Star Wars: Imperial Commando: 501.

Szerző:

Ár: 4.990 Ft 4.491 Ft
Megtakarítás: 10 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
508
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
ISBN:
9789634973089
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 29 - június 4.

A Klónháború véget ért, de azoknak, akik az újonnan megteremtett Galaktikus Birodalom elől menekülnek, a túlélésért vívott harc még csak most kezdődik.
  A Jedik megtizedelődtek a Nagy Tisztogatásban, a Köztársaság elbukott. A volt köztársasági kommandósok közül sokan nem találják a helyüket az új világban. Néhányan dezertáltak, a Mandalore-ra menekültek, és most Kal Skirata erődjében rejtőznek, zsoldosok, renegát klóngyalogosok, és szökevény Jedik között. Mások, mint a Delta és az Omega osztagok volt tagjai, immár a Birodalmat szolgálják, Darth Vader egységében, az 501-es Légióban. És rájuk vár a feladat, hogy kézre kerítsék a még élő Jediket, illetve a dezertőröket.
  A feleségét gyászoló, és a fiától elszakított Darman számára ez a hűség legkeményebb próbája. De nem ő az egyetlen, aki kénytelen próbára tenni a testvériség kötelékeit. A Mandalore-on élő dezertőröknek és a helyi harcosoknak is át kell gondolniuk mindazt, amiben eddig hittek. Az új, kegyetlen világban félre kell tenniük a viszályaikat, hogy egyesítsék erőiket egy sokkal nagyobb veszély ellen, ám senki sem bízhat a régi szövetségeseiben...

 

A sorozat további részei:

Michael A. Stackpole
Star Wars: Én, a Jedi
Ár: 4.491 Ft
4. Karen Traviss
Star Wars: Republic Commando: A 66-os parancs
Ár: 4.491 Ft
 

A szerző további termékei:

4. Karen Traviss
Gears of War: A koalíció vége
Ár: 2.880 Ft
Karen Traviss
Gears of War: A koalíció vége (Antikvár)
Ár: 1.080 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Cserta Norbert
Vass Zsolt
Fekete László
Miszray Péter
Tenyér Gábor
Vasas Péter
Pelikán Zsákos József
Szilvási györgy
Károly György
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Domszky Tamás
Orcsik Károly
Cselcsókás Béla
Semmis zsigmond
Kőhalmi Péter
Sóskúti Kiss Tamás
Kőhalmi Péter
Köhler Zoltán
Márton Mikle
Polnai Attila
Az egész sorozat nagyon bejött! Talán SPOILER lehet: ami miatt minimális hiányérzetem van, az Kina Ha szerepe, szóval reméltem, h Bardan vagy bárki többet beszélget majd vele, örültem volna 1-2 utalásnak Kaan nagyúr Sötét Testvériségére, vagy Bane-re, esetleg arra, ahogy Karpyshin könyvében átverik a Jediket, és elhitetik velük, h Bane meghalt (hisz többször mondják, h Kina Ha több, mint ezer éves). Persze tudom, nem ez volt a lényeg, de szerintem jó lett volna egy kis mellékesnek, de nem akarok kötekedni, nagyon tetszett minden része ennek a sorozatnak. A lezárással volt némi gondom, bár így legalább a fantáziára bízták a jövőt. Ennyi, jó volt :)
2014-12-21 18:47:29
Békési József
Balogh Imre
Csodálatos!
Scout és Kina Ha első találkozása Skiratával nagyon megható volt. Örültem, Laseemának és Ny Vollennek. Bár Darth Vader csak egy rövidet szerepelt a regényben, király volt, hogy láthattam, csak úgy, mint Sa Cuist. Tetszett az utalás Karen Traviss novelláira, az In His Image-re és a Two-Edged Sword-ra. Az elején féltem, hogy Jilka és Besany viszonya rosszra fordul, de örülök, hogy végül rendeződött. Nagyon tetszett a történet során Mij Gilamar karaktere is. Sev keresése sajnos viszonylag gyorsan véget ért, kár, hogy az írónő nem írhatta meg, mi lett vele, érdekelt volna. Kicsit úgy éreztem, a Delta osztag tagjai keveset szerepeltek a regényben, persze, ez nem Traviss hibája, mivel a karakterek jogai a Lucasarts-nál vannak. Viszont örültem, amikor megláttam az utalást James Luceno Sötét Nagyúr című regényére. Az ifjakat vigyétek a kúthoz; na, ennél az utalásnál Barbara Hambly: A Jedik gyermekei című művére nagyon meghatódtam.
Érdekes volt látni Arman Isard – Ysanne Isard apja – nevét és a Hűségből és a Válaszutakból már ismerős BBH-t, és persze ott vannak a szokásos gyanúsítottak, akiket már az előző részekben is emlegetett az író: Canderous Ordo és Demagol. Örültem, hogy Jaller Obrim továbbra is él és még mindig a jó oldalon áll. Parja, Ruu, Mird és Vau is remekül teljesítettek a regényben. A Kyrimorutban játszódó részek pedig számomra nagyon családias hangulatot árasztottak. Szintén tetszett Fi, Arla és Wad’e Tay’haai karaktere. Mikor megemlítették a KotOR-ból ismerős pazaak-ot, ott is nagyot dobbant a szívem. Kina Ha karaktere is nagyon tetszett a regényben. Örültem, amikor látszott, hogy Jilka és Corr összejönnek, és rendesen meglepődtem, mikor Gilamar hozzátette: - Ruu és Cov. A Whiplash és Jax Pavan említésére kedvet kaptam a Coruscant Nights sorozathoz, 2016-tól szívesen látnám azt a négy könyvet is.
Jó volt találkozni Callista és K’kruhk nevével is. Amikor kiderült, hogy Maze mégsem ölte meg Zeyt, nagyon-nagyon büszke voltam rá, és örültem, hogy Zey életben van. Az összes utalás közül a Dromund Kaas-ra számítottam legkevésbé. Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!! Kár, hogy Darmant és Ninert nem sikerült kivonni. Érdeklődéssel figyeltem Gilamar és Uthan kapcsolatát, sajnálom, hogy nem jöttek össze a regény végéig, csak úgy, mint Skiratát és Nyt. Djinn Altis is elnyerte a tetszésemet. A regény vége felé egyfajta édesbús hangulat lett úrrá rajtam, mert kiváló könyv volt, viszont nagyon sajnáltam, hogy a sztori befejezetlen maradt.
Úgy gondolom, az öt rész során rengeteget tanultam a mandalori kultúráról és a családról, végig látszott Traviss tájékozottsága, hogy alaposan ismeri az SW univerzumot. Most azonnal szeretném az Imperial Commando 2-t ide a kezembe, hogy rendes lezárása legyen a történetnek! Bár a TCW animációs sorozatnak is sok jó része volt, úgy gondolom, a Republic Commando könyvsorozat messze veri mindet és nagy kár, hogy nem hagyták, hogy az író befejezze, valamint, hogy a filmkészítők nem veszik figyelembe a könyveket.
2014-09-07 21:03:35
Szalai Viktor
Keresztély Bálint
Hortobágyi Krisztián
Tóth István
Nagyon kár érte, hogy nem lett folytatás. Bár olyan szempontból szerencsénk is lehet, hogyha hosszabb sorozattá nőtte volna ki magát, vélhetően még most is várhatnánk, hogy egyszer talán elkezdik kiadni magyarul... Egy hatodik, lezáró részt minimum megérdemelne mondjuk akkor is.
2014-05-19 15:44:21
Warag Ferenc
Minden RC könyv nagyon király!
2014-05-10 16:57:13
Gyalult Péter
"Összességében ez a rész is épp oly unalmasra sikeredett, mint az előzőek"
"Egyedül a szex terén maradt adósa az olvasónak. Nem volt szó a női klón katonák megalkotásának lehetőségéről, sem a klónok közti homoszexualitásról."

Jól van, hagyjuk, nem ugyanazt a sorozatot olvastuk. Egyik se igaz rá, pont az ellenkezője inkább. Karen Traviss-ről inkább példát vehetne sok EU író, pl Denning, akik ontják magukból a förmedvényeket. Női klónkatonák? Te jó Isten! Szerintem nem láttad a filmeket.
Summázva: Traviss ciklusa messze a legkiemelkedőbb a több, mint 150 felnőtt Csillagok Háborúja könyv közül.
2014-05-10 13:43:41
Csipak Péter
Nagy Jenő
Hozza az előzőek igen magas színvonalát. Dráma, izgalom és feszültség. Karen néni mellett nem lehet unatkozni. A csaták hihetetlenül jók, nincsenek túlírva, amikor olvastam angolul nem akartam abbahagyni. A zárás überfantasztikus, atomjó, király. Igen nincs rá jobb szó: király!!! K. T. a legtökösebb írócsaj, minden műve igényes, szórakoztató, sok író tanulhatna tőle. A klónok legnagyobb expertjeként a legmaradandóbbat alkotta a SW bookok közül. Szavakba nem tudom önteni mennyire szeretem ezt a sorozatot. Kár, hogy nincs ImCom 2. De ez semmit nem von le a sori értékéből. XD.
2014-05-10 13:05:59
Bodor Gábor
Fergeteges sorozat. Imádtam. Semmi páthosz, nagy szavak, stb. csak tiszta emberi konfliktusok a Star Wars univerzumban.. Vérzik a szívem hogy nincs befejezése...
2014-05-01 19:10:45
Reményi József
Cséfalvay Tibor
P.A.Video Studio
Magával ragadó, megható, izgalmas drámai történet, fantasztikus sorozat, kiváló szereplők, élmény volt.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/Ck-1qUgC2n0
2014-04-25 23:47:43
Császár Mihály
Hát ezt nagyon kellene folytatni!
Így komoly hiányérzete van az embernek!
Nem is értem, Lucas-nak mi baja volt ezzel? Nagyon jól megírt történet, sok lényeges infóval, amire sokan kíváncsiak voltak szerintem és még több dologra kíváncsiak lennénk, de sajnos ez így nagyon befejezetlen és lezáratlan lett! Gondolom az írónő nem így szerette volna befejezni! Személy szerint nagyon sajnálom, mert az egyik legjobb sorozat volt, amit olvastam és még szívesen olvastam volna tovább egy rendes befejezésig!
2014-04-25 23:14:20
Jaskó Gábor
Hol a folytatása? :(
Argh :(
Most nem szeretem Lucas papát...
2014-04-22 15:54:50
Salgó László
Isó Attila
Öböl Mihály
Bakacsi Sándor
Kár, hogy nem volt tovább.
2014-04-17 16:13:54
Bene Gábor
Nagyon jó könyv, csak kár, hogy Lucasék bele szólása miatt az író nő nem folytatta tovább :(
2014-04-12 17:15:49
Bunda Marci
Debreceni László
Havasi István
A kötet ott veszi fel a fonalat, ahol az előző abbamaradt. Jelentős különbség, hogy az előző részektől eltérően itt már nincs háború. Béke van, igaz ez a béke nem örömteli. Beköszöntöttek a Sötét Idők. Megindult a hajtóvadászat a Birodalom ellenségei után. Karen Traviss ebben a részben még az előzőekhez képest is visszafogottabban kezelte az akció jeleneteket, sőt el lehet mondani, hogy az akció szegény könyvek közé tartozik. Talán az írónő úgy gondolta, hogy egy komorabb, de békésebb korszakban játszódó történetben vissza kell fognia magát még jobban. A sorozatban megszokott dráma és a karakterek közötti kapcsolatok változásai viszik előre a történetet. Ebben Tarviss nagyon jeleskedik. Az egyénekre fókuszál és körülöttük lévő megváltozott világra.

Spoiler
Darman és Niner továbbra is a Coruscant-on maradtak. Bár volt lehetőségük elszökni, mégsem tették. Darman viselkedése nem tetszett annyira. Ostobaság volt azt gondolnia, hogy így a fia javát szolgálhatja. Szerencsére a könyv végére úgy tűnik megjött az esze. Az osztag új tagja közül is volt aktit a háború jobban megviselt, lásd az öngyilkos Ennen esetét. Roly Melusar valahogy szimpatikusabb lett, mint ahogy gondoltam.
Kal és a Skirata klán elég nagyra duzzadt, a Mandalore-on próbálnak békés tevékenységet folytatni, amire árnyékot vet a terjeszkedő Birodalom és Priest-hez hasonló Halálőr hívők. Talán itt a leglátványosabb Kal kettős mércéje, de aztán látható, hogy mégiscsak van szíve az öregnek. Zey feltűnése egy kicsit megkavarta a dolgokat. Djinn Altis és a Skirata klán közötti kapcsolatfelvétel érdekes volt. Ebből is látszik, hogy Kal talán már nem gondolja azt, hogy minden Jedi felelős az eseményekért.

Összességében véve elmarad az előző részektől. Itt végig lassú a tempó. Ez nem is volt baj, de az egész könyvnek amolyan utóhang érzete volt. Több elnyújtott rész van, ami egy kissé lehúzza. Illetve az egyik szereplő viselkedése kevésbé tetszett.
A pozitívum, hogy a regényt mély dráma, emberi érzelmek jellemzik, valamint elég nagy hangsúly van a családias hangulaton, a barátságon és a családi összetartozáson.
4-es.
2014-06-14 13:40:45
Némethy Tamás
farkas pál
a mai nap rendeltem be az utolsó 3 kötetet az RC-ből...sajnos nem lett a borítói védőfóliázva.. igy nem idötálló ...miért?- vagy csak az enyémről maradt le?
furcsa igy mattos borítóval...
2014-06-20 11:52:26
Jászkai Péter
Kocsis Ferenc
Kezdjük azzal, hogy a mű eredeti címe: 501-es köztársasági kommandó. De mivel a birodalom megalapítása után játszódik, inkább a birodalmi kommandó címet kellett volna neki adni. Gyakorlatilag semmiben nem tér el az előző négy résztől. Ez is túl van írva, sok benne az érzelgősködés, picsogás, lelkizés, moralizálás és filozofálás. A csaták szinte jelentéktelenek és izgalmatlanok, a befejezés lapos és semmitmondó, a lehető legbénább. Összességében ez a rész is épp oly unalmasra sikeredett, mint az előzőek, pedig a sztoriból ezerszer jobbat, izgalmasabbat, többet is ki lehetett volna hozni, némi szakértelemmel. Kár érte. Hiába van jól, igényesen megfogalmazva, ha béna az összkép. Travissnek sikerült ebben az 5 regényben egy csomó erkölcsi és filozófiai részletkérdést fölvetnie a klónokkal és a Jedikkel, meg az erővel kapcsolatban. Egyedül a szex terén maradt adósa az olvasónak. Nem volt szó a női klón katonák megalkotásának lehetőségéről, sem a klónok közti homoszexualitásról. Pedig ahol egy csomó fiatal, erős, jóképű legény van összezárva sokáig és nagy a feszültség, meg a tesztoszteronszint, ott vagy összeverekednek a srácok vagy egymásba szeretnek. Na persze, a homoszexualitás kényes téma, főleg a seregben, aminek az elemezgetéséhez a szerző nem volt elég tökös.
2014-05-06 17:59:38
Umbráth László
Elolvasva!

Ez a rész is több sebből vérzett számomra mint a többi könyv. Egyfelől túlságosan hosszú volt és sok volt benne a lyuk, másfelől nem volt vége.

Spoiler!!

Az én könyvem 495 oldalas de ide 508 oldal van írva, csak nekem hiányzik 13 oldal vagy másnak is?
Nagyon el lett baszarintva a vége sok kérdés maradt megválaszolatlan:
Uthannak sikerül valaha is elkészítenie az ellenszert az öregedés ellen? Scout Uthannal és Gilamarral marad? Zey és Kinha Ha épségben megérkeznek Atlishoz? Mi lesz a Halálőrséggel és Dred Priest értelmetlen halálával? Hazajut valaha is Darman és Niner? Atlis bandája le lesz vadászva? Ny és Skirata összejönnek? Meggyógyul Arla és ha igen mi lesz vele? Sev előkerül? És még folytathatnám a kérdéseket!
Ez is nagyon el lett nyújtva nekem nagyon de nagyon és a vége botrányosan nem lett jó! Mintha nem is akarta volna Karen, hogy ott legyen a vége, de Lucas fegyvert tartott a fejéhez és így lerakta a pontot. Sok minden felesleges volt nekem ebben a könyvben mert nem volt végkifejlet, hacsak nem folytatja az írónő ezt a szappanoperát.
Skirata nekem itt már túl picsogós lett és mártít, Vau mellékszereplő mint Atin Corr és Fi, Bardan még mindig szerethető és Holy Roly karaktere is nagyon tetszett annak ellenére hogy Vader egyszer meg fogja fojtani vagy Mara Jade vágja keresztül a számításait, hacsak Kal nem fogja őt is adoptálni. Rede-ről szívesen megtudtam volna még többet, Ennenről úgyszintén. Summázva az egészet: Olvastam már jobb könyvet is, de Az Álmok Bolygója még miindig az egyik legrosszabb könyv :P
3 csillagot adok rá, mert amellett hogy nem volt egy nagyszám könyv a címe egyáltalán nem tükrözte a könyv cselekményét! Ennyi erővel lehetett volna Kyrimorut is a címe!
2014-05-02 15:23:51
dr. Kenéz András
Sajnos bosszantón befejezetlen a történet 5 kötet után...
2015-09-05 15:21:58
Vámos Milán
Nos nekem ez a resz mar anyira nem tetszet az egesz retento erzelgos raadasul joforman a vegen ugyano vagyunk mint az elejen egyedul uthan tuttam sajnalni az osszes tobbi szereplo mar inkabb idegesitett
2014-08-07 18:47:02
Góman Tamás Zsolt
Tegnap fejeztem be a sorozatot. Nagyon a helyén volt az egész. K.T. tökéletese megalkotott könyveit kaptunk a kezeinkbe. Sajnálom, hogy megint meghalt egy kedvenc karakterem, de már kezdek hozzászokni :-D
Leginkább azt sajnálom az egészben, hogy nem készült el a folytatása. Esetleg valaki tud róla konkrétabb infót? Mert rengeteg szál nyitva maradt. Addig is mindenkinek a saját képzelőerejére bízta a befejezést.

Jobb lenne, ha ezek a könyvek hamarabb is megjelentek volna nálunk nem csak 5 évvel később :-(
2014-05-13 08:35:47
Umbráth László
Kocsis Ferenc:

Egyetértek a 66os parancs kritikáddal, itt csak a felével. A regény címe Imperial Commando vagyis Birodalmi KomMandó ( bocs a szóviccért :P), a másik meg nem hiszem, hogy a homoszexualitás a star wars sci-fi univerzumba bele illik. Ki szeretne olvasni meleg klónokról? Nők meg ugyebár azért nincsenek, mert Jango Fett-et klónozták és nem Rav Bralor-t. De nem is nagyon láttam a 4-5-6. részben nőket a birodalomnál harcolni.
2014-05-06 23:04:10
Tamás Lenner
Ha előjegyeztettem a könyvre, és az elvileg ma meg is jelent. Akkor várhatóan mikorra érkezik meg a kiszállítás? Előre is köszönöm a választ.
2014-03-26 12:45:42
Jaskó Gábor
Ennek a kiadása ugye nem fog csúszni?
Mert a 66-os paranccsal együtt rendeltem meg és nem szeretnék még többet várni rájuk. :)
2014-03-08 14:02:53
Nagy Dominik
Nagyon remélem visszakerül a 66-os mert elég nagy ... azokkal szemben akik eddig már megvették az első 3 könyvet
2014-02-19 12:49:59
Havasi István
Úgy tudom jövő héten visszakerül A 66-os az oldalra.
2014-02-12 10:27:29
Komár Adrián
Úgy látom, hogy a 66-os parancs már nem rendelhető külön:( Akkor lőttek ennek a sorozatnak is részemről.
2014-02-11 16:09:05
Umbráth László
Lesz nagyobb árengedmény, a hű star wars olvasóknak?
2014-02-10 18:48:33
Nagy Mátyás
Paul S. Kemp: Crosscurrent
Paul S. Kemp: Riptide
James Luceno: Cloak of Deception
John Jackson Miller: Knight Errant
Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games
Sean Williams: The Force Unleashed II


Ezek vannak még hátra szerződésből, de nyilván nem mind fér be 2014-be, van ami átcsúszik a jövő évre.
2014-02-09 12:59:38
Kocsis Ferenc
Ennek a könyvnek a magyar címe nem lehet más, csak: 501-es légió. Amúgy milyen SW könyvek lesznek még az idén?
2014-02-05 12:58:49
Trubin Péter
Szép spoiler! Gondolkodhattak volna mielőtt leírták, az eéőző sem jelent még meg... Gratulálok! :(
2014-02-02 19:03:18
Havasi István
A 66-os csak a fordítás miatt csúszott meg, előfordul az ilyesmi.
2014-02-01 11:11:39
Umbráth László
Nekem is jobban tetszene egy árengedmény ! A 66-os parancs miért lett ennyire kitolva?
2014-01-27 17:10:14
Németh Dávid
Örülnék, ha erre is lenne 40% előrendelési kedvezmény, mivel az előző négy részt már megvettem, illetve előrendeltem. Viszont így rosszabbul járok, mint aki most egyben veszi meg mind az ötöt.
2014-01-24 16:30:13
Kelemen Richárd
VÉGREEE, VÉGREEEEEE!!!!!!!
2014-01-22 20:35:53
Gyigor György
Ez ám a spoiler... :-(
2014-01-22 19:23:06
Szabó Eszter
Legalább lenne valami törzsvásárlói kedvezmény... Vagy kedvezmény a szállításra.
2014-01-22 18:25:36
Szilágyi Imre
Erre a könyvre nem lessz 40% kedvezmény?
2014-01-22 17:18:19
Nagy Mátyás
Vagy Vader Ökle :) Úgy is szokás nevezni.
De legalább végigmegy a RepCom, ez jó. Rég vártam erre a pillanatra.
2014-01-22 15:07:49
Arányi Balázs
Könyvadatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.504
Fórumtéma: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?1559.last

A könyv a magyarul megjelent könyvek idővonalán a Sötét nagyúr és A Han Solo-trilógia: Az éden pokla között helyezkedik el.

Megjegyzem a címmel lehettek volna kreatívabbak, hogy 501-esek vagy 501-es Légió, ha már a Coruscantnál is ekkora változtatást eszközöltek, itt is lehetett volna.
2014-01-22 13:10:28

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban