Star Wars: Árnyjáték

Szerző:

Ár: 4.500 Ft 3.600 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2014
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
360
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
január 27 - február 2.

Javul Charn a Xizor herceg vezette Fekete Nap bűnszervezet egyik kegyetlen hadnagyának elszökött menyasszonya. Legalábbis ő ezt állítja magáról.  Dash Rendar, a leégett csempész elvállalja, hogy Javul mellett testőrködjön. Ám hamarosan rájön, hogy nem az egyenesség a nő legfőbb erénye, és amerre csak jár, halottak szegélyezik az útját. Miután hullákat talál a raktérben, és egy titokzatos hadihajó is megtámadja őket, Dash úgy dönt, itt az ideje, hogy kiderítse, ki tör az életükre...
Mikor Han Solo is csatlakozik Javulhoz, a tétek még tovább emelkednek. Dash, akinek már Soloval és Xizor herceggel is meggyűlt a baja, úgy dönt, hogy az ösztöneire hallgat és követi a nőt – egy olyan helyre, ahonnan még soha senki nem tért vissza élve…

 

A szerzők további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Vass Zsolt
Táblás Győző
Sándor Miklós
Tenyér Gábor
Szarka Imre
Vasas Péter
Pelikán Zsákos József
Szilvási györgy
Károly György
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Csurka Tamás
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Orcsik Károly
Cselcsókás Béla
Semmis zsigmond
Zsigás Félix
Salgó László
Jobb nem is lehetne.
2015-06-10 16:46:09
Nagy Jenő
Sóskúti Kiss Tamás
Kőhalmi Péter
Márton Mikle
Reményi József
Havasi István
Michael Reaves és Maya Kaathryn Bohnhoff: Árnyjáték
Michael és Maya közös regénye ezúttal a csempészeket, lázadókat, alvilági személyeket állít a középpontba. A sztori nem olyan nagy kaliberű, inkább amolyan jópofa kis kalandregény. A koncepció is egyedi. Eddig énekesekkel, zenészekkel kevésbé foglalkoztak a korábbi könyvekben. A regény nagyszerűen bemutatja a turnék és koncertek világát. Ám sokkal többről van itt szó, mint ahogy elsőre látszik. Dash egy akció során pénzügyileg alaposan hátrányos helyzetbe kerül ezért kénytelen elvállalni a szupersztár Javul Charn védelmét. Eleinte csak egy túlbuzgó rajongóról van szó, de később sokkal bonyolultabbá válik a helyzet. Javul sem az akinek látszik. Az eseményekbe belekeveredik a Fekete Nap egy vigója, Xizor, a Birodalmi Biztonsági Hivatal…. A végén szép kis kalamajka lesz az eseményekből.
Dash Rendar régóta elhanyagolt karakter volt, (A Birodalom árnyain és A lázadás hajnalán kívül sehol sem volt komolyabb szerepe) ezúttal övé az egyik központi szerep. Leebo-val való párbeszédeik fantasztikusak. Leebo a humor egyik fő forrása, számtalan kedves percet szerez az olvasónak. Eaden, Dash navigátora hűvösebb és nyugodtabb karakter, mégis az egyik leginkább drámai szerep hozzá kötődik. Reaves és Bohnhoff elsősorban saját szereplőket mozgatnak, többségük csak itt bukkan fel. Azért sikerült mégis Hant is bevonni az eseményekbe, viszont az ő szerepe kevésbé jelentős. Dash és Javul viszonya szép ívet ír le. A csipkelődésekből kölcsönös vonzalom alakul ki. Az írók D’Vox és Rishyk karaktereit a Rebellion képregény sorozatból kölcsönözték.
A helyszínek elég változatosak. Mozifilmes, rajzfilmes és könyves karakterek egyaránt előfordultak. Az események egy kicsit lassan bontakoznak ki, később begyorsulnak.
Alapvetően jó regény lett, vicces, humorban gazdag kalandregény. Négy s fél.
2015-01-18 13:03:41
Jordán Gyula
Kiváló. Dash az egyik kedvenc EU karakterem. A szerzők mesteri bábjátékosok módjára irányítják a sztorit és a szereplőket.
2014-12-09 12:36:53
Thadeusz
Miután letettem a könyvet azt kell, hogy mondjam, hiába egy közép kategóriás regény, bennem még is maradandó élményt tudott hagyni. Visszaemlékezve a csempész és társai kalandjára, ahogy lassanként fejtik meg a rejtvényt, és megmentik közbe a holodíva életét, fordulatos és érdekes történetet kaptunk. A végén pedig egy kiváló csavarral fejezik be az írók a könyvet, amellyel a csempész történet, egy egészen mássá növi ki magát.

https://thadeuszblog.wordpress.com/2017/02/20/michael-reaves-es-maya-kaathryn-bohnhoff-arnyjatek/
2017-06-30 12:09:04
Hortobágyi Krisztián
P.A.Video Studio
Egy izgalmas krimi, Leebo nagyon jópofa, Dash, Eaden, JC és Han ugyancsak nagy forma.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/KNMGCNzzv5E
2014-12-12 20:10:39
Jászkai Péter
Köhler Zoltán
A szereplők remekelnek, de a történet a krimi irodalom legnagyobb kliséiből van összeállítva.
Ettől függetlenül szórakoztató a könyv, kellemes kikapcsolódás volt olvasni.
2014-12-07 11:56:48
Kubik Diána
Csak a morbid kíváncsiság hajtott, hogy végigolvassam, témájában és hangulatában teljesen távol áll a megszokott Star Wars univerzumtól, többet vártam a könyvtől, a vége nagy katyvasz, össze-vissza csapongott, nem is lett lezárva rendesen.
2015-01-19 12:12:41
Havasi Máté
Megjelenése idején olvastam angolul, most pedig magyarul. Sajnos inkább csak közepes. Kocsis kolléga kritikája bizony jogos. Kriminek kissé gyenge; a karakterek meglepetést nem okoznak, Rendarról alig tudunk meg valami újat; az izgalmi szint átlagon aluli... Kár érte.
2014-12-31 12:41:06
Gyigor György
Kocsis Ferenc
Egy mondatban összefoglalva ez a regény egy nagy kupac bűzlő banthatrágya. Azt hittem jó lesz, de mindvégig folyamatosan csalódnom kellett a műben, ami nagy jóindulattal is csak egy szépen megírt, gyenge ponyvaregénynek nevezhető, többnek nem. Anélkül, hogy szétspoilerezném az egészet, csupán a szövegben talált rengeteg logikai hiba valószínűsíthető okait sorolom fel, amiknek köszönhetően ez a könyv is csatlakozik a polcomon a vacak SW regények hosszú sorához.
1. A szerzők nem vették maguknak a fáradtságot, hogy utánanézzenek a technikai részleteknek. Jól láthatóan fogalmuk sincs arról, hogy néz ki belül a Millennium Falcon, ezért fantáziálnak róla össze mindenféléket, ami elég kiábrándító.
2. A szerzőknek fogalmuk sics az űrbeli távolságokról, méretekről, mozgásviszonyokról, időviszonyokról, így az űrcsaták és manőverek leírása nevetségesen irreális és önkényesnek ható. Kb. mint egy gyenge gyerekmesében.
3. A lövöldözések és verekedések, futkározások leírását egyes helyeken elég nehéz elképzelni, megfelelő vizuális támpontok hiányában. Olvasás közben nem érezni azt, hogy a szerző képben van azzal kapcsolatban, amiről ír. Olyan a szöveg, mintha csak fantáziálna össze-vissza.
4. A humor erőltetett, s bár itt-ott előfordulnak kellemes villanások, összességében mégis inkább fejcsóválásra ad okot az egész.
5. A regényt láthatóan azzal próbálták meg feldobni, hogy egy csomó olyan helyszínt kavarnak bele, amik már ismertek más művekből. És ezt is elég erőltetett módon teszik, szükségtelenül.
6. Leia hercegnő nem láthatta a Falcont az Alderaanon, több okból sem. Egyrészt, mert ebben az időben folyton diplomáciai utakon volt a galaxisban, mint szenátor. Másrészt mert akkor tudomást szerez a hajó nevéről és tulajdonosáról Javul Charntól, aki nyilván mindent elmesél neki a küldetéséről, és így később, a Halálcsillagon, amikor megismerkedik Hannal, egész másként reagál. Okosabb lett volna őt nem belekeverni ebbe a regénybe és inkább másvalakit megtenni felkelő összekötőnek.
7. Csubakkát kihagyni ebből a zűrből komoly hiba volt. Csubi soha, ismétlem: soha (hogy a gyengébb képességűek is megértsék) nem engedte volna el egyedül Hant ilyen hosszú időre, hogy önállóan keveredjen bajba. Még a felesége kedvéért sem.
8. Az már csak hab a tortán, hogy a könyv hátoldalán a fülszöveg is hamis. Az utolsó mondat legalábbis nem állja meg a helyét.
Ha továbbra is ilyen gyenge fércművek fognak kijönni SW címke alatt, inkább leszokom róluk. Ez az Árnyjáték csak halvány árnyéka a jobb SW műveknek és logikailag sem a kanonizált, sem az apokrif SW regények közé nem passzol.
2014-12-27 17:10:20
Kubik Diána
Az első 150 oldal után csak annyit mondhatok, hogy vontatott, klisés ponyvaregény, hangulatában egyáltalán nem SW-s, de azért megpróbálom befejezni :)
2015-01-15 12:11:16
Umbráth László
Kihívásra! Izgalmas történet, jó karaktárak,főleg Dash,Eaden és Leebo. Jc-t a könyv háromnegyedéig baltával tudtam volna agyoncsapni, Hanem is egy ideig tenyérbemászó volt.Sajnos a vége nagyon el lett számomra nyújtva.
2014-12-16 13:18:14
Umbráth László
Ez a regény a Tomboló erő 2 és a Mos Eisley mesék között található az én polcomon! De aki ezeket a novella gyűjteményeket külön teszi akkor a TE2 és a csillagok háborúja között helyezkedik el!
2014-10-16 10:49:23
Szabó Eszter
Zsolt, a regény a TFU2 után játszódik.
2014-10-15 12:12:33
Szilágyi Zsolt
Ez a regény mikor játszódik, s mely két SW-regény között helyezkedik el?
2014-10-06 13:58:10
Szabó László
Szuper!
Minél több Star Wars regényt!!
2014-09-17 00:33:02
Arányi Balázs
A Shadows of the Empire első és nagy kedvenc számítógépes játékom volt, Dash Rendarral a főszerepben. Jó lesz végre olvasni is róla egy kicsit többet. :)
2014-08-15 15:41:57
Balogh Imre
Ezzaaaz! Már nagyon várom ezt a könyvet, köszönöm szépen és csak így tovább!
2014-08-12 17:54:52
P.A.Video Studio
Köszönöm szépen minden olvasó nevében!

Adatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.509

Fórumtéma: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2468
2014-08-12 16:17:38

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban