Star Wars: The Force Unleashed: Tomboló erő II.

Szerző:

Ár: 4.625 Ft 3.700 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2014
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
324
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
szeptember 29 - október 5.

A sötét oldal nem csábíthatta el.

A sötét oldal nem csábíthatta el.
A Birodalom nem irányíthatta.
A halál nem győzhette le.
És most semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy beteljesítse a sorsát.
Darth Vader kegyetlen módszerekkel ismerteti meg titkos tanítványával a sötét oldalt, hogy aztán felhasználja a Sith hatalmi játszma végső céljához: a császár meggyilkolásához. Starkiller kérdezés nélkül szolgál, bűntudat nélkül gyilkol, és minden előjel nélkül beleszeret Juno Eclipse-be, a gyönyörű birodalmi pilótába. Még csak nem is gyanítja, hogy ő csupán egy eszköz a gazdái cselszövéseiben, mígnem aljas árulás áldozata lesz.
Juno gyászolja halott szerelmét, de Starkiller visszatér, megtisztulva minden emlékétől, gyilkolásra programozva – és Darth Vadernek ezúttal nem áll szándékában elveszíteni az orgyilkosát. Noha a sors egymás közelébe sodorja Junót és Starkillert, mindkettejükre kemény küzdelmek várnak. Ha Starkiller sikerrel jár, jutalmul elnyeri a szabadságot. Ha kudarcot vall, mindörökre az Erő sötét oldalának rabszolgája lesz...A sötét oldal nem csábíthatta el.

A Birodalom nem irányíthatta.

A halál nem győzhette le.

És most semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy beteljesítse a sorsát...

Darth Vader kegyetlen módszerekkel ismerteti meg titkos tanítványával a sötét oldalt, hogy aztán felhasználja a Sith hatalmi játszma végső céljához: a császár meggyilkolásához. Starkiller kérdezés nélkül szolgál, bűntudat nélkül gyilkol, és minden előjel nélkül beleszeret Juno Eclipse-be, a gyönyörű birodalmi pilótába. Még csak nem is gyanítja, hogy ő csupán egy eszköz a gazdái cselszövéseiben, mígnem aljas árulás áldozata lesz.

Juno gyászolja halott szerelmét, de Starkiller visszatér, megtisztulva minden emlékétől, gyilkolásra programozva – és Darth Vadernek ezúttal nem áll szándékában elveszíteni az orgyilkosát. Noha a sors egymás közelébe sodorja Junót és Starkillert, mindkettejükre kemény küzdelmek várnak. Ha Starkiller sikerrel jár, jutalmul elnyeri a szabadságot. Ha kudarcot vall, mindörökre az Erő sötét oldalának rabszolgája lesz...

 

 

 

A sorozat további részei:

3. Drew Karpyshyn
Star Wars: Darth Bane: A gonosz dinasztia
Ár: 2.960 Ft
2. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze: A jövő látomása
Ár: 3.120 Ft
Sean Williams
Star Wars: The Force Unleashed: Tomboló erő I.
Ár: 3.300 Ft
5. Karen Traviss
Star Wars: Imperial Commando: 501.
Ár: 3.992 Ft
 

A szerző további termékei:

 
Sean Williams
Star Wars: The Force Unleashed: Tomboló erő I.
Ár: 3.300 Ft
1. Sean Williams
Star Wars: The Old Republic: Végzetes szövetség
Ár: 2.640 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Csonka Dávid
Zsikla Dávid
Miszray Péter
Vasas Péter
Pelikán Zsákos József
Szilvási györgy
Károly György
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Semmis zsigmond
Zsigás Félix
Kőhalmi Péter
Jordán Gyula
Jóval többet kihozott belőle az író, mint az 1. részről.
2015-05-08 11:38:09
Sóskúti Kiss Tamás
Márton Mikle
Balogh Imre
Még jobb volt, mint az első rész.
Először elgondolkodtam, hogy lehet a számítógépes játék négy pályájából ekkora könyvet írni, de szerintem remekül megoldotta a szerző. Tetszett a prológus, amiből megtudhattam, hogyan került Kota a Cato Neimoidiára, mivel ez a rész nem volt benne a számítógépes játékban. Ezúttal is örültem, amikor megláttam a részcímeket. Ismét sok olyan párbeszéd volt, amit felismertem a játékból. Az is tetszett, hogy amennyire meg tudtam ítélni, a fordító az első részben is szereplő párbeszédeket ugyanazzal a szöveggel írta át ebbe a regénybe. Nagyon örültem, amikor viszont láttam a Nkllon-t. Ezzel a bolygóval eddig csak a Thrawn-trilógiában találkoztam. Hasonlóan jó érzés volt olvasni az Ylesia-ról, és elgondolkodtam rajta, hogy azzal a rajtaütéssel nem-e A Hutt játszmára utal a szerző? Örültem, hogy viszontláttam Garm Bel Iblist, Mon Mothmát és Leiát, akik a játékban nem, vagy csak alig szerepeltek. A Selonia és az Eriadu említésekor is olvadoztam rendesen. Ügyes volt, ahogy az író beleszőtte Ackbart, és R2-D2-t. Az első rész regényváltozata után kíváncsi voltam, hogy fogja a szerző visszahozni Proxy-t, de kiválóan megoldotta. A yuzzemek említése is nagyon jó volt. Meglepett, hogy a Cato Neimoidián kimaradt a harc a birodalmi csapatszállítóval, ami pedig a játékban többször is előjött. A Dac-on játszódó részek is nagyon tetszettek. Derricote neve ismerősen csengett, de nem bírtam rájönni, honnan. Aztán megnéztem: X-SZÁRNYÚAK. Ez az!
Az is jó volt, hogy a szerző elmagyarázta, miért nem úgy néz ki a Rogue Shadow, mint az első részben. Bail Organa szerepeltetése is nagyon jó volt, és tetszett Berkelium Shyre karaktere is; kicsit sajnáltam, amikor Starkiller kitörölte az emlékeit. Aztán megemlítették a Commenor-t. Na, itt megint elolvadtam, mivel a bolygó nevét eddig csak A Sith-ek bosszúja regényváltozatában és a Jedi Knight: Jedi Academy című játékban említették. A Dagobah-n játszódó rész úgy mindenestül király volt, tetszett, hogy Yoda megint olyan volt, mint A Birodalom visszavág-ban. Jó volt, ahogy látomás formájában megmutatták, amikor Darth Vader felbérelte Boba Fettet. Ez a játékban benne volt, de féltem, hogy itt kimarad majd. Tetszett a khommite-ok említése is, elsőre nem esett le, hogy kikről van szó, aztán később igen: Dorsk 81 és társai. Az is jó volt, ahogy a játék sötét oldali befejezése látomás formájában megjelent Starkillernek. A Terror Walker legyőzése nem pont úgy zajlott, mint a játékban, és mintha a kinézete se lett volna ugyanolyan. Wedge Antilles szerepeltetése is jó volt. A regényben nem szerepelt, amikor a Salvation hangárjaiban harcol Starkiller, hogy kiengedhessék az Y-szárnyúakat és az ágyút sem kellett újra beüzemelnie, hogy szétlője vele a csillagrombolót. Mintha a fregatt pusztulása sem pont olyan lett volna, mint a játékban. Nagyon tetszett Juno egyik beszólása Vadernek. A 21. fejezet elején nagyon jó volt a Kashyyk-i rész leírása. Úgy rémlik a játékban nem kellett Proxy droidok ellen küzdenem a klóngyárban, viszont Starkiller kardjai sértetlenek maradtak és mintha levágta volna Vader kezeit a végső harc során. A regényben egyik sem így történt. Bár a végén nem írták, hogy Boba Fett utánuk ment volna – míg a játékban igen -, szerintem a regény is és a játék is egy The Force Unleashed III-ért kiált. Kár, hogy már ebből sem lesz semmi.
2015-02-05 10:18:36
Hortobágyi Krisztián
Sheev Palpatine
Vass Zsolt
Kocsis Ferenc
Valamivel jobban sikerült, mint az első rész, bár továbbra is ugyanaz a fő baj vele, mint az előzményével. Starkiller Jediket megszégyenítő hatalommal bír az erő fölött és olyanokat csinál laza könnyedséggel, amikre még a legnagyobb mesterek sem voltak képesek soha. Ahhoz képest, hogy még mindig csak egy tanítvány, lazán leiskolázik mindenkit, Vadert is beleértve. A Junóval való romantikus kapcsolatot erőltetettnek érzem, Vader fogságba ejtését hihetetlennek, a kaminói klónozó központ elpusztítását pedig lehetetlennek.
És persze számos apró logikai hiba is becsúszott a sztoriba.:
1. A 12-13. oldalon van egy mondat, ami szerint ha megtörik egy Nebulon fregatt karcsú középrésze, akkor a hajótestből azonnal elszökik a levegő és mindenki meghal. Mintha nem lennének a hajótestben mindenfelé nyomásálló szakaszolóajtók. A regény végén, a Salvationon folyó harc során viszont mindenhol szakaszolóajtók állítják meg a levegő elszökését.
2. A 33. oldalon az áll, hogy a Kaminót körülvevő bolygóvédelmi pajzsot arra tervezték, hogy kint tartsa a hajókat, nem bent, így könnyű kifelé áthatolni rajta. Ez stratégiailag nem szerencsés, mert lehetővé teszi a bejutott szabotőrök elmenekülését. Ráadásul a legtöbb regényben ehelyett az szerepel, hogy a pajzsok mindkét irányból áthatolhatatlanok.
3. A regényben két helyen is említés történik arról (először a 48. oldalon), hogy Vader az Executoron készítette föl Starkillert. Csakhogy ez a történet a yavini csata előtt 2 évvel játszódik (Leia még csak 18 éves), a felkészítés pedig legalább 1-2 évvel ezelőtt volt (de inkább több). Márpedig az Executort ekkor még javában építették a fondori hajógyárban, s csak a yavini csata után készült el pár hónappal. Így nem lehetett olyan állapotban (feltéve, hogy egyáltalán elkezdték már építeni), hogy a fedélzetén a sok munkás közt gyakorlatozni lehessen.
4. A 119. oldalon az szerepel, hogy Juno hatalmas kerülőt tesz a galaxisban azért, hogy a Mon Calamari rendszerből eljusson a Malastare-ra, tehát nem egyenesen megy. Miért? Ez sehol nincs indokolva.
5. A 120. oldalon az áll, hogy a Malastare nem sok mindent adhatott a császárnak, ezért nem voltak körülötte és rajta jelentős birodalmi erők. A klónok háborúja animációs sorozatban (2x18) ellenben az szerepel, hogy itt komoly üzemanyag készletek találhatók, amik miatt a bolygó nagyon fontos a Köztársaság (és később a Birodalom) számára. Lehet, hogy alig 20 év alatt minden üzemanyagot kibányásztak innen és ezért vált értéktelenné a bolygó?
6. A 156. oldalon említés történik az ó-Janx-szeszről, ami nem a Star Wars Univerzumba tartozik, hanem A galaxis útikalauz stopposok sorozatba. Williams nyilván így akart tisztelegni Douglas Adams előtt vagy csak az olvasókat próbálta megviccelni?
2015-07-25 20:11:57
Reményi József
Köhler Zoltán
Pekárik Dávid
Olvasható, bár nem letehetetlen. Tele van gépelési hibákkal, de ez nyilván nem az író hibája. A végén -- SPOILER -- arra vártam, hogy hogyan lesznek elvarrva az elvarratlan szálak (Kota, Juno, Starkiller, Vader bebörtönzése), de ilyesmire nem került sor, és -- habár ez szintén nem az író hibája -- szentelhettek volna egy folytatást a történetnek, hogy kitöltsék a keletkezett űrt (az új kánon beköszöntével szinte biztos, hogy nem fognak). Mindent egybevetve, a rövidke játéknál biztosan jobb.
2015-05-21 16:18:22
P.A.Video Studio
Csalódtam (rosszabbra számítottam), ez jobb, mint az első, de még mindig nem igazán jó regény, a Junoról szóló részek jobban tetszettek, de ebben is vannak dolgok, melyek fejfájást okozhatnak.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/tZsQU7ceAds
2014-11-07 20:03:27
Umbráth László
Elolvastam! Nem volt valami nagy durranás a történet. A játék sokkal pörgősebb volt, akár a kaminóról való menekülés akár a goroggel folytatott harcban vagy amikor Boba Fett és a droid ellen harcolt. Kíváncsi leszek, (most h disney lett minden és ez a regény csak egy ihletforrás volt) be fogják-e fejezni ezt a történetet? Mert Vader nem maradhat börtönben, Starkiller, Kota, Juno, PROXY de még Marissnak is el kéne valahogy tűnnie.
2014-12-10 16:32:25
Umbráth László
Eddig a felénél tartok, de nem sok köze van a játékhoz! Azok a részek pont el vannak mismásolva eddig: szökés, harc a goroggel. Valamint azt magyarázza meg nekem valaki, h a Cato Neimoidian mikor zuhant le Starkiller és Kota a víznyelőben, hogy került oda hirtelen az űrhajójuk?
2014-12-01 13:25:38
Gyarmati Zoltán
Nézzük úgy, hogy a Tomboló erő 2. része és a Halálosztag vagy éppen a Shadow Games ugyan abban a pillanatban játszódik :D Elvégre a Halálosztagban és a Tomboló erőben nem ugyan azok a szereplők szerepelnek, ergo simán történhetnek a cselekmények párhuzamosan :) (Wiki-s kronológiát néztem)
2014-08-27 19:15:38
Arányi Balázs
Ráadásul most látom, hogy a list of Star Wars books lista még egybe kezeli a sorozatokat, szóval az ott tuti nem jó, mert A hutt játszma után simán berakja A lázadás hajnalát csak mert egy sorozat... pedig az időbeli átfedések miatt az közel sem úgy van. szóval inkább a timeline-osat kellene nézni.
2014-08-25 21:45:17
ML
Ha olyan lesz, mint az előző része, akkor én személy szerint semelyik listába sem tenném bele. :(
2014-08-25 21:37:44
Arányi Balázs
De pl a http://starwars.wikia.com/wiki/The_Force_Unleashed_II_(novel) TFUII adatlapján már mást ír, hogy mi van előtte és utána. ;)
2014-08-25 20:27:50
Arányi Balázs
Itt is látszik, hogy még a wookieepedián is két féle lista van :D
Van ez amit te mondtál, a list of star wars books, de van a másik amit én linkeltem lejjebb... ezért mondtam, hogy mindenki döntse el maga mit használ. :)
Alapjáraton ez elég sokoldalú kérdés marad továbbra is.
2014-08-25 20:19:58
Szilágyi Zsolt
A wikipedia.org-on rajta van ez a lista, melynek neve:
List of Star Wars books
Két napja, 2014. augusztus 23-án volt utoljára frissítve.
Szvsz ez sem tekinthető TÉNYLEGES kronológiai sorrendnek, hiszen a különféle duológiák, trilógiák, sorozatok követik egymást, úgy, hogy a részek szépen egymást is követik.Kész vicc! :-)
Még valami:
Semmi baj, ha magunknak készítünk sorrendet!Azzal sincsen semmi baj, ha ebben segítünk egymásnak!Sőt!Még jó is!De!Ne a saját butaságainkat, elképzeléseinket erőltessük a másikra, hanem a hivatalos sorrenddel kellene, illene egymásnak segítenünk! :-)
Olyan zavaró mindenkiét olvasni! :-) Már bocs! :-) Nem bántásból írtam, és nem is céloztam ezzel konkrét személyre!
Én például pár alkalommal, mikor hozzám fordultak segítségért a fentiekben, direkt elutasítottam az illetőt, mert nem szerettem volna önhibámon kívül, puszta segítő szándékkal sem összezavarni, megkavarni a rajongótársamat.
Amúgy én anno eredetileg még Zillosárkány sorrendje szerint kezdtem el összeállítani a sajátomét úgy 3-3,5, vagy talán négy éve! :-)
2014-08-25 19:16:31
Szilágyi Zsolt
Írtam az előbb egy jó hosszú hozzászólást, de pont elszállt az Operánk...nem fogom újraírni. :-( :-/ :D
2014-08-25 19:04:06
Szilágyi Zsolt
Mi is a neve annak az oldalnak, amelyen terméyzetesen angolul rajta van a hivatalos kronológiai sorrend?Mert van ilyen!Vagy az meszűnt?Talán erre is van esély a nemrégiben kánonbeli változást tekintetbevéve...
2014-08-25 19:02:49
Arányi Balázs
Én a wookieepedia listáját szoktam alkalmazni, de tény hogy ez elég bonyolult kérdés és sok oldalról kell megvizsgálni... pontos válasz talán nincs is... hisz itt elég sok az átfedés, hisz attól függ honnan nézzük.

http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_Books
2014-08-25 12:53:48
tresset
@ Umbráth László

Itt is találsz egy kronológiai listát:
http://www.jeditemplearchives.com/specialreports/novels/
2014-07-04 13:21:24
Umbráth László
zillosárkány:

A tomboló erő regény után az én listámon a régi han solo trilógia van és utána következik a han solo: a lázadás hajnala, majd a halálosztag. Helyes az én listám? Mert egy másik lista a halálosztag és a halálcsillag közé szeretné berakni. Köszi a segítséget!
2014-07-03 18:47:58
zilllosarkany
@Umbráth László: De

A jövő zenéje: http://koztarsasag.gportal.hu/gindex.php?pg=35022511

:D
2014-07-02 14:39:08
Umbráth László
Ez a könyv nem közvetlenül a tomboló erő után játszódik kronológialiag?
2014-06-30 13:03:41
Balogh Imre
Megrendelve! Ezt a kötetet már én is régóta várom! Végre olvashatom a két részt egymás után!
2014-06-27 18:58:31
Arányi Balázs
Szerintem a Force Unleashed tipikusan olyan, hogy nem kell rá borító csere, hisz epic a kép...

A könyv a Magyarul megjelent könyvek idővonalán a "A Han Solo-trilógia: A lázadás hajnala" és a "Halálosztag" között helyezkedik el.

Adatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.510

Kibeszélő: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2119
2014-06-27 12:47:49
zilllosarkany
Bocsi, véletlenül elment. Utolsó mondat törlés.

Tehát a 66-os parancs is két borítóval jelent meg, de ott nem választhattunk, lehetséges, hogy a jogtulaj szólt bele.

Szóval hagyjuk már abba ezt a borítócserést dolgot, nagyon unalmas. A kiadót szigorú szabályok kötik, nem fognak a borítóval vacakolni. Nehogy már a ketrec rázza a majmot!
2014-06-27 09:30:22
Zilllosarkany
Végre! Már nagyon várom. Ja és mielőtt még bárki is borítócserét javasolna, mert most ez a divat, hadd tisztázzam a helyzetet. A Válaszutak esete kivételes eset volt, két borítóval jelent meg, így is nagy dolog volt, hogy dönthettünk. Ez a lehetőség még talán a 66-os Parancsnál is megvolt.
2014-06-27 09:26:37

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban