Star Wars: Jedi Próba

Szerző:

Ár: 3.700 Ft 2.960 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
292
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
január 24 - 30.

A Praesitlyn kopár világ, mégis fontos a rajta emelt Kommunikációs Központ miatt. Ha ez a szeparatisták kezére kerül vagy elpusztul, az csillagrendszerek százait szakíthatja el a Köztársaságtól, és taszíthatja a Klón Háborúk poklába.

Mivel a Köztársaság seregei már így is ezernyi fronton vívják egyre kilátástalanabb harcukat az ellenséggel, Palpatine kancellár csupán egy kisebb katonai kontingenst tud a Praesitlyn védelmére küldeni, Nejaa Halcyon Jedi mester vezetésével. A csapatokkal tart Anakin Skywalker is, aki ég a vágytól, hogy bebizonyítsa, már megérett a Jedi lovagi címre.

A klón csapatoknak – annak ellenére, hogy Zozridor Slayke zsoldosai is segítik őket – sokszoros túlerővel kell szembenézniük. A helyzet mind kilátástalanabb, s tudják, az utolsó szálig odavesznek, és velük együtt egész csillagrendszerek is – hacsak Anakin Skywalkernek nem sikerül megtalálni az arany középutat egy harcos ösztönei és az Erőben gyökerező bölcsesség között…

 

A sorozat további részei:

1. Sean Williams
Star Wars: The Force Unleashed - Tomboló erő
Ár: 3.300 Ft
1. Timothy Zahn
Star Wars: Igazság Keze - Hűség
Ár: 3.500 Ft
5. Karen Traviss
Star Wars: Imperial Commando - 501.
Ár: 3.992 Ft
 

A szerzők további termékei:

 
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Kiss Tamás
Erre a könyvre csak annyit tudok írni. Tiszta Clone Wars hangulat.
2017-12-23 17:46:08
Nagy Jenő
Szupi könyv. 12 éve olvastam. Most láthatjuk Anakin hogy boldogul Obi-van nélkül. Árad belőle a Clone Wars feeling. Az egyik legbrutálisabb és legpusztítóbb csata. Nagyon jók kidolgozott a sztori elejétől a végéig. A hadmozdulatok nagyon frankók benne.
2017-11-29 13:46:50
Polák Ákos
Köhler Zoltán
Jászkai Péter
caseyjones
Nem egy kiemelkedő mű, én közepesnek ítélném. A történet abszolút egyszerű, semmi különleges nincs benne. A két főszereplőt leszámítva - Anakin Skywalkert és Neeja Halcyont - egy olyan figura sem akadt, aki a szívemhez nőtt volna a regény olvasása közben. Grudo mondjuk még egész szerethető volt, de ő nem sokat szerepelt. Slayke kapitány egy kicsit Pong Krell tábornokra emlékeztetett a pökhendi, dölyfös stílusával, az olyan karakterek meg, mint Erk vagy Odie, eszméletlen bénák voltak. A köztük lévő szerelem miatt egy fikarcnyi romantika is szorult a regénybe, amit szerintem eléggé túltolt a két szerző (már untam, amikor századjára írták le, hogy ez a két karakter megcsókolta egymást). A Bankár Klán képviselője (nem jut eszembe a neve) a könyvben szerintem egy elég félresikerült karakter lett, hiszen nekem a régi Klónok háborúja rajzfilmsorozatból az jött le, hogy ez a muun elég gyáva népség, ő meg egy erőszakos, enyhén idegbeteg pszichopata hatását keltette nálam.
Hiába Clone Wars-regény, nekem nem volt meg az a Clone Wars-os érzés, mint mondjuk a Sötét tanítványnál vagy a Cestus csapdánál. A sztori is lassan halad, lassan bontakozik ki, egyáltalán nem volt izgalmas. Hiányoltam egyébként Ventresst és Dooku grófot, ők rengeteget segítettek volna ezen a regényen. Bár mindketten felbukkantak, de igencsak csekély ideig.
A legnagyobb pozitívum a Jedi próbában egyébként az Anakin-Neeja páros. Remek párost alkottak, úgy vélem. Pedig erről a Halcyonról még csak nem is hallottam, mielőtt kezembe vettem volna a könyvet, szóval, egy picit féltem, hogy milyen lesz ő Ani oldalán. Végül egész jól működött közöttük a kémia. Örültem is amúgy, hogy Obi-wan helyett őt küldték Skywalker mellé erre a küldetésre, szerintem csak rontottak volna a regényen a Kenobi-Skywalker-féle civódások, veszekedések.
Ami még tetszett, hogy tulajdonképpen Anakin e regénybeli hőstette miatt vált padawanból Jedi-lovaggá.
2017-11-10 13:19:57
Kocsis Ferenc
Ez egy kifejezetten rosszul sikerült regény, bár jó megfogalmazással lett megírva. De sajnos össze van csapva az eleje és a vége egyaránt. A középső része viszonylag tűrhető lett, de ott is felbukkannak olyan apróságok, amik elárulják: a szerzők nem háborús veteránok, nem értenek a hadviseléshez és nem voltak még igazi háborúban, bár nagyon igyekeztek profinak tűnni.
Ami szerintem komoly hiba a műben, hogy a Praesitlyn bolygó egy teljesen kopár világ, ahol nincsenek növények, se állatok, de még szabad vízfelületek (folyók, tavak) se. Mégis ide, a nagy semmi közepére telepítették a kommunikációs központot. Miért? Nem jobb helye lenne egy lakott világon? És ha nincs a bolygón növényzet, honnan van a légköri oxigén? Mitől belélegezhető az atmoszférája?
Két további hiba: A 2. fejezetben: Nem dianogai, hanem dianoga. Mert nem földrajzi helyről van szó, hanem egy állatfajról. A 28. oldalon azt mondja a vadászpilóta, hogy kitérő manőver három óra irányába. Majd balra fordul, ahelyett, hogy jobbra fordulna.
2017-11-23 15:20:19

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Könyvek 60% kedvezménnyel

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban