Star Wars: The Old Republic: Megsemmisítés

Szerző:

Ár: 4.375 Ft 3.938 Ft
Megtakarítás: 10 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
300
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 22 - 28.

Bár Theron Shan a Jedi Rend nagymesterének fia, mégsem Erő-használó. Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy a Köztársaság titkosügynökeként kulcsfontosságú küldetéseket hajtson végre a Birodalom elleni háborúban. Miután többször bizonyította már rátermettségét, mindenki úgy érzi, ő az ideális ember egy még az eddigieknél is veszedelmesebb feladatra.

A Birodalmat belviszályok és hatalmi harcok tépázzák, de Darth Karrid továbbra is hisz abban, hogy a Sitheknek kell uralniuk a galaxist. Félelmetes hadihajója segítségével mindent meg is tesz, hogy ez így legyen. Theronban azonban – akihez egy forrófejű csempész, és Karrid egykori Jedi mestere is csatlakozik – méltó ellenfelére talál. 

Theronnak és társainak fel kell venniük a harcot a sötét oldal híveivel, de az idő egyre jobban szorítja őket. Ha nem végzik el sikerrel a rájuk bízott feladatot, az sokak életébe kerülhet...

 

A sorozat további részei:

Michael A. Stackpole
Star Wars: Én, a Jedi
Ár: 4.491 Ft
4. Karen Traviss
Star Wars: Republic Commando: A 66-os parancs
Ár: 4.491 Ft
 

A szerző további termékei:

2. Drew Karpyshyn
Star Wars: Darth Bane: A Kettő Szabálya
Ár: 3.330 Ft
3. Drew Karpyshyn
Star Wars: Darth Bane: A gonosz dinasztia
Ár: 3.330 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Weiser András
Kimondottan ajánlom annak aki szereti, vagy szeretné megismerni a TOR időszakot. A regény akciódús és egy kicsit elhanyagolva éreztem a karakterfejlődét. Ez szerencsére később be lettt pótolnva. Theron és Gnost-Dural karaktere kimondottan tetszett. A finálé nagyon hangulatos és akciódús volt. Mindenkinek ajánlom!
2021-11-09 20:12:02
Sebella Roland
Kovács Máté
Sári Aliz Imola
Első Star Wars regényemként nagyon tetszett, magával ragadt. :)
Theron-nal a játék kapcsán „találkoztam” először, akkor is már megfogott a szellemessége és, hogy mindent megtervez, persze semmi sem úgy sül el. :)
A lelki világáról a könyvben is bepillantást enged az olvasónak, amit nagyon át tudtam érezni! :)
2016-11-05 18:54:09
Zsikla Dávid
Venczler Miklós
Táblás Győző
Miszray Péter
Tenyér Gábor
Szarka Imre
Vasas Péter
Pelikán Zsákos József
Pálinkás Bálint
Szilvási györgy
Kubik Diána
Egy baja volt: túl rövid :)
2016-02-04 15:43:00
Károly György
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Bokros Mónika
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Orcsik Károly
Cselcsókás Béla
Semmis zsigmond
Zsigás Félix
Hortobágyi Krisztián
Havasi István
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés
Karpyshyn ezúttal egy hagyományosabb Star Wars történetet hozott össze, melyben a hangsúly inkább az egyszerű kalandon és az izgalmakon van. A szerző az akciófaktort korábbi regényeihez képest a maximumra tekerte, de e mellett azért volt dráma is. A regény főhőse, Az elveszett csillagok című képregény történetéből megismert Theron Shan ügynök. Theron egy amolyan James Bond-féle karakter. Okos, céltudatos, vakmerő. Fontos kiemelni, hogy Theronnak helyén van a szíve, nem hajlandó feláldozni mindent a totális győzelem érdekében. Habár nem Jedi, szívén viseli az ártatlanok sorsát. Teff’ith, a twi’lek csempész szintén Az elveszett csillagokban szerepelt először, itt is több alkalommal Theron segítségére siet (persze megfelelő noszogatás után és pénz reményében) Látszólag egy olyan hősnő, aki mindent pénzért csinál, de azért van lelkiismerete is. Sajnos Teff’ith kevésbé került reflektorfénybe, ennek ellenére a vele foglalkozó részek jól megírtak. Gnost-Dural Jedi-mesterrel szintén kevesebbet foglalkozik az író, de azok a részek a könyv csúcspontjai. Kitartásban és ravaszságban elsőrangú. A fénykardpárbajok, melyeket ő vív olyan fantasztikusak és lélegzetelállítóak, melyek a filmekkel is felveszik a versenyt. Karrid, a főgonosz irányítja az Ascendant Spear csatahajót, őt kell elpusztítani. Karrid ravasz, kíméletlen és elszánt. A történet folyamatosan pörög, nem áll meg. Az izgalmas és feszült helyzetek családi dráma fűszerezi, mely Theronra és szüleire fókuszál. A regény utolsó harmada monumentális és lehengerlő. Elsőrangú Star Wars kaland. Ötös.
2015-06-16 15:00:15
Salgó László
5 star.
2015-06-10 16:45:28
Pekárik Dávid
Egészen jó. A fordításban vannak dolgok, amik nem tetszettek (túl sokszor használ a fordító olyan idegen szavakat, amelyeknek van tökéletesen elfogadott magyar megfelelője). Az író részéről felbukkan néhány (szerintem) Star Wars-talanság (békaszerű, gyíkszerű, macskaszerű, kígyó, cápa, teknőc, paprika, stb.). Egyébként nagyon izgalmas regény, amikor olvasás közben többször is azt gondoltam, hogy "na most biztos egy unalmas és hosszas leírás következik", általában pozitívan csalódnom kellett.
2015-06-06 22:06:03
Pekárik Dávid
Egészen jó. A fordításban vannak dolgok, amik nem tetszettek (túl sokszor használ a fordító olyan idegen szavakat, amelyeknek van tökéletesen elfogadott magyar megfelelője). Az író részéről felbukkan néhány (szerintem) Star Wars-talanság (békaszerű, gyíkszerű, macskaszerű, kígyó, cápa, teknőc, paprika, stb.). Egyébként nagyon izgalmas regény, amikor olvasás közben többször is azt gondoltam, hogy "na most biztos egy unalmas és hosszas leírás következik", általában pozitívan csalódnom kellett.
2015-06-06 22:05:18
Nagy Jenő
Köhler Zoltán
Reményi József
P.A.Video Studio
A történet izgalmas és feszült, az akciójelenetek jók, a szereplők érdekesek, viszont Az elveszett csillagok c. képregényt érdemes hamarabb elolvasni, mivel Theron és Teff’ith kapcsolata abban gyökeredzik.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/0FeUmNWelpc
2015-05-22 20:13:09
Márton Mikle
Jordán Gyula
Én is az eredeti kiadást olvastam. Nagyon jó könyv. A sztori, a szereplők, egyszóval minden rendben volt vele.
2015-05-08 11:21:49
Sóskúti Kiss Tamás
Angolul már megvan. Ajánlom mindenkinek, aki szereti Drew regényeit.
2015-05-04 17:41:17
Sheev Palpatine
Kocsis Ferenc
Ez egy egész jó regény, az elején elkövetett néhány hibától eltekintve. Lényegében egy akciódús kémtörténet James Bond stílusban, kis családi drámával megspékelve. A hibák, amiket egy profi írónak illene nem elkövetnie, a következők:
1. Az első fejezetekben a közelharcok leírásai ostobák és valószerűtlenek. Ezek alapján úgy tűnik nekem, hogy a szerző még életében nem verekedett senkivel, sőt nem is látott közelharcot soha. Se élőben, se filmen. Különben nem ilyen vacakul és irreálisan írta volna meg ezeket a jeleneteket.
2. A 79. oldalon az szerepel, hogy a hiperűrbe ugráshoz előbb ki kell kapcsolnia az űrhajónak a védőpajzsait (ez az ötlet a későbbi fejezetekben is feltűnik). Ez meg miféle ökörség? Az egész Star Wars Univerzumban még soha, sehol nem volt szükség ilyesmire. Sőt, kifejezetten fontosak a védőpajzsok a hiperűr ugrásoknál is. Például amikor a Falcon fölemelt pajzzsal lép ki az Alderaan törmelékmezejébe. Ezt a hülyeséget nyilván csak azért agyalta ki a szerző, hogy megindokolja, miért nem menekül el az űrhajó, illetve miért lehet kiugrás előtt szétlőni. Hát elég gyenge ötlet. Majdhogynem szánalmasan fantáziamentes.
3. A 82. oldalon a Köztársasági Hírszerző Szolgálat elemző laborját úgy mutatja be a szerző, mint egy kicsi és zsúfolt helyiséget, ahol huszonhárom (igen, 23 db!) ügynök dolgozik az adatok feldolgozásán. Mi van??? Az NSA-nak csak a Föld 7 milliárd lakosát kell figyelnie, mégis legalább 5000 emberük dolgozik (állítólag) ezen egész nap és külön várost építettek a feladathoz. Akkor hogy lehet az, hogy a KHSZ-nek, aminek a galaxis több millió bolygójáról (saját, semleges, ellenséges világok és űrállomások) beérkező hírszerzési jelentéseket kell folyamatosan elemeznie, ilyen pirinyó kapacitása van a feladatra? Itt egy külön várost kellett volna bemutatni, tele sok ezer (millió?) elemző és tolmács robottal, meg sok ezer (millió?) mindenféle fajú elemző ügynökkel, meg több ezer zárt (védett) hálózatba összekapcsolt szuperszámítógéppel, meg több ezer gigantikus adattárolóval, amikben legalább 10 (de inkább 100) évre visszamenően megőriznek minden fontos adatot. Plusz a kiszolgáló infrastruktúra (és sok ezer fős személyzete külön lakónegyedekkel), a saját erőművek a hírszerző város áramellátásához, a saját kommunikációs antennák erdeje (hozzá átjátszó műholdak tömegével odafönt), egy űrkikötő, egy repülőtér, saját interkontinentális vasútállomás, saját lebegővasút (vagy metró) a városon belüli közlekedéshez, és egy kisebb hadsereg (legalább egy hadosztály), ami az egészet védi földön-vízen-levegőben-űrben. Területileg ez akkora lehet, mint egy kisebb ország.
2015-07-17 13:25:45
Kiss László
Gyigor György
Jászkai Péter
Zimonyi László
Más kérdés: a Szukits nem tervezi e-könyvek megjelentetését? Alig van magyar nyelvű könyv e formátumban. Nem mintha az amazonos olvasási listám nem lenne elég hosszú, de azért jó lenne. Vagy egyszerűen nem éri meg, mert itthon még nem elég elterjedt?
2015-05-21 16:41:51
Zimonyi László
Hát szerintem gáz amit a Disney művel, de most nem fejtem ki, hosszú lenne. Egy mondatban: majd 500 könyv és majd 100 játék kuka egyik napról a másikra. Hagyjuk ezt a Legendák kategória hülyeséget, az Infinities-t se olvastam soha, minek olyat olvasni, ami nem is része a történetnek. Ezért nem érdekelt a Marvel univerzuma se soha, mert elveszel a multiverzum zagyvaságaiba. Leginkább az Old Republic érát sajnálom, szerintem kifejezetten jól sikerült és összhangban is vannak a részei. Még csak egyszer találkoztam olyannal, hogy egy újraalkotott sci-fi klasszisokkal jobb lett mint az eredeti (Battlestar Galactica).
2015-05-21 16:37:18
Zillosarkany
@Németh Péter:

Igen, mostantól mindenen rajta lesz a Legendák felirat. Ezt a Disney találta ki, hogy jól láthatóan megkülönböztessék a kánon és nem kánon (legendák) regényeket. Természetesen ha a Szukits elkezdi kiadni a legújabb kánon könyveket (kb. 2016), mint a Heir to the Jedi, Lords of the Sith, Dark Disciple, Tarkin, Aftermath, stb. ezek már nem fogják megkapni azt a sharlaccrágta csíkot.
2015-03-16 12:22:43
Németh Péter
Sziasztok, valaki megtenné, hogy elmagyarázza nekem ezeket a feliratokat? Addig megvagyok, hogy felsőbb utasítás, de mindenen rajta lesz? És másfajta feliratok is lesznek, vagy mindenen a legendák lesz rajt?
2015-03-15 08:11:36
Kocsis Ferenc
Én örülnék neki, ha a sok KOTOR és Jedi-Sith öldöklés meg gonoszságorgia helyett megjelenne néhány olyan regény is, amik a birodalom elleni lázadásról szólnak, meg a Felkelők Szövetségéről, tehát a szűken vett SW univerzumban játszódnak.
2015-03-07 15:13:42
Mlinarik Mate
Tudja valaki a márc 2,hétfői betűvadász betűjét? Jól jönne eme könyv megrendelésénél,köszönöm :)
2015-03-05 23:11:58
Havasi István
A válasz valószínűleg egyszerűbb, mint gondolnánk. Azért rakhatták ki erre a Legendák feliratot, mert a Disney most küldött ezzel kapcsolatban utasítást. A korábbi könyveknél bizonyára még nem küldött ezzel kapcsolatos utasítást, így azoknál kijöhetett a régi borítóval is. Az eset nem egyedi. Ha jól tudom Csehországban (vagy lehet, hogy Lengyelországban) idén év elején jelent meg a Darth Plagueis és ott sem volt még kirakva a felirat.
2015-03-04 11:36:41
Szombat János
Igen, ez teljesen világos. Nem is az az érdekes - legalábbis számomra -, hogy ki kell rakni Legendák feliratot, hanem inkább az, hogy miért éppen most kezdték el? Elvileg már legalább a Maul: Vesztegzár óta rajta lehetett volna (és kellett is volna lennie)... Mondjuk engem nem nagyon zavar, hogy rajta van a borítókon a felirat, de tény, hogy ez egy picit fura, hogy a négy The Old Republic kötet közül csak a legutolsón lesz.
2015-03-04 11:07:10
Kiss Balázs
A Legendák felíratott a kiadónak kötelező kiraknia, mivel ehhez a Disney ragaszkodik, mint a jelenlegi jogtulajdonos. Minden olyan regényre ki kell rakni a Legendák felíratott, amik nem tartoznak bele a Disney állttal kialakított Kánonba.

De erről bővebben itt olvashatok:
http://www.gamekapocs.hu/tag/army1990/blog/8186/star_wars_kanon_es_legenda
2015-03-03 23:05:04
Gulyás-Szabó Máté
Szerintem sem volt okos húzás pont erre a könyvre tenni legendák feliratot,mert így kicsit különbözik a többitől a sorozatban.
2015-03-03 21:10:58
Havasi István
Biztos, hogy rendszer lesz belőle. Ha valamit a jogtulaj utasításba ad, akkor úgy kell eljárni.
2015-03-03 19:05:08
Pekárik Dávid
Húú ezt már nagyon várom, csak a Legendák felirat ne lenne ott... Csak nem lesz belőle rendszer.
2015-03-03 18:49:30
Arányi Balázs
Nagyon bejön a Legends fül, ezt már vártam és jó lett volna ha a korábbiakra is rákerül (Kenobi, Sith törzs.)
2015-03-03 18:03:44
Zillosarkany
Nagyon várom már ezt a regényt, kedvenc írómtól nem is tudom mikor jelent meg utoljára Star Wars könyv. De Jabba szerelmére, miért kell a Legendák fül? Ha eddig nem volt, most miért van? :( így nem megy a többi Szukits könyvhöz, pedig eddig olyan szép egységesek voltak.
2015-03-03 17:28:36
Kubik Diána
Vagyis, mondhatjuk, hogy "kvibli" :)
2015-03-03 15:39:24
Kubik Diána
Mondjuk, az nem teljesen igaz, hogy nem Erő-használó, inkább úgy mondanám, hogy nincs benne annyi midiklorián, mint pl. a kedves mamiban, aki a világtörténelem egyik legnagyobb Jedi Mestere. :)
2015-03-03 15:35:35
Kubik Diána
Már alig várom! :)

A borító pedig nagyon szép, és sztem barátkozz meg a gondolattal, hogy ezentúl az összes nem-kánon könyv így fog kinézni.
2015-03-03 15:25:58
Kapocsi Dániel
Nee.. Miért kell a Legenda fül??? Jó nyilván a felső vezetés mondta, de így nagyon elüt....

:/
2015-03-03 14:11:46
P.A.Video Studio
A regény az eddig magyarul megjelent könyvek idővonalán a Végzetes szövetség és a Kóbor lovag között helyezkedik el.

Köszönjük!

Adatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.799

Fórumtéma: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?3088
2015-03-03 13:45:42

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban