Star Wars: Utóhatás - A Birodalom vége

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 1.995 Ft
Megtakarítás: 50 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
420
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
június 1 - 7.

Közeleg a Birodalom és az Új Köztársaság utolsó nagy ütközete...

Az endori csata megtörte a Birodalom hatalmát, erőinek maradéka szétszóródott a galaxisban. Ám a felkelőknek a győzelmet követő hónapokban sincs könnyű dolguk: birodalmi túlélők szörnyű csapást mérnek a most születő Új Köztársaságra, ezért az új demokrácia vezetői kénytelenek még nagyobb erőkkel keresni a rejtőzködő ellenséget.

Az aljas támadásban játszott szerepéért hajtóvadászat indul Rae Sloane admirális ellen, amit Leia hercegnő kérésére Norra Wexley, a volt felkelő pilóta vezet. De Norrát nem csak az Új Köztársaság iránti lojalitás hajtja. A férje nemrég a gonosz merénylet egyik gyilkos bábja lett, és ezért legalább annyira szeretne bosszút állni, mint igazságot szolgáltatni.

Ugyanakkor maga Sloane is dühödt hajszába kezd: az álnok Gallius Raxot üldözi, egészen a sivár Jakku bolygóig. Rax, az Új Köztársaságra mért csapás kitervelője volt az, aki elvezette a Birodalmat ehhez a meghatározó pillanathoz. A ravasz stratéga összegyűjti a Birodalom hadigépezetének maradványait, hogy végrehajtsa a néhai Palpatine császár utolsó tervét...

Mialatt a birodalmi flotta a Jakku körül kering, köztársasági vadászgépek tartanak a bolygó felé, hogy befejezzék azt, amit az Endornál elkezdtek. Norra és társai pedig egyenesen beleszáguldnak egy eget-földet felperzselő, apokaliptikus ütközetbe – egy csatába, amely egyszer s mindenkorra meghatározza a galaxis lakóinak jövőjét...

 

A szerző további termékei:

 
Chuck Wendig
Star Wars: Utóhatás
Ár: 1.995 Ft
Chuck Wendig
Star Wars: Utóhatás - Adósság
Ár: 1.995 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Domján Dániel
Alex Djuric
Erre volt szükség!
Hogyan szűnt meg a Birodalom? Mik voltak az Első Rend első pillanatai? Hogyan jutottunk el az Új Köztársaság 7. részben látható formájához?
Ebben a könyvben mind kiderül, a szereplők remekül görgetik maguk előtt az eseményeket, kapunk egy remekül kidolgozott csatát, sok drámát, sajnálom, hogy nem láthatom filmben ;)
A cselekmény jól megalkotott, a helyszínek változatosak, és sok mindent megtudunk Jakku sivatagos bolygójáról.
Ha tetszettek az előző részek, ajánlom, mivel pontot tesz a végükre egy méltó és sztoriba tökéletesen illő lezárással. 5/5 :)
2020-04-21 21:30:00
Kiss László
Lénárt Attila
Kovács Máté
Vass Zsolt
Pokorny Krisztián
Méltó lezárása a trilógiának, tetszett, hogy végeredményben megalapoztak az új trilógiának.
2018-02-01 09:34:23
P.A.Video Studio
Jobban tetszett, mint az előző kötet, de kb. összességében ugyanannyira, mivel most is tudtam izgulni a szereplőkért. A Jakku bemutatása lenyűgöző, a Birodalom megtámadásáról való szavazás körüli nehézségek izgalmasak, a szereplők az első kötethez képest változáson mentek keresztül, de számomra nem alkottak olyan maradandót, mint Thrawn, Mara Jade, Talon Karrde, Niles Ferrier, Borsk Fey’lya, vagy Garm Bel Iblis.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/OsiVMlvjdrY
2017-08-25 19:59:02
Bakos János
Körmendi Csaba
Sheev Palpatine
Reményi József
Reményi József
Nagy Jenő
Hortobágyi Krisztián
Havasi István
Chuck Wendig: Utóhatás: A Birodalom vége
A trilógia harmadik kötete pontot tesz az Új Köztársaság és a Birodalom közötti konfliktus végére. A régi Legendákban ez A jövő látomása című kötetben történt meg, 15 évvel az endori csata után. Az új kánonban már egy évvel Sidious és Vader halála után bekövetkezett. Ennek pozitív vonása az, hogy legalább az új sztorikban valószínűleg már kevesebb szerepet kap a Birodalom maradéka (akik itt most még ellenállók) egészen az Első Rend feltűnéséig. Ellenben a bűnszervezetek, mint a Fekete Nap, a Vörös Kulcs; illetve az újjáalakuló szervezetek, mint pl. az Új Szeparatista Unió, vagy a Kereskedelmi Rendszerek Konföderációja jó konfliktusforrásokat teremtenek majd a további áthidaló sztoriknak. Az Utóhatás itt véget ért, bizonyos kérdésekre válaszokat kapunk, de (ahogy azt sejteni lehetett) rengeteg még a megválaszolatlan dolog. A kötet pozitívumai. Rengeteg az utalás a különböző filmekre, sorozatokra és könyvekre, képregényekre. A klónok támadása, A Klónok Háborúja, Zsivány Egyes, Az ébredő Erő… stb. Végre egyre több az utalás a Régi Köztársaságra. Itt kerül először tényleges említésre az, hogy a Galaktikus Birodalom egyfajta új Sith Birodalom, az ősi idők Sith Birodalmának jogutódja. A helyszínek elég változatosak. Még a Jakkut is sikerült sokkal érdekesebbé tenni. A negatívum, hogy a párbeszédek még több helyen bénák, az új szereplők közül továbbra se tud mindenki megfogni.

[spoiler]
Sok figura motivációja a bosszú. Norrának és Sloane-nak egyaránt. Az író ezeket az érzéseket viszont inkább egysíkúan ábrázolta. Sidious tartalékterve egy kissé fura. Őt inkább úgy ismerhetjük, mint akinek számtalan tartalék terve van. Itt viszont nem. Arra épített, hogy mindenképpen győz, vagy ha mégsem, akkor inkább vesszen oda a Birodalom. Az újrakezdéssel kapcsolatos tervek természetesen nem kerülnek részletezésre, csak annyit tudunk meg, hogy az Ismeretlen Régiókba kell a Birodalom maradékának utazni, mert van ott valami. Luke sajnos itt sem szerepel, csak a hangja jelenik meg. Pedig a Megtört Birodalom képregénybe sikerült betenni legalább egy szám erejéig. Sinjir itt valahogy még kevésbé érdekesebb, mint az előző kötetekben. Temmin szerepe is inkább a jakkui csatában értékelhető. A politikai szálat sikerült érdekessé és izgalmassá tenni. Csont uraság pusztulása elég fájó pont volt. Jas szála akkor vált volna érdekessé, amikor Embo és Dengar csatlakozott hozzá. Kár, hogy ezt nem fejtették ki annyira. Jom áldozata megható volt, de Chunck ezt is letudta röviden. A Sloane-nal, Norrával, Brentin-nel és Rax-szel foglalkozó részek nagyon jók. Rax múltja, kapcsolata Sidious-szal, az obszervatórium, mint helyszín rendkívül hangulatosak. Remélem, a későbbiekben kifejtik mi az, amit Sidious érzékelt az Ismeretlen Régiókban. A jakkui csata nagyszabású, de sajnos több helyen unalmas és vontatott lett. Több helyen is úgy éreztem, hogy lapoznom kéne. A közjátékok közül a Jar Jar-ral, (szegényt nagyon megsajnáltam, de szerencsére talált új barátot) a Mas Ameddával és az Üresség (itt Túlvilág) Akolitusaival foglalkozó részek tetszettek.
[/spoiler]

Összességében véve egy jó könyv, de a kitűnőtől messze áll. Négyes.
2017-09-03 20:20:08
Kirsch Ákos
A Birodalom Vége.. ez a regény valóban bemutatja, hogyan ért véget a Császár által létrehozott rezsim, melynek tetőpontja a jakkui csatában bontakozott ki. Lendületes történet, meglehetősen durva akciók vannak benne, ami kissé szokatlan egy Star Wars könyvtől, de végül is élvezetesek voltak. A könyv mindenképp fontos az új kánon szempontjából, de éppen ezért több választ is vártam tőle, és itt bizony csalódnom kellett. A legvégén is inkább csak sejtet dolgokat, de konkrét lezárást nem ad. A meleg karaktert is picit túltolta az író, néha már soknak éreztem az ezzel kapcsolatos részeket. Ettől függetlenül szórakoztató és érdekes történetet nyújtott, érdemes elolvasni.
2017-06-20 11:59:35
Polák Ákos
Köhler Zoltán
Kocsis Ferenc
Sajnos ez a rész sem lett jobb a két előzőnél, bár a szerző nagyon igyekezett remekművet alkotni. De valahogy nem érzem rajta, hogy sikerült volna. Talán azért, mert a főszereplők nem jellemfejlődésen, hanem jellemhanyatláson mennek át a történetben és egy csomó agyatlan ostobaságot művelnek, ami egyáltalán nem vall rájuk, a sokat tapasztalt háborús veteránokra. Vagy azért, mert egy idő után eléggé idegesítőnek találtam, hogy a szereplők hosszú, a helyzethez nem illő beszélgetéseket folytatnak egymással olyan témákról, amik nem tartoznak szorosan a tárgyhoz. A sok ömlengés egyáltalán nem illik a szereplők jelleméhez és az aktuális körülményekhez. De az is lehet, hogy a jakkui csata értelmetlensége verte ki nálam a biztosítékot. Egy távoli, jelentéktelen világért miért vívna a birodalom maradványa és az Új Köztársaság egy hónapokig elhúzódó, véres csatát? Ez se taktikai, se stratégiai, se politikai vagy gazdasági szempontból nem jár előnnyel egyik fél számára sem, hátránnyal (veszteséggel) viszont igen.

Az űrcsata még csak rendben van: meg kell semmisíteni a birodalmi flotta csoportosítást, hogy ne veszélyeztessenek más világokat. De mi értelme van csapatokat ledobni a Jakkura és ott harcolni a felszíni erőkkel? Bőven elég lett volna blokád alá helyezni a bolygót. Mivel a sivatagos világon nincs mezőgazdaság, a lent rekedt birodalmi erők előbb-utóbb kifogynak az élelem utánpótlásból és vagy feltétel nélkül megadják magukat vagy éhen halnak a sivatagban. A Jakkun senkire nézve nem jelentettek veszélyt, a minimális lakosságot kivéve, akik viszont lényegtelen tényezők a háború kimenetele szempontjából. Egy normális új köztársasági parancsnok soha nem küldte volna a katonáit a Jakkura harcolni a nagy semmiért, ha egyetlen lövés nélkül is legyőzheti az ellenséget a blokáddal.
2017-08-03 13:52:18
Tóth András
Beleolvasás nem lesz?
2017-05-24 08:47:05

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban