpen megéri elolvasni.
2017-03-12 12:23:44
Vass Zsolt
Tóth András
Beleolvasás nem lesz ?
2017-02-07 15:29:34

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban