Star Wars: Az utolsó Jedik (keménytáblás)

Szerző:

Ár: 4.990 Ft 3.992 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
320
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
október 31 - november 6.

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban....

A Rian Johnson rendezőtől kapott információk segítségével a Star Wars: Az utolsó Jedik című regényében Jason Fry kibővítette a filmben látható történetet olyan jelenetekkel, amelyek alternatív forgatókönyv-változatokból származnak, illetve kiegészítette a történetet a filmből kimaradt egyéb elemekkel.

A Birodalom hamvaiból új veszélyforrás emelkedik ki: a könyörtelen Első Rend. Szerencsére új hősök is felbukkannak, akik fegyvert ragadnak, és akár az életüket is hajlandóak kockáztatni a galaxis lakóinak szabadságáért. Rey, az Erő-érzékeny árva; Finn, az egykori rohamosztagos; és Poe Dameron, a bátor X-szárnyú pilóta és még sokan mások összegyűlnek, hogy Leia Organa tábornok és az Ellenállás oldalán küzdhessenek. Ám az Első Rend parancsnokának, Snoke legfőbb vezérnek, és az ő végrehajtójának, Kylo Rennek óriási hadsereg és pusztító tűzerő áll a rendelkezésére és a fény bajnokaira talán a teljes megsemmisülés vár. Egyetlen reményük maradt csupán: az eltűnt legenda, Luke Skywalker Jedi mester...

A Star Wars: Az utolsó Jedik ott kezdődik, ahol a Star Wars: Az ébredő Erő véget ért. A fény és a sötétség küzdelme újra a tetőfokára hág, és eddig ismeretlen területekre is kiterjed.

 

A sorozat további részei:

2. Cavan Scott
Star Wars: Köztársaság Fénykora: Viharfellegek
Ár: 3.668 Ft
Claudia Gray
Star Wars: Elveszett csillagok
Ár: 3.192 Ft
 

A szerző további termékei:

Jason Fry
Star Wars: Az utolsó Jedik (puhafedeles)
Ár: 3.192 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Lénárt Attila
Havasi István
Jason Fry: Az utolsó Jedik
Jason Fry egy sokkal jobb filmregényt tett le az asztalra, mint Alan Dean Foster. Foster Az ébredő Erő könyvnél sajnos csak a felszínt kapargatta a karakterek ábrázolásánál és a környezet leírásánál. Fry már sokkal részletesebb volt. Élénkebbek lettek a leírások, a szereplők gondolataiba már nagyobb betekintést nyertünk. Sajnos még így is sok fehér folt maradt. Hiányoztak a múltra vonatkozó részletes utalások, habár tudtam, hogy nem számíthatok rájuk, hisz a Disney stratégiája most már az, hogy minden nagyobb, részletesebb utalás először mozgóképes alkotásban jön. Valószínűleg a Skywalker kora feladata lesz részletesebben felderíteni a Snoke-kal, a Ren-lovagokkal, Ben Solo átállásával, Luke Jedijeivel, a Köztársaság maradványainak sorsával kapcsolatos dolgokat. Fry így is nagyon sok plusz részlettel, jelenettel szolgált a könyvben.
[spoiler] Luke álma egy alternatív jövőről. Ebben a jövőben nem csatlakozott a Felkeléshez, nem lett belőle Jedi. Érdekes volt olvasni ezeket az oldalakat. Rossz belegondolni, mi lett volna így a galaxisból. Rey megpróbál segíteni a gondnokoknak, akikről azt hiszi bajba kerültek, mert megtámadták őket. Luke jól átverte a lányt. Tudta, hogy csak vendégségbe jönnek azok a hajózók és nem is kalózok. Rey-ben ennek ellenére ekkor omlik le az a legendás kép, mely kialakult benne Luke-ról. A Supremacy-n az egyik rohamosztagos felismeri Finn-t, de nem tudja, hogy áruló lett, inkább gratulál neki. Szintén érdekes volt olvasni ezt a részt is, inkább vicces hatást keltett és oldotta a feszültséget. Ott volt még Han temetése, mely megható és drámai. A Kobalt osztagról és azon belül is Rose testvéréről, Paige-ről is megtudunk plusz dolgokat. Sajnos Paige a filmben kevés játékidőt kapott, de ezt a regényváltozat eleje igyekszik ellensúlyozni. Ezek az extra jelenetek elmélyítik és drámaibbá teszik Paige halálát. Ezek után jobban átéreztem szegény Rose bánatát is. Snoke gondolataiba is bepillantást kapunk. Természetesen nem olyan sokat, hogy mindent megtudjunk erről a rejtélyes figuráról. De jó volt olvasni azokat. Snoke tudta ki is valójában Palpatine. Tudott Sidious utolsó tervéről és arról, hogy az Ismeretlen Régiókban találhatja meg az Erő bizonyos rejtett titkait. Azokat a titkokat, melyek egy részét Snoke már elsajátította. E sok rejtélyes utalás után még jobban vágyok majd olyan sztorikra, amelyek összekötik Snoke-ot és Sidioust. Meg persze azokat a titkokat, melyek az Ismeretlen Régiókban lapulnak. [/spoiler]
Jason Fry azért igyekezett utalni annyi sztorira, amennyire csak lehet. Vérvonal, Utóhatás-trilógia, Poe Dameron képregény sorozat, Leia, az Alderaan hercegnője, Phasma…stb Ezek az apróságok rendkívüli hatást gyakorolnak az olvasóra, érezni lehet, hogy fonódnak össze a történetek. Persze a plusz utalások nem zavarók azok számára, akik nem olvasták az említett történeteket, de megfelelő módon felkeltik az érdeklődést.
Jobban átéreztem Rose bánatát, elszántságát, érzéseit és viszonyát Finn-nel kapcsolatban. Szerencsére Fry meghagyta Rose gyönyörű mondatát, mely a Crait-en hangzott el a szeretetről és a gyűlöletről. Finn és Poe esetében jobban átéreztem a karakterek fejlődését. Finn-ből az örök menekülőből egy határozottabb, másokért kiálló figura lett. Poe is jobban beért. Eleinte rögtönözve cselekszik, de a végére megérti Holdót és áldozatát. Rey-nél is erősen érezhető a leírásokból, hogy különleges figura, aki egyedi utat jár be. Az Erő világos oldala (és talán az Erő szellemek is) segíti(k) őt. Kylo-nál egész jól átérezhetjük az őrlődést és a kétkedést. Egész részletes lett a Rey, Ben és a testőrök közötti harc. Luke végső áldozatát is sikerült elég heroikusra megírni. Már rég láttam a filmet, ezért nem emlékszem, hogy [spoiler] az Ach-Tón még mielőtt egyesült volna az Erővel, szólt-e hozzá valaki. De a könyvben valaki azt suttogja neki, hogy Luke, indulj. [/spoiler]
Negatívumként azt tudom kiemelni, hogy több jelentős jelenet is egy kissé rövidebb lett a vártnál. Pl. Yoda szelleme, vagy Snoke sorsa. Lehetett volna egy kicsit még ennél is hosszabb ez a könyv. Stover szintjét nem érte el, eddig Matthew Stover szállította a legjobb regényváltozatot. Szerencsére a klasszikus trilógia és Az ébredő erő könyv adaptációinál jobb lett. Nagyjából elérte a Baljós árnyak, A klónok támadása, a Zsivány Egyes és A Klónok Háborúja adaptációk szintjét. Nem tudok rá szín ötöst adni, de egy négy és fél csillagot megérdemel.
2019-07-09 20:09:10
Polák Ákos
Köhler Zoltán
Egyedül az zavaró számomra a kiadványban, hogy a filmből kivett 8 oldalas képes melléklet egyrészt nem két fejezet között, hanem egy fejezeten belül helyezkedik el, megtörve így az olvasás lendületét, másrészt ez a regény közepére lett beszúrva és elspoilerezi a történet végét (ez már Az ébredő Erő könyvváltozatánál is így volt).
Nyilván elenyésző azok száma, akik nem látták a filmet és a regénnyel kezdenek, de ezt miért nem lehet a kötet végére illeszteni? Vagy a Disney határozta így meg? Mindenesetre ez a regény élvezeti értékéből nem von le, csak egy észrevétel.
2018-07-18 18:44:47
Hortobágyi Krisztián
Evelin
Az angol megjelenés óta tűkön ülve vártam a magyar fordítást. A kiegészítő jelenetek a történet és a szereplők mélyebb megismerésére adnak lehetőséget; ezzel új szemszögből megvilágítva a filmet magát is. Külön köszönet a kiadónak az igényes kivitelezésért és fordításért! Rajongóknak kötelező darab.
2018-07-15 16:57:58
Kasza István
Fuchs László
Ma kaptam meg GYÖNYÖRŰ kiadás !!!! Köszönöm a szukitsnak !!!!
2018-06-29 13:59:30

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban