Star Wars: Mester és tanítványa

Szerző:

Ár: 3.890 Ft 3.112 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2019
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
352
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
ISBN:
9789634975342
Szállítás:
október 27 - november 2.

Qui-gon Jinn mestert felkérik, hogy legyen a Jedi Tanács tagja, így azonban nem folytathatná Obi-van Kenobi kiképzését, ezért vonakodik elfogadni a kinevezést. Ifjú padavanját is aggályok gyötrik: kételkedik benne, hogy képes lesz-e felnőni mestere elvárásaihoz. A Pijal bolygón új királynő kerül trónra, aki szorgalmazza egy hiperűr-útvonal megnyitását, amelyen keresztül távoli, elszigetelt világokkal építhetnek ki kapcsolatot. A javaslat diplomáciai vitákat vált ki, ezért egy volt Jedi, Rael Averross kérésére a Tanács Qui-gon Jinnt és Obi-vant küldi a viszály elsimítására. A konfliktus azonban gyorsan elfajul, azt pedig még a harcedzett és bölcs mester sem tudhatja, hogy megbízhat-e Averrossban, Dooku gróf egykori tanítványában...

Qui-gon Jinn és Obi-van Kenobi története a barátság és a bizalom, a hit és a bátorság próbája, amely vagy sosem látott egységbe kovácsolja, vagy kíméletlenül elpusztítja a mestert és tanítványát...

 

A sorozat további részei:

James Luceno
Star Wars: Katalizátor - egy Zsivány Egyes regény
Ár: 3.040 Ft
 

A szerző további termékei:

Claudia Gray
Star Wars: Elveszett csillagok
Ár: 3.192 Ft
Claudia Gray
Star Wars: Vérvonal
Ár: 3.040 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Köhler Zoltán
Kovács Máté
Jászkai Péter
caseyjones
Engem érdekel bármilyen SW-regény, mely az első hat részhez köthető, és mivel a Baljós árnyak érájához kapcsolódóan alig van magyarul megjelent regény, nagyon megörültem, mikor megláttam a hírt, miszerint kiadásra kerül egy, a Qui-gon-Obi-wan párost felvonultató könyv.
Nos, azt tudni kell, hogy én nagyon ellenzem a Disney által bevezetett Kánont. A Mester és tanítványán kívül összesen két Kánon-regényt olvastam eddig, azokat is ajándékba kaptam (A csempész futása, Sötét tanítvány). Végül is mindkettőt élveztem, de ettől függetlenül is igazán egy olyan Kánon-regény sincs, amely érdekelne, talán 1-2. A Legendák közül viszont akad temérdek, két kezemen se tudnám megszámolni őket.
Nem érdekelt, hogy ez a regény Kánon, megvettem, éspedig az első bekezdésben leírtak miatt. De, sajnos, egy óriási csalódás volt. Jól van megírva a könyv, azt elismerem. Nincsenek hosszúra nyújtott, unalmas fejezetek; száraz leírások. Viszont egy cseppet sem éreztem azt, hogy egy Star Wars-regényt tartok a kezemben. Baljós árnyak-hangulat: nulla.
Qui-gonnak ez a szentimentális beállítódottsága a könyvben néhol igencsak idegesítő. Rael Averross karaktere egyáltalán nem fogott meg, ahogyan egyik új szereplőé sem. Fanry hercegnő elég gyenge karakter, a végére egyenesen nevetségesen komolytalan lesz. A drágakőtolvajok (Pax, Rahara) sem voltak éppenséggel érdekes karakterek.
Azt hiszem, nem spoiler: a regényben több fejezet végén is vannak úgynevezett flashbackek Qui-gon múltjával kapcsolatban. Ezeket én totál feleslegesnek tartottam, attól függetlenül, hogy érdekesek voltak - ezeknek a sztoriknak inkább egy külön regény kellene, mert lenne miről mesélni.
A regényen megmutatkozik, hogy Claudia Gray nagyszerű író, de én nem Star Wars-könyvet adnék neki, hanem valami hercegnős történelmi regényt.
Ha már Baljós árnyak: James Lucenótól A megtévesztes leple százezerszer jobb a Mester és tanítványánál.
10/4
2019-10-06 21:30:42

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.


Utolsó darabok


Utolsó darabok

Ingyenes kiszállítás 10.000 Ft felett

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban