Star Wars: Halálcsillag

Szerző:

Ár: 3.300 Ft 2.640 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
436
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
augusztus 3 - 9.

A lázadók egyre nagyobb fenyegetést jelentenek a birodalom számára, ezért a császár parancsára Tarkin nagymoff egy félelmetes pusztító erejű gépezet építésébe kezd. Az uralkodó nagy szabású terve alapján egy olyan fegyvert kell létrehoznia, amely önmagában képes rá, hogy megtörje a felkelők ellenállását és megszilárdítsa a császár hatlamát az egész galaxisban.

A Halálcsillag építését a kezdetektől egészen a befejezésig intrikák, ambíciók, titkos tervek, váratlan felfedezések, és merész játszmák kísérik. Ám végül az űrbázis mégis elkészül és útnak indul, hogy szétzúzzon mindenkit, aki ellenszegül a császár akaratának…

 

A sorozat további részei:

3. Drew Karpyshyn
Star Wars: Darth Bane: A gonosz dinasztia
Ár: 2.960 Ft
2. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze: A jövő látomása
Ár: 2.730 Ft
Sean Williams
Star Wars: The Force Unleashed: Tomboló erő I.
Ár: 3.300 Ft
5. Karen Traviss
Star Wars: Imperial Commando: 501.
Ár: 3.992 Ft
 

A szerzők további termékei:

Michael Reaves, Maya Kaathryn Bohnhoff
Star Wars: Árnyjáték
Ár: 3.600 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Ujvári - Gulyás Viktor
Ez egy nagyszerű könyv! Szinte csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla - még ha a stílusa nem is a legcizelláltabb... Igazi bónusz a rajongóknak, főleg az idősebbeknek.
2019-01-23 13:23:32
Vukman Norbert
Ha STAR WARS rajongó vagy OLVASNOD kell!! Én most birkózok vele negyedik alkalommal, 2012-es kiadás van nálam vagyis cirka kétévente elolvasom. Miért? Mert sajnos vagy sem de a birodalmiak oldalán is emberek vannak, érzésekkel, és személyiséggel. Persze a könyv igazodik a Lucas féle alap trilógiához, vagyis a szereplők átállnak a Lázadók vagyis az Új szövetség oldalára. Kedvenc karakterem: Tenn Granett birodalmi tüzértiszt..:)) Olvastam a kritikákat is, egy megjegyzésem lenne: van írói szabadság pontosan azért hogy egy könyv szórakoztasson. Egy üzenet Kocsis Ferenc kritikus olvasótársamnak: HA ENNYIRE FÖLDHÖZRAGADT VAGY NE OLVASS SW KÖNYVEKET HANEM MTA ASZTROFIZIKÁT!
Én ugyanúgy imádom Rejtő Jenő könyveit (Piszkos Fred a kapitány, A 14 karátos autó, A három testőr) mint az SW univerzum könyveket mert kiragad az egyszerű valóságból ÉS SZÓRAKOZTAT!!! Egy klasszikus westernben is 26 lövés EGYVÉGTÉBEN dördül el egy hatlövetű coltból. Nálam csillagos HATOS a könyv!
2019-01-08 16:01:59
Fényi Viktor
Csentei Krisztián
Vass Zsolt
Polák Ákos
Több szálon fut a történet melyek végkifejletben egyesülnek. Igazán remek könyv.
2017-04-13 17:56:06
Csillik Andrea
Zsikla Dávid
Kovács Noémi Anna
Varga Kristóf
Több szálon futó érdekfeszítő sztori. Jók a karakterek, a történetvezetés. Egyik kedvenc SW könyvem.
2016-08-22 16:02:42
Vasas Péter
Pelikán Zsákos József
Beidek Tibor
Szilvási györgy
Bakos János
Károly György
Szetyák Béla
Bokros Mónika
Szittyás István
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Cselcsókás Béla
Zsigás Félix
Koma Judit
Körmendi Csaba
Piszok jól beillesztették az epIV elé.Jól kidolgozott karakterek, ütős technikai leírások.Az utolsó harmad eszméletlen jó volt ahogy belefolyt a yavin-i eseményekbe.Erősen ajánlott!!!
2015-05-11 18:13:29
Sóskúti Kiss Tamás
Domszky Tamás
Márton Mikle
Igazi nosztalgia érzésem volt :)
2015-03-24 10:59:25
Kőhalmi Péter
Pilisi Dávid
Remek könyv .Kivesézi a halálcsillag építése körüli helyzetet többféle szemszögből.Betekintést enged a harcállásponton tevékenykedő és élő lények életébe és sorsába.Remekül összehozza a történet szálait a story végére. Remek filmet vagy animációs filmet lehetne belőle készíteni. :)
2014-11-15 11:21:28
Szalai Viktor
Köhler Zoltán
Érdekes kiegészítés az Új remény filmhez.
A sok szereplő segít, hogy jobb rálátásunk legyen az eseményekre. Különösen tetszett, hogy rávilágított az írópáros, hogy nem csak elvetemült, gonosz emberek voltak a Halálcsillagon.
2014-06-21 19:17:55
Hegedűs Balázs
A legjobb Star Wars könyv amit valaha olvastam, nem tudtam letenni. :)
2014-01-10 13:35:50
Mezei Róbert
Fekete András
P.A.Video Studio
Tetszett, izgalmas és hangulatos történet, szimpatikus szereplőkkel.
véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/sS4qHqm--qs
2013-09-24 21:08:44
Bali József
Ezt a könyvet bátran ajánlom a Star Wars kedvelőinek. Még a benne lévő hibákon is nagyvonalúan át lehet lépni (pl. Thripio mondandóját hogyan lehetne szájról leolvasni? :D), a cselekmény magával sodró, a karakterek nem erőltetettek, és mint háttérkönyv is megállja a helyét, akár RPG mesélőknek!
2013-09-01 22:07:51
Tifar
Temesvári Norbert
Igen tetszett, SW fanoknak kötelező! A sztori és a karakterek nem erőltetettek, utóbbiak jól kidolgozottak. Elmondhatatlan érzés a könyvet olvasva haladni a jól ismert végkifejlet felé, és közben a IV. epizód kapcsolódó jeleneteit egy másik szemszögből látni-olvasni. Emiatt mindenképpen megérdemli az 5 csillagot!

Köszönöm az élményt a Szukits kiadónak, hogy el merte hozni nekünk ezt a regényt! Így tovább!
2013-08-14 07:45:53
Wojtilla György
Balogh Imre
Remek könyv volt, alig tudtam letenni. Az íróktól eddig még nem olvastam rossz könyvet, és ezzel sem vallottak szégyent, az biztos.

Külön köszönetem a fordítónak, amiért a filmben is elhangzott részek ugyanazzal a szöveggel kerültek be a könyvbe.

Olvasás közben azon kaptam magam, hogy drukkolok a birodalmiaknak (persze azoknak, akik a végén átálltak), ami nagy ritkaság nálam. Nagyon sajnáltam, hogy Atour Riten, Nova Stihl és Rodo nem tudtak elszökni a többiekkel és azt hiszem ezután a regény után kicsit több szürkét fogok látni az SW univerzumban, mint eddig. Segített jobban megérteni, mit jelent az, hogy vannak hősök mindkét oldalon.

Ezek után nagyon kíváncsi lennék a MedStar duológiára, remélem benne lesz a következő szerződésben, ha pedig eddig nem így volt, akkor könyörögve kérem a kiadót, hogy vegyék bele!
2013-06-13 11:36:07
Jordán Gyula
Solymosi Tamás
Dolmányos Attila
Tóth István
Egy sor dolog derült ki mind a Halálcsillagról, mind Tarkinról, amit nem gondoltam volna. A Vaderes részek is tetszettek, főleg két visszautalás ült Padme emléke kapcsán. A IV. részt számos szempontból új, árnyaltabb megvilágításba helyezi.
2013-04-04 18:08:26
Gbara Károly
az ithori Biph
kecskés bálint
Kolozsi Kristóf
Nagyszerű.Mar olvastam Michael Reavestől a Darth Maul: A Vadászó Árnyék-ot ami zseniális volt, és ez sem okozott csalódást.Csak ajánlani tudom.Bár az eleje kicsit vontatott a végére nagyon izgalmassá válik.
2013-03-03 10:35:58
Reicher Krisztián
Nemes Ernő
Draskóczy István
Zegenis Dániel
Jászkai Péter
Igazából 4,5 csillag.
2013-01-09 16:21:50
Zsupos Tamás
Bene Gábor
Nagyon jó lett.
2012-12-30 13:15:18
Tenyér Gábor
Tóth Sándor
Szelepcsényi Viktor
Vörös Csongor
Nagy Mátyás
Na, ezen is túl.
Igen. Eleinte nagyon unalmas volt, így egy hétig rá sem bírtam nézni. Aztán, mikor egy kicsit tovább haladtam, már jobb volt. Sőt! Végre nem egy olyan könyv, ami akcióból próbál izgalmas helyzeteket teremteni (persze vannak benne összeröffenések, de a szervezgetések dominálnak benne, amik érdekesek). Továbbá remekül visszaadta a film hangulatát - habár ezt nem tudom elfogultság nélkül mondani, hisz a New Hope a kedvenc filmem. Ami a szereplőket illeti, kapjuk őket dögivel, bár vannak jól megszokottak is(nekem a bircsik közül Motti volt a kedvencem, valamiért sajnáltam, hogy meghalt, nem tudom miért).
Az előttem szóló említette ezt a felvetülő kérdést, amit én is észrevettem. Szerintem nagyon jól lett ez éreztetve. Továbbá nekem bebizonyosodott, hogy azért Tarkin sem mindenható, folyton csak betlizik. Persze ez tetszik, mert igazából őt nem csípem.
A végére viszont tényleg elkapkodott lett egy csöppet. Ez persze nem von le abból az érdemből, hogy olvastatja magát, egy délután elolvastam több mint kétszáz oldalt belőle.
Karakterkidolgozás, viszonylag egyszerű alapkoncepcióból való maximum kihozása. Valahogy így tudnám leírni ezt a könyvet. Szerintem 5/5.

Azonban néhány vitatott esettel nem értek egyet. Kezdjük a civil alkalmazottakkal. Miért ne? Szerintem az marhaság, ha katonát állítanak a pult mögé. MINEK? Úgy őszintén? Ugyanannyit kell neki fizetni, és valljuk be, a birodalmiak sem olyan "egyszerűek" az ilyenhez. Ennyi erővel minek vukik? Mehet az összes rohamosztagos meg admirális kétkezi építkezési munkára! HÁT NEM EGYÉRTELMŰ? Minek kockáztassák az életüket azzal, hogy elhúznak a Kashyykra, és áldozatok árán rabszolgákat ejtsenek? Ja, hogy a vukik hatékonyabbak? Egy kivénhedt vén szatyor szerintem sokkal impotensebb egy kocsmában, mint egy hivatásos kocsmai felszolgáló...
Az, hogy lealázták a szerzők a HCS-t, az egyszerűen nem igaz. Egész könyvben csak ajnározták a fegyvert, jó hogy meg nem etették velünk! Mértékegységek használata? Ez miért hiba? A könyvben is leírja, hogy létezik többféle mértékegység, de lehet, hogy a pocskondiázó illető csak a hibákat kereste az egészben, és e felett elsiklott...
A fehérneműbolt pedig már magától értetődik, kinek kell. Azoknak a kivénhedt kocsmárosoknak...
Egy felvetés viszont tényleg szemet szúrt, ez pedig a cereáni orvos, aki egy jelenetig feltűnt. Na ezt nem tudom megmagyarázni, de biztos nem ok nélkül tették bele. Ennyi.
Akik írták, nem bolondok voltak. Ráadásul még meg is van magyarázva szinte mindegyik "hiba". Ezért nem értem, mire fel ez a nagy sértődöttség.
2012-12-22 18:08:59
Vámos Milán
Kisé későn jutottam hozá így csak most végeztem vele kb. fél órája...Elöszöris a pozitivumook:a szereplők még a nagymoff is kifogástalanul kidolgozott volt.Rengeteg szereplő volt de meglehetett őket különböztetni ugyanis mind egyéniség volt szinte megszolaltak a lapon ami még tetszet hogy nagyon elgondolkodtató vajon lehet félelemel irányitani a galaxist ?Hogy kell vivni egy háborút lehet jól vini egy háborút stb.Mindezt kifogástalan jól éreztették s valami elképesztően jól megirt lett
de és ez egy nagy DE a könyv több mint az első kétszáz oldalon elég vontatott lett néha kifejezetten unalmas egyszerüen nem igazán érdekelel a könyv a második részében az események kisé felpörögnek de igazán izgalmas csak az utolsó 50-100 oldal akkor viszont valóban izgulni kezdünk a szerethető és
minden tekintetben kidolgozott szereplőkért az utolso 70-80 oldalt egyszere végeztem ki!Összeségében ez egy nagyon jó könyv csak kicsit unalmas
5/5 de nem a történetre inkább a szereplőkre iletve arra hogy én mint rajongó néhány érdekes dologra bukantm például hogy került ki a halálcsilag tervrajza az álomásról...így aztán főleg a hozám hasonló rajongoknak ajánlom !
2012-12-22 12:32:17
Mester Hunor
Nem volt rossz, bár kicsit fanfiction szaga volt, de összességében remekül mutatta be a Halálcsillag körüli dolgokat (pl. hogy mindenkinek aki a Halálcsillagon volt, valamilyen módon lelkiismeretfurdalása volt az Alderaan után, és hogy nem csak katonák voltak az áldozatai a szerencsés torpedótalálatnak - amitől amúgy Luke egész életén át lelkiismeretfurdalást szenvedett, már azt gondoltam, hogy a könyv végére az ő nézőpontjába térünk át) és még az X-wing-et is sikerült kontinuitásban tartani :)
2012-12-20 23:27:01
Balogh Botond
Hortobágyi Krisztián
Sütő Péter
Vörös Csongor
Tóthné Beskid Odett
Kegyetlen jó könyv volt, csak ajánlani tudom mindenkinek!
2012-12-13 18:43:39
Reményi József
Az idei év legjobb Star Wars könyve volt szerintem!
2012-12-10 11:12:04
Solymosi Béla
Salgó László
Jelasics Iván
Csillagos Csongor
Warag Ferenc
Hicinger János
Havasi István
Zseniális lett. Elejétől a végéig nagyon jó a könyv. Valami hihetetlen szereplő kavalkádot kapunk. Az eleje rendkívül jól fel lett építve, mindenkit nagyon jól bemutatnak. A könyv második felére sokkal jobban felpörögnek az események. Lehet izgulni is, hogy ki marad életben és ki nem (persze most a regény elsődleges főszereplőire gondolok és nem a filmes szereplőkre) Az események nagyon jól össze vannak kötve az eddigi filmekkel és egyéb művekkel. Az Expanded Universe egyik gyöngyszeme.
2012-12-08 16:55:43
Harkai Hunor
Ez is megjelent? El se hiszem. Le kéne állnom az angol könyvek gyűjtésével. Mindenkinek ajánlom, zseniális. Lehet, hogy a Last Jedi-t már meg se veszem, inkább kivárom magyarul.
2012-12-07 19:59:34
Nagy Jenő
Tyűha, azt még Amerikában vettem, amikor ott dolgoztam. Nagyon jó könyv, ajánlom mindenkinek.
2012-12-07 14:27:55
Nagy Máté
Nagyon jó lett! Nem lesz a kedvencem, de egy felejthetetlen élménynek voltam a részese. A karakterek eleinte nem tetszettek, nem tudtam velük igazán azonosulni, de a vége felé, mikor rájöttek, mit is tud a halálcsillag, már jobban bejöttek. Tarkin és Daala kapcsolatáról is kaptunk egy kis képet, maga a nagymoff is egy kicsit szimpibb lett, de még így is elég visszataszító számomra. A karakterekkel tehát nincs gond, változatosak.
Nagy gond nemigen van a cselekménnyel sem, szépen fokozatosan tárul elénk az építkezés folyamata, aztán az Ep4-es részek jönnek, ami szerintem nem let olyan rossz. A vége az, amit úgy érzem, kicsit gyorsan lerendeztek az író urak, meg lehetett volna oldani hosszabban is, de jó lett így is, szóval arra sincs sok panasz.
Igazi ínyencség volt z a könyvecske, élmény volt olvasni, bár azért volt egy két komikus jelenet, például Ratua betévedése a fehérneműboltba... Már azon is csodálkozom, hogy a rettenthetetlen Halálcsillagon van ilyen, no de mindegy.
Összesítve 4,5, de fölfelé kerekítve. Mindenkinek ajánlom.
2012-12-04 17:52:23
Fuchs László
Elöljáróban annyit,hogy FANTASZTIKUS ! Kicsit megint közelebb kerültünk a messzi-messzi galakszis eme szegletéhez,kicsit megint többet tudunk,hogy ki kivel és mikor hol történtek dolgok mind a birodalom mind a lázadás frontján ! Valóban közelebb áll a lent említett történetek elmeséléshez Michael Reaves és Steve Perry remek munkát végzet Én nagyon elégedett vagyok velük bár szép is lett volna ha az Aliens és a Star Wars univerzumban edződött írók valami lagymatag storyt dobnak össze ! És remek így újra nézni az Új reményt mert így,hogy elolvastam a könyvet csomó új karakter kerül figyelembe akin valaha csak úgy átfutottunk :)
2012-12-02 01:03:28
Hajós József
Nekem bejött. Akiknek tetszett a Mos Eisley mesék,vagy a Történetek Jabba palotájából könyvek,azoknak biztos ez a regény is jó szórakozást fog nyújtani.
2012-11-30 23:17:42
Sheev Palpatine
Orliczki Mihály
Vesszős István
Egész jól sikerült regény!
Pedig én szkeptikus voltam mert az egyik szerző Steve Perry és Tőle olvastam már néhány olvashatatlant.
2015-08-26 21:46:52
Lord Chramos
Nemrég kezdtem el olvasni, de már befejeztem a könyvet. Összességében nézve, jobb az átlagnál. Viszont voltak benne hibák. Lehetett következtetni a cselekményre, túl egyértelmű lépések olvashatók . Az izgalmat, és a feszültséget is a könyv végén lehetett érzékelni (ami kevés egy 420 oldalas regénynél). A cselekménnyel nincsen semmi bajom. Tökéletesen bemutatta a Halálcsillagon élők életének pillanatait. A filmben nem érzékeltetik kellőképpen a Halálcsillag szörnyűségét, és azt, hogy milyen nehéz elpusztítani, milyen az élet a támaszponton. Ebből a szempontból a könyv megéri a fáradságot az elolvasásra, és megérdemli az átlagnál jobb értékelést.
2015-02-16 19:57:30
Polnai Attila
zilllosarkany
Jó könyv, zseniálisan kiegészíti az Egy Új Remény történéseit. Tetszett, csak hogy is mondjam, az olvasása után kicsit hiányérzetem volt. Wilde szavaival szinte tökéletesen egyetértek, és nem csak nálad volt elírás Méghozzá nem is kevés, erre igazán figyelhetnének. Tudomásom szerint a lektor (V. József) feladata pont ezeknek a hibáknak a kiiktatása. Az újabb könyvekben egyre több a hiba, és olykor nagyon idegesítő.

Szóval egy jó könyv, de semmi több, a karakterek jók, nekem a Vader szál tetszett leginkább. Úgy érzem az írópáros a témából kihozott mindent, viszont ennek ellenére én többet vártam.
2013-04-28 10:22:47
Super Zsolt
Kocsis Ferenc
Ebből a történetből többet is ki lehetett volna hozni egy kis fantáziával és hozzáértéssel. Engem főként az zavart, hogy a két szerző jól láthatóan nem ért se a műszaki dolgokhoz, se a csillagászathoz, űrhajózáshoz, mégis egy ilyen, erősen technokrata SF-et merészeltek írni (a tudatlanok önbizalmával).
SPOILEREK KÖVETKEZNEK!
Például a lázadók Lucrehulk-osztályú hordozójának támadása elég laposra és ostobára sikeredett. 500 X-szárnyú pilótának csak annyi esze lenne, hogy hagyják magukat simán lemészároltatni és nem érnek el semmit a támadásukkal? Még a harcállomásig se jutnak el? Na ne szórakozzanak már! Utána meg a Yavinnál a teljesen kész harcállomás ellen sikerrel küzd 30 vadászgép (a maradék)?
Az meg egyenesen nevetséges, hogy a Halálcsillagot úgy próbálják elrejteni, hogy átviszik a bolygó túloldalára. Milyen túloldalára? Hisz akörül kering! De még ha stacionárius pozícióról lenne is szó, egy hold méretű objektumot akkor sem lehet úgy eldugni, hogy átvisszük egy bolygó másik oldalára, mivel az ellenség felderítői attól még szabad szemmel is megtalálják (nemhogy műszerekkel!), ha kicsit körülnéznek. Több értelme lett volna az L3 pontra áthelyezni az állomást a csillag mögé vagy kivinni a naprendszer peremére a legkülső bolygóhoz.
Aztán a Despayre megsemmisítésekor a bolygó ugye darabokra szakad és a törmelékek szétrepülnek az űrbe. De ettől még a gravitációs tere nem szűnik meg létezni, csak megváltozik a szerkezete, mivel az anyag, ami a gravitációt kelti, nem megszűnik, hanem szétszóródik. És a rendszer gravitációs egyensúlya sem bomlik meg ettől, csak kicsit (nagyon kicsit) megváltozik.
Ezután az Alderaan megsemmisítése is elég meseszerű lett. Egy Föld nagyságú égitestet nem lehet egy másodperc alatt darabokra robbantani. Egyrészt, mert a saját tömege összetartja, ami fékezi a széthullását. Másrészt itt nem egy újságosbódéról van szó, hanem egy 12500 km átmérőjű bolygóról, aminek a puszta mérete miatt a szétesése elég sok időt vesz igénybe (perceket, sőt talán órákat) még a legjobb esetben is.
Az meg nonszensz, hogy a Halálcsillag percek alatt tegyen meg a hiperűrben galaktikus távolságokat két távoli naprendszer között (Despayre-Alderaan, aztán Alderaan-Yavin), mikor az a kisebb űrhajókkal órákig, sőt inkább napokig tart minden más történetben! Mintha nagyon siettek volna a szerzők gyorsan, egy nap alatt lezavarni az egész történetet. Ha belegondolunk, ekkora sietség esetén a lázadóknak nem lett volna idejük feldolgozni a kapott rengeteg adatot (nem egy hétvégi házról, hanem egy 160 km átmérőjű objektum tervrajzairól van szó!), áttanulmányozni, megtalálni benne a sebzhető pontot (ami nincs odaírva nagy betűkkel: tessék ide lőni!, vagyis keresni kell!), megtartani az eligazítást és elindítani a vadászgépeket (előtte még Lukeot tesztelték egy szimulátorban, hogy alkalmas-e vadászpilótának). Egy ekkora feladathoz órák, ha nem napok kellenek. A térrel és az idővel szokás szerint masszívan hadilábon állnak ezek a szerzők is (mint szinte minden SF szerző a star wars univerzumban).
Mindettől függetlenül a történet szépirodalmi része rendesen ki lett dolgozva és egész élvezhető, egy-két ponton még nevetni is lehet a poénokon. A fordító és a lektor figyelme csak néhány helyen lankadhatott, pl.: 305. oldal: Leia (Vader szerint) egyszerű fekete ruhában van.
Ja, és hogy mi lehetett volna az a plusz, amit még kihozhattak volna a sztoriból egy kis fantáziával? Például az, ha kiderül, hogy nem Luke protontorpedója semmisítette meg a Halálcsillagot, mert az elakadt valahol az aknában félúton, hanem a tüzér Tenn Graneet (Tíz Gránát? Hű de fantáziadús neveket zagyváltak össze!). Akinek a lelki világát annyira megviselte a két bolygó megsemmisítése, hogy a harmadikat már nem akarta felvállalni, de megtagadni sem akarta a parancsot, ezért vagy öngyilkosságot követett el (szándékosan rosszul kalibrálva az ágyút, hogy az állomás magát robbantsa fel) vagy idegességében hibázott (elügyetlenkedte és ezért robbant fel a kóceráj). Bármelyik verziót választják, igazán ütős befejezése lett volna a történetnek, de sajnos nem éltek a szerzők a lehetőséggel.
Összefoglalva: Az ilyen nüanszok azok, amik a jó munkát elválasztják a mester munkától. Az értékelésem ezért négyes alá.
2012-12-23 23:13:38
Kathi Szabolcs
Gyigor György
Legalább nincsenek benne bugyuta párbeszédek mint a Mindorosban.Manapság már ennek is örülni kell! Sajnálom hogy a kedvenc világomban minden hulladék megjelenhet! :(
A mostanában megjelenő SW könyvek közül kiválóra értékelem. (***)
2013-01-19 20:30:54
Fényi Viktor
Az egyik legjobb Star Wars könyv amit olvastam.
2018-08-20 08:54:54
farkas pál
Timothy Zahn Hűség

talán ez lesz a soron következő SW regény 2013 elsö megjelenése!
az infó a kiadótól jött
2013-01-08 20:46:45
Kaszian Kálmán
Remek könyv.
2012-12-28 19:17:54
Vámos Milán
Én is így vagyk vele és szerintem jól leirta Tenn érzéseit
2012-12-28 00:21:38
Nagy Mátyás
@Kocsis Ferenc

Én úgy olvastam mind a könyvben, mind a wookiepedián, hogy a protontorpedó azért ért időben célba, mert Graneet bűntudata miatt néhány másodperccel később akarta meghúzni a ravaszt. Tehát igenis volt bűntudata, és igenis úgy végződött, ahogy te lefestetted.
2012-12-25 14:12:08
Surányi László
Csak fanatikusoknak! Sok szálon futó, illetve inkább cammogó cselekmény. Már amennyiben a leíró, elbeszélő stílust cselekménynek lehet nevezni, mert esemény az nem sok van. Aztán a végére a szerzők is elunták a sok gépelést és kicsit felpörgették a történetet. Vontatott, erőltetett, látszik, hogy a terjedelem nagysága után kapták a honoráriumot. Azt hittem a sima horror "Halálosztag" után, már nem jöhet gyengébb mű, hát sajnos tévedtem. Kár volt ezért fákat kivágni.
2012-12-07 22:02:36
Kasza István
Fehérnemű bolt a halálcsillagon, na, ne ez több a soknál, hogy lehet ekkor baromságot leírni! Nem elég hogy földi mértkegységet használnak (gauss mágnesesség mérték egysége vagy kilométer), ami óriás hiba, de még kedvenc csodafegyverünk is lealázták a szerzők. Tényleg miért is kell fehérneműbolt egy harcállomásra vagy kinek is kell? A katonák szabvány fölszerelést kapnak (kaptak a klón háborúban) lásd páncél testvédő ruha fegyver. Mint látszik a birodalom korában már a páncél egyéni festését sem engedélyezték. A birodalom ráadásul nem kedvelte az emberkein kívüli más fajokat ezért nem is volt nem emberi személyzet a HCS fedélzetén kivéve az építkezésen dolgozó rabszolgákat ez kánon. Ez a könyv olyan mértékbe fölháborított, hogy ez után a jelent után nem voltam hajlandó tovább olvasni. Nem kicsit vagyok dühös az idén megjelent Sw könyvek közül egy sem volt zseniális vagy felejthetetlen. De ez a könyv borzalmas hangulatromboló és teljese papírpocsékolás. Ja, és miért is kell civil kantinos a birodalom legnagyobb harcállomására, amikor még az orvosokat is addig tartják szolgálatban, amíg akarják. Nincs, egy kiöregedet katona erre a célra? Temérdek ostoba hiba van ebben a könyvben, ami fölött nem tudok elsiklani és nem is tudom megbocsájtani. Egy szó, mint száz csak remélem ennél jóval jobb könyvek jelennek meg majd a jövőben. Apropó remélem, hogy a kiadó újra kinyomja a legjobb EU könyvet „A birodalom árnyait” minél előbb. Na, az a könyv jó példa ara hogy kell jó SW könyvet írni a klasszikus trilógia a korába! A könyv értékelése nállam -5 :-(
2012-12-07 17:47:06
Umbráth László
Mondjuk durva, ha belegondoltok akkor rengeteg ártatlan civil is odaveszett mind a kettő halálcsillag pusztulásakor! Eddig csak azt hittem, hogy a Halálcsillag 2-n voltak bádogosok és tetőfedők, mérnökök stb. De kocsmárosokra, orvosokra, fehérneműboltosokra nem is gondoltam :S
2012-12-06 10:15:11
Havasi Máté
:-) Igaz. A LucasBooks állítólag elég különc ilyen téren, de ha ezt is megtiltja, hát, ez őket minősíti...

Ma én is a végére értem. László véleményével tulajdonképp egyetértek, a végére picit elfogyhatott a két író kakaója... Ettől függetlenül most is tetszett. A hangulata pont olyan, amilyennek lennie kell. Viszont a Hoth emlegetése kicsit fura, itt, a IV. rész tájékán, nemde?
2012-11-24 21:02:45
Umbráth László
Most végeztem a könyvvel és nagyon tetszett! Örülök h sikerült összekötni a Bendőbázist és Poggle halálcsillag terveit. A karakterek tetszettek, jó volt hogy nagyobb betekintést nyerhettem a Halálcsillag belsejébe!
Spoiler!!!
Ha nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni, akkor egyedül a filmből átvett jelenetek untattak kicsit, akár a tantiv 4en akár a halálcsillag konferencia termében! Mintha a végére már el lustultak volna az író urak :S
De megadom az 5/5-t!
2012-11-24 14:13:52
Havasi István
A jogtulajok gondolkodásában sok mindent nem lehet érteni.
2012-11-23 17:12:06
Havasi Máté
Kedves István! Ha a jogtulaj így határozza meg, elfogadom. Mindössze nagyon nem tiszta, hogy a jogtulaj miért tiltaná meg, hogy egy könyvet ilyen módon tegyenek érthetőbbé.

Lászlónak egyébként igazat adok abban, hogy ennél a sztorinál valamiért könnyebb a neveket a karakterekhez kötni. A Végzetes szövetség sokkal kuszább volt ilyen szempontból.
2012-11-23 09:11:33
Havasi István
És a jogtulaj sem véletlenül határozza meg szinte 100%-ban, hogy hogyan nézhet ki az adott könyv magyar kiadása. Ha a jogtulaj azt mondja, hogy nem lehet benne szereplőlista, akkor nem lehet belerakni.
2012-11-23 06:53:36
Umbráth László
Majdnem a 300. oldalon tartok, kezd izgalmassá válni! Nekem nem zavaró, hogy ki kicsoda mert az állandó szereplőkhöz tudom kötni! Egyébként akit zavar annak ajánlom a www.wookieepedia.com oldalt!
Ott rákeresel a könyvre és kiadja az összes szereplőt ( külön a főbbeket, és alatta a többit még azt is akit csak említettek)!
2012-11-22 15:40:58
Havasi Máté
Ugye, hogy ugye! Az antológiás párhuzam másoknak is beugrott :-) és sokadszorra mondom, hogy "Kedves Kiadó! A szereplők listája nem véletlenül van benne az angol eredeti változatokban. Egy ilyen sokszereplős kötetnél igen sokat segíthetne..."

Tegnap jött meg, és mivel öt évvel ezelőtt olvastam angolul, most nekiugrottam újra, magyarul. :-)
2012-11-22 09:24:45
Dudovics Balázs
Hát elég erősen olyan hatása van mnit a Történetek Jabba palotájából / fejvadászokról........

Csak itt párhuzamosan viszik a sok szálat, és nem egyesével végig.

Kicsit zavaróbb, mert néha vissza kell lapoznom, hogy ki kicsoda is volt :D
De én is csak 110. oldalon tartok.
2012-11-21 17:12:57
Umbráth László
Annak nem SPOILER!!! aki túl van a 100.oldalon:P

Egy kicsit nekem Guy Ritchie és Quentin Tarantino jut eszembe erről a történetről:P
A vadászpilóta, a nagymoff, az építész, kocsmáros, a kidobólegény, a tüzérparancsnok, a sith lovag, a sebész, a rab és a szuperűrállomás:P
2012-11-20 15:28:14
Fuchs László
Engem konkrétan a kádból ugrasztott ki a futár bácsi klassz volt de megvan !!! Köszi Szukits !!!
2012-11-19 20:19:32
Dudovics Balázs
Ma én is megkaptam :)
A képregénnyel együtt :P

Még nem bontottam ki majd csak otthon, de az tuti hogy 2-3 nap alatt kiolvasom, mert már nagyon ki vagyok éhezve... augusztus óta nem volt új könyv a kezemben.
Hát szabad ilyet csinálni :P
2012-11-19 16:43:38
Umbráth László
Megkaptam :)
Spoiler!!
Eddig jó sok szálon fut :P
2012-11-19 14:26:28
Nagy Mátyás
Nekem anno a Gonosz dinasztiával volt ilyen, hogy 24-ről 31-re tolták, de nekem kihozták 25-re :D
2012-11-12 20:13:01
Dudovics Balázs
Hmmm...
November 15.

Eddig nem November 13. volt a megjelenés dátuma?

Mégis egyre inkább előjön a Terry Pratchet féle érzésem.
2012-11-12 14:48:11
Havasi István
Szerintem ne itt kérdezd, hanem erre a címre írj inkább:
szukits.info@gmail.com
2012-10-25 11:57:45
Németh Péter
Lenne egy kérdésem, de ez inkább a kiadóhoz.Hogyha én be vagyok regisztrálva és összeállítok egy könyvcsomagot a kosaramba amiben van több akciós könyv is,de még nem véglegesítem a vásárlást, de van közte oylan könyv amire időközben lejár a kedvezmény, akkor azt a könyvet nekem kedvezményes áron fogják számolni vagy a rendes árán?
2012-10-24 22:51:51
Havasi István
Pár héttel arrébb tolták, nem olyan nagy dolog. Idén év végén nagyon sok megjelenés és utánnyomás lesz, ami nyilván leterheli a nyomdát. Egyszer rakták csak arrébb a Halálcsillagot. A Terry Pratchett incidenssel kár összehasonlítani, mert ott a Delta tolta folyamatosan a megjelenést.
Idén a Halálcsillag lesz a hatodik új SW felnőtt regény. Nagyon nagy teljesítmény ez is, Amerikában pont ennyi jelenik meg.
2012-10-09 11:07:56
Dudovics Balázs
Ha így folytatják idén már nem jelenik meg :(
Hetenként 2-3 héttel rakják későbbre a megjelenést?
Eljátsszuk ugyan azt mint a Terry Pratchett könyvvel?

Azt hiszem le fogok mondani a továbbiakban a rendelésekről, és megvárom amíg másodkézből beszerezhető lesz, feleennyiért :)
2012-10-08 16:44:25
Havasi Máté
Megkérdezném, a szereplőlista ennek az elejéről is hiányozni fog? Mert a Végzetes szövetséghez hasonlóan ebben is iszonyú sok karakter lesz...
2012-10-02 10:41:56
Kasza István
Hú de micsoda címek hát, ha lehetne, választani mi jöjjön ki minél előbb akkor a következőkre szavaznék:James Luceno: Darth Plagueis számomra a leg inkább várt kötett ezután,Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games,James Luceno: Cloak of Deception,Timothy Zahn: Choices of One,John Jackson Miller: Knight Errantés utána jöhet az összes Karen Traviss. De egy biztos a Darth Plagueis minél előbb a lehet :-))
2012-09-23 17:46:56
Umbráth László
Tímár Tamás: Benne vagyok ebbe a fórumosdiba, régebben csináltunk is egy csoportot fészen Star Wars rajongók néven, de nem nagyon csatlakoztak. Hírdesd az igét hátha müködni fog :)
2012-09-09 21:51:54
Timár Tamás
Tök nem idevág, de hátha, nem tervez a kiadó vmi fórum félét létrehozni? Akkor nem kellene mindig átballagnunk az aktuális könyvhöz, ha SW témáról akarunk beszélni (és nem is mindig az aktuális könyvről megy a duma). Persze ugyanígy lehetne Warhammer, W40k,... téma is, meg persze az új könyveknek szintén. A Cherubionnál/Deltánál ez nagyon frankón működik.
2012-09-07 09:16:30
Havasi István
Ha minden jól megy, akkor nem.
2012-09-07 09:14:14
Super Zsolt
Az idei utolsó könyv a Halálcsillag lesz?
2012-09-07 08:52:06
Havasi István
Az Allegiance idén év végén jön, ha nem készül el időben a fordítás, akkor jövőre várható.
2013-2014-es tervek (talán még 2015-is is egy kicsit): (megjegyzés: nem biztos, hogy ez lesz a sorrend!)
Drew Karpyshyn: The Old Republic - Revan (2013-ban magyarul megjelenik)
Karen Traviss: Republic Commando - Hard Contact
Karen Traviss: Republic Commando - Triple Zero
Karen Traviss: Republic Commando - True Colors
Karen Traviss: Republic Commando - Order 66
Karen Traviss: Imperial Commando - 501st
Paul S. Kemp: Crosscurrent
Paul S. Kemp: Riptide
James Luceno: Darth Plagueis
James Luceno: Cloak of Deception
John Jackson Miller: Knight Errant
Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games
Timothy Zahn: Choices of One
Sean Williams: The Force Unleashed II
2012-09-06 10:28:29
Lókucza Viktor
Az Allegiance mikorra várható?
2012-09-05 15:37:33
Freak Kitchen
Köszi a választ!
És mit lehet tudni, mik vannak benne a következő két év ütemtervében? Az Allegiance-ről meg a Revanról tudok, de ezeken kívül semmit...
2012-09-04 12:00:18
Havasi István
Az alább felsorolt könyvekből csak a Cloak of Deception fog megjelenni.
A Cloak of Deception és az Approaching Storm kivételével mind klónháborús. Én szívesen látnám őket magyarul. A Shatterpoint-ot különösen, mert ott szerepelt először Nick Rostu és Kar Vastor, a Luke Skywalker és a Mindor árnyai című regény két szereplője. De a Jedi Trial is nagyon érdekes állítólag.
2012-09-03 19:19:42
Freak Kitchen
Az lenne a kérdésem, hogy a következő két év folyamán (amely időszakra a kiadó egy facebookos hozzászólás szerint nagyjából tudja a menetrendet) várható-e a következő SW könyvek kiadása:

Matthew Stover - Shatterpoint
Alan Dean Foster - The Approaching Storm
James Luceno - Cloak Of Deception
Steven Barnes - The Cestus Deception
David Sherman & Dan Cragg - Jedi Trial

Azért kérdezem, mert magyarul elég kevés klónháborús regény jött ki... Előre is köszi, ha valaki tud szolgálni valamilyen információval.
2012-09-03 16:07:19
Kirsch Ákos
Habár angolul olvastam ezt a könyvet, de teljesen magával ragadott. Nagyszerűen illeszkedik a filmek világába és időnként ismerős jelenetek is felbukkannak a regény lapjain, melyek csak fokozzák a Star Wars élményt, remek keretet adva a cselekménynek, ami végig érdekfeszítő és olvasmányos. Bátran ajánlom mindenkinek.
2012-09-02 22:08:22
Nagy Péter
Ez egy rendkívül érdekes könyv,nagyon örülök,hogy kiadják:)
2012-08-31 17:14:51
Nemes Mária
Remek ! Csak így tovább...
2012-08-28 07:50:14
Balogh Imre
Rendelve A Birodalom vérével együtt. Még egyszer köszönet a kiadónak, amiért sikerült kihozni októberben.Bárcsak már a kezemben tarthatnám!!!
2012-08-27 20:34:09
Fuchs László
Pacsi újfent a Szukits Brothersnek :) könyv bezsákolva !!!
2012-08-27 18:52:04
Nagy Máté
Októberig még sok idő van :(
Viszont nemrég fejeződött be a nyári novellafordítás, és még nem mindegyik mű érkezett be. Az eddig elkészült 11-et itt olvashatjátok, hátha ezek csillapítják majd szomjúságunkat :D

http://jedirend.com/2012/08/nyari-novellaforditas-az-elkeszult-muvek/
2012-08-27 18:44:01
Jakó Sándor
Kihagyhatatlan vétel, szóval várom, hogy megjelenjen. :)
2012-08-27 18:37:28
Rédecsi Gábor
Rendelném, de a postaköltség... Nincs valaki, aki Sopronból rendelné?
2012-08-27 17:45:18
Nagy Mátyás
Be is rendeltem :D És még az ára se nőtt, ez így eddig jó jel!
2012-08-27 15:21:51
Peka Roland
úúúúúúúú de messze van még október
2012-08-27 14:52:07
Havasi Máté
Hohó, ezt már nagyon vártam! Jó kis könyv, mindenkinek ajánlom. Unikum is, mert alapvetően nem két tábor összecsapásáról szól, hanem a Halálcsillag "lakóinak" sokszínűségéről és mindennapjairól.
2012-08-27 14:36:04
Havasi István
Halálosztag és az Új Remény regényváltozata közé.
2012-08-27 13:51:00
Umbráth László
Tudom, hogy sokan már a falat kaparják e kérdéstől, de ezt a művet melyik 2 magyarul megjelent starwars regény közé lehet rakni kronológiailag?
2012-08-27 13:17:16
Vámos Milán
Na végre,régóta várom már hogy ez is jöjön!
2012-08-27 10:37:45

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban