Ismeretterjesztő gyerekkönyvek

Ha szeretnéd gyermeket tudását bővíteni, akkor az ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek neked ajánlottak. Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a kategóriáról.

Új
Kis séfek nagy kalandja - Fedezd fel a vegán ízek birodalmát!
Előrendelhető
Dankóné Reisinger Magdolna
Várható megjelenés: 2024. április 19.
Gaston érzelmei - Bízom magamban
Előjegyezhető
Aurélie Chien Chow Chine
AKCIÓ
Nyúl Péter és barátai
Rendelhető
Kalandok a Ló csoportban
Rendelhető
Opera - Vígoperák
Rendelhető
Winkler Gábor
1 - 50 / 682 termék

Leírás

Legjobb ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek


A gyerekeknek szóló könyvek nagyon fontos kiegészítői a csemeték fejlődési folyamatának, mivel számtalan érdekes és hasznos információt tartalmaznak, melyeket játszva és szórakoztató módon tálalnak a lurkóknak. Az ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek kitűnő tanulási lehetőséget kínálnak, és segítségükkel a szülők ismeretterjesztő üzeneteket adhatnak át anélkül, hogy halálra untatnák a kölyköket.

Az ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek kétséget kizáróan a legjobb gyerekkönyvek közé tartoznak. A különböző témákat feldolgozó művek nemcsak az élet dolgaival ismerteti meg a csemetéket, de bevezetik őket a történelem, a biológia és számos későbbi iskolai tantárgy világába is. Így legyen szó akár az állatokról vagy éppen a víz körforgásáról, minden felnőtt talál megfelelő kiadványt az ismeretterjesztő gyerekeknek kategórián belül. Lehet, hogy gyermekét az építkezés és autók mechanikája érdekli, vagy éppen a sütés foglalkoztatja őt a hercegnői teendői mellett, de a megfelelő könyvvel minden esetben tovább lehet fejleszteni az utód érdeklődési körét.


Ifjúsági könyvek: Mit érdemes tudni róluk?


Az ifjúsági könyvek szerteágazó műfajt jelentenek. Lehetnek fikcionális irodalmi alkotások, de ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek is. A közös pont mindegyikben, hogy ifjú embereknek szól, akik se nem kisbabák, se nem felnőttek, így konkrét elképzelésük van már a világról, és arról, mit szeretnek és mit nem. Ezt figyelembe véve sokszor nehéz megtalálni a gyermek számára megfelelő olvasmányt, de a később hasznosnak bizonyuló információk megfelelő tálalása érdekében néha trükkösnek kell lennie az anyukáknak és apukáknak. A gyermeket elbűvölheti egy kitalált világ varázslata, vagy mohó tudásszomjjal vetheti rá magát az ismeretterjesztő és felvilágosító könyvekre.


Miért hasznosak az ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek?


Az ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek számos előnnyel rendelkeznek. Legyen szó akár a gyermeked érdeklődési körének elmélyítéséről, vagy éppen a tudatalatti tudás megszerzéséről, melyet később az iskolai tanulmányai alatt hasznosíthat, a könyvek mindig megoldást jelentenek. Ezek az alkotások nemcsak felkeltik a gyerek figyelmét, de színes, szemet gyönyörködtető fotóikkal képesek meg is tartani azt. A száraz tudományos szövegeket a kicsi elfelejtheti egészen a felsőbb tanulmányai kezdetéig, hiszen az ismeretterjesztő könyvek lényege a tudás szórakoztató átadása, és nem az emberek halálra untatása.


Miről szólnak általában az ifjúsági könyvek?


Az ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek és azon belül is az ifjúsági könyvek tárháza számtalan lehetőséget kínál. A serdülőkor elértével például újabb állomáshoz érkezik az ifjú, és számos kérdés felvetődhet benne, amelyekre a szülő vagy nem tudja a pontos választ, vagy csak biztos módot szeretne találni a megfelelő magyarázat tálalására. Ilyen esetekre találták ki a felvilágosító könyveket. Sok opció közül lehet választani, legyen szó akár  játékos megközelítésről vagy inkább a tényekre alapozó verzióról. Különböző kiadványok készültek a kislányok és kisfiúk tájékoztatására, így gyermeke nemének megfelelően keresgélhet a felvilágosító könyv lányoknak és felvilágosító könyv fiúknak alkategóriákon belül. Természetesen uniszex könyvek is elérhetőek, melyek tárgyilagosan mutatják be mindkét nem ismérveit, és a tinédzserkorba lépéskor felmerülő problémákat.


Legjobb ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek


A legjobb ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek számos kihagyhatatlan kötetet foglal magába, így a teljesség igénye nélkül érdemes erről beszélni. Vannak közöttük történelmi témájú vagy természettudományos gyerekkönyvek is. Megemlítendő Constanza Droop Az évszakok című műve, mely nemcsak a csodás képeivel varázsolja el a gyermekeket, de fontos tényeket kaphatnak az általuk is tapasztalt különböző időjárásváltakozásokról, vagyis az évszakokról.

A Ravensburger gyermekkönyvsorozata mind kiemelkedő alkotásokat rejt, ezek közül Doris Rübel Örülök, félek, haragszom című írása megismerteti az alapérzelmek fogalmát és tulajdonságait. A nagyobbak számára izgalmas olvasmány lehet Christina Braun Vulkánok című szerzeménye, mely lenyűgöző képekkel tarkítva válaszol a gyermekekben felmerülő összes izgalmas kérdésre a vulkánok létezésével és működésével kapcsolatban.

A HVG a történelmünk kiemelkedő személyeiről készít könyveket a gyermekek számára is érthető formában, így született meg például María Isabel Sanchez Vegara tollából a Kicsikből nagyok-sorozat, amely korunk legmeghatározóbb alakjait ismerteti meg a fiatalokkal vidám képes oldalak segítségével.  Olyan személyekkel találkozhatnak, mint Charles Darwin, Teréz anya vagy éppen Stephen Hawking.


Legjobb mesekönyvek

Az ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek nemcsak tudományos kötetekből áll, hanem számos írása tartozik a gyerekkönyvek vagy éppen a mesekönyvek alkategóriájába, ahol a gyermek egy fiktív történeten keresztül juthat el fontos tanulságokig. A legjobb mesekönyvek közé tartozik az örök kedvenc Walt Disney-mesék gyűjteménye és a Grimm-mesék is. Hans Christian Andersen neve nemcsak Dániában cseng ismerősen, de A rút kiskacsa vagy éppen A rendíthetetlen ólomkatona bejárta a világot. Nagy népszerűségnek örvend a Beatrix Potter tollából származó Nyúl Péter és barátai című alkotás is, mely az ikonikussá vált kékkabátos nyuszi történetét rejti. Tökéletesen bemutatja Vibók Ildi műve, hogy az ismeretterjesztő könyvek mesekönyvek formájában is érkezhetnek, ugyanis varázslatos kalandokra hív A szuperlétra - Mire jó a DNS? című könyvében, melynek alapján kiderül, mi is a címben már említett DNS, és milyen hatása van az életünkre.

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Ismeretterjesztő gyerekkönyvek

1.Nyúl Péter és barátai
Rendelhető
11.990 Ft9.592 Ft
2.Bogyó és Babóca vonatozik
Rendelhető
2.490 Ft2.241 Ft
3.Gyógypuszi - Piros könyv
Előjegyezhető
5.990 Ft5.391 Ft
5.Gyógypuszi - Kék könyv
Rendelhető
5.990 Ft5.391 Ft

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Ismeretterjesztő gyerekkönyvek

Szűrés - Ismeretterjesztő gyerekkönyvek