Star Wars: A közelgő vihar

Szerző:

Ár: 3.700 Ft 3.330 Ft
Megtakarítás: 10 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
308
Kötés:
puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 23 - 29.

Palpatine szenátort kancellárrá választották, hogy megmentse a galaxist a széthullástól, azonban a Köztársaság mégis hanyatlik...

Egy apró, ám stratégiailag annál fontosabb bolygó egyik befolyásos hatalmi frakciója arra készül, hogy csatlakozzon a függetlenségi mozgalomhoz. A kancellár kérésére a Jedi Tanács két mestert – Obi-van Kenobit és Luminara Undulit – és tanítványaikat – Anakin Skywalkert és Barriss Offeet – küldi a helyzet stabilizálására.

Hogy teljesíthessék a feladatukat, a Jediknek közel lehetetlen kihívásokkal kell megbirkózniuk, furcsa idegenekkel kell összebarátkozniuk, és két hatalmas sereget is meg kell győzniük, miközben végig a nyomukban jár az ellenség, és mindent megtesz, hogy a küldetésük kudarcba fulladjon...

 

A szerző további termékei:

Alan Dean Foster
Star Wars: Az ébredő Erő (keménytáblás)
Ár: 3.992 Ft
Alan Dean Foster
Star Wars: Az ébredő Erő (puhafedeles)
Ár: 3.192 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Ujvári - Gulyás Viktor
Ez egy nagyon jó SW-könyv! A történet érdekes, helyenként még humoros is. A nomád lelkület is ismerős lehet a magyar lélek számára. Kicsivel több filozófia ugyan elfért volna benne, de ettől függetlenül kifejezetten kellemes olvasmány!
2019-07-26 12:38:03
Nagy Jenő
P.A.Video Studio
Ezzel a könyvvel Alan Dean Foster mind a négy Star Wars-regénye megjelent magyarul, melyek közül szerintem ez a legjobb, legizgalmasabb és legeredetibb, mivel ez nem adaptáció és nem is folytatás. A történet magját négy Jedinek a küldetése képezi, mely során a céljuk megakadályozni az elsőre jelentéktelennek tűnő Ansion kilépését a korrupt Köztársaságból az alwari nomádok és a civilizált, a kiválást sürgető városlakók közti béke és egyetértés megteremtése révén.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/Pc7lNYG9ycA
2017-11-10 19:10:18
Szabó Dávid
Bakos János
Kocsis Ferenc
Ez egy profin megírt, nagy igényességgel kidolgozott, első osztályú SW regény. Foster újra megmutatta, hogy mestere a szakmájának és képes jó sztorit alkotni benne. Sejtésem szerint ez részben annak köszönhető, hogy Az ébredő erő regényváltozata nagyon rosszul sikerült és az olvasók, rajongók valószínűleg alaposan leszidták Fostert az interneten a silány munkája miatt. Ő meg elszégyellte magát és úgy döntött, legközelebb nem fog csalódást okozni a népnek. Hát bejött.
A szövegről annyit, hogy van benne némi cinizmus és akasztófa humor. Én végig úgy véltem, hogy a Jedik küldetése kudarcba fog fulladni a végén, minden hősies erőfeszítésük ellenére és a szeparatisták győznek, de Foster mindenképpen hepiendet akart írni, nem egy sötét korszak nyitányát (igazán kár). Az viszont feltűnt, hogy olyannak mutatja be a Köztársaságot és a hozzá tartozó bolygókon az életet, mint amilyen az Európai Unió viszonya jelenleg a tagállamokkal: elidegenedő, életszerűtlen, tele elégedetlenséggel és a széthullás fenyegető lehetőségével. A politikai párhuzam egyértelmű.
Megjegyzés: A padawant valamiért ebben a könyvben padavannak írják.
2017-08-09 22:33:06
Havasi István
Alan Dean Foster: A közelgő vihar
Alan Dean Foster munkái valahogy sosem nyűgöztek le. Az egy új remény és Az ébredő Erő regényváltozatai erős közepesek, ugyanígy az Erőpróba című könyve is. Olvastam tőle még egy sci-fit, mely annak idején Alien logóval jelent meg, holott valami teljesen más volt. Az még egész jó volt.
A közelgő vihar így is az eddigi legjobb regénye lett. Még úgy is, hogy ez sem lett maradéktalanul a kedvencem. A közelgő vihar eseményei az ansioni küldetés történetét dolgozza fel. Erre tesznek utalást A klónok támadása című filmben és a A klónok háborúja animációs sorozatban is. Obi-van, Anakin, Luminara és Barriss az Ansion kiválását próbálják megakadályozni.

[spoiler]

A történet inkább egy amolyan szafari túra hangulatát idézi. Az ansionik egy része városban lakik, más részük a füves pusztán nomád életmódot folytatnak. A városlakók inkább elszakadnának a Köztársaságtól, a nomádok maradnának. A sztori nagy részében a négy Jedi úton van a nomád alwarik felé. A préri, vagy szavanna hangulatát idéző környezet bemutatása nagy hangsúlyt kap. Ritka, hogy egy Star Wars regény ennyire belemenjen a nomádok világának bemutatásába. Alan Dean Foster-nek ez sikerült. A szerzőnek valószínűleg különösen tetszenek a különleges állatok és növények. A történetben a Jediknek sokszor szembe kell nézniük gyilkos rovarokkal, több lábú bestiákkal és egyéb rémségekkel. A főgonosz, Soergg, a hutt, aki a Kereskedőcéh megbízásából próbálja akadályozni a Jediket. A cselekmény egy jelentős részében ő és a pribékjei törnek borsot hőseink orra alá. A Köztársaság romlottsága és korruptsága itt is előkerül, de nem annyira, mint más könyvekben. A cím nagyon találó. Ez Anakin és Obi-van utolsó olyan küldetése, melyben hagyományos rendfenntartók és nincs közük a Klónháborúhoz. A négy Jedi közül Anakin ábrázolása lett a legjobb. Heves, indulatos, türelmetlen, néha meggondolatlan. Anakin és Barriss beszélgetéseiből megtudjuk, hogy már most radikális módszerekkel vetve véget a vitás kérdéseknek. Számtalan gondolata már előre vetíti azt a bizonyos Sith Nagyurat, akivé a jövőben válni fog. Obi-van inkább a kötet vége fele lesz érdekes. Főleg az, ahogy megoldja a borokiik szokatlan kérését. Barriss igyekszik, próbál jó barátja lenni Anakinnak. Vele egy kicsit többet is foglalkozhatott volna az író. Egyik kedvencem, mikor elhozza Tooquit a gwurranoktól. Luminara is végrehajt több figyelemre méltó cselekedetet. Obi-van-hoz képest egy kicsit indulatosabb, de azért nem annyira. Bulgan és Kyakhta érdekes figurák voltak, de annyira nem lettek emlékezetesek. A végkifejlet nem lepett meg. Bár nem utaltak a mozgóképes alkotások a küldetés végkimenetelére, de Anakin és Obi-van viselkedése A klónok támadása elején már sejteti a sikert.

[/spoiler]

A történet a lendületéből többször is veszít, voltak olyan jelenetek, melyeket Foster részletesebben leírhatott volna. Ansion világa érdekes, de nem került be a kedvenceim közé. Voltak nagyon jó és élvezetes fejezetei a regénynek. Összességében véve nem rossz, de nem is kitűnő. Egy jó könyv. Négyes.
2017-09-23 12:04:58
Polák Ákos
Polák Ákos
Hortobágyi Krisztián
Köhler Zoltán
Vass Zsolt
Lipniczki István
Hát nem tudom... egy kiszámítható, eléggé fantáziátlan, klisékkel teli történet. Számomra a fordítás stílusa nagyon nem illik a Star Wars világához, lehet, hogy ezért is nem élveztem olvasni ezt a regényt.
2021-01-31 16:58:30
Sheev Palpatine
caseyjones
Jászkai Péter

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban