% Star Wars: Halálvilág

Szerző:

Ár: 3.400 Ft 3.060 Ft
Megtakarítás: 10 %
Megjelenés:
2015
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
228
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 20 - 26.

Azoktól az ifjú tanítványoktól eltérően, akiket azért küldtek kutatólaboratóriumok és mezőgazdasági világok segítségére, mert nem bizonyultak elég rátermettnek a Jedi Tanács próbáin, Hestizo Trace páratlan tehetséggel rendelkezik: az Erő segítségével képes kommunikálni a növényekkel.

Eddigi csöndes, zavartalan élete azonban egy pillanat alatt darabokra hullik, mikor Darth Scabrous egy csatlósa elragadja. A Sith Nagyúrnak ugyanis épp az ő szokatlan képességére van szüksége dédelgetett terve megvalósításához. A különleges fekete orchidea, amire eddig Hestizo vigyázott, az utolsó összetevője annak az ősi, sith formulának, amelynek titkait a Nagyúr felfedni vágyik. 

Scabrous számításaiba azonban hiba csúszik, és félresikerült kísérlete melléktermékeként vérszomjas élőhalottként kelnek új életre a Sith harcosok. Egyedüli céljuk a pusztítás, és hogy urukat szolgálják, míg annak terve be nem teljesedik, és el nem nyeri azt, amire mindennél jobban vágyik. A halhatatlanságot…

 

A regény a szerző Halálosztag c. könyvének előzménye.

 

A szerző további termékei:

 
Joe Schreiber
Star Wars: Halálosztag
Ár: 3.713 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Kónya Krisztián
Pörőgs, érdeks és akciódus, nekem tetszet. Nehezen illeszkedik be az SW világába és inkább zombis könyv, mint sw, de a galaxis hatalmas és ez is elfér benne.
2021-10-17 21:51:24
Pályi Ádám
Ez a könyv olyan, mintha egy képregényt kellett volna regény változatra alakítani. Érdekes, könnyed de egyben gyomorforgató történet. Minden szempontból lekörözte a Halálosztagot...
2020-04-30 19:44:10
Kovács Máté
Réka Csillag
Zilahi-Sebess Ágnes
Sokáig meditáltam rajta, hogy megvegyem-e ezt a regényt, hisz valljuk be, elsőre elég bizarr egy Star Wars történet amiben vannak zombik. De kellemesen csalódtam, annyira, hogy az összes SW regényem közül ez lett a kedvencem. Tele van akcióval, fordulatokkal és mivel pár oldalasak a fejezetek, gyorsan lehet olvasni ("csak még egy fejezetet" mondóka). A szereplőkért lehet izgulni még úgy is, hogy keveset tudunk meg róluk (sith szimpatizánsoknak különösen ajánlott). Negatívum, hogy a Sith akadémia történetéről olvastam volna többet és a szereplők háttértörténetéről is, amikből nagyon keveset kapunk. Szerintem plusz 100 oldalt igazán elbírt volna még a sztori, de mivel ilyen rövidke, tényleg mindig történik valami. Szóval ajánlom mindenkinek, akik nem ijednek meg véresebb leírásoktól sem, és akiknek nem összeegyeztethető a SW és a zombik, az is tegyen egy próbát, megéri! ;)
2018-03-19 20:27:43
Zsivola Péter
Venczler Miklós
Táblás Győző
Miszray Péter
Tenyér Gábor
Jordán Gyula
Szarka Imre
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Reményi József
Szilvási györgy
Károly György
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Mate Balazs
Pilisi Dávid
Hozta a hangulatot amit elvártam tőle. :) Előzmény könyvként sikerült tisztáznia a zombi fertőzés eredetét.A végén olyan érzésem támadtd mintha az író még nyitva hagyott volna egy űrt a két kötet között ,mintha még várható lehetne még egy regényre ami a fertőzés útját meséli el a két történet eseményei közti időszakban. Ami nemis lenne rossz. :)
2016-01-10 12:09:34
Havasi István
Joe Schreiber: Halálvilág
Nem kezdtem neki nagy elvárásokkal, csak a Halálosztag szintjét vártam tőle. Egy egyszerű túlélő horror, amelyben reményeim szerint választ kaphatok a vírus eredetére. Szerencsére így egész jól szórakozta, sőt, kifejezetten tetszett a könyv. A történet faék egyszerű. Darth Scabrous a Sith Sötét Nagyura az Odacer-Faustin bolygón egy Sith Akadémiát tart fenn. Legfőbb célja a halhatatlanság elérése. Évek óta kutatja azt, hogyan lehetne ezt elérni. Ehhez már csak a murakii orchideára van szüksége. A gond az, hogy a növény csak akkor marad életben, ha a gondozója is a közelében van. Ezért a Scabrous által felbérelt whipid fejvadász, Thulk nem csak a növényt, hanem Hestizo Trace Jedi-botanikust is a Nagyúr kezére adja. Scabrous előállítja az elixírt, csakhogy az nem várt mellékhatásokat eredményez.

[spoiler]
Hamar elszabadul a pokol. A Sith tanítványok és mesterek a vírus áldozatául esnek. Hestizo menekülésre kényszerül. A whipid Thulk-ban segítőre talál, együtt próbálnak menekülni. Scabrous élve akarja kézre keríteni Hestizot, hogy feláldozza, ugyanis még egy Jedi szívére is szüksége van. Sith tanítványok egy csoportja szintén a túlélésért küzd. Kindra, Maggs, Hartwig, Mnah Ra’at mindent megtesznek a túlélés érdekében, de az árulás is a vérükben van. A végén eleinte nem értettem, hogy az élőhalott Sithek miért kényszerítik Kindrát arra, hogy nyitassa ki a hajó kapuját Pergus Frode-dal. Aztán később eszembe jutott Rance Lussk, akinek az értelme még megmaradt a fertőzés ellenére. Valószínűleg ő vette rá a többi halottat erre. Rojo Trace a Geonosison szerez tudomást húga sorsáról és a megmentésére siet. Rojo beszólása nagyon emlékeztetett az Elrabolva Brian Millsére. Jó volt olvasni, hogy fénykardpárbajokat vívott ShakWeth mesterrel és Scabrous-szal. A végén sajnáltam a sorsát. A regény egyik különös figurája volt Dail’Liss, a faszerű neti könyvtáros. A vele kapcsolatos leírások néhol még tragikusabbak is voltak. Scabrous FD droidja (a Knights of the Old Republic játékokban ez volt a HK egység) kellemes meglepetést okozott, akciózása a könyv kiemelkedő része volt. Különösen élvezetes volt a végső összecsapás ami a Könyvtár alatt, Darth Drear titkos templomában zajlott. Itt derült fény a vírus eredetére, Scabrous is csak átvette az 1000 évvel korábban élt Drear-től. A leírások itt nagyon jók és hátborzongatók. Hestizo, a főhősnő is különleges karakter, tud beszélni a növényekkel. Beszélgetései az orchideával különösen tetszett. A fertőzés mintha a sötét oldal egyfajta megtestesülése lett volna, így amikor ő is megszólal kifejezetten félelmetes érzés fogott el.
[/spoiler]
Negatívum, hogy egy kicsit rövid, így a Sith szereplőkbe nem nyerünk túl nagy betekintést. Pozitívum a történet misztikussága, a részek több helyen félelmetesebbek és jobbak, mint a Halálosztagnál. Az események folyamatosan pörögnek. És még izgulni is lehetett, hogy ki marad életben. Odacer-Faustin bekerült a kedvenc világaim közé. A halálosztagnál szerintem jobb, de a Maul: Vesztegzár szintjét még nem éri el. Mivel nagyon jól szórakoztam raja, ezért megadom rá a négy és felet.
2015-12-30 15:45:07
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Vass Zsolt
Kathi Szabolcs
Odor Renáta
Kubik Diána
Tetszett a sztori, bár a vége kicsit összecsapottnak tűnt. A főszereplő fivérét egy kicsit túlmisztifikálják az elején, ahhoz képest nem teljesen úgy alakul a története, ahogy vártam.
2015-12-28 09:40:52
P.A.Video Studio
A véres leírások egész jók, ha elképzeli őket az olvasó, és a történet is izgalmas, de a szereplőket azért mélyebben is megismertem volna – talán ha száz oldallal több lenne, jobb lenne, de így is kipróbálható.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/Yr4JlTI2Zr8
2015-12-18 19:55:58
Debreceni László
Kocsis Ferenc
Ez egy nagyon feszes tempójú, horrorisztikus és túlzottan tömör történet, amiből hiányoznak a hosszú leírások és részletes háttérinformációk. Cserébe viszont csupa ismeretlen szereplője van, akik még nem szerepeltek az SWU-ban és szerintem nem is fognak többé. Engem azonban mindez egyáltalán nem zavart. Egyedül a 26. fejezetet találtam tényleg nagyon kurtának, amit sokkal hosszabbra kellett volna megírni.
A regényben található fontosabb hibák a következők:
1. Eléggé valószínűtlennek tartom, hogy egy Sith mester harc közben annyira figyelmetlen legyen, hogy ne vegye észre, ahogy egy zombi mögé lopakodik és elkapja.
2. Simán lehetetlennek tartom, hogy egy Jedi képes legyen az erő segítségével kicsúszni a béklyóiból, mintha anyagtalan lenne. Ezt nyilván csak azért találta ki a szerző, mert nem jutott eszébe jobb megoldás, hogyan mentse meg a csapdába esett szereplőt.
3. Egy robbanás lökéshulláma nem beszippantó hatású, hanem eltaszító.
4. Ha a whiphid úgy leláncolta magát, hogy még ő se bírjon kiszabadulni, miként lehetséges az, hogy a vákuum szívóereje képes volt kirántani az űrbe? A csaj meg közben sima kapaszkodással ellent tudott állni ennek az irdatlan erőnek?
2016-02-08 23:45:46
Pekárik Dávid
2,5 csillag. Ennek az írónak szerintem, nem szabadna SW munkát adni... Nagyon jól ért hozzá, hogy hogyan kell kizökkenteni az olvasót a SW hangulatból (pl. oda nem illő hasonlatokkal, szavakkal: juhászkutya!!!! atyám...). Tele van ellentmondásokkal, meg hülyeségekkel: a harcos protokolldroid (!?) vérmintával jön rá, hogy Hestizo nem fertőzött, de azt bármilyen kontaktus nélkül felfedezi, hogy a whiphid viszont fertőzött!! Aztán, megmagyarázatlan módon Hestizo képes áthatolni a béklyóin... közben még az Erőt is alig tudja normálisan használni!! És sorolhatnám...
Viszont, ha ez nem egy SW könyv lenne, élvezhetőbb lenne... De így nem igazán volt az számomra.
2016-02-05 17:46:21
Vesszős István
Köhler Zoltán
Jászkai Péter
C'baoth
Hát gyerekek ez a könyv valami borzalom...én szeretem a zombis történeteket/filmeket/játékokat bármit,továbbá szeretem az sw-t is,de ez valami förmedvény volt... nem is tudom volt e olyan sw könyv a Paul Davids Hollace Davids könyveken kívül ami részemről kuka!

2016-05-04 10:23:43
Márton Szabolcs
Tetszett a könyv.Pörgős akció dús,alig lehet letenni.Másfél-két hét alatt kiolvastam.Aki szereti a Star Warst meg a horrort annak mindenféleképpen ajánlom
2016-01-31 15:19:38
Steve
Tisztelt Kiadó! A Vörös aratás, mint eredeti cím nem hangzott volna jobban? A könyv horrorisztikus jellegére az eredeti angol címben említett vér színe is eléggé szorosan asszociál. Az olvasók Joe Schreiber neve hallatán és a Star Wars univerzummal összekötve eleve az előző kötet, a Halálosztag stílusában megírt újabb történetre gondolhatnak. Esetleg Önök úgy gondolták, hogy ne csak az író neve egyezzen, hanem a címben is újra szerepeljen a "halál" szó, mint a szerzőnek az SW világán belüli "védjegye"? Szerintem megmaradhattak volna az eredeti elnevezés mellett is. Talán nem vették volna "magyartalanságnak" akár az idősebb, de talán még a fiatalabb generáció olvasói sem. Mindenesetre nagyon dicséretes ez a kiadási lendület, és persze a mennyiséggel sincs gond.
2015-11-29 16:23:11
P.A.Video Studio
Köszönjük!

A regény az eddig magyarul megjelent könyvek idővonalán a The Old Republic: Árulás és a The Old Republic: Végzetes szövetség között helyezkedik el.

Adatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.801

Fórumtéma: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?3566
2015-10-05 15:39:40
Pekárik Dávid
Jesszus micsoda címfordítás :D
2015-10-05 15:36:57

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban