% Star Wars: Jedi Próba

Szerző:

Ár: 3.700 Ft 1.850 Ft
Megtakarítás: 50 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
292
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
január 23 - 29.

A Praesitlyn kopár világ, mégis fontos a rajta emelt Kommunikációs Központ miatt. Ha ez a szeparatisták kezére kerül vagy elpusztul, az csillagrendszerek százait szakíthatja el a Köztársaságtól, és taszíthatja a Klón Háborúk poklába.

Mivel a Köztársaság seregei már így is ezernyi fronton vívják egyre kilátástalanabb harcukat az ellenséggel, Palpatine kancellár csupán egy kisebb katonai kontingenst tud a Praesitlyn védelmére küldeni, Nejaa Halcyon Jedi mester vezetésével. A csapatokkal tart Anakin Skywalker is, aki ég a vágytól, hogy bebizonyítsa, már megérett a Jedi lovagi címre.

A klón csapatoknak – annak ellenére, hogy Zozridor Slayke zsoldosai is segítik őket – sokszoros túlerővel kell szembenézniük. A helyzet mind kilátástalanabb, s tudják, az utolsó szálig odavesznek, és velük együtt egész csillagrendszerek is – hacsak Anakin Skywalkernek nem sikerül megtalálni az arany középutat egy harcos ösztönei és az Erőben gyökerező bölcsesség között…

 

A sorozat további részei:

2. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze: A jövő látomása
Ár: 2.340 Ft
Sean Williams
Star Wars: The Force Unleashed: Tomboló erő I.
Ár: 2.475 Ft
1. Timothy Zahn
Star Wars: Igazság Keze: Hűség
Ár: 2.625 Ft
4. Drew Karpyshyn
Star Wars: The Old Republic: Megsemmisítés
Ár: 2.625 Ft
 

A szerzők további termékei:

 
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Havasi István
David Sherman és Dan Cragg: Jedi próba
Vérbeli háborús regény. A kötet a nyugati olvasók körében egy kisség megosztó lett, éppúgy, mint a Yoda. Sötét találkozó című regény. Voltak, akik gyengének, átlagosnak, jónak, vagy kiválónak értékelték és ezek a vélemények váltakoznak össze-vissza. Én azok táborát fogom gyarapítani, akiknek tetszett a könyv. Az olvasása közben eszembe jutott Alexander Freed: Alkony század című regénye, illetve Dan Abnett Gaunt szellemei című regény ciklusa. Ez utóbbi a Warhammer 40.000 világába tartozik. A történetben nagyon erős szerepet kapnak az egyszerű gyalogos katonák. Zozridor Slayke zsoldos alakulata és a planetárisé védők engem Gaunt komisszár ezredes egységére, a tanithi Első és Egyetlenre emlékeztetett. Kevés Star Wars regény van, melyben a katonák és felderítők ilyen központi szerepet kapnak.
A Jedik vonalán Anakin Skywalker és Nejaa Halcyon kap főszerepet. A borító egy kisség megtévesztő, mert Asajj Ventress csak mellékszereplő.
A szerzőpáros mindkét tagja harcolt Vietnámban és nagyon otthon vannak a katonai csapatmozgások, felszíni harcok, stratégia és utánpótlás világában. Korábban egyetlen Csillagok háborúja történet sem ment bele ilyen részletesen ezekbe a dolgokba. Amikor azt olvastam a nyugati olvasók véleményeiben, hogy sokszor érzethetjük azt, hogy egy túlélő kézikönyvet tartunk a kezünkben, akkor azt hittem, hogy unalmas lesz a sztori. De tévedtem. A harcászati tevékenységekkel kapcsolatos leírásokat nagyon élveztem.

[spoiler]
A történet középpontjában egyetlen nagy epikus csata áll: a praesitlyni ütközet. A sztori folyamán a szerzők igyekeztek érzékeltetni, hogy itt és most egy nagyszabású küzdelem van, aminek a tétje óriási. Ez siketült is. Az Intergalaktikus Kommunikációs Központ birtoklása óriási előnyhöz juttatja a győztes felet. A gonosz útvesztője című regényben mát utaltak erre az ütközetre. és onnan tudhattuk meg, hogy egyike volt a Klónháború legpusztítóbb csatáinak. Egy olyan küzdelem volt, mely komoly hatást gyakorolt Anakin Skywalkerre.
Vegyük először sorra a kötet hétköznapi szereplőit.
Odie Subu, a felderítő szimpatikus női karakter volt. Ha a Jediket nem számítom ő volt az egyik kedvencem. Grudo-val kapcsolatos tette felkavaró és drámai.
Erk H’Arman nem lett a kedvencem. Beszólásai inkább idegesítőek voltak, és a könyv apróbb negatívumai közé sorolom. Jó nagy hibát követett el, amikor tovább harcolt az őrposztban, ahelyett, hogy Odie-re hallgatva inkább elmenekültek volna. Ezért kiérdemelt volna egy jókora nyaklevest is. Tettei inkább járultak hozzá Grudo végzetéhez.
Zozridor Slayke, a Szabadság Fiai és Lányai vezére. Tiszta Ibram Gaunt. Baráti kapcsolatot ápol a katonáival, segít, ha mások bajban vannak. Szívesen látnám őt az új kánonban is, mondjuk a lázadók sroában.
Grudo, a rodiai. Szimpatikus figura lett. Hozzá kötődik az egyik fordulat.
Reija Momen. Ő inkább Shmi Skywalkerre emlékeztet, főleg a történet végén.
Pors Tonith, a muun hadvezér, volt bankár. Ügyesen keveri a lapjait, meglepően jó stratéga. (a Darth Plagueis regényben is szerepelt). Néha vannak dühöngő, önmagát fényező pillanatai, de ezzel nincs gond, mert ezekkel a jellemvonásokkal a szokásos kisebb Star Wars gonoszokat idézi meg.
Nejaa Halcyon. Ő Corran Horn nagyapja. Horn az Új Jedi Rend tagja lesz, Luke Skywalker idejében. Nejaa, Anakinhoz hasonlóan szintén szabályt szegett és családot alapított. Sokkal közelebb áll az egyszerű emberekhez, a Jedik eszméit rugalmasan értelmezi, enged az érzelmeinek. Hamar megkedveltem őt is. Akció jelenetei élvezetes részek.
Anakin Skywalker. A könyv egyik legfontosabb szereplője. Végre egy történet, amiben Anakin megmutatja, hogy tud boldogulni Obi-van nélkül is. Új oldaláról is bemutatkozik az olvasóknak, a stratégia és a haditervek kidolgozásában sokat fejlődött. A történet során Nejaa Anakinnal együtt vonul fel a Praesitlyn megsegítésére. Az ifjú Jedi most először vezet seregeket csatába, ezzel is előrevetítve a távoli jövőjét. Anakinban erősödik a sötét oldal, a háború borzalmai pedig csak rátesznek több lapáttal erre. A Praesitlynt ezért érezhetjük nagyon jelentősnek. A történet végén nagyszerű hőstettet hajt végre, és bár megkísérti a sötét oldal, most ellen tud állni neki. Cselekedetei révén kiérdemli a Jedi-lovag címet.
[/spoiler]
A szárazföldi ütköztek nagyon ütősek, a Jedik küzdelmei élvezetesek. Vérbeli Klónháborús történet. A Jedi harcok és a gyalogos katonák harcait kedvelőknek ajánlom elsősorban. Akár első Star Wars könyvnek is nagyon jó.
Ötös.
2018-03-09 19:23:10
Kiss Tamás
Erre a könyvre csak annyit tudok írni. Tiszta Clone Wars hangulat.
2017-12-23 17:46:08
Nagy Jenő
Szupi könyv. 12 éve olvastam. Most láthatjuk Anakin hogy boldogul Obi-van nélkül. Árad belőle a Clone Wars feeling. Az egyik legbrutálisabb és legpusztítóbb csata. Nagyon jók kidolgozott a sztori elejétől a végéig. A hadmozdulatok nagyon frankók benne.
2017-11-29 13:46:50
Sheev Palpatine
Hortobágyi Krisztián
Polák Ákos
Köhler Zoltán
Jászkai Péter
caseyjones
Nem egy kiemelkedő mű, én közepesnek ítélném. A történet abszolút egyszerű, semmi különleges nincs benne. A két főszereplőt leszámítva - Anakin Skywalkert és Neeja Halcyont - egy olyan figura sem akadt, aki a szívemhez nőtt volna a regény olvasása közben. Grudo mondjuk még egész szerethető volt, de ő nem sokat szerepelt. Slayke kapitány egy kicsit Pong Krell tábornokra emlékeztetett a pökhendi, dölyfös stílusával, az olyan karakterek meg, mint Erk vagy Odie, eszméletlen bénák voltak. A köztük lévő szerelem miatt egy fikarcnyi romantika is szorult a regénybe, amit szerintem eléggé túltolt a két szerző (már untam, amikor századjára írták le, hogy ez a két karakter megcsókolta egymást). A Bankár Klán képviselője (nem jut eszembe a neve) a könyvben szerintem egy elég félresikerült karakter lett, hiszen nekem a régi Klónok háborúja rajzfilmsorozatból az jött le, hogy ez a muun elég gyáva népség, ő meg egy erőszakos, enyhén idegbeteg pszichopata hatását keltette nálam.
Hiába Clone Wars-regény, nekem nem volt meg az a Clone Wars-os érzés, mint mondjuk a Sötét tanítványnál vagy a Cestus csapdánál. A sztori is lassan halad, lassan bontakozik ki, egyáltalán nem volt izgalmas. Hiányoltam egyébként Ventresst és Dooku grófot, ők rengeteget segítettek volna ezen a regényen. Bár mindketten felbukkantak, de igencsak csekély ideig.
A legnagyobb pozitívum a Jedi próbában egyébként az Anakin-Neeja páros. Remek párost alkottak, úgy vélem. Pedig erről a Halcyonról még csak nem is hallottam, mielőtt kezembe vettem volna a könyvet, szóval, egy picit féltem, hogy milyen lesz ő Ani oldalán. Végül egész jól működött közöttük a kémia. Örültem is amúgy, hogy Obi-wan helyett őt küldték Skywalker mellé erre a küldetésre, szerintem csak rontottak volna a regényen a Kenobi-Skywalker-féle civódások, veszekedések.
Ami még tetszett, hogy tulajdonképpen Anakin e regénybeli hőstette miatt vált padawanból Jedi-lovaggá.
2017-11-10 13:19:57

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

E. A. Poe akció

Alien és Predator akció

Képregény, figura akár féláron

Star Wars galéria

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban