% Star Wars: Zsivány Egyes (puhafedeles)

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
360
Kötés:
puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
január 28 - február 3.

A Zsivány Egyes mozifilm regényváltozata új jelenetekkel és kiegészítő anyagokkal.

Ahogy a Birodalom sötét árnya fokozatosan terjeszkedik, egyre aggasztóbb hírek érkeznek a galaxis minden részéből. A felkelők tudomást szereznek egy titokzatos fegyverről, mely a Birodalom által uralt űr mélyén épül. Ha egyszer  elkészül, semmi sem állhat majd ellen neki, akár egész bolygók elpusztítására is képes lesz. A hírek szerint a rettenetes gépezet építése már a befejezéséhez közeledik...

A galaxis lakóinak sorsa egy szokatlan összetételű csapaton múlik: egy bosszúvágytól hajtott, leleményes fiatal nőn; egy felkelő parancsnokon, akinek orgyilkosságot kellene végrehajtania; egy szökevény pilótán; egy vak szent emberen, és mindenre elszánt bajtársán; valamint egy veszedelmes birodalmi droidon, akit egykori gazdái ellen fordítottak. A felkelőknek minden eddiginél nagyobb szükségük lenne egy jelentős győzelemre, de ehhez a különös csapatnak meg kell szereznie a Birodalom új fegyverének terveit...

Ám mialatt veszélyes céljuk felé tartanak, a szörnyű gépezet is felbukkan a láthatáron, csak arra várva, hogy kihirdesse a császár zsarnoki uralmát a galaxisban egy olyan csapással, mellyel rászolgál rettegett nevére: a Halálcsillag.

 

A szerző további termékei:

Alexander Freed
Star Wars: Battlefront - Alkony század
Ár: 3.192 Ft
Alexander Freed
Star Wars: Zsivány Egyes (keménytáblás)
Ár: 3.992 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Vass Zsolt
Bakos János
Kocsis Ferenc
Ez egy jól megírt könyv, ami néhány apró részlettől eltekintve hűen követi a film eseményeit és néhol kiegészíti a jeleneteket háttér információkkal, utalásokkal, leírásokkal.
Jedha város megsemmisítésének és a holdról való szökésnek a leírásával én személy szerint nem vagyok elégedett. Láthatóan a szerző képtelen volt érzékletes leírást adni erről a kataklizmáról, noha egyébként más dolgokról nagyon részletesen és jól ír. Talán a könyv befejezése előtt nem látta a filmet vagy ezt a jelenetet, mert még nem volt kész, így csak a forgatókönyvre hagyatkozhatott, azért?
Vader szerepeltetésének és a mustafari kirándulásnak gyakorlatilag semmi valós szerepe, jelentősége nincsen a regényben. Olyan érzést kelt az egész, mintha csak azért került volna bele a történetbe, hogy Vader ne csupán a sztori végén jelenjen meg a néző-olvasó számára.
A regény utolsó fejezetét kicsit összecsapottnak éreztem. Az epilógus jelenetei szerintem túl rövidek a jelentőségükhöz képest, mintha a szerző nagyon sietett volna határidőre befejezni a könyvet.
Érdekes felvetés, hogy a Tantive IV. azért volt a scarifi csata alatt végig a Profundity dokkjában, mert korábban megsérült egy küldetésen és a személyzete az utolsó pillanatig javította a korvettet. A filmben ebből semmi sem látszott. Kár, hogy teljességgel életszerűtlen az egész. Minek vitt magával a felkelő flotta vezérhajója egy hibás, mozgás és harcképtelen korvettet a csatába? Ahelyett, hogy hátrahagyták volna a Yavin 4 bázison vagy egy akörüli orbitális pályán? Szerintem jobb megoldás lett volna az, ha Leia hajója késve érkezik a csata helyszínére erősítésnek és a sérült Profundityról Raddus átsugározza nekik az adatokat.
A regényben előforduló apróbb helyesírási hibák mellett találtam néhány bakit is:
1. A 2. fejezet 56. oldalán a következő szöveg szerepel: "aztán kimászott a pilótafülkéből és megkereste a kabinját." Az U-szárnyú vadászgépben nincsenek kabinok. Helyesen: választott magának az utastérben egy ülést.
2. A 7. fejezet 123. oldalán az áll, hogy a Halálcsillag központi reaktorát légcserélő egységekkel hűtötték a szuperlézer tüzelése előtt. Ez műszaki nonszensz, tekintve, hogy a levegőnek milyen kicsi a hőtároló kapacitása, mondjuk a vízhez képest. Egy ekkora reaktor hűtéséhez így valószínűleg hatalmas mennyiségű vizet (esetleg fagyállót) kell keringtetni az állomás magja és felszíne között, több független rendszerben, hogy a hőt elvezethessék az űrbe.
3. A 19. fejezetben a 308. oldalon van egy vicces fordítói vagy szerkesztői hiba: "K-2SO-4-et", ami a kálium-szulfát képlete (műtrágya).
2017-04-28 22:53:58
P.A.Video Studio
A történet középpontjában a Halálcsillag terveinek drámai, héroszi, zsivány, megható, fordulatos, izgalmas ellopása áll, amit a szerző élettel és gondolatokkal megtöltött szereplők megelevenítésével regényként is élvezhető formában tár az olvasó elé.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/PaS4sAi3kEM
2017-03-24 20:07:31
Köhler Zoltán
Jaskó Gábor
Jaskó Gábor
Osztrogonácz Miklós:
Mikor kérdeztem akkor még nem volt beleolvasó.
2017-03-03 12:20:03
Osztrogonácz Miklós
Szente Mihály, Oszlánszky Zsolt
(Beleolvasok menű...)
2017-03-01 22:21:29
Jaskó Gábor
Lehetne tudni a fordítót? :)
2017-01-05 15:56:33

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban