% Star Wars: Pengeélen

Szerző:

Ár: 4.625 Ft 3.700 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2015
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
336
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
augusztus 9 - 15.

A lázadóknak ismét nehéz időszakot kell átvészelniük. A Birodalom támadásai és az alapanyagok hiánya miatt a Hoth jégbolygón létesített titkos bázisuk építése lassan halad. Néhány kereskedő hajlandó lenne eladni nekik a szükséges anyagokat, ezért Leia Organa hercegnő - Han Solo és egy csapat lázadó katona társaságában - útnak indul, hogy személyesen tárgyaljon velük.

Az óvatosság indokolt, mert a célállomás egy kalózoktól hemzsegő szektorban van. Miután találkoznak az első kalózhajóval Leia megrázó felfedezést tesz: a hajó legénysége alderaani túlélőkből áll, akik a bolygójuk pusztulása óta ártatlanok kifosztásából élnek és rengeteg pénzzel tartoznak egy kalózvezérnek. Leia elhatározza, hogy segít a rossz útra tért alderaaniaknak, noha közben egy mindenre elszánt birodalmi parancsnok is vadászik rá, akit egy beépített ügynök folyamatosan ellát információkkal.

A kalózok és a birodalmiak közé szorulva a hercegnőnek, Hannak, Luke­-nak és Csubakkának halálos veszélyekkel kell megküzdeniük ahhoz, hogy sikerrel hajtsák végre küldetésüket és megmentsék a lázadást...

 

A szerző további termékei:

 
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Vass Zsolt
Zsivola Péter
Varga Kristóf
Miszray Péter
Tenyér Gábor
Jordán Gyula
Szarka Imre
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Kubik Diána
Remek regény, szintekkel jobb, mint a Tolvajbecsület!
2016-02-25 09:34:30
Szilvási györgy
Bakos János
Károly György
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Orcsik Károly
Cselcsókás Béla
Semmis zsigmond
Zsigás Félix
Nagyon-nagyon szuper!
2015-09-09 15:41:35
Kőhalmi Péter
Havasi István
Martha Wells: Pengeélen
A történet elsősorban Leiát állítja a középpontba, e mellett Han, Luke és Degoren szemszögéből is megismerjük az eseményeket. Mégis elsősorban a hercegnőé a főszerep. Mellette még Han kap jelentősebb részeket. A történet 2 évvel játszódik a yavini csata után. A lázadók az Echo-bázis kialakításán ügyködnek. Ehhez sok építőanyagra és alkatrészre van szükségük, melyeket kereskedőktől próbálnak meg beszerezni. Leia egy delegációt vezet, amelynek célja az alku megkötése. Útközben azonban támadás éri őket a Birodalom erői részéről. A lázadók menekülni kényszerülnek. Hamarosan tanúi lesznek annak, hogy a kereskedőket pedig kalózok támadták meg. A történet magjában egy olyan alderaani csapat áll, amelynek tagjai nem csatlakoztak a lázadókhoz, hanem inkább felcsaptak kalóznak. Leia megpróbálja őket jó útra téríteni, ám hamar kiderül, hogy az alderaaniak egy Aral tukor Viest nevű kalózvezérnek hatalmas összeggel tartoznak. Viest főhadiszállását egy aszteroida bányában rendezte be. A bázis egyfajta kalózfészek, rengeteg rablóbanda támaszpontja. A hercegnőnek és barátainak eléggé meggyűlik a baja Viest-tel. Ki kell valahogy szabadítaniuk a rabszolgának szánt foglyokat és el kell tűnniük. Ha ez még nem lenne elég Degoren parancsnok és birodalmi osztaga szintén a lázadók nyomában van. Leiáék sokszor tényleg pengeélen táncolnak. A regény úgy a sztori közepe táján indul be igazán. Leia szívén viseli az ártatlanok sorsát, ha lehet mindenkit meg akar menteni. Han mindent megtesz, hogy a tőle telhető legjobbat nyújtsa. Elég sok a női szereplő: Viest, Sian, Terae, Metara.. Ők viszont inkább csak háttérszereplők. Wells ábrázolása magával ragadó. Nagyon ügyel a környezet és az akciók nagyszerű és részletes leírására. Leia lelki világát nagyon jól bemutatja. Luke szerepe itt tényleg elég csekély, de örülök, hogy őt is betette az írónő. A sztoriból nem hiányzik a meglepetés és a csavar sem. Összességében egy nagyon kellemes olvasmány. Wells még nem üti meg Karen Traviss mesteri szintjét, de már közel áll hozzá. A Gazfickókhoz vagy a Marvel most futó Leia sztorijához képest ez a könyv fényévekkel jobb. Nálam bekerült a kedvencek közé. Ötös.
2015-06-27 16:19:05
P.A.Video Studio
A történet izgalmas, az akciójelenetek jók, viszont olyan sok az új szereplő, hogy nem maradt rájuk idő, gyakorlatilag a Leia és Han központú események előmozdítására szolgálnak.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/mH74cu-loOg
2015-06-26 20:21:04
Köhler Zoltán
Salgó László
Leia rulez! Nagyon szerettem.
2015-06-10 16:40:16
Hortobágyi Krisztián
Nagy Jenő
Tök jó könyv volt, már vagy 2 éve olvastam. Egy kicsit talán elmarad Traviss,Luceno, vagy J.J. Miller mesterműveitől, de azért még jó.
2015-05-29 16:39:54
Jordán Gyula
Olyan másfél éve olvastam. Meglepően kellemes kis regény.
2015-05-08 11:23:03
Odrobina Róbert
Jóféle könyvek, kiváló!
2015-04-24 13:16:54
Tóth Balázs
Szalai Viktor
Reményi József
Kocsis Ferenc
Az eleje nekem nem igazán tetszett ennek a történetnek. Eléggé valószínűtlennek tartom ugyanis, hogy a birodalmiak meg tudnának lepni egy lázadó hajót, észrevétlenül közel lopózva hozzá az űrben, hogy megsorozzák. Utána viszont egyre jobb lett a sztori és a végére egészen belejött a szerző. Ez nem olyan vacak regény, mint Karen Traviss elbaltázott fércművei. Nincs olyan jó, mint Luceno, Zahn vagy JJ Miller, de azért olvasható.
A 251. oldalon van egy elképesztő fordítási hiba: szorításgátló érzékelő? Az meg mi? Ide jobb lett volna a fotocellás ajtózár kifejezés vagy valami ilyesmi.
A Rethel-zóna eléggé nagy képtelenségnek tűnik a számomra úgy, ahogy le vannak írva a tulajdonságai. Ha a rádiók működnek benne, a radarok miért nem? Hisz mindkettő rádióhullámokkal üzemel. Ebben nem lehet elrejtőzni a műszerek elől, mert az itt lévő űrhajók szabad szemmel vagy sima optikai távcsövekkel könnyen észrevehetők (a bolygó éjszakai oldalán infratávcsővel a hősugárzásuk).
Ja, és még egy apróság: Luke nem használta a fénykardját a regényben. Ezt meg hogy sikerült kihagyni?
2015-05-29 16:12:54
Jászkai Péter
Gyigor György
Ajjaj! Nagyon-nagyon gyenge
2015-09-08 22:14:14
P.A.Video Studio
A regény az eddig magyarul megjelent könyvek idővonalán az Erőpróba és A Birodalom visszavág között helyezkedik el.

Köszönjük!

Adatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.800

Fórumtéma: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?3111
2015-03-13 18:17:15

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban