Star Wars: Bizonyos szemszögből

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 1.995 Ft
Megtakarítás: 50 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
500
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
június 1 - 7.

Negyven év, negyven történet. 1977. május 25-én a világ megismerte Hant, Luke-ot, Leiát, egy droidpárost, egy öreg varázslót, egy feketébe öltözött gonosztevőt, és egy lehetőségekkel teli galaxist. A Star Wars negyven éven át páratlan kulturális jelenség maradt, rajongók és alkotók generációit inspirálta és befolyásolta. A gazdag történetmesélés tüzét egyetlen film lobbantotta fel, részben azért, mert a Star Wars galaxis elevennek érződik. Furcsa és csodálatos szereplők jelennek meg a mozivásznon, és elgondolkodtatnak minket... De vajon mi lehet az ő saját történetük? 43 író adta a vízióit ahhoz, hogy újra elmeséljük az eredeti Csillagok háborúja filmet. A negyven novella mindegyike újra bemutatja a film valamelyik jelenetét úgy, ahogyan azt egy-egy mellékszereplő látta. A Bizonyos szemszögből kiváló és sikeres szerzők és a Star Wars irodalom elismert mesélőinek írásait tartalmazza: Gary Whitta áthidalja a rést a Zsivány Egyes és az Egy új remény között, Antilles kapitány szemszögéből. Beru néni megtalálja a hangját Meg Cabot bensőséges karaktertanulmányában. Nnedi Okorafor méltóságot és mélységet ad a legkülönösebb szereplőnek: a hulladékzúzóban élő szörnynek. Pablo Hidalgo borzongató bepillantást nyújt Tarkin nagymoff elméjébe. Wil Wheaton elevenbe vágó mesét szőtt a Yavinon hátrahagyott felkelőkről. És még harmincöt derűs, szívszaggató és megdöbbentő novella. Tapasztaljuk meg a Csillagok háborúja történetét egy sor egészen új szemszögből!

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

P.A.Video Studio
A regény a negyedik epizód bemutatásának negyvenedik évfordulója alkalmából jelent meg, és tartalmaz negyven novellát, melyek lineárisan követik a film cselekményét megismertetve az olvasóval a jelenetekben feltűnő mellékszereplőket, azok gondolatait. Sajnos a történetek minősége hullámzó, ezért nyugodtabb szívvel tudom ajánlani a Mos Eisley meséket. A csillagok a magyar kiadás minőségének szólnak.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/2jQ60ntjQB8
2021-01-01 19:48:56
Lengyel Ádám
Rövid véleményem (6 percben): https://youtu.be/Md0Kk0xHIyk
2020-11-26 23:14:11
Kovács Máté
Lénárt Attila
Polák Ákos
Saille
Nagyon érdekes volt ez a kötet a sokszínű novelláival. Bár először úgy gondoltam, nem lesz gond egyvégtében kiolvasni az 500 oldal ellenére sem, hisz elég rövidke mininovellákból áll, de aztán rájöttem, sokkal nagyobb élmény, ha nem mosódnak össze a történetek, hanem szép lassan ízlelgeti őket az ember.
Őszintén szólva én „perverzül” imádom a mások fejébe kukucskálást, vagyis nagyon kiváncsivá tesznek az ilyen sztorik, amik a mellékszereplők reagálásait mutatják be a főzereplőkre és az események fő sodrára.
Az időrendet próbálták végig nagyon betartani, így az első novella a Scarifról való meneküléssel kezdődik, míg a kötet végén az yavini csata győzelmi ünnepségén találjuk magunkat. (Igaz utána is van még egy sztem jópofán kicsavart novella kiegészítésként….)
A novellák érthetően változó színvonalúak, ill. érdekességűek, de amik megmaradtak bennem:
miért nem lőttek a mentőkabinokra – az adminisztrációs levezetésen szétröhögtem magam.
A Vörös droidnak miért nem egy programrészlet bukkant fel a lázadókról?
Reiyin mit talált, kyberkristályt? És, hogy Jot-on, a kis jawán mennyi minden múlott, hogy Artu eljuttathatta az üzenetét Obi-vannak!
Az ékkőszemű taszken felbukkanása (a Kenobi c. könyvből) és különös egyezsége Kenobival.
Nagyon szép Qui-gon utolsó testetöltése Obi-van előtt a Tatuinon.
Beru visszaemlékezése jópofa, csak kicsit rövid.
Greedóról és a Modális Nóduszokról vannak hosszabb elbeszélések a Történetek sorozatban – ezt kicsit feleslegesnek ítéltem.
Viszont Wuher a csapos emlékei a Klónháborúról nagyon felvillanyoztak (kiváncsi lettem volna arra, kik is mentették meg személy szerint, de ez nem derül ki.).
A csempészek és a Mos Eisley-i csempésztársadalom különböző alakjainak felvillantása nagyon érdekes azoknak, akik ezeket a sztorikat szeretik.
A 110-es rohamosztagos találkozása hőseinkkel a „nem ezeket a droidokat keresik” jelenetben, majd újsfent a Halálcsillagon ("mégis ezeket a droidokat kerestük") szintén nagyon vicces. A viharba belelovagló rohamosztagos számomra felemelő és misztikus volt, éppúgy, ahogy a szemétzúzó szörnyének újraértelmezése is.
Wil Wheaton szívszorító novellája egy közjáték a Yavinon a kislányát féltő apáról, aki annyira félti a lányát, hogy aggódásában rossz döntést hoz annak biztonsága érdekében.
Fantasztikus volt viszont „belülről” látni az Alderaan pusztulását, ez mindig izgatott, és most Bail Organa és a felesége szemén keresztül megrázóan végig is élhetjük…
Ahogy felkavaró Obi-van utolsó csatája Vaderrel is, és közben ahogy a múlt-jelen-jövőt egyszerre éli meg, mire döntésre jut.
Aztán a Dagobah-n Yoda és Obi-van vitatkoznak Skywalker tanításáról – mivel Yoda mást szemelt ki (ez nagyon izgalmas adalék – így sokkal érthetőbbé válnak Yoda zsörtölődései).
A yavini csatáról több novella is szól, talán ezek a legizgalmasabbak, hiába éljük át vagy 3-4x más-más szemszögből, ugyanolyan torokszorító és felemelő. És még azt is megtudjuk, Lando hol és hogyan értesül az egészről, és mi az amit a legmegdöbbentőbbnek talál az egészben….
És ezenkívül még egy csomó-csomó, továbbgondolásra késztető írás található e kötetben.

Szerintem ez a kötet kifejezetten érdekes, izgalmas, mellbevágó, vagy épp poénos feldolgozása a (most már) több mint 40 éves alapműnek, a különböző stílusú írók méltó tisztelgése George Lucas műve előtt.
2018-03-20 20:54:39
Köhler Zoltán
Fuchs László
Vass Zsolt
Kocsis Ferenc
A legtöbb novella nekem nem igazán tetszett, bár irodalmi szempontból jól vannak megírva, de a tartalmuk számos ponton kifogásolható, mivel a szerzők nem néztek utána az ismert részleteknek. Azaz összecsapták, elkapkodták a dolgot és a kiadó szerkesztője sem fedezte fel, javította ki vagy javíttatta ki velük ezeket a hibákat, tévedéseket, elírásokat. Ennél jobb novellás kötetet érdemelt volna az Egy új remény a 40. évforduló alkalmából.
Amit hiányoltam: hogy sok mellékszereplő nem kapott történetet, noha megérdemelte volna. Ilyenek: Owen Lars, a Tosche állomáson időző barátok (Fixer, Camie, Deak, Windy), Wioslea (a vuvrian kereskedő, akinek Luke eladta a terepsiklóját), az Alderaan törmelékmezejében repülő Falcont felfedező és a Halálcsillaghoz csaló TIE pilóta, Poul Treidum hadnagy (a 327-es hangár ügyeletes tisztje), Edmos Khurgee százados (aki átvizsgálta a Falcont a dokkban), Shann Childsen hadnagy (az AA-23-as börtönblokk ügyeletes parancsnoka), Jan Dodonna tábornok (a massassi előőrs parancsnoka).
2018-03-20 19:52:46

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban