Star Wars: Gazfickók

Szerző:

Ár: 4.875 Ft 3.900 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
428
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
január 27 - február 2.

Han Solo részt vesz a Halálcsillag megsemmisítésében, de rövid időn belül elveszíti a lázadóktól kapott jutalmat. Rengeteg pénzzel tartozik Jabbának, és tudja, ha nem rendezi adósságát, akkor az életével fog fizetni. Kénytelen hát elvállalni a munkát, amit egy titokzatos idegen ajánl neki. A fizetség rendkívüli, viszont a feladat is az: a Fekete Nap bűnszervezet egyik szektorfőnökének a páncélszekrényét kell kifosztani. 

Solo összeszed egy csapatot, köztük a nélkülözhetetlen Csubakkát, és a ravasz Landót. Társai egytől-egyig profik és ők az egyetlenek, akik elég őrültek ahhoz, hogy elvállaljanak egy ilyen feladatot.

Vajon sikerrel járnak és megszerzik a minden elképzelést felülmúló jutalmat? Vagy az életükkel fizetnek vakmerőségükért?

 

A szerző további termékei:

2. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze: A jövő látomása
Ár: 3.120 Ft
1. Timothy Zahn
Star Wars: Igazság Keze: Hűség
Ár: 3.500 Ft
2. Timothy Zahn
Star Wars: Igazság Keze: Válaszutak
Ár: 3.600 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Vass Zsolt
Domján Tamás
Sándor Miklós
Pelikán Zsákos József
Szittyás István
Lekitek Ferenc
Orcsik Károly
Domján Tamás
Cselcsókás Béla
Kőhalmi Péter
Reményi József
Salgó László
Nagyon tetszett.
2015-06-10 16:44:13
Nagy Jenő
Én nem tom mi bajotok vele, szerintem überállat jó volt.
2015-05-29 16:43:58
Márton Mikle
P.A.Video Studio
Zseniális, a történet izgalmas, feszült, vicces, hamar megszerettem az új szereplőket.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/g849zvlFQhA
2015-03-20 20:05:45
Köhler Zoltán
Kocsis Ferenc
Ez a könyv gyakorlatilag a Tripla vagy semmi (Ocean's Eleven) című akcióvígjáték koppintása, ami maga is egy korábbi film, A dicső tizenegy feldolgozása. Épp csak a humor és a romantika maradt ki a sztoriból, ami valljuk be - sosem volt Zahn erőssége. Viszont kellemes meglepetés, hogy sikerült profin összerakni a történetet, így a gyengécske Hűség és Válaszutak regények után a szerző ismét hozza a régi formáját, mint a Thrawn történeteknél és a székbe szögezi az olvasót, szó szerint az utolsó mondatig (de nem akarom lelőni a végső poént).
Két hiba a könyvből:
A 79. oldal második sorában ez szerepel: "és rátette a távcsövét az ülése válltámaszára." Hová? Helyesen: kartámaszára!
A 328. oldalon Dayja a liftből kilépve megöli a két őrét és eldugja a hulláikat. Ezzel csupán egy baj van, hogy Zahn elfelejtette leírni, hogyan? Eléggé el nem ítélhető módon megfosztotta az olvasókat ettől a résztől és egyszerűen átugrotta az esemény leírását, rögtön azzal folytatva, hogy a testőrök már halottak. Miközben részletes leírásokkal fárasztja az olvasót a lényegtelen mellékkörülményekről, a tényleges akciót durván elhanyagolja. Ez szerintem alapvető írói hiba.
2015-02-27 14:29:03
Szabó László
Remek kis történet lesz ez!
Nagyon jó a könyvet bemutató szöveg.
Nyilván nem fizetnek az életükkel a vakmerőségükért!!
Néhány,aprócska,elviselhető anakronizmus! Ez vonatkozik Rotharidesz Ambrus hozzászólására is!! XD (y)
2015-01-07 00:32:20
Vasas Péter
Sorsolós Ádám
Semmis zsigmond
Jászkai Péter
Vesszős István
Gyenge közepes kötet!
Timothy Zahn ennél csak jobb Star Wars könyveket alkotott!
2015-08-26 21:44:05
Jordán Gyula
Hát, Tim írt már ennél jobbat is.
2015-05-08 11:26:35
Pekárik Dávid
Ettől az írótól ennél sokkal jobbat vártam. jelentős része unalmas, eléggé vontatott, de azért vannak benne meglepetések.
2015-04-08 14:00:58
Hortobágyi Krisztián
Kuti Csaba
nagyon felkeltette az érdeklődésemet már meg is rendeltem
2015-10-11 16:23:57
Havasi Máté
Tipikus Zahn-kötet, és ezzel mindent elárultam. Talán azt leszámítva, hogy picivel több a könnyed, már-már humoros párbeszéd, de inkább csak a kötet elején.
Az első száz oldalnál még lelkes voltam, de összességében ez az egész rablós sztori nem tudott lekötni. Hiába dolgozza ki a részleteket a szerző, hiába dobja be a Fekete Napot, ha maga a történet gyenge lábakon áll. Egy-két helyen felpörög ugyan a cselekmény, de mégiscsak az a vége, hogy csak egy mackóbontásról szól az egész, amit jól meg kell szervezni... Egyedül az utolsó két oldal csavarja késztetett elismerő mosolyra. Illetve értékelem, hogy történnek utalások más regényekre, sőt, képregényekre is (Solo-trilógia, The Yavin Vassilika...) De ez kevés.
Továbbra is az a véleményem, hogy Zahn galaktikus léptékben (Thrawn-trilógia, Thrawn keze-ciklus) tényleg minőséget tett le az asztalra, de ezek az "elszigetelt akciókról" szóló regényei (Hűség, Válaszutak, Gazfickók) nem túl meggyőzőek a számomra.
2015-03-12 21:22:04
P.A.Video Studio
@ Szilágyi Zsolt

Magyarul megjelent regények tekintetében ez a lista a helyes, az új megjelenések alkalmával folyamatosan bővül: http://starwarsmedia.hu/starwars-konyvek

A wookieepedia számos helyen hibás, ha szeretnéd, elmondom, miért úgy helyes, ahogy a fönti lista van, csak regisztrálj és tedd fel a kérdésed ebben a fórumban: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?807

Ide nem férne ki az érvelés.
2015-01-23 12:41:09
Szilágyi Zsolt
Kedves Rajongótársak!
Megkérnélek Titeket arra, hogy mindenki - legalábis a lehető legeslegtöben - írja meg, hogy ki milyen lista, sorrend szerint teszi sorba az SW-regényeit, megköszönném. :-)
Én eddig saját sorrendet próbáltam készíteni, s aszerint vannak sorrendben a könyveim, viszont az elmúlt pár megjelenés alkalmával (is, ahogy korábban is azért) egyre inkább szembesültem azzal, hogy az én sorrendem nem igazán tökéletes, logikus, vagy legalábbis bizonyos helyeken meg-megbicsaklik a helyes sorrendiség, illetve hogy többen a Wookiepediát használják alapvetően, s inkább ezt az oldalt. Nos, melyik oldal, lista, sorrend tartalmazza a ténylegesen helyes kronológiai sorrendet? S melyik a hivatalos kronológiai sorrendet tartalmazó lista, oldal?
Illetve: Melyiket használjam? Mennyire megbízható a Wookiepedia? Bátran támaszkodhatok rá? Vagy inkább más oldalra támaszkodjak? De a hivatalosra támaszkodnék - ha van olyan!
2015-01-23 11:10:36
Auer Balázs
Kocsis Ferenc-nek igaza van tényleg nem oda illő a Han Lando találkozás.Ezt leszámítva egy nagyon jó könyv ajánlom. Amolyan Ocean's eleven SW-ban.
2015-01-15 14:19:59
Kocsis Ferenc
Lando megsértődött Hanra az ylesiai akció miatt (lásd: A lázadás hajnalában). Utána még egyszer találkoztak, mikor Han meglátogatta a lakásában, de Lando már az ajtóban kidobta, nagy gyűlölködéssel. És utána elvileg nem találkoztak csak a Hoth után a Bespinen. Szóval itt Zahn alaposan mellényúlt.
Han életének eseményei már így is túlzsúfoltak a Yavin utántól a Hothig, annyi képregény foglalkozott már ennek a 3 évnek az eseményeivel. De a regényírók még tovább akarják kuszálni a szálakat, hogy további bőröket nyúzhassanak le a témáról, mielőtt az SW 7 film és előzményei, folytatásai, mellékszálai magukra vonják a rajongók figyelmét.
Szerintem több értelme lett volna inkább arról írni, hogy Han kénytelen bérfuvarozást vállalni a felkelőknek, akik ekkoriban folyton költözködnek, új bázisoknak való bolygókat keresnek és menekülnek a birodalmi flotta elől.
2015-01-08 18:38:10
Rotharidesz Ambrus
Köszönöm az infot Havasi István! :)
2015-01-08 16:52:33
Havasi István
A regény a yavini csata évében játszódik. A Birodalom visszavág 3 évvel később.
2015-01-08 12:53:29
Blitzer Csaba
Rotharidesz Ambrus, abszolút egyetértek veled!!! Ezt írtam egy közösségi oldalon pár perce:
"Beleolvastam a leírásba, a sztoriba, nekem fura ez a Solo-Lando összedolgozás így. Mármint a történés ideje szempontjából. Ha jól tudom, nem sok idő telt el a IV. és V. epizód között, pár év (ezt olvastam, bár nekem logikusabb lett volna néhány hónap csupán, mivel Obi-Vannak nem kellett volna évekig várnia, hogy Yodához küldje Luke-ot!). Szóval a történet a IV. és V. rész között játszódik, Han és Lando közös kalandja. De a Birodalom visszavágban teljesen olyan érzésem volt, mintha ők sok-sok éve nem találkoztak már. Vagy csak én érzem így?"
2015-01-08 11:24:23
Rotharidesz Ambrus
Nekem egy kicsit zavaros most...valaki kifejtené Nekem ha szépen kérem? :)

Mivel nem olvastam az összes eddigi sw könyvet (Bane trilógia meg inkább TOR regényeket pörgettem) hogy van az hogy rögtön elfogyott a pénz Hannak?Hothon még azt magyarázta hogy ki kell fizetnie Jabbát..meg Lando-t is hívja?Birodalom Visszavágban ott úgy köszön neki mint akiket évek óta nem látott. :)
2015-01-06 19:13:36
P.A.Video Studio
Minden olvasó nevében köszönöm szépen!

A regény az eddig magyarul megjelent könyvek idővonalán a Mos Eisley mesék és a Hűség között helyezkedik el, de a Gazfickókhoz kapcsolódik a Mos Eisley mesék és a Gazfickók között játszódó Winner Lose All novella, ami magyarul még nem jelent meg (rajongói fordításban se), valamint a Heist című novella (ez se jelent meg), ami a Gazfickók két szereplőjéről (Tavia, Blink) szól és a Winner Lose All előtt zajlik.
(Sorrend: Csillagok háborúja, Mos Eisley mesék, Heist, Winner Lose All, Gazfickók, Hűség)

A regény adatlapja: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.802

Fórumtéma: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2960
2015-01-06 13:35:05
Kubik Diána
Ez ilyen Oncean's 11/12/13 utánérzés? :)
2015-01-06 10:19:58

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban